Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Itt a vége
- HBO, 18:12
Midway
- Film+, 18:15
A nagy dobás
- Viasat Film, 18:15
Kommandó
- Mozi+, 19:00
Bérgyilkosék
- Film Café, 19:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Érdekességek!
Halálos iramban 10. - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Kifacsart filmcímek - szójáték

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A 3-test-probléma aaaaa
Denis Villeneuve aaaaa

 

Fórum - Engedd el! - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
37. V laszlo (2019-08-19 23:03.00) aaaaa
Jo film a nicole itt jol alakit.


36. Putyourhands (2015-05-09 06:39.47) aaaaa
Őszintén bevallva nem rossz (bár elaludtam rajta), ami jó benne, az nyilván korunk egyik legjobb színésznője.



35. Pinceajtó (2013-05-15 13:57.20) aaaaa
Van egy olyan drámai alapsztori,amibe ha az ember csak felszínesen is belegondol mi lenne ha vele történne meg,már az fájdalommal járja át és el is hessegetjük a gondolatot.Ez a film elérte hogy belegondoljunk,de semmi több.Kidman jól hozta a formát,Eckhartnak az a jelenete amikor a fiúval találkozik a saját házában fantasztikus,de igazán a történet egy nagy semmi,igaz pont ezért,nem is lehet hibát találni benne.Régebben a 70-es 80-as évekből futottak olyan drámai sorozatok,amelyeknek egy-két része meglepően erősen volt képes bemutatni egy-egy ilyen emberi tragédiát.Itt is megkaptuk a lehető legnagyobb szörnyűséget amit szülő átélhet,de kérdem én,nem lehetett volna ezt úgy előadni hogy az ember eldörzsöljön egy könnycseppet,és még másnap is ezen filózzon.Szerintem megoldható lett volna.


34. Delpiero (2013-01-02 19:51.52) aaaaa
Nagyon erős mozi! Az atmoszférája szívszorító, a színészi játék tökéletes, és a zene is telitalálat.


33. Sötétszív (2012-09-21 22:44.39) aaaaa
John Cameron Mitchell filmjében Nicole kidman, Aaron Eckhart Dianne Wiest és Sandra Oh a főszereplők. Nem egy könnyű a film, nagyon súlyos problémáról szól.egy házaspár elveszti balesetben 4 éves kisfiát. Vajon fel lehet dolgozni egy ilyen tragédiát? Vajon elmúlik a fájdalom az ember szívéből? Hihetetlen, hogy mennyire jól sikerült egy mozi. Lassan csordogáló, szomorú film ez, nagyszerű színészi alakításokkal. A zene, a fényképezés, a forgatókönyv, és a rendezés is elsőosztályú. Többször nézhető, szenzációs film.


32. Birka78 (2012-02-27 22:49.23) aaaaa
Ezt a filmet nagyon eltalálták. Megrázó és pokolian hiteles.


31. Plunket (2012-02-16 13:08.53)   - (válasz Az utolso szamuráj 26. hozzászólására)
Hát ez szép volt!Hasonló szituáció jelenik meg a Távoli kikötő c.filmben fő cselekményként.Ott a nő,a forgatókönyvének leadásával teszi meg az első lépést a teljes összezuhanásból,és ezzel végződik is az egyébként sem mindennapos stori.


30. Tömö (2012-02-16 12:47.00)   - (válasz Evile-Elvis- 28. hozzászólására)
:D

Jah, főleg Neki!
(Nem, de a legeslegelső szó,ami kijönne Minden nő szájából,azt meg csak tudja:)


29. Csernakakos (2012-02-16 12:40.01) aaaaa - (válasz Tömö 27. hozzászólására)
*szintén


28. Evile-Elvis- (2012-02-16 12:39.20)   - (válasz Tömö 27. hozzászólására)
Én tudom:

"áldott aki megbocsát - ámen"

:)


27. Tömö (2012-02-16 12:32.04)   - (válasz Az utolso szamuráj 26. hozzászólására)
:)
*mindjár sír


A legutolsó mondatodra tudod mit reagál..nék?


26. Az utolso szamuráj (2012-02-16 12:20.01) aaaaa
Először is tartozom azzal,hogy beismerem,jópár éve tévedtem.Illetve....másképp láttam a dolgokat.
Járt ide egy jófej csaj,Évicem.Nem a mostani,jaj beszóltak,jaj de bunkó ez és az ,jaj de okos vagyok típus volt,és igencsak helyén működött az esze is,no ő mondta,akkor érteném meg,mit jelent elveszteni egy gyermeket,ha lenne.Szokásos cinikus modoromban nem hittem el azért,mert akkor még nem volt kölyköm,sőt...nem is akartam.
De nagyon nem.
Hogy miért???Mert jellemem sok önzőséget takar:az akkori feleségem legyen mindig gyönyörű,melle a szoptatástól ne ereszkedjen meg,nem tudunk belezúgni az éjszakába tombolni,és sok barátom mesélte,a szex ötödrangú dolog lesz.Ez volt a végső érv,számomra,aki huszonnégy óra után egyszerűen pinába akar lenni,durván avagy finoman,mondjanak-lehet joggal-szexfüggőnek.De jobb az őszinteség,mikor az ember valami olyat lát,ami őszintén megérinti.
Beültetés:kisfiam így lett.Én meg hirtelen apa.Az ,amitől mindig is rettegtem.
Mivel a köldökzsínór megtekeredett nyakán,császármetszéssel jött világra:emlékszem,mikor tolták be a műtőbe az anyját,elkaptam szó szerint a nyakát a faszinak,és megmondtam,úgy vigyázzon,ha gond lesz,halott ember.Gyorsan átvezettek a műtő mellett egy kis helységbe,aztán talán ha három perc...felsírt a pulya.
Megállt bennem a levegő.
Kisfiam mivel csak kiemelték a pocakból,nem volt véres,és a legszebb kiskölyök volt a világon:igen,tudom,mindenki az ővét látja annak,de azt is tudom,tévedtek:))Lefektették valami infralámpa alá,hogy melegen legyen,aztán ott hagytak vagy negyed órát vele,egyik kezemben a kamera másikban a teló hogy fotózzak...de pár percig nem mozdultam.Csak néztem azt a kis nyúlánk testét,jóformájú fenekét ,finom haját ,apró kezét,és menthetetlenül szerelmes lettem belé.De...valami borzalmas mélyen.
Tartom,amit egyszer ide véstem:a legerősebben az önző ember tud szeretni,mert hirtelen talál valami olyat,ami fontosabb saját magánál.Az ilyen emberrel ritkán van ilyen,de....
Néha tudom,hogy faszkalap vagyok,akármilyen értelembe véve:nyers,odamondó és sorolhatnám,sokaknak talán még érzéketlen is.De emlékszem,milyen érzés volt egyszer arra felriadni,kisfiam álmomban balesetet szenvedett,képtelen voltam visszaaludni.Rengetegszer nézem el,ahogy alszik,mert olyan szép kisimult arca és ritmusos lélegzése,olyan korban van,amiben tényleg nap mint nap változik,és ámulattal bambulok rá,hogy nyílik az értelme,hogy kezdi saját életfunkcióit ő maga irányítása alá vonni,hogy tanul meg evőeszközzel bánni,egyfolytában kérdez,információkra vadászik...nő,és egyszer már nem fog odabújni a nyakamba,és magától azt mondani,szeretlek,apa.Mert befordul a felnőtté válás kanyarjába,és ez már ciki,az öregem ciki,barátok,barátnők jönnek,elveszi,elrabolja sokminden tőlem...de addig még van időnk,időm...és amúgy meg mit nyavajgok,ez így természetes.
Hogy ez miért fontos??Miért írtam le??Egyrészt,mert föltolult bennem,nézve a filmet,másrészt mert a filmbéli párnak annyi idős volt gyereke,mint az enyém,és nekik nem adatott meg többet az,hogy megsimogassák a fejét,rászóljanak,mosolyogva nézzék,ahogy valamit alkot az építőkockájából ,mert srácuk halott.Elütötték.Eltemették.
Te meg élj tovább.
Én képtelen lennék rá,meghalnék.
Szülő gyermekét ne temesse,nemhogy 4 éves korába,sose.
De a filmbéli pár,megpróbálja a túlélést,mint gyáva önmagamon kívűl rengetegen,aki átmegy az ilyen tragédián-valóban.Szép házuk van,2 kocsi,biztos állás és megélhetés,csak a meghittség hiányzik köztük.Szinte gépies mondatok,csoportterápia,kötelezőízű puszik és semmi kefélés,mert arra a nő még képtelen.Pedig,ha valamivel,a szeretkezéssel ki lehet mutatni fontos,nagyon fontos emberi érzéseket.
És ami a legborzalmasabb,semelyik szereplőre se tudunk rosszat mondani,nem tudjuk elítélni őket,mert egyszerűen van egy szörnyű helyzet,és ki így,ki úgy próbálkozik megbírkózni vele,érthető mód hiába papolják ellenkezőjét az okosok,sokszor egymástól független.Egyszerre nem fontos a vagyon,és nem tudják egymás felé sem kibeszélni a problémákat,sőt rokonaikkal se tudják megtalálni a hangot,mert van egy olyan fájdalom legbelül az emberben,ami megrágja bármilyen kitörési szándékát ebből a pozicióból,a pozitív dolgok is illékonyak,kérészéletűek,és a házaspárt külön útra terelik,még a köztük lévő kapocs is veszélybe kerül,de a férjet se lehet hibáztatni,hogy majdhogynem lefekszik egy másik nővel,hisz mellette...nem a gyászt érzi,tud felejteni,tud percekre önmaga lenni.Nem a másik pinájának íze érdekli,hanem egész más.
De...szereti feleségét,és megtorpan.Én értem,miért,de a barom erénycsőszök és a házasság szentségéről szavalóknak üzenném,nem azért,mert nekik van igazuk.
A nyúl ürege igen mély:és lehet,valóban az tudja,milyen belé zuhanni,aki átesne egy ilyen traumán,inkább hát soha,de soha,de tényleg soha...senki se.John Cameron Mitchell rendezése azért tökéletes,mert olyan,mint az élet,ahol a drámák hétköznapi egyszerűséggel jönnek,nincs aláfestő zene,kihangsúlyozás,most bőgjél,most nevess,most érzékenyülj el...nem,itt minden mozzanat apró,de igen fontos,kezdve egy visszautasítástól egy füves cigin való betépésig és kiröhögni a másik fájdalmát a csoportterápián,mert van,hogy az embernek már csak az marad.
Ez a kis mozi apró rezdülésekből épül fel egy remek Aaron Eckhard és egy ,a jelölést bőven megérdemlő Nicole Kidman segítségével valamint az isteni Dianne Wiest asszisztálásával,és én hiszem azt,hogy kell hozzá némi érettség....láss ebbe a szóba nyugodtan bele bármit,ha meg úgy látod,sértődj meg miatta,hogy ja,mert te tudod,Szamuráj.
Nem,én se tudom,csak így érzem.
Azt a nyúl üreget meg...ha Isten könyörületes,sose ássa ki,vagy ha mégis,legalább pallót emelhetne felé.Csak a fájdalom miatt,amit...
Mindegy.Vigyázzunk a srácokra.És bocs,hogy személyes voltam,ezt őszintén.

Valamint:köszönöm,Tünde.Te érted,mit.És sajnálom.


25. Kmacko (2012-02-15 12:11.07) aaaaa
Gyenge történet, gyenge megvalósítással. A képi világa tetszett, de a vontatottság és a semmitmondó jelenetek tömkelege elrontotta, lenullázta még azt is, ami jó lett volna a filmben.
Kár a jó színészekért.


24. Doloresz89 (2012-02-11 12:21.42) aaaaa
A törtènet maga nem üt akkoràt,mint kellene... Aaron Eckhart is elèg halovàny volt benne, vègig ùgy èreztem,hogy nem tud kiteljesedni a szerepèben... Aki miatt mègis 4csillagot adok a filmnek, az Nicole Kidman, aki "elvitte a hàtàn" az egèszet... Ha nem Natalie Portmannel került volna versenybe a 2011-es Oscar Gàlàn, sztem simàn megkapta volna a szobrocskàt! Eszmèletlenül jò volt Becca szerepèben, szabàlyosan életre keltette a gyàszolò anya, a meggyötört nõ karakterèt. Màr csak ezèrt az alakìtàs miatt is èrdemes megnèzni a filmet,mègha a story maga tènyleg nem is olyan hatalmas durranàs.


23. Biscuit (2011-12-21 16:52.44) aaaaa
Lehet a dráma nem az én műfajom, lehet bennem van a hiba, de ez a film nekem nagyon nem mondott semmit sem. Értem én, hogy dráma, értem én, hogy ott van a zseniális színészi alakítás meg az átérzés, de sajnos azt kell mondjam, nekem kicsit "nehéz szülés" volt ezt a filmet végigülni. Valahogy a sztori egyáltalán semmilyen érzelmet nem váltott ki belőlem, így nem tudok érte úgy rajongani mint azt előttem sokan megtették. Értékelésem 2*... untam...


22. Kittentyű (2011-12-03 15:11.14) aaaaa
Nagyon szomorú film. Borzasztó lehet egy gyermeket elveszíteni, Nicole Kidman alakítása zseniális volt, látszott rajta hogy teljesen átéli a szerepet. Aaron Eckhardt is nagyon jó alakítást nyújt a filmben. Nálam 5 csillagos a film.


21. Gerbo777 (2011-11-30 23:09.28)  
meglett(bdrip)...holnap meglessük ;)


20. Csernakakos (2011-11-16 22:40.49) aaaaa
Magyar címe: Engedd el!
Érkezése: december eleje


19. Csernakakos (2011-06-11 10:58.35) aaaaa - (válasz Lexi 18. hozzászólására)
Ennyi? Hát ez vajmi kevés ehhez a műhöz.


18. Lexi (2011-04-13 15:37.08) aaaaa
Egész jó film volt,Kidman jól játszott,Eckhart se volt rossz,érdemes megnézni


17. 1zsuzska (2011-02-24 20:53.54) aaaaa
Finom, érzékeny gyászmunka...


16. Cantri (2011-01-24 23:16.20) aaaaa
Egy kis SPOILER előfordulhat!

Nem mondom, hogy a Nyúlüreg egy olyan horderejű dráma, amely örökre megváltoztatta az életemet, de viszonylagos egyszerűségre ellenére remekül működő darabról van szó.
Bár még igen fiatal vagyok így a gyerekvállalás jelenleg nagyjából a legutolsó terveim között található, ez a film mégis bele tudott kényszeríteni egy olyan érzésvilágba, melyet a való életben sosem szeretnék átérezni. Ugyanis John Cameron Mitchell alkotásából sugárzik az a fajta fájdalom és üresség, amelyet a szülők érezhetnek, amikor elvesztik gyermeküket. Persze ennek a - csöppet sem gyenge - érzésnek az eléréséhez nem volt elég a rendező, nagyon kellettek a színészek, különösen a főszerepet játszó párosra gondolván. Eckhartról az a véleményem, hogy egyre ügyesebb, s ha így folytatja tovább bizonyosan komolyabban is megjegyzem a nevét. Kidmanről eddig is tudtam, hogy remek színésznő, ezúttal is leginkább ő viszi a prímet. Ugyan az egész teljesítménye pompás, de mégis könnyedén ki lehet emelni a kocsiban való sírva fakadást, ami… nos ami döbbenetesen erősre sikeredett.
Ahogy haladt a történet a vége felé már elkezdtem vizionálni azon, hogy biztosan úgy lesz vége, hogy egy új csöppség szaladgál a házaspárunk körül, akik mindent elfeledve örömmámorban fürdenek. Szerencsére nem így lett, s bár így nincs happy end, s így néhány embernek üresnek hathat ez a fajta zárás, de szerintem igazán illik a filmhez. Mert így olyan, mint maga film: emberi, egyszerű, és giccset még csak köszönőviszonyból sem ismerő.
Összességében ez az alkotás nem tartalmaz zsákbamacskát, pont olyan amilyennek ígérkezik. Egy ügyes drámai alkotás, amelyet főleg a remek érzésvilág, de főképp a kiváló alakítás(ok) visznek el a hátukon. Érdemes megtekinteni.


15. Icelander (2011-01-04 21:26.11) aaaaa
igen például,
de akkor helyesbítek, az egyetlen legviccesebb jelenet, amikor az anyukájával csomagolnak, és Ő mesél egy sztorit, hogy, hogy elhajtotta az embert,aki potyázott nála.
(de újranézem és megmondom az összeset.)
semmiképpen sem gondoltam viccesnek a filmet, félreértés ne essék !


14. City225 (2010-12-30 21:12.00) aaaaa
Szerintem a beszívós jelenetekre gondol


13. Csernakakos (2010-12-30 20:08.44) aaaaa - (válasz Icelander 11. hozzászólására)
Erre én is kíváncsi volnék.


12. Anitabagwell (2010-12-30 10:16.39) aaaaa - (válasz Icelander 11. hozzászólására)
pl melyik volt vicces jelenet?


11. Icelander (2010-12-30 08:35.56) aaaaa
nagyon tetszett !

én maximálisan azonosulni tudtam mindenkivel.
(és ebben voltak vicces jelenetek is ... kicsit felvidított közben)

brilliáns !


10. Anitabagwell (2010-12-28 12:24.34) aaaaa
Igazából, lehúzni én sem tudom a filmet. Mindössze annyi a bajom, hogy nekem semmi pluszt nem adott. Csalódtam mert a trailerek és a poszterek alapján sokkal jobb filmre számítottam. Azt hittem majd lesz igazi érzelmi áttörés sírás rívás (mármint részemről) meg minden, de nem volt. Valahogy nem kapott el a feeling. Ritka szörnyű történettel állunk szemben, azért hogy egy elég fiatal házaspár elveszíti egy szörnyű balesetben a kisfiát... szörnyű. Az ember ezt át sem akarja élni, még egy filmtől sem, de azért nekem ez fontos lett volna. Sajnos nem sikerült.
Nem vitatom, hogy nagy dolog manapság, ilyen egyszerűen megragadni egy drámát, ahogy azt a rendező tette. De talán ha kicsit is bonyolultabb, nekem jobban átjön. Itt nem tudtam azonosulni senkivel sem a szereplők közül, pedig nagyon megpróbáltam.
Nicole Kidmant nem tartozik a kedvenceim közé, de el kell ismerni, hogy jól játszott, bár én sokkal nagyobb alakítást vártam tőle. Aaron Eckhart ellenben majdnem lenyűgözött, majdnem sírtam amikor kiborult amiatt, hogy nem találta Danny-ről a videot... dehát ez a bajom, hogy csak majdnem. Nem volt számomra igazán nagy áttörés. Ettől függetlenül nagyon sajnálom, hogy Aaron Eckhart jelölésig sem jutott - mint ahogy Mark Ruffalot is sajnálom, hogy jelölésig sem jutott a The kids are all right miatt - mert nekem jobban tetszett az alakítása, mint Nicole Kidmané. Becca karaktere azért, eléggé elrugaszkodott már a földtől, néha azt gondoltam egy mániákus őrültté vált, ijesztő volt látni, úgy éreztem bármire képes. És Hál Istennek nem tudom, mit érezhet egy anya, amikor elveszíti a gyermekét, szóval talán ez a viselkedés Becca részéről, a helyzethez képest normális volt. De az, ahogy Howie igyekezett a földön maradni, és úgy feldolgozni az eseményeket, feldolgozni a feldolgozhatatlant... az döbbenet volt tényleg. Szerintem Aaron Eckhartnak nehezebb dolga volt, mint Nicole Kidmannek. 3 olyan jelenete volt a filmben, amitől tényleg majdnem áttörte a gátat nálam, míg Nicole, igazából nekem nem hozott semmi meglepőt.
Szerintem az Oscaron egyébként közte és Natalie Portman között fog eldőlni a díj sorsa, akkor én mindenképpen az utóbbira szavazok.
Más: a családi kapcsolatokba például én jobban belementem volna, abból is nagyobb drámákat, még nagyobb drámákat ki lehetett volna hozni.
Értem én, hogy a rendező igyekezett megmaradni az egyszerűségnél, remekül alkalmazta a "kevesebb néha több" elvet, de nálam ez most nem igazán jött össze.
A film nem rossz, számomra teljesen átlagos.



9. Tristis (2010-12-27 20:29.46) aaaaa - (válasz City225 6. hozzászólására)
Mindenben egyetértek! Én olyan sokra dicsérem a film ezen értékeit, hogy nálam mehet rá a maximális pontszám.


8. Liz-i (2010-12-27 11:19.58) aaaaa
könyvárban = könyvtárban


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekV laszlo, 2019-08-19 23:0337 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk