Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Éjszakai ragadozók
- HBO, 01:21
Elemi ösztön 2.
- Film Mánia, 01:40
A fekete tulipán
- Cool TV, 01:55
Válság
- HBO2, 02:06
Hosszú levél
- Duna World, 02:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Nyugaton a helyzet változatlan (2022) - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Nyugaton a helyzet változatlan aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - Kárhozat (1987) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

7. Evile-Elvis- (2023-11-01 19:05.19)  
https://www.youtube.com/watch?v=dmuflRuh4jg


6. Lifeisamovie (2021-03-13 18:08.23)  
http://www.youtube.com/watch?v=ta38eK6sjE0
Nina Simone - Baltimore



5. Nihil (2016-02-23 16:43.37) aaaaa
[link]

"Tarr Béla ismét az emberfölötti gyengeséget állítja a középpontba."


4. 8WnHef5 (2012-08-05 11:28.16) aaaaa
Hát nagyon sokat gondolkodtam, hogy 3-ast, vagy 4-est adjak rá. A főszereplő elmélyült monológjai az 5-ösök színvonalához tartoznak, de ezeken kívül az egész szinte csak egy rakás művészien beállított idegesítően egyediként feltüntetett hétköznapi jelenet volt minden mélység nélkül, a mélység belelátásának kényszerítő érzésével lefröcskölve, ami nálam nem elég még a 4-eshez sem, mivel felbosszant. Az az igazság, hogy amikor a kamera épp nem pár egyhelyben ülő részeget, együgyű tekintettel szédelgő mulatót, vagy csak valami falat pásztázott keservesen hosszú percekig szinte már élveztem kietlenségét, de mégis egész idő alatt vártam a végét. Megsejtettem az érzést, amit közvetíteni igyekezett, de nem érzem ellőképp hitelesnek a mélységet, melyről mondani erőlködött valamit.


3. Bodhiszattva (2012-03-26 00:01.53) aaaaa
Nem Tarr Béla legjobb filmje, de fontos előképe a későbbi mestermunkáknak: a Sátántangónak, a Werckmeisternek és a Torinói lónak. Nagyon lassú film, és sokkal történetszegényebb, mint a későbbi filmek: végeredményben egy vázlatról van szó. De nem is a történet a lényeg, hanem a film hangulata: a bányászváros lepusztultsága, a kocsma a körbe-körbe táncoló emberekkel és a ruhatárosnéni apokaliptikus víziói. Ebben Tarr tökéletes, ez ő maga: a szerencsétlenség és nyomorúság, amely azonban mélyebb tartalmakat közvetít. Itt azonban a korábbi filmek (Panelkapcsolat, Családi tűzfészek) mikrorealizmusa és a későbbi filmek filozofikussága még nem kapcsolódik szervesen, így az apokaliptikus szövegek kicsit rajta ülnek a filmen, és egyetértve az előttem szólókkal, kissé mesterkéltek. Tarr Béla-rajongóknak ugyanakkor kötelező film, hiszen itt látszik a legjobban, hogy hogyan talált rá Tarr az igaz hangjára. A következő filmje pedig a Sátántangó.


2. Chris92 (2011-08-29 17:26.56) aaaaa
Tarr Béla realisztikus, meditatív szinten lassú és néhol már embertelenül nyomasztó alkotása, igencsak próbára teszi még egy tapasztaltabb filmrajongó türelmét is. Filmnyelve és maga a film is semmi pörgést nem tartalmaz, alaptörténetet is nehéz felfedezni, a párbeszédek modorossággal teli monológok, amik inkább a rendező által celluloidra vitt koncepciót tükrözik alá. Az emberi lét legalján való vegetálás, a reménytelenség és elhagyatottság megjelenése, az ahogy valaki fokozatosan alacsonyodik le szinte állati szintre, feladván a jobb sorsért való küzdelmet...nem éppen kellemes témák. Tarr kamerája nyitott szemmel, elfogultság nélkül, mereven szemléli az eseményeket és a őket elvégző embereket, a lepusztult, sártól mocskos, esőtől málló bányavárost. A kameramunka kissé statikusabb mint a későbbi filmjeiben, a katarzisélmény (persze ez inkább nézőtől függő) nem igazán jön át, viszont a hangulat tapintható, egyes jelentek megkomponálása páratlan, és úgy összességében ez egy jól megcsinált szerzői művészfilm, amivel érdemes ínyenceknek megpróbálkozni.


1. Inconnue (2010-11-28 08:33.37) aaaaa
Páratlan fegyelmű és igényű munka, ami csak a klasszi(ku)sok sajátja. A brazilverő magyar válogatott árnyékában készült hiperrealista sorskatalógus a '80-as évek közepéről. A legnagyobbakhoz mérhető film lehetne, mindenféle szempontból. Szerintem egyetlen gyengéje: a szövegbeszéd. Ez a felmondásszerű kántálás számomra modorossá teszi a jelenteket. A vigasztalan, szinte kizárólag hárítástartalmú szövegeket papírzsebkendő-ízűen mondatni - sterilizálás. Persze, talán ízlés dolga. A kutyává lett ember csaholása a szarrá ázó elhagyatottságban sokkal inkább a helyén van. Talán jobb lett volna a szövegeket nem hallatni, csak feliratozni. Mindenesetre tanítani való film, az biztos.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekEvile-Elvis-, 2023-11-01 19:057 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk