Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az élet ára
- Mozi+, 03:20
A barlang
- AMC, 03:30
Eredet
- HBO2, 03:35
Szólíts a neveden
- HBO, 03:51
Fantomszál
- HBO3, 03:51

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Keresek egy Filmet, de nem tudom mi a címe segítene valaki?
Veszedelmes partvidék - Vélemények
Asszociáció
Maggie - Az átalakulás - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Kényszerleszállás aaaaa
Jefferson White aaaaa

 

Fórum - Kung Fu Panda 2. - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
84. Dexter Sitzky (2019-05-06 10:47.12) aaaaa
Egész jóra sikeredett folytatása az elsőnek,sőt rengeteg érdekes újítást is kapott.Különösen azt(és ez tetszett nekem benne a legjobban),hogy Po családi hátterébe is némi bepillantást nyerhetünk.Kellemesen progresszív elemekkel gazdagították,ami nagyon tetszik.Nagyon erős és drámai keretek között.Javarészt szívszorítóak.
Méltó folytatása az elsőnek.Mint a folytatásoknál általában,ennél is kapunk új szereplőket.
Az új szikronhangok között ott van például Jean Claude Van Damme.Szerintem,jó hogy olyan színész is jelen vannak,akinél a karate-jelenetek a megszokot-tak.Ez is jó választás volt asszem.
A karakterek látványos kidolgozása és a számos akciójelenet(és velük eggyütt a poénok) hatalmasak voltak.
Tökéletes animációs film lett,kivétel nélkül az összes jelenet tetszett,tökéletes folytatás lett.
Erősen öt csillagos alkotás.


83. Dexter Sitzky (2018-08-11 08:24.11) aaaaa
Ebben is van új szereplő,akiről újdonságként az előtörténet is kiderül.



82. Langelus (2016-07-20 14:54.19) aaaaa
A trilógia legsötétebb, legerősebb darabja.


81. HMáté33 (2016-03-19 02:06.52) aaaaa
Hát, nekem ez kevés volt. Igazából az első rész sem talált be annyira, mint a nagytöbbségnek, de egy átlagos kalandnak nem volt rossz, sőt. Ez viszont amellett, hogy végigzongorázza a kliségyűjtemény összes fontos állomását (kétszer), nem nagyon csinál semmit. Aztán egyszercsak vége van.
Az a családi szál, amit elővezetnek iszonyat kiszámítható, egyszerűcske és érzelmileg sem valami potens. Szép persze a mondanivalója, de fikarcnyit sem újszerű, annyira meg közel sem kidolgozott, hogy igazán erős tudjon lenni. Sebaj, gondolhatnánk, hiszen van kung-fu, meg akció, meg stb...de hiába, ha még szerencsétlen verekedések is a végtelenségig le vannak butítva. Én olvastam, hogy mi energiákat fektettek a bunyók, meg a mozgásvilág modellezésébe, de míg mindez az első részben baromi szépen vissza is köszön, itt - nekem legalábbis - a legkevésbé sem. Rettenetesen hidegen hagytak az akciójelenetek, és akkor nagyjából szóltam is mindenről, ami lenni akart ez a film.
És belső béke persze...erre kíváncsi lettem volna, de végül pont olyan faékegyszerűséggel mondták fel ezt a leckét is az alkotók, amennyire sablonkifejezésnek hat ez, hogy belső béke. Azt hittem, kihoznak belőle valami rendes vívódást, meg tudomisén, de marhára nem...az ágyúgolyós jelenet azért bevallom ezzel együtt is nagyon tetszett, csak hát a kellő alapok hiánya mellett igazán karcsú szegény.
Összességében olyan igazi, hamisítatlan "fölösleges folytatás" hangulata volt számomra ennek a szösszenetnek sajnos. Hátha a trilógia egyben kihoz majd valami koherens egészet, de ezt a második részt én akkor is laposnak érzem.


80. Lechoo Edy (2015-01-27 01:22.00) aaaaa
Azért a jelenetért és Gary Oldmanért megérdemli az öt csillagot! Nem tudom, hogy fognak a harmadikra jó gonoszt csinálni, mert fel van adva a lecke.


79. Városi vadász (2014-09-28 22:28.08) aaaaa
Rettentő jó kis mese, messze felül múlja az elsőt, bár szerintem egy picivel "félelmetesebb" is. A három és fél éves lányommal néztem, és mindig azon paráztam, hogy azt mondja "Apa félek". Ettől eltekintve sokkal többet lehet nevetni rajta, mint az 1-nél.


78. Captain Al (2014-09-02 10:21.02) aaaaa
az első rész valamivel jobban tetszett, de ez sem sokkal maradt le.


77. Langelus (2013-03-03 16:25.55) aaaaa
[link]


76. Langelus (2013-02-26 23:01.15) aaaaa - (válasz XxRolandxx21 75. hozzászólására)
Szándékomban áll, de jó lenne márciusban végre tisztességes szállást meg valódi hivatásnak tekinthető munkahelyet kerítenem.


75. XxRolandxx21 (2013-02-26 22:58.27) aaaaa - (válasz Langelus 74. hozzászólására)
erről nem írsz kritikát a blogodon? Mert az elsőről jó kis véleményt írtál.


74. Langelus (2013-02-26 21:42.09) aaaaa
Méltó az első részhez.


73. XxRolandxx21 (2013-01-06 23:20.28) aaaaa
Most hogy sikerült immáron sokadszorra megnéznem kijelenthetem hogy a 2.rész messze felülmúlja az elsőt. Szkeptikus vagyok a folytatásokkal hiszen valljuk be nem mindig sikerül úgy ahogyan kéne,animációs filmeknél meg pláne rizikósak. A Kung Fu Panda 2 viszont messze túlteljesítette az első részt.

Az új ellenség egy Shen nevű páva aki valaha herceg volt de száműzték miután legyilkoltatott egy csomó pandát félvén a jóslattól ami rá vár ezért el akarja pusztítani a Kung Fu-t és vele együtt Kínát is, de persze jön Po és Ötök és jól odapirítanak neki,közben Po megtud 1-2 dolgot a múltjával kapcsolatban.Ez tényleg nem nagy sztori de tényleg elég sok mindent kihoztak belőle.

Látványilag a film üt mint a kő. A Csatajelenetek ütősek de az igazi attrakció a főcsata Po és Shen között ami annyira szemet gyönyörködtető hogy csak nézünk ki a fejünkből.A Poénok nagyon viccesek,a Pacman üldözéses jelenet volt a legjobb benne.

Viszont ez mind csak körítés, a főfogást a karakterek és azok fejlődése szolgáltatja. Akik a legnagyobb karakterfejlődést mutatják az Po és Tigris. Ugye aki látta az első részt tudja hogy Tigris gyűlölte Po-t amiért ő lett a Sárkányharcos egy véletlennek köszönhetően,nos itt viszont már barátok sőt néha azt éreztem hogy többet is éreznek egymás iránt mint barátságot.Shen pedig tényleg másfajta gonosz mint Tai volt. Shen tényleg eléggé ravasz és kavaró típus,mikor felnyitja a farktollát Po előtt mintha hipnotizálni akarná ami valljuk be lényegében sikerül is neki.Gary Oldman szinkronja pedig több mint kiváló,nekem úgy a magyar szinkron is bejött.Aztán ott van ugye maga Po is,ő ugyan eleinte nem mutat valami sok fejlődést de amit végén levág hát az nagyon kész van,és az a bizonyos mondat messze a film legjobbja volt. A Visszaemlékezéseinél mondjuk féltem hogy unalmasak lesznek de aztán szerencsére nem így lett.A Jósasszony meg aranyos karakter volt a maga módján. Ugyanakkor egy kicsit fájt hogy az Ötös többi tagját eléggé háttérbe szorították plusz Shifu sem kap valami sok szerepet pedig ő az egyik kedvenc szereplőm a filmben.Mondjuk az a mondat amit elsüt a film elején Po-val kapcsolatban már megadja az alaphangulatot a filmhez.Egy szó mint száz,a karakterek viszik el a filmet a hátukon.

A Befejezés meg már önmagában felér egy kisebb spoilerrel a 3.rész kapcsán.Van egy olyan érzésem hogy azt fogják megcsinálni amire néhányan gondolunk.

A Zenékről meg csak annyit hogy gyönyörűek.

Végezetül megemlítenék egy személyes véleményt az 1. és 2. résszel kapcsolatban. Ezekből olyan anime adaptációt lehetne csinálni hogy csak na. Komolyan minden meg van bennük ahhoz hogy animeként is megállja a helyét. Néhány deviant artos már készített is néhány animeképet a filmekből.

Összegezve a Kung Fu Panda 2 nálam 9.5/10. Ha több teret adtak volna az Ötös többi tagjának is akkor még jobb lett volna. Kíváncsian várom a 3.részt de sajnos messze van az még.


72. Langelus (2012-10-03 20:34.17) aaaaa
Remélem, mihamarabb újra megnézhetem.


71. ÁDI BOY (2012-09-06 13:47.13)  
Ma fogom megnézni de nem számítok semmi jóra.


70. Egyszerűsrác80 (2012-05-30 00:40.43) aaaaa - (válasz Callidus 69. hozzászólására)
Én is van,amit eredeti hanggal nézek,animációs filmeknél,rajzfilmeknél is teszek egy próbát,ha megszerzem a mozit.De ilyen filmeknél nálam mindig a szinkron nyer.Aranyhajnál nem tudom,mi a helyzet,egyelőre másoltan van meg,szinkronnal.Aranyhaj anyától eltekintve mind rendben van nekem,a dalok is.És bár Jack Black elképesztően odatette magát,és a többiek is,azt kell mondanom,de mégis jobb szinkronnal.Talán Shifu esetében találhattak volna más szinkront,de így is jó.És igen,a harcokban rengeteg a humor.Amit pl. a farkas üldözésekor Po levág,az eszméletlen jó,de a többi is.Nem egyszerűen csak harcok,de ötletesek is.
A két ellenfélről annyit,hogy azért Tai Lung inkább az erejében hitt tényleg,Shen ravaszabb volt.Tényleg jobban ki volt dolgozva a karaktere,Tai Lung inkább amolyan macsó volt.Nem izgatta a veszély,csak dühös volt.Ő úgy gondolta,nem kapta meg,amiért küzdött.Shen pedig a sorsán akart változtatni,csak rossz eszközhöz nyúlt.
Igazából akivel itt nagyon azonosulni tudok,vagy vele együtt érezni,az nem az ellenfél,bársorsukat megértem.Po számomra a nagy dobás,mert hasonlít.Rám,vagy másokra.Álmai vannak,célokat akar elérni,de segítség nélkül sokszor nem boldogul.

Egy szó,mint száz,remek mozi szerintem.Gyanítom,hogy lesz folytatás.

-Most kezdődik a Páva Éve!
-Pont most?? Mert...most év közepe van,és így csak féléved lenne a...és ez természetesen már a Páva Éve! Boldog Új Évet!

:D


69. Callidus (2012-05-29 23:49.44) aaaaa
Hehem, nem mondtam, hogy rossz a szinkron, nagyon is jó, meglepően jó a mostanában tapasztalhatókhoz képest. Jó pár hang tényleg nagyon el van találva - csak mint mondtam, én szinkronsznob vagyok: inkább nézem felirattal és eredeti hanggal. Egyéni perverzió. :-D A Tangled (Aranyhaj és a nagy gubanc) pl. egyértelműen jobb az eredeti szöveggel, ütősebbek a szövegek. A Panda viszont jól sikerült. Csak szeretem az eredeti hangokat benne. :-D
Huh, teljesen egyetértek, az elején a harc a zenészek falujában óriási volt, amit a nyuszipoén és a "farkasdobolás" külön megfejelt.
Az ellenfelek az 1 és 2-ben. Nem gondolom én sem, hogy Tai Lung nélkülözte volna a fifikát, a szökése zseniális volt, a harc nagyon jó volt, de mégsem volt annyira kidolgozott és mély karakter, mint Shen. Shen a sorsán akar valóban változtatni - nem véve észre, hogy pont a sorsa elleni harc teljesítette be a sorsát. Hiszen nem a végén bukott el, hanem jóval a történet előtt. Nem hiszem, hogy valóban Kína leigázása motiválta - egykor talán, amikor fiatalként elkezdett azon gondolkodni, hogy a tüzijáték milyen harci lehetőségeket hordoz magában. De a jóslat megismerése után az egész élete mintha egy kétségbeesett menekülés lenne a saját sorsa elől - amit éppen ezzel teljesít be. Kezdve a pandák kiírtásától és bevégezve akkor, amikor nem ugrik el a hajón, amikor a saját ágyúja rázuhan. Míg Tai Lung számomra csak egy ellenfél, Shen az a típus, akivel akár azonosulni is lehet. Megérteni, sajnálni. Ahogy a Jós is érti, sajnálja, és próbálja rávezetni az általa választott út végzetére és téves voltára. És igen, a Jós szerepeltetése valóban zseniális volt.
Várom, lesz-e folytatás. :-)


68. Egyszerűsrác80 (2012-04-06 01:10.41) aaaaa - (válasz Callidus 67. hozzászólására)
Ezt nevezem.Nem semmi,de tényleg.Egyébként egyet is értek szinte mindennel.Bár nekem szinkronnal is nagyon jó,sőt,pár hang esetében meg olyan cefet mód el van találva,hogy ...nagyon.Egyébként én is így gondolom,kifejezettem tetszett,hogy itt elfogadta az Ötös Pot,segítik,melléállnak.Tigris meghatottsága meg külön plusz,a végén az az arc,mikor ott áll a hajón,nagyon poén.Valóban van rokonság az első résszel,még az elején az elbeszélés is hasonló stílusú.Po visszaemlékezése meg piszok ütős,ráadásul a képi világ is változik,és Po kicsinek eszméletlen...aranyos.Nem tudom máshogy kifejezni:) Az akciók meg olyanok,hogy na még,ráadásul nem baj,hogy ennyi van,hisz mindnek van jelentősége.És még abban is van poén,az első összecsapásnál pl. a nyuszi jópofán penget,míg Poék csatáznak.Vagy mikor a nagy harcosokat ki akarják hozni a börtönből.Zseniális.Azon én is elgondolkoztam,hogy milyen lesz egy páva,mint ellenfél,de várakozásaimat felülmúlta.Rendkívül eszes és cseles ellenfél.Valói gaz,Tai Lung nem ilyen volt az elsőben,bár fifika nála is volt,különösen,ahogy a börtönből kimenekült.Ő úgy érezte,nem kapta meg jogos tulajdonát,míg Shen a sorsán akart változtatni.És mindkettő lekezelte Pot.A jövendőmondó szerepeltetése is jó ötlet volt,és ugye vannak farkasok,gorillák.Pazar a felhozatal,a látvány elsőrangú,ráadásul van érzelem is.Persze módjával.A zene hasonlít az első részben hallotthoz,viszont a végén az elektronikus score kissé fura.De a vége főcím ismét jópofa.Hogy milyen ellenfelet kap a panda a harmadik részben,arról elképzelésem sincs.de hogy még egy sztori belefér,az biztos.Főleg,ha tartja az eddigi szintet.


67. Callidus (2012-04-01 22:51.30) aaaaa
Elnézést az elütésekért, ha sietek... :-) Van ilyen.


66. Callidus (2012-04-01 18:08.58) aaaaa
Imádom az animációs filmeket, pedig már jócskán felnőtt vagyok. Imádtam a Kung Fu pandát is, ahogy a Dreamworks szinte minden filmjét, és számomra ez sem okozott csalódást! Sőt! A film képi-"hangi"-zenei világában egyaránt nagyon ott volt a szeren, minden elimerésem a készítőknek!

Nagyon megörültem, amikor anno meghallottam, hogy Gary Oldman fogja (hang)alakítani a folytatásfilm főgonoszát. Sokszor játszott már negatív figurát, szóval eléggé biztos voltam benne, hogy ki fogja hozni a figurából a legjobbat. Aztán hallottam, hogy az a bizonyos főgonosz egy PÁVA lesz - na ekkkor kicsit lepadlóztam: valljuk be, nem az a tipikus negatív karaktertípus társítható egy pávához. Nos, a filmet többször is megnéztem, angolul is és szinkronosan is, mindkét módon tetszett - de bármilyen jó is a szinkron, az eredeti hangokat nem überelheti, ez tény. Ráadásul pár poént nem is sikerült úgy áthozni a szinkronba, illetve van azért több olyan párbeszéd, ami eredetiben egészen máshogy, értelmesebben hangzik el - pl. Shen és Po párbeszéde a végső harc előtt. De azért nem rossz a szinkron - mondjuk, hogy sznob vagyok, és azért kekeckedek. :-D
Mindkét film nevezhető korosztályfüggetlennek, mert mindkettőben van valami ami a gyerekeket is megfogja, és ami a felnőtteketet is képes megragadni. Az 1 mindemellett "gyerekdominánsabb", a 2-ben viszont jó és rossz oldalon egyaránt a karakterek mélységeibe, fájdalmaiba lehet látni. Nem akarom megítélni, hogy az első rész volt-e jobb, vagy a folytatás, mert nekem mind a kettő nagyon is bejött. Nem akarok a látványról beszélni, mind a kettő szenzációs, a másodiké pláne, a jelenetek ütősek. Az első részben több volt a humor, a szoveges és a helyzetkomikum, volt ugyan harc is, de főleg gyakorlás-tanítás-szerencsétlenkedés, és a valódi, éles harc relatív kevesebb. A 2-ben a történet sokkal harcorientáltabb, és a történet sokkal jobban épít Po-ra és az Ötökre, a kapcsolatukra-barátságukra, mint az első rész, ahol a kezdeti megvetés és ellenségesség után azért már elkezdett valami alakulni a végére. De legalább ennyire fontos szerepe van Shen Nagyúrnak, aki jóval több, mint egy sima letarolandó gonosz. Teljes karakter. Van múltja, tettei, indítékai és indokai - még ha ezek vitathatóak is - nyomasztó emlékei, megbánásai, fájdalmai; egyszóval számomra azért hihető gonosz, mert nem egydimenziós karakter. Sokkal hitelesebb gonosz, mint Tai Lung volt az első részben. Talán azért, mert Tai Lungot nem ismerhettük meg ennyire. Ott egyszerű volt a helyzet: Shi Fu neveltje, aki nagyszerű harcos volt, de akit elvakított a dicsőség és hatalomvágy, majd a düg, csalódottság és a bosszúvágy. Az a tipikus "felbosszantják - öl"-típus.
Shen egészen más. A PÁVA egy igazi, elegáns és stílusos ellenfél. Intelligens, ekőkelő, kellően gátlástalan, sokszor színpadias, de mindezekkel együtt nem lehet lebecsülni. A történet folyamán még fejlődik is, egészen az utolsó pillanatáig. Nem, nem lesz jó, de a hajón, a végső harcjelenetkor voltaképpen sajnálni lehetett. És nem akarok sokat belemagyarázni, de ott a motivációja a harccra nem a tervei és a hajói elpusztítása feletti düg volt, hanem a dermesztő felismerés, hogy ez az "ostoba panda" megtalálta azt a békét, amit ős nem tudott, túl tudott jutni a sebeken és fájdalmakon, amik ő elemésztették. Amikor a kötelek elvágása miatt az ágyú rádől, elugorhatna - láttuk milyen fürge! - de nem teszi. Csodálatos az az animáció, amikor a rajz szinte életre kél, ahogy Shen - érzésem szerint - megváltásként fogadja a halált. Végül csak választott.
Ellenfele, Po egy ártatlan lélek. Nem egy IQ-bajnok, de ha akarna sem tudna gonosz lenni, hiányzik belőle minden rosszindulat. Sok hibája van, ez tény. Az Ötök a barátai - és ezzel egy pandakölyökkori álma vált valóra. Az Ötök is szeretik, ők is sokat fejlődtek - érzésem szerint leginkább Tigris, aki nem annyira kemény, mint állítja magáról, és nagyon mélyen érez Po iránt.
A 2 nézése közben hol röhögtem, hogy pedig a torkom szorult össze, vagy éppen vigyorogva néztem a pörgős akciókat. A viccek ugyan sokszor hasonlóak voltak az első film poénjaihoz - ami részben a karakterekből fakadt. Po gyomorkorgásai, a lépcsők iránti gyűlölete, a lúdapó poén, a szertelensége... Sáska nősüléses poénja betalált, a pac-man sárkányos ámokfutás is nagyon ott volt a szeren, akárcsak a kulirodeó a "valaki lökjön meg"-gel. Az első börtönjelenet vicces volt. A második, amikor Tigris otthagyta Po-t, a Tigris kontra Po harc komikumán túl pedig torokszorító. A Jós kecskehölgy számos poén forrása (férfi-nő, illetve a Shen ruhájának állandó rágcsálása, és Shen emiatti hisztije), ugyanakkor valamiképpen mintha Shen lelkiismerete próbálna lenni. És Shen mintha neki is akarná bizonyítani, hogy de neki aztán tényleg akkora sérelmei vannak, hogy teljes joggal akar mindene és mindene felülkerekedni és bosszút állni. Úgy éreztem, hogy amikor szabadon engedte a jós, akkor volt az, amikor Shen végérvényesen elveszett. És így legalább a jósnak lehetősége volt megmendeni Sárkány Zabagép Harcosunkat, és rávezetni az útra, ami felszabadítja.
A vége-jelenet az tigrisöleléses-darucsőreleesik-mindenkipadlótfog mozzanattal nagyon üt - tigris arckifejezése pedig nagyon vicces volt.
Azt írtam, hogy Shen egy számomra nagyon is kedvelhető gonosz. Hát, nem tudom, tényleg folytatkák-e, hogy a végén a pandás jelenet vajon "easter egg" (mint pl. a Karib-tenger 3 +10 éves jelenete a felbukkanő Bolygó Hollandival) vagy a 3-ra való reményteli utalás volt-e, de ha lesz, háét nagyon kíváncsi vagyok, miféle gonosszal tudnak előrukkolni.


65. Egyszerűsrác80 (2012-03-15 23:26.03) aaaaa
Egyszerűen ütős.
Szerintem csont nélkül hozza azt a szintet,amit a remek első rész.Sőt,van,ahol még komorabb is.Po vissza emlékezése bizony fogós,persze,először még vicces a dolog( a fiú lecserélése egy retekre,hát...:))de amikor ténylegesen megláthatjuk mindig kajás pandánk szemszögéből az igazat,az szerintem elég hatásos.Igazából talán azt róhatom föl hibának,hogy mikor már komolyodna,jön valami poén,ami nem mindig üt.Persze Po nem óhajtja megcáfolni a róla kialakult képet,de nekem az első részben se egy buta arc,hanem inkább csak álmodozó,és tapasztalatlan.De pont humorával,egyszerűségével győz.Ami még talán a film hibája,bár lehet csak én érzem így,hogy sokáig húzzák az összecsapást Shennel.Viszont nem unom a filmet.a poénokon jóízűeket nevetek,amikor eltalál,a PacMan idézés egyszerűen atom,és különben is,az első rész sem a falrengető humora miatt kedves számomra/bár poénos,az tény/,hanem a hihetetlen akciószcénék miatt.Ebből pedig itt sincs hiány.Amit Po üldözéscímén levág,mikor a farkast kergeti,az nagyon komoly,de amúgy sem panaszkodhatok.A látvány persze kegyetlen jó,no de ez érthető is.ami miatt szívemnek kedves film a Kung fu Panda 2,hogy végre vállalható folytatást látok.Olyat,ami nem ad kevesebbet.Shi Fu mester szerepe ezúttal marginális,Po 'apja" kb annyit szerepel.Ezúttal a lényeg a fekete fehér harcoson van és jó látni,hogy az Ötös már tényleg befogadta.Még az olyan hideg valaki,mint Tigris is tud érzelmet mutatni,miközben a harciassága nem kopott.Ez tényleg egy csapat,át is jön a filmből,és ezt díjazom.A vizuális humor is remek,a zene hasonló az első részben hallotthoz.Lord Shen igen érdekes ellenfél,és persze hiú.Hisz páva,nemde?:)Amikor iszonyúan készül,mit is mond az elfogott pandának,erre Po:'Á,szevasz,hello",az a meglepett arc:)
Szerintem a báj megvan,a humor is kb. ugyanannyi,az akciók meg dinamikusak.Ha tényleg trilógiát terveznek,és a harmadik rész ezt a szintet tartani tudja,akkor igazán boldog leszek:)
De addig is még sokszor pörög ez a rész is lejátszómban:)


64. City225 (2012-02-22 17:24.17) aaaaa
Nekem ez kevés. Az Oscar jelöltek színvonala igencsak véleményes idén. A Cat in Paris mellett ez is elég gyengére sikerült. Az első rész bája és szertelensége túlzott erővel kapott szerepet és nálam abszolút unalomba fulladt. Nem ért jelölést


63. Damien83 (2012-02-15 18:09.51)  
Nagyon jó kis animációs film, nincsenek benne unalmas részek, várom már a harmadik részt! Ha a második ilyen volt akkor a harmadik még jobb lehet! :)


62. Egyszerűsrác80 (2012-02-12 22:09.38) aaaaa
Na jó,azért Lord Shen sem rossz ellenfél:) És bejön ez a 'belsőbéke" dolog.A végső összecsapás meg azért finom:)Lehet,persze butaság így győzni,de hogy látványos,az biztos:)
Jó kis mozi ez:)


61. Egyszerűsrác80 (2012-02-12 20:33.59) aaaaa
Abszolút vállalható folytatás.Szerintem.
Rajongok Po első kalandjáért.Nem a humor özönét zúdítja a nézőre,de azért hatásos mixtúra.Az összetevők most sem sokat változtak,a kezdés ismét frankó, ezúttal a gonosz szándékát elmesélve.
A továbbiakban pedig az alkotók megtalálták azokat az utakat,amik tovább görgethetik a mozit.Po persze nem változott,a humora is a régi.Származására is kapunk utalást.A Mester ezúttal háttérbe szorul,viszont az Őrjöngő Ötös több teret kap.A fő gonosz szándéka kissé furcsa,de nem is érzem olyan ellenfélnek,mint Tai Lungot az első kaland során.Ez persze magánvélemény,az élmény még friss:)Az akciójelenetekre viszont ismét nincsenek szavaim,pedig már az elsőben is amiket levágnak,óóó mamám:)
A kidolgozás meg pazar,de tényleg.Hogy eredeti hangom milyen,nagyjából sejtem,tervezem is megnézni.De az első résznek is bírom aszinkronját,a hangok meg,pár kivételtől eltekintve ugyanazok.Persze sokszor jut eszembe az első rész,a zene kapcsán is.De ezúttal bejön az,hogy az Ötös befogadta Pot,akinek komolyan néha olyan nézése van...Hiába,panda:)
Végre egy olyan folytatás a DreamWorkstől,mely hozza az első rész szintjét.


60. Bette Davis (2012-02-01 16:33.59) aaaaa
És igen! Lehet ezt így is csinálni!
Megszoktam, hogy általában azok a filmek, amik folytatódnak azok a minőség rovására mennek. Nos, Istennek hála, vannak még csodák, még akkor is, ha ez "csak" rajzfilm formájában nyilvánul meg.
Merem állítani, hogy ez a rajzfilm túlszárnyal sok mostanában átcsócsált filmet, 10-et ver egy Cowboyok és űrlények mizériára, és még mondhatnék pár gagyit, de itt ezt nem teszem.
Egyszerűen élvezetes volt!
Az első részt is szívesen vettem, de ez a második felülmúlta. Tartalmas, értelmes filmecske, eszméletlen színekkel, és poénokkal, látványos akciókkal.
Korosztálytól és nemtől függetlenül, tiszta szívvel ajánlom még azoknak, akiknek még nem volt szerencséjük látni. Garantált a felhőtlen és mosolyteli másfél óra.:)


59. Semprini (2012-01-08 22:05.23) aaaaa
Nagyon tetszett az első rész, többször is megnéztem és vártam a folytatást és azt kell mondanom, hogy az egyetlen dolog amiben méltó az első részhez az az animáció színvonala. A hátterek most is gyönyörűek, a figurák természetesen ugyanazok (a fehér pávát és a farkasokat kivéve), az akciójelenetek pregnánsan kidolgozottak, bár kicsit már túlzásba esnek néhol, de ez még mindig csak a látvány. A forgatókönyv viszont meg se közelíti az első részt. A humor ezúttal nagyon háttérbe szorult, a sztori pedig sok sebből vérzik, olyan orbitális logikai bakik tarkítják, amik nehezen megbocsáthatóak még egy mesefilm esetében is. Chtulhu6 a 42.-43-as hozzászólásban már részletesen és érzékletesen leírta mik a bajok a filmmel, így nem ismétlem meg, azonban vele ellentétben azért egy gyenge hármast a szépen kidolgozott látványvilág miatt adok rá, de nekem is csalódás volt, főleg az első részhez képest.


58. KongFan (2011-12-27 21:36.52) aaaaa
Nagyon tetszett!
Megmaradt az a báj és humor amit az első részben szerettem, na meg az akciók...
Húúú azt a mindenit milyen volt!
A Pacman/Snake poén meg eszméletlen volt, meg az az egész amikor a sárkány cuccban nyomultak.
Nem kiemelkedő de kellően szórakoztató!


57. Vica226 (2011-12-27 19:59.28) aaaaa
az egyes résez is nagyon tuti volt, de a kettes még rátesz 2 lapáttal!
Húúú nagyon klassz volt!



56. Sötétszív (2011-12-19 01:06.29) aaaaa
A Kung Fu Panda első része nagyon jó volt, de hogy a második is ilyen jó lesz, arra nem számítottam. Sőt, az az igazság, hogy jobban is tetszik az első résznél. Pedig igazából a története ennek sem falrengető, de a megvalósítás itt is remek lett. Mind a látvány, mind az akciók terén lekörözi az első részt, nem beszélve a film humoráról az is szenzációs lett, ritkán fordul elő, hogy egy folytatás jobb az előzőnél, de itt ez a helyzet. Jár neki a maximális pontszám. Az év egyik legjobb animációs filmje!


55. Az utolso szamuráj (2011-12-11 12:01.17) aaaaa
Jean Claude Van Damme elérte azt,amit sose gondolt volna:100 millán felüli bevételt hozó alkotásban szerepelt,igaz,csak hangját adta hozzá,nem öööö....."színészi tehetségét".
A Kung-Fu panda 2 nagyszerű folytatás,simán felveszi a versenyt az első résszel ,értelemszerűen látvány tekintetében le is körözi,pedig abban mikor kiszabadult a rosszfiú,és lassítva futott felfelé a zuhanó sziklán...huj.Erre azt is tudták überelni.
Po-nak persze még mindig korog a gyomra,állandóan kajás,de valami dereng neki,apja nem az,akit eddig hit annak(jópofa erre Tigris reagálása,ahogy rácsodálkozik,erre most jöttél rá??)A történet hát erre is kitér,látunk egy pandaellenes holocaustot valamint jónéhány ,a belső béke megteremtésével foglalkozó elmaradhatatlan receptet,de még ezek sem törik meg a film lendületét és báját.
És úgy vélem,ez igen fontos dolog.A Dreamworks az Így neveld a sárkányod-dal már nemcsak technikában hanem mélységben is felvette a versenyt a Pixar-ral,és látható az a törekvés,a míves animáció mögé egyebet,komolyabbat is pakoljunk,ne csak a kissrácokat meg a kissrác aggyal lélegző felnőtteket szórakoztassák.Ez jár azzal,a humor talán kicsit visszafogottabb volt-bár a Pac-man kép ütött,rég röhögtem ennyit,talán mert én még játszottam vele-és inkább az akcióra gyúrtak,amik viszont káprázatos színvonalon voltak elmesélve.
Szeretem,ahogy a kínai-vagy más keleti- kultúrához valamint a harcművészethez közelítenek bizonyos alkotásokban az amerikaiak,bár lehet nem értik és rácsodálkoznak ,de tisztelettel vannak a dolgok iránt.A Kung-Fu panda tele van Kínához köthető momentumokkal és ezekkel is úgy poénkodnak,ahogy lehet is,valamint tiszteletreméltó az az erőfeszítés is,ahogy például a harcművészet mozdulatai megjelennek a szereplők viselkedésében,legyen az egy sáska vagy páva.Lord Shen mozgása amúgy is azokat a kínai negatív hősöket juttatta eszembe,akik fehér ruhában járkáltak ,kicsit nagyobb volt az arcuk és még ész kérdésében se voltak rosszul eleresztve.
A Kung-Fu pedig legyőzhetetlen,mert gondolkodás,tisztaság,harmónia és belső béke az alapja,és mert technikai találmányokkal-itt ágyúval-azt lehetetlen legyőzni,mert az embert-állatot:))-talán el lehet pusztítani,de amit adott esetben képvisel,nem.Ezért az a vége,ami,egy kicsit persze túlszofisztikált,de pont attól végletekig leegyszerűsített és igen,valahol.....megint csak tiszteletét teszi afelé,amiről szól is a cím első része.
Jó kis akció-kaland Po második bevetése,néhol lélegzetelállító képi világgal és egy jófej Örjöngő ötössel-a sáska szaporodására való célozgatás hatalmas,haj,ha a dvd-n látható kimaradt jelenet is belefért volna a moziba!-én úgy vélném,amire gyártották,csont nélkül hozza,sokszor még többet is megadva ,lásd Po visszaemlékezései,amit hihetetlen erős zenével tesznek még emlékezetesebbé.
Az ember pedig az ilyen pillanatokért szurkolja le a mozijegyet.


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekDexter Sitzky, 2019-05-06 10:4784 hsz
KeresemLangelus, 2013-02-26 21:403 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk