Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A sziget
- Viasat3, 00:20
Zanox - Kockázatok és mellékhatások
- Magyar Mozi TV, 00:40
Mindörökké menthetetlen
- Film Mánia, 00:45
Új múlt
- Film+, 00:55
A góré
- Film Café, 00:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Skylines - Vélemények
Rock zene
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szinuhe aaaaa
Tony Sirico aaaaa

 

Fórum - A horda (2009) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
37. Evile-Elvis- (2023-01-22 16:47.10)   - (válasz Norbii92 36. hozzászólására)
Az a csodálatos nő remélem mást is megszerettetett veled a zombikon kívül;)


36. Norbii92 (2023-01-22 16:33.34) aaaaa
Közel 10 évvel ezelőtt ajánlotta egy csodálatos nő nekem ezt a filmet, s akkor ugyanezen nő szerettette meg velem a zombi filmeket. A horda is kifejezetten tetszett, igaz a párbeszédek és a színészek gyengék, de pörgős, feszült és eléggé véres! Van egy stílusa, és tetszett hogy pár rendőr félresikerült bosszú akciójával indul, még csak sejtetve hogy valami sokkal rosszabb közeleg. Ott működik igazán mint horror, kár hogy később veszít az erejéből, ám így sem lehet rá panasz. Sima akciófilmből egy ütős zombis horror lesz.
Zombi rajongóknak abszolút ajánlom, többször is elő lehet venni és egy másfél órára kikapcsolni vele. 4*



35. Vmiso (2017-03-11 18:58.32)  
Közepes zombifilm.

Nem túlzás hogy egy kb tengernyi vér folyik el a film alatt, elég vörös az alapszín.
A párbeszédek teljesen értékelhetetlenek, néma színészekkel jobban jártak volna, de ennek a 100 percnek a hentelés a lényege, és abból kapunk bőven.
Pár ordító baromság mellett azért eltelik a film játékideje, de egy megnézés örökre elég volt belőle.


34. Desert Fox (2013-01-21 11:31.35) aaaaa
nekem kifejezetten tetszik a film, bemutatja, hogy nem csak az amerikaiak tudnak zombis filmeket csinálni :D, mondjuk az elején amikor az első zombik megjelennek és szitává lövik...és nem hal, azért gondolhatták vna h fejlövést bevisznek akkor nem kel fel többet :D


33. Az utolso szamuráj (2013-01-10 11:39.39) aaaaa - (válasz Pearl. 32. hozzászólására)
hát,a zombi IGAZÁBÓL! nem agyszülemény:))ha időd engedi,olvasd el,amit a Kígyó és a szivárványhoz írtam.a "filmes zombik" más tészta:))a kaptár meg...az első része kivételével rég nem zombiefilm...ahol tanították őket,valóban,a Holtak napja,ahol meg tanultak maguktól,Holtak földje.
és...azért ne legyenek már mindenfajta képességei:))mert így akár megtermékenyíthet nőket vagy körberepülheti a marsot,mittudomén:))amúgyx itt a lélegzés inkább rendezési hiba volt,bentmaradt a filmben.


32. Pearl. (2013-01-10 01:14.32) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 30. hozzászólására)
Dehogy, csak negatívumként értelmeztem, amiről eltérő a véleményünk. :) Ez természetesen nem gond, csak annyit akartam mondani vele, hogy én minden filmtől annyit várok csak el, amit a műfaj megkövetel.
Ami meg a lélegzést illeti, valóban fura, viszont olyan filmet is láttunk már, ahol a zombik egy idő után éhen haltak, más filmekben viszont kihangsúlyozták, hogy nincs szükségük táplálékra az életben maradáshoz. A Kaptárban konkrétan "Intelligens zombik" is voltak, akik betaníthatóak. Miért ne tudnának más filmekben lélegezni is? :) A zombi csak egy agyszülemény, minden rendező vagy forgatókönyvíró olyan képességekkel ruházza fel, amilyennel akarja. :)


31. Az utolso szamuráj (2013-01-09 12:00.36) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 30. hozzászólására)
viszont azzal,hogy nem magyarázzák el,pont hogy logikátlan lesz a film,lásd amit írtam.


30. Az utolso szamuráj (2013-01-09 11:23.56) aaaaa - (válasz Pearl. 29. hozzászólására)
ez jött le,hogy gond??DD
viszont a lélegzés igenis fura,épp ezért forradalmi.az meg szintén csak megállapítás,hogy nem vesződnek a miértekkel.


29. Pearl. (2013-01-08 22:19.37) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 28. hozzászólására)
"Az élőholtak,mivel új szelek fújdogálnak a zombie-mendemondák környékén,nem csoszognak,a kocogást is elvetik,leginkább sprintelnek,illetve ha üveg előtt állnak,szemmel láthatóan lélegeznek,ezt tudjuk be forradalmi dolognak."

Miért? Az jobb, mikor gyök kettővel közlekednek vagy úgy mozognak, hogy némelyiknek már szinte magától kifordul a térde, leszakad a feje? :)
Én valahogy pont azokat nem tudom komolyan venni (természetesen ezt se, de itt legalább megvan a minimális esély, hogy egy-egy jelenet félelmetesnek hasson). Nagyon szeretem a Romero-filmeket, de nekem kissé egysíkú mind. A Hordát nem azért néztem meg, mert zombis, hanem mert francia. Mivel már önmagában a kategória sem túl komoly, így ettől se vártam semmi extrát, csak hogy legyen egy kicsit "franciás". :) Nem is csalódtam, szerintem most is hozták, amit kellett. Pörgős, akciódús, egyedi hangulatú és a karakterek kidolgozásában sem találtam hibát. Persze nem tökéletes, de mint ahogy már korábban is írtam, ebbe a műfajba szerintem simán belefér. Mint ahogy az is, hogy nem derül ki, mitől keletkezett a vírus. Mivel fikció az egész, így a háttér információk se lényegesek. Ha jól emlékszem, a többi hasonló témájú filmben se vegetáltak sokáig azon, hogy mi miért is van, a magyarázatot letudták egy pár mondatos rádióhírrel, vagy egy utcán heverő újságcímlappal. Ebben a filmben is megtehették volna, de minek?


28. Az utolso szamuráj (2012-12-30 14:42.15) aaaaa
A Horda simán beleillik az átlag-középmezőnybe.
Pedig francia filmtől ha már,akkor többet várnék.Maga a kezdés ígéretes,ahogy egy rendőri bosszúakcióból félresikerült bevetés lesz,miközben kint pár pillanattal érzékeltetik,valami nagy veszedelem közeledik:de ezt a feelinget hamar tönkrevágják.A karaktereket nem is hibáztatnám,egyik-másik színész még játszott is-ami nagyjából annyit tesz,úgy meredt maga elé,mintha állandó fosás kísértené-és vér van dögivel,mégha Romero-szintű belezés sajna nyente.
Meg se próbálják magyarázni,ugyan miért zombulnak be sokan,talán Tesco-áremelés,mérgezett pizza vagy egy Orbán évértékelő a ludas,így pedig van némi logikátlanság is,hisz van akit zombi nem harapott meg,mégis renitens viselkedéssel fordul az egyre fogyatkozó kis csapat felé-lásd a besugó akit lelőnek meg a fegyveres öreg.Franciaországban mindenesetre jó ha megjegyezzük,idősebb emberek fegyverraktárakat halmoznak fel lakásukba,és még meri valaki szidni a jenkiket.
Az akciójelenetek némelyike eltalált,néha meg a heroizmus élénk röhögést csal elő a nézőből,lásd a legkőkeményebbultrakeménygyémántfaszúkemény zsaru hősi halálánál:amúgy se egy olyan alkat testileg,akiből kinézzük az amcsi foci legszebb pillanatait felidéző Leonidas-futkorászást a húsára éhes tömegen,de amikor feláll a kocsi tetejére,hát.....a zombik meg udvariasan hörögnek,megvárják,míg kilővi pisztolyát,macsetézik pár percet meg könyökölget,végre ad-hoc alapon kultúráltan szétszedik(bár nem mutatják)
Ritka béna pillanat volt,aztán tetézik azzal,az öreg mészárost is belekergetik egy hasonló halálba.
Az élőholtak,mivel új szelek fújdogálnak a zombie-mendemondák környékén,nem csoszognak,a kocogást is elvetik,leginkább sprintelnek,illetve ha üveg előtt állnak,szemmel láthatóan lélegeznek,ezt tudjuk be forradalmi dolognak.A film persze nem rossz,gyors,darálnak,mocskosul beszélnek,keménykednek és megfelelően pesszimista hangulatú,de valahogy több lett volna ,jobb lett volna kis odafigyeléssel.


27. Man2 (2012-04-18 22:44.59) aaaaa
ez egy nagyon jó zombis film lett.Végig izgalmas,pörgös.Hiába a sok ezerszer látott történet mégis megfogja az embert és a képernyö elé szegezi.Csak ajánlani tudom!


26. Tysonrichie (2012-02-19 13:56.10) aaaaa
Átlagos zombis film pár jó poénnal.


25. Biscuit (2011-12-16 17:36.30) aaaaa
Esetleges spoiler!!!

Ez a film a borzalmas és a sz*r minősítés között portyázik valahol (inkább a sz*r felé tendálva). Nekem olyan l4d érzésem volt egész végig, legalábbis ami a film hangulatát, képi világát illeti. Egyébként egy rémségesen aljadék filmet tisztelhetünk ebben a produktumban. Se színészet, se story, se semmi... egyedül a maszkmesterek érdemelnek dicséretet, bár túl sok dolguk nekik sem volt. Végigordibálták a filmet, a vége kiszámítható, fordulat egy szál sem!!! Csak azért nem 1* mert azért vannak még stúdiók amik ezt izomból képesek alulmúlni, bár teszem hozzá gyorsan, azt már direkt el kell baszarintani hogy ennél szarabbra sikeredjen. 2*... jóindulattal!!!


24. Dini1987 (2011-10-14 11:54.32) aaaaa
Nem volt rossz! Kicsit talán néha túlzottan poénra volt véve meg egy-két karakter is nevetséges. A helyszín jó komor, sötét kellően brutális halálok. Legjobb zombi filmek közé nem sorolnám de ahogy már előttem leírták 1nek jó a dolog.


23. Weser (2011-10-12 13:23.53)  
Nem volt ez szerintem annyira rossz, bár jó sem. Az egyszeri megtekintését nem bántam meg. A történet nem valami nagy szám, bár ez a zombifilmek többségére igaz, de szerintem ebben a filmben a kivitelezések sem voltak annyira nagyon jók. Jó tett volna a filmnek, ha kicsit véresebb és durvább lett volna, vagy kidolgozottabbak lettek volna a zombis jelenetek.
Viszont az a jelenet nekem kifejezetten tetszett, amikor a csávó az autó tetején a machetevel gyilkolta a zombikat, azt mondanám mindenféleképpen a film csúcspontjának.
Nem valami nagy szám ez a film, de aki szereti a zombi filmeket, mint én is, az szerintem egyszer legalábbis jól szórakozhat rajta.


22. Schott (2011-09-05 23:38.14) aaaaa
szeretem a zombis filmeket, 4*ot megér. :)


21. KareszFaszi (2011-08-19 09:41.15) aaaaa - (válasz Pearl. 19. hozzászólására)
A magasfeszültséget láttam, bejött, de az a bizonyos "poén" számomra már ismert volt más alkotásokból:) A mártírok tervben van - szerintem jó lesz. Szerintem a Horda az első film mögött kullog. Láttam pl. a Mélyen az erdőben c. francia horrort. - Aztak...a!:) Csak ellenpontként pl a Magasfeszültségre.


20. Argentumlupus (2011-08-19 02:48.23) aaaaa
Üdv. Ebben a percben fejeztem be a filmet. Hát... Elmegy, és ennyit tudok rá mondani. Nekem a walking dead sorozat, a 28 nappal később, és a holtak hajnala remake is jobban bejött, de még a kicsit összvér hatású Stake Land is jobb volt ennél. Pearl, a walking deadet feliratosan online is meg tudod nézni, én úgy tettem. Itt a hordában nekem a nőszemély keménykedése és "leszarom" mentalitása idegesíő volt, a végén pedig röhej, hogy ennyi minden túlélése után csatt, és lőtt. Pff. Sajnáltam, hogy azt már nem láttam, mikor megreggelizték. Mondjuk pár pozitívum is volt benne nekem, de úgy általánosságban ez most nem jött be túlzottan. Gondolkozok, 2 vagy 3 csillagot értékeljek rá, de 3 lesz, mert a veterán öreg karaktere meglepően poén volt. Mikor a folyosón a halott csaj melleit nézegeti elmélyülten, megjegyzést is tesz rá, erre az egyik bűnöző "öreg, te megijesztesz" :D Nagyon poén volt.


19. Pearl. (2011-08-18 23:59.47) aaaaa - (válasz KareszFaszi 18. hozzászólására)
Jól van, csak vicceltem.:)
A Kaptárból az első kettő jó, a többi tényleg csapnivaló. Úgy jártam vele, mint a Fűrész sorozattal, az elejére tisztán emlékszem, aztán minden részre egyre kevésbé.:)
A Walking Dead sorozattal már korábban is szemeztem, de sajnos nem tudom megszerezni, pedig az biztosan tetszene.
Ha úgy általánosságban szereted a horrorfilmeket, próbáld megszerezni a Mártírokat és a Magasfeszültséget. Itt, Filmkatalóguson nem kapott túl jó kritikát, mert a műfaj ellenlábasai lepontozták, de a horrorkedvelők a legjobbak közt tartják számon (és itt nem magamra gondolok:))
Mindkettő francia, ha megnézed, érteni fogod, amit A hordával kapcsolatban írtam::)


18. KareszFaszi (2011-08-18 22:17.22) aaaaa - (válasz Pearl. 17. hozzászólására)
"Úgy látom ma nagyon ki vagy rám hegyezve.:)) " ???
ez a második neked intézett hsz - az előző is válasz volt a tiédre...:)
Ha szabad ajánlani: Holtak Hajnala remake, Dead Set minisorozat, Walking Dead sorozat, 28 nappal később, Holtak földje - szerintem sokkal tartalmasabbak ennél

A Kaptár nem rossz, de a folytatások elég gyengék - pláne a legutóbbi:)
Kevés francia filmet ismerek(klasszikus krimik, vígjátékok), de alapban nem vagyok elragadtatva tőlük:) A nyelvet is utálom:) Idegesítő az a francia típuszene ,amit ebben is hallunk, no meg akciófilmekben. Juliette B,Gerard D.,Jean Reno nagy kedvencek.


17. Pearl. (2011-08-18 22:02.00) aaaaa - (válasz KareszFaszi 16. hozzászólására)
Úgy látom ma nagyon ki vagy rám hegyezve.:))
Az élőhalottak éjszakáját és a Holtak hajnalát láttam tőle, de őszintén szólva egyik sem hagyott bennem különösebben nyomot.
A hordának a hangulata és a képi világa tetszett nagyon, bár a franciák ebben mindig is jók voltak. Kategórián belül a Kaptárt szeretem még ennyire és a Hullajót, bár az utóbbi "másként jó".
Úgy általában hogy állsz a francia filmekkel (vagy akár konkrétan a francia horrorfilmekkel)?


16. KareszFaszi (2011-08-16 19:20.34) aaaaa - (válasz Pearl. 15. hozzászólására)
Ez lenne a legjobb??? Eddig miket láttál?:)
Van benn darálás, meg egy-két durva poén. Teljesen középszerű. A kötelezőtől szerintem messze van.

Romero-filmek?


15. Pearl. (2011-08-16 19:00.39) aaaaa - (válasz 06PETI6 14. hozzászólására)
És ezt meg is tudod indokolni valamivel?

Részemről a legjobb zombifilm, amit valaha láttam. Szeretem a horrorfilmeket, de az utóbbi időben egyre szkeptikusabb vagyok, mivel az amerikai filmipar jóformán futószalagon gyártja a rosszabbnál rosszabb ZS kategóriás filmeket. Személy szerint még sosem láttam rossz francia filmet, így könnyebb volt leülnöm elé, mint más helyzetekben. Hát mit mondjak, most sem kellett csalódnom. Az első perctől az utolsóig a képernyő elé szegezi a nézőt, tele van feszültséggel, nem lehet alatta unatkozni. Természetesen, mint (majdnem) minden horrorfilm, ez is tele van bakival, életszerűtlen helyzetekkel és reakciókkal, de ebben a műfajban szerintem bocsánatos bűn. SPOILERES lehet... Nem tér ki a rendező arra, hogy honnan jönnek a zombik, hogy mi történt a városban, mert tulajdonképpen mindegy is.:) Hogy hogyan fertőződött meg a lekötözött férfi az is tökmindegy.:)
Aki szereti ezt a stílust, az érti, amit mondok. Aki meg kritikus szemmel akarja nézni és az ok-okozatra is kíváncsi, az inkább neki se álljon, mert 2-3 csillagnál többet úgysem fog adni rá. Helyenként jókat röhögtem rajta... Ahogy a nagy hasú bácsi leakarta vágni a "cigó" lábát, az óriási volt!! :)
Részemről 5 pont, aki kedveli a műfajt, annak kötelező darab.


14. 06PETI6 (2011-08-14 14:09.11)  
elég szar....


13. Kisjon (2011-08-09 09:26.41) aaaaa
Ezek a franciák és mellettük a spanyolok bizony az utóbbi időben jelentős szerepet érdemeltek ki a horrorműfaj világából. Számomra a horror filmeken belül is a zombi horror az ami a kedvencem éppen ezért osztályzatomnál ez jelentősen befolyásoló tényező, valamint az, hogy az utóbbi időben a műfaj erősen haldoklik. Akkor pedig a filmről pár szót. Azt mindenképpen el kell ismerni, hogy egy ilyen műfajú film megírásához nincs szűkség oscar díjat nyert forgatókönyvírót szerződtetni mint ahogy ne várjunk égbekiáltó nagy színészi alakításokat sem. A történethez elég egy gyalázatos alaptörténet, élőhalott invázió, kimunkálatlan karakterek és a szokásos, B-mozis hülyeségek, rengetek fegyver és egy lepusztult toronyház ahol a megálmodott történet életre kelhet. Nem kellenek nagy fordulatok, katartikus drámák, ez a műfaj sajátossága, de ez azzal jár, hogy filmünk bizony elmerül a többi, több tucatnyi hasonló film között. A készítők nem tudtak olyan filmet készíteni ami kiemelkedne a középmezőnyből összességében azonban egy jól eltalált alkotás kerekedett ebben a mai szarabbnál-szarabb élőhalottas felhozatalban, még ha nem is túl komoly hangvételű, egy baromi szórakoztató, ügyes munka ez, igazi bűnös szórakozás, vérbeli trash őrület. A két rendező első próbálkozása ez a filmiparban, úgy gondolom kezdésnek semmikép nem rossz ez, talán a folytatásnál- mert lesz az biztosra vesszem- válaszokat kapunk az itt homályos dolgokra is. Egy agyzsibbasztó véres lincselős délutáni szórakozásnak tökéletes!


12. Zoltan0804 (2011-08-07 19:44.07) aaaaa
Nagyon jó zombis horror-akció film! Szerintem nagyon jó, a film szinte végig pörög, szinte nincs is benne üresjárat!


11. KicsiRéka (2011-07-21 21:37.14) aaaaa - (válasz KareszFaszi 10. hozzászólására)
igen, a hasonmása szó kissé túlzás lett, de azért hasonlít a film, na :) a rec nekem nagyon bejött anno, igaz csak az első része, a második már nem igazán.


10. KareszFaszi (2011-07-21 20:47.40) aaaaa - (válasz KicsiRéka 9. hozzászólására)
Olyan sok dologban nem volt Rec-es, nem?:)
(bár szerintem színvonalban, igen:)



9. KicsiRéka (2011-07-21 20:42.24) aaaaa
fúú felkerült ez is? :D talán tavaly láttam, vagy azelőtt, nem is tudom, de nagyon nem jött be. imádom a zombis filmeket, de ez...alig bírtam végigszenvedni. a rec-nek egy nagyon gyenge hasonmása. sajnos már nem nagyon emlékszem rá, viszont újra megnézni biztos nem fogom.
a kokszolós csákó az megmaradt, zombiirtás közepén feltolt 1-2 csíkot. végül is...:D


8. Nyolcadik utas (2011-07-21 20:33.06) aaaaa
Vérbeli akció horror a javából, európai tálalásban. Kicsit Romeros érzetem volt, bár a sebesség itt más magasságokba csap. Van jó néhány sablon, de egy két karakter - köztük az öreg fószer - zseniális. Hogy egy biztonsági őr szobájába napjainkba hogyan kerül komplett fegyverarzenál a machetétől a golyószórón át a kézigránázig, ne firtassuk. Viszont Aurore magányos harca a zombinővel, mikor tönkreveri, majd ráborítja hűtőt, fenomenális. Erősen ajánlott.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekEvile-Elvis-, 2023-01-22 16:4737 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A horda adatlap
Eredeti cím: La horde
Évszám: 2009
Rendezte: Yannick Dahan, Benjamin Rocher
Szereplők: Claude Perron, Jean-Pierre Martins, Eriq Ebouaney, Aurélien Recoing, Doudou Masta...

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk