Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az arany iránytű
- Viasat3, 14:05
Casino Royale
- Mozi+, 14:10
A Pentagon titkai
- Filmbox Premium, 14:20
A segítség
- Cinemax, 14:35
Margot az esküvőn
- Viasat Film, 14:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Leon, a profi - Kedvenc jelenet
Zimmer Feri - Vélemények
Dűne: Második rész - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Polgárháború aaaaa
Jennifer Lee aaaaa

 

Fórum - Kezdők - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

19. Emmersson (2021-02-07 18:16.41)   - (válasz Andras1945 11. hozzászólására)
Kicsit megkésve...
Gondolom Andreára változtatnád a nevedet :P


18. Yiihaa (2021-01-21 11:12.58) aaaaa
Ez egy nagyon szép film, méltatlanul alulértékelt.



17. Kilok (2020-08-25 20:52.13) aaaaa
Tegnap véletlen bukkantam bele, máris tudtam, hogy le kell tölteni és meg kell nézni.
Nem csalódtam.
Tetszett a történetvezetés, abszolút hihető és semmi hálivúdi giccs nem volt benne, szerintem sokan jártak így anno, mint Plummer karaktere.
McGregort szeretem, Laurent tüneményes (és szerintem közel topkategóriás színésznő).
Imádom az efféle mozikat, amiktől nem zeng a világegyetem, nem ültették fel őket a hájpvonatra, de mikor rájuk találsz és megnézed őket, akkor kicsit mindig visszatér a filmekbe vetett hitem.


16. Lacee (2013-11-28 21:34.27) aaaaa
Valóban nem mindennapi élmény egy apa-fiú kapcsolatról, mely a fiúra összpontosít. Nem mindenki által befogadható kategória talán vontatottsága és témája miatt.
Adott egy öregember aki hosszú, hosszú házasságban élt feleségével, majd miután az asszony meghal, kijelenti, ő a saját neméhez vonzódik... és, bár szerette őt, most már úgy érzi-fél lábbal a sírban-,hogy ideje élvezni az életet. Melegbárok, udvarlás majd szerelem. Van egy fia, akit mélyen lesújt apja kijelentése. Nem ismerte elléggé? Mit tehet? Elfogadja a tényt vagy cserbenhagyja édesapját? Az előbbit választja.
Később egy buliban összejön egy csajjal, akivel szép lassan komoly kapcsolatot alakít ki.
Nem is folytatom tovább, ezt látni kell. Nem vidám filmről van szó, hanem kőkemény drámáról a boldogság kereséséről. Arról, hogy kizárva a világ összes zaját, mindegy milyen módon, csak ragadja meg az ember azokat a pillanatokat, amelyekről biztosan tudja, kár lenne elszalasztani. Ha volt már valaki szerelmes, az tudja jól, ott bizony hihetetlen energiamező keríti hatalmába mind a két felet. Izzik a parázs és akár a Holdat is lehoznák a másikért. Az pedig milyen jellegű maga a szerelem, lényegtelen. Csak az egyén számít, és az amiért érdemes élni és egyúttal meghalni.
Mindezt megfejeli a színészi játék, amelyről fölösleges írnom. Zseniális! Aki azonban a zseniálisnál is zseniálisabb az maga Christopher Plummer. Elképesztő, milyen kevesen ismerik a nevét, pedig elég megnézni a munkásságát, ő nem akárki a szakmában, sőt. Itt pedig végre a megérdemelt elismerés is kijárt neki.


15. Az utolso szamuráj (2013-07-01 18:14.51) aaaaa
Na,ez egy érdekes élmény.
Rá kell hangolódni:kétség kívül nem nézőbarát darab.Vannak benne buzik,lassúság,egy öreg színészlegenda apró villanásokkal,öröm nézni,ahogy kifejti karakterét,engem egy kicsit idegesítő francia lány meg Ewan,aki rég volt ennyire jó:mégha persze az emberek a harsányabb színészi játékot inkább észreveszik.
Holott ez a film pont szürkeségével,egyszerűségével,mi több,viszonylagos hétköznapiságával "büntet" ,és épp ebben a korrektül felrajzolt "unalomban"????vannak az értékek.Mike Mills amúgy elismert grafikus,és láttam már tőle egy pokoli jó-mondjuk,szintén réteg-filmet,az Újj-függőt.Itt némileg saját családjában történt dolgokat pakol a moziba.
Hogy pedig miről szól(mert látom,néhányunknak nehéz....)?Egyszerűen a szeretettről,de ez így kínosan közhelyes :ám azon belül arról,hogy az elfogadás bizony járhatóbb út az életben,mint a megváltoztatás,amit pedig-mondjon bárki bármit!!!-inkább "alkalmazunk",ész nélkül.Szeretteinkre,barátainkra a rohanó élet miatt próbáljuk a dolgokat úgy szuszakolni,ahogy nekünk jó,nem törődve az elefánt és porcelánbolt ismert esetével,és hogy ezzel leginkább...rombolunk.
Jó kis film a Kezdők,ha ráhangolódik az ember,különleges élményben lesz része,mely egy apa-fiú kapcsolaton és egy új szerelmen keresztül azt mutatja be,egy hétköznapi lélek hogy próbál némi boldogságra szert tenni:ennek keresése amúgy,Orbán után szabadon plagizálva,Tisztelt hölgyeim és Uraim,ha nem is kötelező,de...ildomos.Igen ildomos.
Hogy pedig ezt nem rágja a szádba,finoman épp csak belengeti:hm....ilyet is tudnak lám odakint.


14. Atr0303 (2013-05-07 12:26.50) aaaaa
Ez tipikusan az az eset, amikor az amcsik entellektüel filmet akarnak csinálni. Én nem szeretem ezeket a filmeket, általában olyan unalmasak és túlragozottak, mint ez. Pedig rengeteg példát lehetne hozni a filmirodalomból, amikor hétköznapi emberek hétköznapi élete áll a sztori középpontjában, és olyan izgalmasak, hogy pislogni se' merek, nehogy lemaradjak egy kockáról is.
Ennek a történetnek pedig vannak jó szegmensei, csak pont nem azokon van a hangsúly.


13. HMáté33 (2012-04-07 12:17.22) aaaaa
Van egyfajta energia ebben a filmben, ami fenntartja az érdeklődést mindenáron. Valami nem hagyományos érzet lengi körül a sztorit, a megvalósítást. Oliver irrelevánsnak tűnő képeket magyaráz a nézőnek, váratlan snitteket kapunk az arcunkba, a kutya gondolatait feliratozzák... Érdekes mozi ez, mindenképpen megér egy megtekintést.
Valamiért nálam nem sikerült áttörnie a falat maradéktalanul, talán nem a meleg fater miatt, de ki tudja... Ezt a problémát nem tudtam átérezni, a Visnjic karakter végtelenül irritált minden egyes másodpercében, amit a vásznon töltött, és Plummer-től sem tudtam lehidalni (bár kár vitatni, hogy nagyon összeszedett, korrekt alakítást nyújtott). Oliver története viszont elviszi a hátán a filmet, érdekes kérdéseket boncolgat, a fentebb említett újszerű megvalósítás meg olyan üdítő, hogy öröm nézni.
Újabb próbát fogok tenni ezzel a filmmel, mert remélem, akkor jobban átjön, az az igazság, hogy látok rá esélyt...


12. City225 (2012-01-29 14:16.24) aaaaa
Én élveztem. Azt elismerem, hogy végtelenül lassú volt, viszont a karakterek, a lassú ám mégsem üres történések lekötöttek és nem engedték, hogy közben másfelé kalandozzak.
A film tele van elcseszett figurákkal, a történet könnyed, de úgy, hogy eközben tragikus, és igen mély nyomvonalon halad. A színészek közül Christopher Plummer kiemelkedő volt, nem a jelölései mondatják ezt velem, de én élveztem minden jelenetét, és lenyűgözött a teljesítménye. Ewan McGregor körülbelül a szokásos szolid játékát hozta, talán egy kicsit semleges maradt.
Elcseszett itt mindenki, még a kutya is, de én mégis otthonosan éreztem magam a társaságukban. A súlyos kérdések, önismeret, menekülés, magány, depresszió, identitástagadás stb, stb ezekből lehet kicsit sok volt, és néhol a film többet hoz belőlük, mintsem megőrizné pártatlanságát. Ezzel volt némi problémám, de nekem tetszett és örülök, hogy időt szántam rá.


11. Andras1945 (2012-01-27 00:24.45) aaaaa
A téma annyira visszataszitó, és abszurd, hogy ha az én családomban történt volna hasonló, akkor még a nevem is megváltoztattom.


10. Anitabagwell (2011-12-27 17:54.34) aaaaa
Na az van, hogy ez a film végtelenül lassú, és igazából nem is kiemelkedő, de nagyon őszinte és igaz. A sztori egyszerre tragikus és komikus: nem elég, hogy Oliver (McGregor) megtudja, hogy édesapja (Plummer) rákos még az is kiderül, hogy jóval fiatalabb szeretője van. Aki szintén férfi. Na ezzel megbirkózni, nem semmi feladat és akkor még Oliver magánélete is romokban míg nem megismerkedik Anna-val (Laurent), csak épp életének nem éppen megfelelő pillanatában történik ez a megismerkedés. Nagyooooooooooooon lassú film. Ahogy már fentebb írtam. A figyelmemet sem kötötte le végig, a közepe táján meg is tekertem egyszer, már annyira eseménytelen volt. Tulajdonképpen ugyanazokat a kérdéseket járták körbe, csak más-más megközelítésből. Tudom, hogy a díjátak kajálják a meleg-sztorikat. Ettől függetlenül alaptalannak érzem az öreg Plummer jelölését, volt Ő már ettől sokkal jobb. Ha meg mindenképpen jelölni akartak valakit ezért a filmért, hát akkor annak maximálisan Ewan McGregornak kellett volna lenni, mert nagyon szépen vitte a hátán az egész filmet. Érzékeny játszott, nem volt sok, gyakran csak a pillantásával játszott és úgyis nagyon jól. Van neki is jobb filmje, de mindenképpen érdemes volt ezt a szerepet az Ő megformálásában látni. Melanie Laurent szintén jó volt, de azért térjen csak vissza Tarantinohoz és őrüljenek még együtt meg jó párszor. :D.
Szóval, semmi extra, semmi kiemelkedő, de őszinte történet, szépen elmesélve.


9. GermanBoy (2011-12-26 02:31.36)   - (válasz Qwerf 7. hozzászólására)
Abszolút egyetértek veled!


8. Zoltan0804 (2011-12-20 20:19.18) aaaaa
Szerintem nagyon unalmas, végig se tudtam nézni! Szeretem a lassú filmeket, de ez nagyon nem tetszett!


7. Qwerf (2011-12-16 18:11.02) aaaaa
Talán... ami mondani akart, Antikex (aztán lehet, ezt valójában én mondom:D), hogy a film iszonyat naturalisztikus. Könyörtelen egyszerűséggel ábrázolja hétköznapjainkat, az életben való tévelygésünket, útkeresésünket, bizonytalanságunkat. Hogy miként szalasztjuk el a lehetőségeinket, mik már-már ránk kacsintanak, szembetűnőbbek nem is lehetnének. S csak rajtunk áll, végül élünk-e velük. Felhívjuk-e lányt, utánamegyünk-e, s leszünk-e boldogok...!?:)

Persze ha már így a maga sajátosságában ábrázolja napjainkat, melyekbe gyakran vegyül tétlenség, unalom (mert lássuk be, legtöbbünk nem John McClane-ként éli életét), a film maga sem kerülheti ki az üresjáratokat.
A legtöbben meg pont az szeretik a mozi világában, hogy elrepít. Mást mutat, mint amit megszoktunk. Tehát nagy valószínűséggel ez a film már csak ezért is sem lesz tömegkedvenc. Más kérdés, hogy az alkotók nem is ezzel a szándékkal készítették filmjüket.

Töméntelen érzés járja át a Kezdőket, érzéseket meg realisztikusan visszaadni a vásznon, kerülve a látványos megmozdulásokat, nagy kihívás. De emésztgessük csak, végül is valahol mind kezdünk vagyunk...:)


6. Lasliem (2011-12-09 21:22.29) aaaaa
Mindig is az elmesélő filmek tetszettek legjobban, mint például ez.
Részemről hozzátett az életemhez egy kis más gondolkodást ez a rendezés valamint forgatókönyv.


5. Vazzegabi (2011-12-05 20:59.24) aaaaa - (válasz Antikex 4. hozzászólására)
Ha jó film akkor miért felesleges megnézni?


4. Antikex (2011-11-26 10:47.25) aaaaa
Szerintem ez egy jó film, de teljesen felesleges megnézni.


3. Mozibuzi (2011-11-18 22:00.16) aaaaa
A film legfőbb tulajdonsága, hogy rendkívül unalmas. Lehet bennem van a hiba, de fogalmam sincs mit akar mondani.



2. GabN (2011-01-28 13:38.12)  
előzetes : http://www.youtube.com/watch?v=EGgD64wDye0


1. Biusss16 (2010-11-12 09:51.28)  
hmm érdekes film moziba szerintem nem de itthon tutira megnézem



Kapcsolódó fórumok

VéleményekEmmersson, 2021-02-07 18:1619 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk