Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Álom luxuskivitelben
- Film Café, 16:40
Klónok
- Mozi+, 16:50
Wonder Woman
- HBO2, 17:10
Acceleration
- Film Mánia, 17:25
Aquaman és az elveszett királyság
- HBO, 17:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
10-8: Veszélyes őrjárat (sorozat) - Keresem
2022-es választás
Most vagy soha! (2024) - Vélemények
Temetetlen múlt - Vélemények
Jean-Paul Belmondo - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Gyilkos szerelem aaaaa
Martin Brest aaaaa

 

Fórum - Cthulhu - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

19. Dexter Sitzky (2019-02-02 12:27.18) aaaaa
Érdekes filmnek tűnik:)


18. Halember (2019-02-02 12:26.05)   - (válasz Johnny Saiper 14. hozzászólására)
Most képzeld ha magam fölött vágnám a fát, és rádőlne a szép intelligens kobakomra. :)



17. V laszlo (2019-02-01 14:57.58)   - (válasz Cthulhu6 4. hozzászólására)
Milyen szereny vagy.


16. V laszlo (2019-02-01 14:53.34)   - (válasz Johnny Saiper 14. hozzászólására)
Ebben is van igazság.


15. V laszlo (2019-02-01 14:26.03)   - (válasz Törölt felhasználó 13. hozzászólására)
Ja,ja,


14. Johnny Saiper (2019-02-01 14:10.16)   - (válasz Halember 12. hozzászólására)
Dehogyis, ha valóban jogos érvvel kerül szembe, akkor mindig kihátrál, és később úgy tesz, mintha semmi sem történt volna.
Miért kell ennyit hazudnod állandóan? Így csak még jobban magad alatt vágod a fát. :(


13. Törölt felhasználó (2019-02-01 11:35.11)   - (válasz Halember 12. hozzászólására)
Első fele hazugság, második fele egy boxzsákra is elmondható.


12. Halember (2019-02-01 11:33.19)  
Cthulhu nagyon jól tud érvelni, nem szokott személyeskedő alpáriságba lemenni. Imádom, ahogy 4- 5 ember osztja rendszeresen, de ő simán állja a sarat, és csont nélkül beviszi a jobb horgokat. :)))


11. Capt.JackSparrow (2019-02-01 10:52.35)   - (válasz Chris Co 9. hozzászólására)
"A video játék volt az egyetlen, ami számomra, ha csak picit is, de megidézte Lovecraft irományainak hangulatát."
Próbáld ki a Bloodborne-t. Lovecraft világa tagadhatatlanul inspirálta, és minden részletéből árad belőle a kívánt hangulat.


10. Chris Co (2019-01-31 15:39.58) aaaaa - (válasz Chris Co 9. hozzászólására)
"ha csak picit is," - helyett : leginkább


9. Chris Co (2019-01-31 15:32.14) aaaaa
Call of Cthulhu : Dark Corners of the Earth
A video játék volt az egyetlen, ami számomra, ha csak picit is, de megidézte Lovecraft irományainak hangulatát. Az itteni filmes hozzászólásokhoz csatlakozva (kivétel például C6, aki akkora lovecraft-fan, látatlanban öt csillagra értékeli, holott nem is látta a filmet, de csak azért, mert a nickjében is valami hasonló rejlik...:)) amit klasszosnak találok, hogy valóban nem mutogatják a csúnya, gonosz szörnyeket. Gyakran akkor válik viccessé a dolog számos moziban, amikor megmutatják a rémségeket. Olyankor sokakban inkább egy chips reklám jut eszébe a hozzá illő figurával. :) Itten klasszos, hogy ebbe valóban nem ugrottak bele, bár a hatásvadász hangeffektek azért igyekeztek... A sztori nem földhöz vágós, viszont azért nem rossz annyiban, végre, hogy itt is odateszi azt, amit az író is gondolhatott, vélt világunkról, hogy egy nyomorúságos és dekandens társadalom után már csak egy még szörnyűbb jöhet, melyben ott van a szorongás, az elhagyatottság érzése, a magány. A csábító, hívogató szavak meg csak a végső lemondással csalogatnak, miknek köze sem lesz ahhoz, ami valaha is emberi volt...
Magyarázatokra nem szorul a történet, hisz nem kell ismerni ahhoz Lovecraft novelláit, hogy picit elszálljunk és beleképzeljük magunk egy olyan "mesébe", mint amit reggel, délben és este tapasztalunk, családi drámákba, a világunk pusztításába, az emberi önzésbe, gyarlóságba. Majd megszületik abból egy még rettenetesebb kor kezdete. A hatalom, az öröklét vonzalma akár áldozatok árán is csalogató. De vajon mit áldozunk fel? És itt a végkifejlet hozzá. Azaz, hogy a nézőkre bízza a folytatást.
A könyvek sokkal inkább a fantáziádra bízzák az általad ismerteket (fejben képek, stb...). Nálam az itten, korábbi fórumozó által említett író, Barker és ugyanúgy Lovecraft is, mint filmes adaptáció egyelőre kevés egy igazán nagyszerű mozis diadalhoz. Mindenesetre ez a darab, ha csak picit is, de közelebb hozta hozzám az általam olvasottakat, mint jó pár mozgóképes társa.
H.P. Lovecraft műveiben ott volt a szorongó pali, aki fél, retteg, egyedül van. Ahogyan leírta az általa látott borzalmakat, szerintem azt nem lehet annyival visszaadni, hogy, na, most adaptáljuk, meg belekutyulunk ezt-azt. Vagy olyat csinálunk, mint például az ausztrál borzalom (Arkham, Miskatonic, Cthulhu, Innsmouth, shoggothok meg mindent felsorolunk, közben a tévéjátéknak is vicces mozi ettől lesz jó, meg, hogy lemásolja a sémát, csak, hogy hasson). Te jó ég, az mennyire gagyi...
A 2005-ös sem ütött szíven, de valóban érdekes lehet elgondolni, a pali hogyan is képzelte (ami nem biztos, egybeesik a retro-val, mint korábbi megvalósítás mai szemmel...). Inkább a mozi képzelhette úgy, ahogyan.
Egynek nem rossz cthulhu-idéző mozi. Remélem, egyszer majd valaki komolyabban is hozzálát H.P. Lovecraft műveinek azonosulásához! Csak ne túl későn! :)


8. Cthulhu6 (2018-10-07 21:36.04) aaaaa - (válasz Sergio Alba 7. hozzászólására)
Akad néhány... :)


7. Sergio Alba (2018-10-07 21:16.05)   - (válasz Cthulhu6 6. hozzászólására)
Meg X játék is😉


6. Cthulhu6 (2018-10-07 21:11.44) aaaaa - (válasz Sergio Alba 5. hozzászólására)
Asszem engem és a filmet is megelőzte egy bizonyos Howard Philips Lovecraft életműve, szóval tökmindegy. :)


5. Sergio Alba (2018-10-07 21:06.04)   - (válasz Cthulhu6 4. hozzászólására)
Nem inkább TE viseled a film címét? 🤔😏😉


4. Cthulhu6 (2018-10-07 21:02.44) aaaaa
Ezt a filmet ugyan nem láttam, de a címe a nick-nevemet viseli, tehát 5 csillag. :)


3. Marsbolha (2018-10-07 20:42.10)  
A hatodik része is megjelent már a filmkatalóguson, fórumokban szokott feltűnni a nagyszerű Cthulhu6 !!!

5 *****



2. Dav (2011-02-22 11:07.02) aaaaa
A zseniális rémtörténetíró, Howard Phillips Lovecraft örökségén borzonghatunk (avagy bosszankodhatunk :) a Cthulhu megtekintésekor. Magam eddig csupán A megnevezhetetlen mozgóképes adaptációját láttam, ám most időt szakítok a többi HPL-filmváltozat "asszimilálására" :) is. Ezúttal nem egy konkrét írás szolgál alapul, hanem a Cthulhu-mítosz továbbélése napjainkban (bár össz-vissz talán kétszer említették e legendás nevet a száz perc alatt). Azért ha valaki olvasta az Árnyék Innsmouth felett-et, képben lehet, már a "Marsh" vezetéknév említése is árulkodó...
Az eseményekkel sodródó főhősünk rendhagyó módon saját neméhez vonzódik, de egy konkrét szerelmi jelenetet leszámítva nem viszik túlzásba ennek kihangsúlyozását. Sok "konzervatívnál" mindenesetre már ennyi is riasztó lehet :). De hogy egy Clive Barker-könyvismertetőt idézzek, ennél sokkalta sötétebb, betegesebb dolgok zajlanak a háttérben. Apropó Barker (a Hellraiser és az alant tárgyalt Kampókéz írója többek között). Ez a történet teljesen olyan, mintha az ő tollából származna, persze Lovecraft világához igazítva. Lassú szövésű, de végig átható, baljós atmoszférájú filmet láthatunk. Van valami bizarrul hideg érzés, aminek a felvételek és a zene teljes összhangban játszanak alá. A végzete felé sodródó, káoszba fulladó "emberi" világ (bár erről inkább csak a végén kapunk jelet) és ezzel párhuzamosan a hideglelősen gyönyörű természeti képek, utalások a visszatérésre a tengerbe... Ez nálam nagyon betalált. Ez Lovecraft! Szerencsére konkrét öldöklésnek, szörnyeknek semmi nyoma. De tudjuk, hogy a borzalmak ott rejteznek a sötétben, a mélyben...és a lelkekben. A régi környezettől és családtól való elidegenülés témája eleve érdekes. Aztán jönnek az eltűnések, a titokzatos szekta, a gyanúsan csábító szőkeség és hősünk feje felett máris gyülekeznek a viharfelhők, hogy aztán minden egy szálon összpontosuljon. 28 nappal később, Rosemary gyermeke, Hellraiser 4., Angyalszív... ezek rémlettek fel futó hangulatok, jelenetek erejéig filmnézés közben. A lezárás pedig - ha hirtelen is jő el - kellemes Carpenter-emlékekeket idéz.
Őszintén szólva, megértem azokat is, akiknél fabatkát sem érő zagyvaság kategóriába tartozik a Cthulhu. Ismerni és szeretni kell hozzá Lovecraft stílusát - más szóval nem árt ha kicsit kattant vagy :).

Itt ragadnám meg az alkalmat hogy pár szót szóljak a Cthulhu hívása c. 2005-ös fekete-fehér némafilmről(!) is. Nagyszerű már az ötlet is. Milyen lenne egy Lovecraft saját korában, az 1920-as években készült film? Itt már ténylegesen az író leghíresebb (bár nem legjobb) művének értelmezésével van dolgunk. Csodálatos fény-árnyék hatások, igazán művi díszletek, testbeszédre és mimikára hagyatkozó színészek (a párbeszédek külön képkockán olvashatók! Kult!)...igazi retro-érzésvilág. És a legjobb, hogy így is hatásos, sőt! A címszereplő szörnyedelemből azért a kevesebb több lett volna talán, ez csupán aprócska negatívum.

Mindkét Cthulhu más módon, de érdekes, tetszetős darab volt. Nálam betöltötték rendeltetésüket. Jöhet a Re-animátor, a Dagon és a többiek.


1. Ostobatuk (2010-10-28 00:36.20) aaaaa
Kellemesen bizarr film, mely mintegy ízelítőként szolgál Lovecraft munkásságát illetően. Az első fél órát követően kezdenek csak durvulni a történések, igazán hatásos, illő atmoszférát sikerült teremteni a készítőknek. Konkrét szörnyet, gyilkost, vértengert hiába is vár az ember, Lovecraft-ről lévén szó itt mindez mellékes. Az alaktalan gonosz, a megfoghatatlan iszonyat e történetek valódi mozgatórugója, a film pedig többé-kevésbé hű is marad ezen alapelvhez. Érdekes próbálkozás, az írólegenda tollának eddig talán legjobban eltalált mozgóképes megfelelője.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekDexter Sitzky, 2019-02-02 12:2719 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Cthulhu adatlap
Eredeti cím: Cthulhu
Évszám: 2007
Rendezte: Dan Gildark
Szereplők: Jason Cottle, Scott Patrick Green, Cara Buono, Tori Spelling, Robert Padilla...

További információk

Szereplők fórumai
- Tori Spelling - Vélemények
- H. P. Lovecraft - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk