Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Vonalban vagy
- Film+, 01:25
Elemi ösztön 2.
- Film Mánia, 01:40
A fekete tulipán
- Cool TV, 01:55
Válság
- HBO2, 02:06
Hosszú levél
- Duna World, 02:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Nyugaton a helyzet változatlan (2022) - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Psycho aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - Blue Valentine - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
89. Lifeisamovie (2022-05-16 21:48.45) aaaaa - (válasz Tömö 88. hozzászólására)
Mondjuk a filmben én a kutyát és a kislányt sajnáltam csak. S leginkább a nő volt itt a ludas (már eleve abban is, hogy hagyta magát telibe durrantani a kanapén...utána meg reszelte a fingot, mosta vízzel, mintha bármit is elért volna vele...XD) mert érzékelhető, hogy rég kihűlt már a méhe a másik irányában, az a vergődés a motelban :D
Abba is minek ment bele, ha tudta, hogy nem lesz semmi, mert fájdalmas vaginizmusa van már a hapsitól?
Teljesen felesleges húzni, ha a tested minden porcikája jelez, hogy takarodj..S a férfit sem szép talonban tartani, hülyíteni vagy fogva tartani a gyerek miatt.


88. Tömö (2022-05-16 21:38.09) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 87. hozzászólására)
Tudni. Ja, kinézte magának az apatipust;)

hú, de ismertem ilyen szitut.
A csaj kb.így volt egy faszival évekig( házasság nem volt), a srác felnevelte a gyereket,mint kb.saját( tudta ,nem övé,gyerek már meg volt)
A csaj keresett egy kedves apa típust, mihelyst Tini lett a srác,csaj lelépett....
A pojén egy NŐVEL, mindig is leszbike volt vlszinű...:D már ott csalódhatott, hogy a gyerek igazi apja lelépett... gyerek érdekében meg csak kompromisszumot kötött magával pár évre...



87. Lifeisamovie (2022-05-16 21:30.12) aaaaa - (válasz Tömö 86. hozzászólására)
....és még a kislány sem volt az övé! :D


86. Tömö (2022-05-16 21:23.32) aaaaa
Na,megint megnéztem, ÉRETTTTEBBEN, vki írta, az kell legyél,hogy ÉRTSD a filmet. (És mert már semmire nem emlékeztem belőle.)
Jaj, úgy megértettem mint a huzat. A csaj kb.halálra unta már magát a férjjel.
Na, ponnt. És unalmas a film is. Kamera folyton benne az arcukba, latom én a nélkülis , hogy jaj de kínlódnak.
Itt is, Michellenek szexelni kell, hogy ennyira jó lenne őt nézni??? Cuki lány,vagy mi? Hogy kb.az össsszes filmjében mesztelenkedik és dug. Drágább gázsija nem lesz
Pl. Jennifer Aniston sosem mutogatja magát,de tuti 20x többet kap filmjeiért, hiába NEM tehetséges...és szarabb filmjei is vannak:D.
Na, ennyit a filmről.
Nem vagyok házas,nem is leszek. Itt az ÁBRA!why...
Mondjuk nem egy 6elemis szekrényhordozóval tervezném, azzal sok "élet" nem lenne nekem...nem az a kategória varázsol el.
Csoda, hogy a tanult(abb?) csaj unta?
Eleve nem is szerette, az elejétől fogva! Mi itt a vita tárgya?


85. Opticum (2020-12-17 06:31.00)  
"nekem ne csak a testedet ad oda most eroszakoljalak meg vagy mi?"azt akarod hogy megusselek?ne is álmodj róla!nem foglak megütni mert szeretlek érted."


84. Opticum (2020-12-17 06:29.11)  
"mi van cukorból van?egy ütéstől kiterul?😀"


83. Ava Gardner (2020-12-15 19:06.31)   - (válasz Lifeisamovie 82. hozzászólására)
Az ilyenkor má büdös mint a nyű, kuka!:D


82. Lifeisamovie (2020-12-15 10:23.11) aaaaa - (válasz Natalie Wood 79. hozzászólására)
Felmelegítve csak a káposzta jó? :)


81. Find (2020-11-15 18:50.06)  
Tegnap szünet nélkül ment a tv-ben. Örülök, hogy a köztévé ilyen filmeket is vetít.
Küzdöttem, hogy ne törjön ki rajtam az allergia, ahogy megláttam Goslingot, de végül sikerült urrá lennem magamon, ugyanis ebben a filmben végre komoly alakítást nyújtott. Michelle Williams zűrös leányzója szintén hitelesen roppant össze a felnőtt gondok súlya alatt. Az idősíkok között jó ütemben lépkedett a film, a végére össze is állt minden. Nekem nagyon tetszett, persze ne várjon senki egy limonádé filmet, mert itt inkább fertő-mocsár-lápot talál, ahol elfogynak a segítő kezek.

Egy párkapcsolat eleje mindig olyan szép és könnyed. De nem mindig ilyen boldog a folytatás. Főleg, ha a derült égből villámcsapásként ittermett párunk egy mélypontról húz ki minket. Aztán kifullad a lendület. Az elodázott problémákat egy idő után nem bírjuk már a szőnyeg alá söpörni.


80. Lifeisamovie (2017-08-07 15:04.39) aaaaa
[link]
Tiszta Joe Pistone vagyis Donnie Brasco :D
[link]


79. Natalie Wood (2017-01-23 21:31.47)  
Lószar nyüglődés volt az egész.


78. Cantri (2016-10-01 00:41.29) aaaaa
"Miért oszlik szét mindaz, mely évekkel ezelőtt szilárd lábakon állt?"

A Blue Valentine nem az a fajta hollywoodi máz, mit a legtöbb ember (főleg a gyengébbik nem) nézni szeretne. Az álomgyár tényleg sokszor álomszerűen világítja meg a párkapcsolatokat: szőke herceggel, szerelemre vágyó hölggyel, majd pediglen minden megy a tökéletes kerékvágásban.....gyerek, jó meló, szép ház.....néha egy-két nehezebb pillanat, de a lényeg, hogy mindig minden elsimul a végre.

Derek Cianfrance azonban másfelől közelíti meg a témát, egy múló álomkép formájában, mely kényszerűen fullad bele az egymás becsapásából eredő egyre csak gyülemlő elutasító érzelmekbe. A filmben remek mód elegyedik a régmúlt izgató egymásra találása, és a jelen pusztuló kapcsolata, mely már csak, mint végóráit szenvedő pislákoló gyertya emlékeztet a kezdetekre. Főhőseink éretlenül, forró fejjel vágtak bele egy életre szóló elköteleződésbe, egy komoly kapcsolattal járó valamennyi nehézség mibenlétének hiányával. A heves érzelmek ugyan sokáig el tudták fedni a problémákat, de az évek, évtizedek kérlelhetetlen hozzák felszínre az elnyomott gondolatokat. Biztosan ő a nekem való? A másik felem az életben? Az, akivel a teljes életemet le szeretném élni? Borzasztóan nehéz kérdések, melyek jónéhány kapcsolatot vágtak már tönkre, és fognak is, hacsak nem biztos fejjel lépünk be egymás életébe. De igazából még ez sem garancia.......

Nehéz alkotás a Blue Valentine, egy remekbeszabott érzelmi tükör napjaink százával előforduló elkallódó kapcsolatai számára. Hogy szerelem első látásra, vagy hosszú évek biztos együtt járása-e tuti recept, senki sem tudja, de akárhogy is a következményeket így is, úgy is nekünk kell viselnünk.....


77. Michuu (2016-05-08 23:30.04) aaaaa
Tényleg hihetetlenül erős dráma.
Ryan Gosling és Michelle Williams remekül keltették életre karaktereiket, nem hiába vannak a kedvenceim közt.


76. Enssy19 (2015-12-14 19:08.52)  
Az élet nem eléggé unalmas meg fájdalmas? Legalább egy filmet lehessen már élvezni legalább az legyen vidám.


75. Enssy19 (2015-12-14 19:07.14)  
Ez retek szar film. És a csaj is retek. Jobbat kellet volna választani Ryan mellé. A viselkedésétől meg frászt kapok. Provokatív érzéketlen unalmas liba. Az ilyet fel kéne gyújtani.


74. Krisz papa (2014-09-16 21:05.00) aaaaa
Realista, nyomasztó, és szívbemarkoló!
Szerelem, mely vakká tesz, toleránsá és önfeledten boldoggá! Hirtelen nem számítanak a kultúrális, intellektuális, és társadalmi különbségek, csak a másik személye a fontos, a hozzá kötő kapocs, az, hogy Ő mindent megért és elfogad, ami veled kapcsolatos, hogy támaszai vagytok egymásnak, hogy ketten vagytok a világ ellen! De jönnek a hétköznapok, a célok, értékrendek eltérő volta, eljön az idő, mikor körülnézünk, és észrevesszük, hogy nekünk mi az igazán fontos, hogy talán nem egy személy az, aki kitölti az életünket, hanem sok minden más is érdekelhet. Ha azonos értékrenddel rendelkezik egy pár, és azonos szinten vannak szellemileg, és sajnos ki kell mondani, életvitelre is, akkor ez a felfedezés közös felfedezés lehet, és közösen, harmonikusan tudják véghez vinni azt, hogy a szenvedélyes szerelem szép lassan egymást tisztelő szeretetté változik át. Minnél hevesebb az érzelmi túlfűtöttség, annál nagyobb a fájdalom, mikor vége. Ha valakinek nincs mása, csak ez az érzés, akkor az kapaszkodik a másikba, féltve ezzel saját létének jogosultságát, és a másikat ezzel a ragaszkodással taszítja el szépen lassan, folyamatosan magától! Ez odáig fajulhat, hogy már a másik puszta létezése is idegesíti a tovább lépőt, és lelkiismeretfurdalással megtépázva saját idegeit vagy enged, és visszahúzzák, vagy elhagyja a szerelmét, az embert, akire mindig támaszkodhatna. Sokan talán megkérdezik, de miért, hiszen Ő nem ezt érdemli, de szerintem mélyen magában mindenki tudja erre a választ.
Ez a film a kezdetekről, az elmúlásról, és az újrakezdésről szól, hogy vannak emberek egy ember életében, akik egy adott életszakasz megélésében segítenek, de ha vége, akkor szükséges, hogy őnzőek legyünk, és tegyük, amit tennünk kell magunkért, a boldogságunkért, és talán a másik boldogságáért is.
Szerintem a legnagyobb ajándék az élettől, ha ugyanazzal az emberrel tudjuk az élet összes szakaszát végigélni, egymással, harmóniában!


73. V laszlo (2014-06-11 22:20.39) aaaaa - (válasz Kimikem 72. hozzászólására)
nekem is.


72. Kimikem (2014-06-06 19:11.32) aaaaa - (válasz Pinceajtó 58. hozzászólására)
Nekem is ő az egyik kedvenc:))


71. Kimikem (2014-06-06 19:10.24) aaaaa - (válasz Gabi91 62. hozzászólására)
:))
:)))


70. Kimikem (2014-06-06 19:09.01) aaaaa - (válasz Cygnett86 64. hozzászólására)
Ismerek olyan házaspárt akik közül egyiknek főiskolája a másiknak szakmunkás végzettsége van. Mondjuk ők kiválóan megvannak. Az IQ és az EQ nem iskolafüggő...- bár azt is tudom, hogy ez sokat segíthet, de ez nem mindig meghatározó.


69. Tömö (2014-06-06 17:30.57) aaaaa - (válasz Easy a hi 68. hozzászólására)
:D


68. Easy a hi (2014-06-05 23:57.56) aaaaa
Nagyon nagyon nem tetszett, ryan goslingot imádom,komolyan, de ez a film szörnyen lehangoló volt, nem volt nagy történerte, igen az élet tud nagyon szar lenni, de ha leülök filmezni nem ezt szeretném nézni, még a depiend sem zavar ha amúgy jó a film, de ez szar volt


67. V laszlo (2014-04-22 22:14.58) aaaaa - (válasz Cygnett86 66. hozzászólására)
én nekem pont azért tetszett, mert én el tudom képzelni hogy ha két ember igazán szereti egymást akkor nem az iskolai képzetség áll közéjűk.már ha van igaz szerelem.:)azért meg főleg tetszett mert nagyon hitelesen alakitották a szerepűket.ennyi.:)


66. Cygnett86 (2014-04-22 13:55.09)   - (válasz Pinceajtó 65. hozzászólására)
... aminek a storyja sok hozzászóló szerint életszerű... :)


65. Pinceajtó (2014-04-14 20:55.51) aaaaa - (válasz Cygnett86 64. hozzászólására)
Dehát erről szól a film :D


64. Cygnett86 (2014-04-14 16:37.18)  
Borzasztóan unalmas, vontatott és egyáltalán nem életszerű... Még ez a két fantasztikus színész sem segített rajta, pedig mindkettejüket imádom. Egy orvostanhallgató és egy festő-szobamázoló, akinek 8 általánosa van??? Ez a mai világban egy működő dolog? Erősen kétlem... Eleve halálra volt ítélve a kapcsolat, úgy gondolom.


63. Sötétszív (2014-03-26 16:37.38) aaaaa
A film legnagyobb hibája, hogy unalmas. Tulajdonképpen nincs benne semmi olyan, amitől érdekessé, jobbá válhatna. Nem működik ez a film sehogy sem, pedig a színészek kimagasló játékot mutatnak be, különösen Michelle Williams. Egyszer nézhető, átlagos film. Ebből tényleg sokkal többet is ki lehetett volna hozni.


62. Gabi91 (2013-09-01 21:46.21) aaaaa
Nagyon megrázó film, szerintem aki amiatt kritizálja, mert nem mutat be konkrét okokat ami miatt megromlott a kapcsolat, az sose élt át ilyesmit.. szerencsére.. a szerelem vagy jön, vagy nem, nem tudjuk megmagyarázni, hogy miért szeretünk olyan embereket akik nem érdemlik meg, és miért nem szeretjük azokat akik pedig igen.. Talán az egész abból fakad, hogy az embernek mindig az kell amit nem érhet el soha, a férfi is küzd vmiért a filmben, amiről jól tudja h nem érheti el soha, de kell neki, mert nem érti meg, h a nő miért nem tudja őt viszontszeretni.. és ez a küzdelem szívszorító..
SPOILER
a legmegrázóbb jelenet számomra a végén volt, amikor a konyhában beszélgettek és a férfi kétségbeesetten könyörög a nőnek, hogy ne váljanak el.. már harcolni se tud, semmi más nem maradt neki csak a könyörgés, és a remény. a hiábavaló remény


parfumeshop.hu banner

61. Scal (2013-01-16 09:06.07)   - (válasz Pinceajtó 60. hozzászólására)
egyszerűen lusta a film foglalkozni a részletekkel, amikben az ördög megbúvik, láthatóan a pasi imádott a csaj kedvére tenni, úgyhogy a film elég szépen letette az álláspontját, hogy ez az egész a nő hibája

és azért ez a, hogy ilyenkor valaki ott van egy nő mellett és az érzi, hogy nincs egyedül nem olyan szívesség, mintha alaki kisegít egy ki pénzzel

a témában szerintem sokkal jobb a Szabadság útjai, ott elég szépen felvezetik, miért megy egymás agyára két ember, aki azelőtt mindent megtett a másikért

amerikában meg egyedül azért van több válás, mert jobb az életszínvonal, minden szarért ügyvédért kiáltanak

de ez a tendencia itt is egyre inkább megfigyelhető, alig van olyan barátom, akinek a szülei még együtt lennének, sőt egyetlen barátnőmnek se volt olyan a családi háttere, hogy ilyen meet the parentset kellett volna átélnem

igazából vagy a család intézménye eleve egy szarság - vagy valakik nagyon ügyesen azon dolgoznak, hogy ezt tényleg el is higgyük

de az is lehet két ember - nem kell ahhoz külön neműnek lenni - záros határidőn belül mindenképpen egymás agyára megy csak el kell egy bizonyos időnek telnie, és ha ez így van, az eléggé szomorú


60. Pinceajtó (2013-01-16 07:46.36) aaaaa - (válasz Scal 59. hozzászólására)
Ebből nekem csak az jött le hogy téged ennyire felkúrt a csajszi viselkedése.(igazad van,de ilyen az élet)Sokszor van olyan hogy két ember nem illik össze,hiába dúl a láv az elején,ha később a csajszi folyamatosan többet akar a férfi pedig megissza napi szinten a magáét mert nem tud vagy akar teljesíteni,állandóak a veszekedések,és akkor már teljesen lényegtelen hogy az elején ki kinek tett vagy nem tett szívességet azzal hogy feleségül vette,mert becsületből nem lehet egy életen át egymás mellett maradni két embernek,ha nincs összhang.Pontosan azért jó ez a film mert megmutatja mi következik a romantikus vígjátékok 90 percének lejárta után az esetek túl nagy százalékában,és miért van annyi válás pl Amerikában.Arról meg hogy miért hidegültek el egymástól,szerintem pontosan hogy teljes képet kapunk,mert az általában nem egy konkrét esemény függvénye hanem egy folyamat.Ha eloszlik a lila köd,az emberek sokszor kiszeretnek egymásból


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2022-05-16 21:4889 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Blue Valentine adatlap
Eredeti cím: Blue Valentine
Évszám: 2010
Rendezte: Derek Cianfrance
Szereplők: Ryan Gosling, Michelle Williams, Mike Vogel, John Doman, Reila Aphrodite...

További információk

Szereplők fórumai
- Ryan Gosling - Vélemények
- Michelle Williams - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk