Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Konyec - Az utolsó csekk a pohárban
- Magyar Mozi TV, 01:15
Volt egyszer egy igazság
- AMC, 01:15
Éjszakai ragadozók
- HBO, 01:21
Elemi ösztön 2.
- Film Mánia, 01:40
Hosszú levél
- Duna World, 02:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények
A sógun (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A Goldman-ügy aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - Végjáték (2010) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

23. Convar (2014-02-28 12:38.34) aaaaa
Visszagondolva rá, az a miliő ami a film sajátja, az a hangulat még így két év elteltével is élénken él bennem. Ezért adok neki még egy csillagot.


22. Az utolso szamuráj (2013-05-01 20:47.35) aaaaa
A megagagyi és néhol némi érték között ingázott.
Az a gond az ilyesfajta filmekkel,hogy megpróbál "művészi" lenni:nagyon nem jött össze neki,inkább fogcsikorgató volt,kínos és vicces.Az utolsó perc fordulata persze húzott valamit a dolgon,rájöttünk,mit láttunk addig és pár másodpercre feledtette azt is,hogy ami addig történt,unalmas és üres volt-csak el akarták hitetni,van ott értelem.
Viszont...nem lehet elmenni Rourke alakítása mellett,aki valóban jól játszott és Megan Fox kinézete is arra ösztönöz,hogy verjem:))..a billentyűket:igen,ez a nő itt,most csodaszép volt,szó szerint.Mikor a párnán csak az arcát és szemét látta az ember,bizony bentmarad a lélegzet,olyan gyönyörű volt akkor,mintha a női tökéletesség bámult volna vissza az LCD-ről.
Valamint a zene:Dickon Hinchliffe munkája volt az,ami ezt az egész,valóban kevésről szóló valamit jóval többnek mutatta,és bizonyos jelenetek egyszerűen megragadták az embert varázslatos dallamaiért.Pont a zene húzta fel osztályzatom közepesre,mert....egyszerűen jó volt hallgatni,néha éteri,magasztos érzést indukált a nézőben.
Ha innen nézem,jobb filmet érdemelt volna,persze ezek a színészek is.



21. Johnny kapitány (2013-04-21 04:35.33) aaaaa
Erőltetett, nehézkes, néha már - már érdektelenségbe lökött ez a filmnek nevezett katyvasz, s még a zene sem tudott rajta segíteni. Cselekmény, izgalom, színészi játék nulla. Egyszerűen nem adja át azt amiről akart szólni, amit be akart mutatni. Bill Murray meg egyáltalán nem illett a képbe, sem a szerepében nem volt hiteles, egyáltalán sehogy. Aludtam volna inkább ezt a másfél órát...csak bedőltem a neveknek, sajnos, megint.


20. Convar (2012-02-28 20:28.24) aaaaa - (válasz Jason13 12. hozzászólására)
"A végső fordulat is elképesztően kiszámítható,az első percekben csak az nem jön rá,aki még életében nem látott filmet. "

Ez hülyeség, de neked gratulálok hogy ilyen okos vagy ;)


19. Convar (2012-02-28 20:23.38) aaaaa - (válasz Jani77 3. hozzászólására)
"Engedelmetekkel megosztanám veletek a film egyik kulcsfontosságú történeti síkját, (aki nem nézte meg még a filmet az ne olvassa tovább!!!!!!)miszerint: Megan Fox még mindig bitang jó nő!"

Érdekesen vezetted fel, meg kell hagyni ;D


18. Convar (2012-02-28 20:20.47) aaaaa
Vasárnap éjjel néztem meg, pont az Oscar alatt :D Elkezdtem én nézni a díjátadót, de miután azzal szembesültem hogy Jessica Alba nincs jelen abban meg biztos voltam hogy Woody Allen meg nem is lesz így a továbbiakban nem kötött le :D Gondoltam akkor inkább megnézem néhányukat munka közben, ez a verzió érdekesebbnek tűnt :)

Egész pontosan Mickey Rourkeot, Bill Murrayt és Megan Foxot. Megannal kapcs.ban egyébként most estem át a tűzkeresztségen, ez volt az első film amit láttam tőle. Sztem hozta az elvárhatót, nem rontotta le a filmet a játékával. Viszont mással igencsak feljavította :D Volt is egy kis dejavum a szereplőválasztást illetően, mivel ekkora kontrasztot utoljára a Macheteben tapasztaltam, már ami a férfi és női főhős esztétikumát illeti :D (ott: Trejo - Alba, itt Rourke - Fox)

A film egyébként nem rossz, egész hangulatos kis darab. Kicsit meseszerű sztorival, de


SPOILER

a filmvégi csattanó mindent helyretesz :)

SPOILER VÉGE


Az tény hogy kicsit lassú, de sztem akkor sem unalmas. Csak rá kell hangolódni. De érdemes, márcsak Rourke miatt is. Az ilyen elesett, szánni való looser szerepekben mindig parádés.


U.i.: am elképzeltem a forgatásokat hogy mennyire utálhatta Fox azokat a böhöm szárnyakat :D Tudjuk milyen hisztis p.csa :D

U.i. 2: szinkront hagyjátok, Rourké borzalmas, agyoncspja az egészet (most néztem bele egy jutubos szinkronos verzióba).


17. Scholes18 (2012-01-23 21:53.58) aaaaa
Elég semmitmondó film, de a hangulata el lett találva, emiatt és az utolsó jelenet miatt nálam 2-esről felhozta magát 3-ra.


16. C p (2012-01-01 23:34.42) aaaaa
Nagyon jó és érdekes kis film ez. Régen mozogatott már meg mozi ennyire.

Nagyon érdekelne, h. akik végignézték ( mert azok, akik 15 perc után kikapcsolták, de lefikázni hajlandóak, nos ők csak bohócot csinálnak magikból ), szóval akik végignézték, azoknak milyen történet állt össze a fejükben.

Azt látom, h. nem vevők rá a nézők, lehúzzák pl. imdb-n ( a 4.4 mindig rosszat üzen ) és ezért érdekelnének konkrétumok - a kritikákat illetően.

Lehet, h. a jelenlegi élethelyzetem adja, de annyiban árnyalnám a filmről kialakított, általános lesújtó kritikát, h. amikor az ember úgy érzi, h. adott pillanatban neki szól a film, akkor nagyon sokat mond és nagyon sokat ad.

Mondom ezt egy alapjában életigenlő emberként, akinek most mégis jól esett ez a kis szeretteljes-melankólia. :)

Szóval ha v.ki érez nyitottságot, akkor egy próbát megér. Úgy, ahogy nekem bejött - talán más is lehet ilyen szerencsés...


15. Ozir (2011-12-15 17:34.23) aaaaa
Én ötven percig bírtam.
Aztán inkább pancsoltam egyet.

Aki szeretne látni egy igazán rossz filmet az feltétlenül nézze meg ezt.


14. Turbo00 (2011-11-23 11:36.28) aaaaa
Meghökkentett ez a film, 15 percig bírtam, aztán kikapcsoltam. Lehet, hogy aki végig bírja nézni, annak tetszeni fog, de ez a fajta film abszolút nem az én stílusom. A rövid ideig tartó filmnézés közben folyton az járt a fejemben, hogy te jó ég, mi ez a baromság. Nekem nagyon nem jött be, annak ellenére sem, hogy Rourke és Murray is a kedvenc színészeim közé tartozik (és Fox kisasszonyt pedig mindig öröm látni:)), a jó öreg Bill nem is szerepelt az első negyed órában. Nem ajánlom, de hát ugye ízlések és pofonok...


13. Kittentyű (2011-11-23 08:39.31) aaaaa
Nem volt egy nagyszám ez a film. A színészi játékkal viszont nem volt gond és a zenével sem.


12. Jason13 (2011-11-11 18:11.10) aaaaa
Ezzel a filmmel sok baj van,de a legnagyobb talán az,hogy történetet akar mesélni.Pedig pont ennek hiánya,vagy inkább árnyaltsága mentette volna meg.
És mégis miért írom ezt?Mert Glazer meglátásom szerint egy olyan filmet akart letenni az asztalra,mely motívumokra épül és a néző gondolkozhat rajta,hogy ez-meg az vajon mit is akar valójában jelenteni.És most vessünk egy pillantást David Lynch filmjeire.Ezek is hanyagolják az érthető történetet,inkább a megvalósításra,az érzelmekre és a gondolatokra játszanak rá,vagyis olyanok,mint egy mozgó festmény.
Viszont a Végjáték itt el is bukik.Hiszen van története,mely nem árnyalt,ennek köszönhetően pedig inkább erőltetett és bugyuta,mint érdekes.A végső fordulat is elképesztően kiszámítható,az első percekben csak az nem jön rá,aki még életében nem látott filmet.
Aztán itt a megvalósítás és a színészek játéka,ezek a tényezők mind elképesztően gyengék.Egyedül a zene volt az,ami nem sikerült félre ebben a produkcióban.
Vérlázítóan gyenge,alapjaiban Lynch látomásaira hajazó filmecske ez,mely nem csak unalmas,de még gagyi is.Hiába Rourke és hiába Murray.Viszont Fox kisasszony jól mutatott lenge ruhában,ennyi pozitívum még is akad a zene mellett.


11. Norby23 (2011-10-30 22:06.20) aaaaa
Nem birtam végignézni. Igazi kommersz, semmitmondo film. Nem ajánlom senkinek.


10. Jackdaniel (2011-10-29 21:16.44) aaaaa
Mickey Rourke piálása az bejött mint mindig.


9. Csupi1 (2011-10-24 12:15.27) aaaaa
Ez mekkora szar volt!! Az adatlapján fel van tüntetve, hogy thriller, én meg csak vártam az izgalmat, a nagy csavarokat, de semmi. Tömény másfél óra unalom az egész! Egy jó dolog volt a filmben, mégpedig Mickey Rourke, és Bill Murray játéka.


8. Beszko (2011-10-22 02:34.41) aaaaa
Szörnyen rosz hangulatú a film.Nem igen szól semmiről ahogyan azt már ítrák is.Mégis lenyűgöző.Én nem tudom ki hogy van vele.De én láttam benne valami "nagyot" ami megfogott és magával ragadott a borús hangulat ellenére.Az utolsó jelenetet nagyon szomorú volt.És bár sok kérdés fogalmazódott meg bennem de ugy érzem tisztelentlenség lenne feltenni öket a film miatt.Mindenkinek ajánlom aki szereti a szomorú néhol unalmas borús hangulatú filmeket.


7. Jani77 (2011-10-20 21:28.32) aaaaa - (válasz Sahtar Doneck 6. hozzászólására)
Csak Bill Murray iránti tiszteletből és az utolsó jelenet csavarjáért!


6. Sahtar Doneck (2011-10-20 21:24.37)   - (válasz Jani77 5. hozzászólására)
Én már csak azon csodálkozom, hogy végső soron 4 csillagra húztad be a filmet, pedig azok után, amiket mondtál, max. egy közepesnek kéne jönni...


5. Jani77 (2011-10-20 21:03.29) aaaaa - (válasz Sahtar Doneck 4. hozzászólására)
Úgy látom nem csak én unatkoztam egy kicsit a film nézése közben! Az igazság az, hogy Fox kisasszony teste nem tud elvinni egy filmet a siker irányába akárhogy is próbálnak erre építeni a rendezők (egyes műfajú filmekben viszont szívesen rajonganék érte, csak azon mindig 18-as karika lenne és Kovi lenne a rendező,..... de kitudja egyszer hátha!!!!!)
Azt viszont én is sajnálom, amikor ilyen gyenguszka filmekben látok sokkal többre hivatott színészeket. Mickey Rourke-on még nem is csodálkoznék annyira, de Bill Murray-n már annál inkább.


4. Sahtar Doneck (2011-10-20 20:29.24)   - (válasz Jani77 3. hozzászólására)
A második mondatod után egy kissé megrémültem, de most már látom, hogy nem akarsz túl sok dolgot belemagyarázni ebbe az átlag alatti filmbe. Mert valljuk meg őszintén: Hiába szerződtették le a jó öreg Mickey Rourke-ot és Bill Murray-t (ők egyébként hozzák, amit kell), a rendezés a történettel? egyetemben ezer sebből vérzik!
Kizárólag a látványvilágra (és talán a zenére) próbálják felépíteni az egész "mozi"-t. Nem nehéz kitalálni, hogy ennek a felfogásnak a művészieskedő képek mellett Megan Fox kefélnivaló alakja képezi a legfontosabb tartópillérét. Amely azért, férfiasan közelítve meg a dolgot, igencsak jó! Egy bizonyos mértékig.

Nem tudom, a többi férfitársam hogy van ezzel, de nekem egy idő után már hiába megmutogatták a bulát angyalszárnyakkal az oldalán. Ha egy film nem szól semmiről se, akkor megbaszhatja a kurva ég retkes fasza az összes vizuális elemet, ott, ahol van. Mindenestül. Megan popsi ide vagy oda!

Felőlem aztán úszkálhat félmeztelenül egy alaszkai tóban, vagy menekülhet Optimus Prime kipufogó-csövével a seggében, a színészi vénája ettől még olyan vékony, mint Hanna Montana-nak.

Utóirat: Egy süket marha vagy, Mick! Legközelebb nézd meg, mihez írsz alá, mert ez az évtized már megint nem úgy alakul, ahogy kéne:)

40%


3. Jani77 (2011-10-20 19:33.57) aaaaa
Nézhető film!
Szürreális történet egy megfáradt ember agyában az álom és valóság mezsgyéjén.
A film az utolsó kockák miatt lett nálam közepes helyett jó, mert így lett egy kis értelme a filmnek. Kissé vontatott és lassú a film tempója néhol megkérdőjelezhető színészi játékkal fűszerezve, ami néha jól is illik a történetbe (amire viszont csak a film utolsó 10 másodpercében jövünk rá és a filmnézés közben egy kicsit idegesítő).
Engedelmetekkel megosztanám veletek a film egyik kulcsfontosságú történeti síkját, (aki nem nézte meg még a filmet az ne olvassa tovább!!!!!!!)miszerint: Megan Fox még mindig bitang jó nő! A készítők eme nem elhanyagolható szálat nem is próbálják véka alá rejteni és még a sorok között se kell tudni olvasnia az átlag mozizónak mint amilyen én is vagyok. (Ha másért nem is, a nem éppen csúnya Fox kisasszony miatt is érdemes belekukkantani minden megfáradt szemű férfitársamnak is!)



2. Pityu 94 (2011-06-18 19:22.37) aaaaa
Sokan szidják,meg ,hogy nagyon nem sikerült.De szerintem jó film.Nekem tetszett.


1. Csurijó (2010-10-24 13:50.26)  
Te jó ég! Két "szerelmem" Rhys Ifans és Rory Cochrane egy filmben! :) Muszáj megnéznem!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekConvar, 2014-02-28 12:3823 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk