Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Kész katasztrófa
- RTL Három, 23:15
Phillips kapitány
- Cinemax, 23:20
Hesher
- Filmbox, 23:30
A tökéletlen trükk
- Film4, 00:10
A fogoly
- Mozi Klub, 00:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD
Kopogás a kunyhóban - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Jószomszédi iszony aaaaa
Lucy Liu aaaaa

 

Fórum - Fekete Halál - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
42. Pneumatikus kókusz (2019-06-11 19:10.05)  
Ez a tipikus nem rossz,de annyira low budget hogy nem sok mindenre jutott pénz.Pl a színészek szerintem leszámítva a 3 főbb szereplőt kritikán aluliak,a karakterek egydimenziòsak,semmit nem tudunk meg senkiről,meg ugye a díszlettől sem esik le az álla az embernek.A hangulat nem rossz,a történet engem lekötött,bár faék egyszerű,és volt benne egy-két jobban megírt jelenet is.Érdekesség hogy a Trónok harca két színésze is játszik benne,és gyakorlatilag ugyanolyan karaktert mint a sorozatban.


41. Bede István (2017-01-04 18:40.14) aaaaa
Qrva Jó Film! :)


parfumeshop.hu banner

40. Michuu (2016-03-28 16:01.24) aaaaa
Jó kis hangulatos film, nekem eléggé bejött, szeretem az efféle komor hangulatú, lassú filmeket.


39. Mütyürke (2013-04-14 14:43.29) aaaaa
Sötét,mocskos,véres,de ettől függetlenül élvezetes borzongás. Inogtam a drukkolásban,mint a csuhás a hitében,de egyik 19 a másik egy híján 20.


38. Muskie (2012-10-18 16:07.11) aaaaa
Hajnalaban megnéztem, és sokkal jobb mint vártam. Plusz egy csillag, mert nem halivudi műanyag produkció.


36. Langelus (2012-07-02 08:27.47)  
Mégcsak az HBO-n adják.


35. Huntroll 24 (2012-06-01 21:24.52) aaaaa
Engem leginkább a sötét középkor hű ábrázolása és a lélektani része tetszett a filmnek, hogy hogyan is lesz egy jámbor novíciusból gyilkos vallási fanatikus. Pedig már kezdtem azt hinni, hogy ez valami gagyi alkotás, amikor a "halottélesztés" folyt, ám amikor kiderült, hogy semmi természetfeletti nincs a dologban, akkor megszűnt minden rossz véleményem a filmmel kapcsolatban. Bár egy kicsivel több akcióval azért meg lehetett volna fűszerezni, de szerintem így is remek alkotás lett a végeredmény.


34. Gerbo777 (2012-05-25 10:36.46) aaaaa - (válasz KenytheOne 32. hozzászólására)
Melyik Triangle? 2005 v 2009?


33. Vbacs (2012-01-21 13:26.55) aaaaa
Nagyon kellemes meglepetés volt ez a film.
Izgalmas, érdekes, kemény és megint egy középkori bőrbe bújt Sean Bean:)
Ahhoz képest, hogy mellette egész ismeretlenek játszottak (Nem Redmayne-re gondolok), mindenki nagyon ügyes volt, színészileg teljesen rendben volt a film.
A vallási témájú filmekkel elég elfogult vagyok, számomra egyik sem tud a témája miatt maximális élvezetet nyújtani, de a pestis témánál több nem is kell egy izgalmas vírusos filmhez, csinálhatnának ezzel kapcsolatban több filmet is, főleg ilyen és ehhez hasonló érdekes történetekkel körítve. És még a zenéje is rendben volt.....egy dologgal nem szimpatizáltam túlságosan, az operatőri munkával, nem szeretem, ha akció/vér/harc jelenet közben ide-oda ugrál....így kevesebbet látunk a kreatív halálnemekből, és azt nem szeretem :DD

Egyébként nagyon rendben volt a film!


32. Törölt felhasználó (2012-01-18 20:25.40) aaaaa - (válasz Jason13 31. hozzászólására)
Semmi köze a bermuda háromszöghöz, ez csak egy hülye magyar cím. Sokkal komolyabb a téma, majd meglátod, és ha nem olvasol semmit róla, akkor komoly meglepetésekben lehet részed :D Rettenetesen jól felépített film.


31. Jason13 (2012-01-18 19:34.48) aaaaa - (válasz KenytheOne 30. hozzászólására)
Hm,a Triangle az ilyen Bermuda-háromszöges móka,igaz?Az ilyeneket bírom,a napokban lehet meglesem.


30. Törölt felhasználó (2012-01-18 19:20.08) aaaaa
Szerintem jó kis rendező, van a filmjeiben valami kiszámíthatatlanság, és tényleg kialakulnak a dolgok a végére. A Triangle az számomra még ütősebb volt, az a végére már olyan komplexet alkotott, hogy csak pislogtam.


29. Bean (2012-01-18 19:08.57) aaaaa - (válasz Jason13 28. hozzászólására)
A sráccal én is így vagyok amúgy.Minden eddig látott filmjénél az első percben valahogy viszolyogtam tőle, de idővel nem tudom miért, mindig elismerem azt amit csinál.Szerintem egyszerűen csak furcsa a feje, meg úgy az egész csávó...:D
A végére viszont mindig "szerethető".


28. Jason13 (2012-01-18 19:05.53) aaaaa
Christopher Smith nevét anno a Csapatleépítés című mozija révén jegyeztem meg,mikor pedig kezembe kaptam a Fekete halál-t,nagyon megörültem,gondolván,itt egy újabb bitang jó film ettől a fickótól.
Igen ám,de a kezdés után igencsak lejjebb adott a lelkesedésem,elég semmitmondónak és monotonnak éreztem a történetet,a főszereplő srác pedig rendkívül idegesített.A játékidő 30.-40. percénél csillant fel a szemem,amikor is hőseink megérkeztek a lápos,mocsaras faluba.Számomra innentől vált igazán hangulatossá a film,sőt,még a karaktereket is (az unszimpatikus gyerekkel egyetemben) sikerült megkedvelnem.Az utolsó negyedóra már csak hab volt azon a bizonyos tortán,ekkora jöttek elő az igazán brutális és megrázó dolgok.
Ha a lassú bevezetés/kezdés nem lett volna,száz százalékos élményt nyújtott volna ez a kis darab,ebben biztos vagyok.De így se lehet rá azt mondani,hogy egy jó ötlet elpazarlása,hiszen a történetet a végére sikerült jól kibontania.Summa summarum,igazán élvezetes film ez,érdemes tenni vele egy próbát.


27. Bean (2012-01-16 18:51.17) aaaaa
Nincs a filmmel gond a történet, meg szerintem különösen érdekes tud lenni.Sajnos ami az összképet rombolja az a szerény költségvetés.A kor "rákfenéje", hogy a díszletet, jelmezt, az összképet úgy kell megoldani, hogy 1 percig se adja a nézőnek azt a fillinget, hogy a Xéniát vagy a Herkulest nézi tv film minőségben.
Ez nehéz én azt mondom, a komor hangulat és a jelmez rendben is van, de sajnos a hiányérzetem így is megvolt.
Nincs háttér, nincs bemutatás a korra vonatkozóan, még egy rendes vármegyét sem tudtunk megtekinteni sok emberrel stb.
Lassan is indul be a dolog, pedig remek sztori az amit elénk raktak.Mindezeket pedig felróni nem is lenne szabad, mert hát végül is nem nagyközönségnek készül.
Tehát azt mondom a körülményekhez képest egész jól megoldották, de a hiányérzet akkor is marad.
A 4 csillag, mert Eddi Redmayne nagyon jól csinálta amit rábíztak.Remek színésznek tartom és annak ellenére, hogy nem az első filmjét látom, most már keresni is fogom filmjeit, mert meggyőző a srác.


26. Kecsketepertő (2011-12-26 15:13.39) aaaaa
Először nem tűnt valami jónak.. De aztán azt kell hogy mondjam.. Egész jó film.. egyszer legalábbis simán meg lehet nézni. Jó a hangulata, tényleg ilyen középkorias az egész. Primitívség van, meg 2 választás : Hiszel Istenben vagy sem.. és ennyi.. hidegvérrel gyilkolnak meg .. na szóval: Középkor
A szinkron nem tetszett, meg a szerzetest játszó fiú irritált, de az az igazság, hogy elég jó volt benne a csavar is a végén.. Már ha lehet csavarnak nevezni.
Ami érdekes lehet az az, hogy nincs benne CGI animáció.. meg különösebb effekt.. Nagyon robbanni sem robban semmi, nincs animált dolog benne, számítógépes effekt-mentes film, és talán kicsit már hozzászoktunk.


25. Weser (2011-12-06 19:23.08)  
Nem valami nagy szám ez a film, de így is azt mondom, hogy az egyszeri megtekintését nem bántam meg. Az igazság az, hogy nem vagyok nagyon oda semmilyen téren sem az olyan filmekért, amiben a pestisről van szó. Nemcsak azért, mert számomra érdektelenek, de nagyon le se kötik a figyelmemet. De ebben a filmben azért többről van szó. Ezelőtt már láttam másik olyan filmet is, amiben a pestis témájáé a főszerep, egy francia krimi/thriller a Messze fuss, soká maradj. Persze ez azzal nem hasonlítható össze, hiszen ez a sötét középkor idejében játszódik, az meg a jelenkorban.
Annak örültem a filmmel kapcsolatban, hogy nem ragadt le a film cselekménye, története csak és kizárólag a pestis témájánál, hanem belevittek a készítők némi misztikumot és pár csavart is. Bár szerintem pár átgondolatlan dolog is volt a filmben, de a történet szempontjából nem voltak zavaróak vagy túlságosan feltűnőek.
Nem mondanám valami nagyon kiemelkedő alkotásnak, de azért én örültem, hogy láttam, legalább nem mondható tucatfilmnek, amivel rengetegszer lehetne találkozni.


24. KongFan (2011-11-19 19:05.08) aaaaa
A semmi extra a legjellemzőbb a filmre. Van néhény manusz, akik nagyon hívők, van egy pap, aki annyira nem, de talán mégis, elmennek egy helyre ahol állítólag halottakat keltenek fel, meg egyébként sem keresztények. Néha harcolnak, kiabálnak, aztán kiderül, hogy sokminden nem úgy van, mint elsőre gondolná az ember, az egyház sem teljesen az Úr szolgálatában áll, óh te jó ég! Ateista vagyok, nem különösebben tudott meghatni a dolog. A története sem valami nagy durranás, amikor kezdett volna érdekes lenni, akkor meg vége lett. Sean Bean jó színész de itt nemnagyon kapott teret, de igazából senki más sem. Egyszer megnéztem, de nemigen fogok rá emlékezni sokáig.


23. Az utolso szamuráj (2011-11-18 11:42.17) aaaaa
De jó volt.
Főleg,mert valahol átjött,az a középkor valóban brutális,ostoba,undorító,büdös,a higéniára mint olyanra semmit nem adó időszak volt az emberiség életében,hogy mindezekben az egyház pedig milyen szerepet játszott,mindenki döntse el maga.Persze sikk lett mára beléjük rúgni,de azért...szóval...na.
A film pedig vesz egy egyszerű történetet,nem csavarja agyon,és a halottfeltámasztás misztikumát,a nekromantikára való nézői lihegést is valószerű dologgal szereli le,ergo,azt hiszünk el mindig,amit látunk,és igen,ügyes csalók mindig is voltak s lesznek.Igen érdekes a fiatal papnövendék hitének ingadozása és hogy vajh miért lett sorsa az,ami,hogy születnek az Ulrich-ok ebben a környezetben.Van a filmnek mindvégig egy fojtott,nyomasztó hangulata,ami rátelepszik az emberre,és ez nagyon jót ad az élvezeteknek,ami a szemünk előtt folyik,nem Disneyland.Az a kevés küzdelem is véres,mocskos és embertelen,a harcosok hullanak,mint a legyek,és végre egy középkori "kommandóscsoport",ahol a figurákról el is hittem,ők valóban marcona legények.Sean Bean a legnagyobb név a munkában,szűkszavú karaktere pár mondattal kibontakozik,és mikor kinyírja a fiatal nőt,indokaira azt kell mondani,érthetőek...mi több,praktikusak.
Igazából cselekmény nem is volt benne túl sok,csak annyi,amennyi kellett bele:de szinte rezzenés nélkül ültem végig,úgy lekötött.És közben gondolkoztam,emberi motivációkon,no meg ki a nagyobb szemfényvesztő,az egyház vagy a nő.


22. XXX007 (2011-10-24 16:54.45) aaaaa
Ez akkora szar hogy kilőném a Marsra az aki csinálta :(


21. Nyolcadik utas (2011-10-20 09:24.25) aaaaa
Leginkább dráma ez, a jobbik fajtából.
Van, aki azt írja, a központi téma a pestis, de nem. Ez a film a hit kérdését boncolgatja és ellentétben a borítón írt tartalommal, nem a faluban van borzalom, hanem bennünk emberekben, a fejünkben.
Bean szeretett karakterszínészem és a többi ismeretlen aktor is remekül asszisztál a történethez. Boldog vég nincs, hisz a hit kérédse is örök téma, s így a film végére mindenki elmerenghet önmagán és a világon.


20. Városi vadász (2011-10-18 22:28.57)   - (válasz Ezrrl 19. hozzászólására)
Bántotta a szemem, egyébként leszarom.


19. Ezrrl (2011-10-18 06:18.32) aaaaa - (válasz Városi vadász 18. hozzászólására)
+s

Így megfelel?!

Gyorsan gépeltem,amiben nem vagyok gyakorlott!Bocsi!

Külön gratulálok,hogy ilyesmire van időd!Ha gondolod átnézheted az elmúlt 3 évben termelt véleményeimet,hozzászólásaimat!

Előre is köszönöm!És puszi!


18. Városi vadász (2011-10-17 21:19.03)   - (válasz Ezrrl 16. hozzászólására)
"kéztettek" ???
Talán késztettek nem?


17. Törölt felhasználó (2011-10-17 10:07.46) aaaaa - (válasz Zozi00 14. hozzászólására)
Pedig tehetnél vele még egy próbát, nem sok helyen van az általad említett rángatás, a végéért pedig tényleg érdemes lenne megnézni. Nem annyit ér, amire értékelted, hidd el, bár egyet értek, hogy olcsó dolog ez a rip-rop dobáljuk a kamerát cucc.


16. Ezrrl (2011-10-17 07:17.25) aaaaa
Remek film!A végén mondhatni 3 csavarral!

A végső képsorok,igen hosszas gondolkodásra kéztettek!

Ajánlott!


15. Gert (2011-10-16 19:59.43)  
jó kis film izgalmas volt



14. Zozi00 (2011-10-16 19:53.26) aaaaa
Nekem is tetszene, ha végig tudtam volna nézni.... utálom, gyűlölöm és nem is tudom mit tennék szívem szerint azzal az mocsokkal, aki először megremegtette azt a nyomorult kamerát a filmjében, a sok hülye meg esztelenül követi.
Ez is nézhetetlen a sok köcsög kamerarángatás miatt.Eeeez hihetetlen!


13. Bavack (2011-10-16 12:24.41) aaaaa
fúú engem,nem eccerü szinten felidegesített !!!
am nem vagyok híívő,és rengeteg ártatlan lett elégetve,a sok buta ember miatt...


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekPneumatikus kókusz, 2019-06-11 19:1042 hsz
KérdésekWolfiu, 2012-06-30 17:273 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk