Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A bűn árfolyama
- HBO, 16:10
M.A.S.H.
- Film Mánia, 16:20
Hat hét
- Cinemax, 16:30
Palimadár
- Moziverzum, 16:55
Meg - Az őscápa 2: Az árok
- HBO3, 17:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
szólánc tudósokkal
A hamisító (2014) - Vélemények
Marsra magyar! (sorozat) - Vélemények
Hiányolt fórumozók!
Mire gondolsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Feldobott kő aaaaa
Laura Dern aaaaa

 

Fórum - A lány, aki a tűzzel játszik - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
31. Marsbolha (2018-07-31 19:53.17)  
Átlagos film


30. Norbitzki (2018-07-28 23:02.10) aaaaa
Immár más rendezővel, de ugyanazon nívóval egy elsőrangú folytatást kaptunk Lisabeth történetéből. Itt sincs üresjárat, a két órás játékidőben bőven van brutalitás, izgalom és ami legfontosabb tök jó történet, viszont az első rész egyedi hangulatát -amiről nekem a sziget miatt a Tíz kicsi néger ugrik be- nem tudta hozni. Ennek ellenére tetszett, ahogy az is, hogy a két főszereplő itt egymástól elszeparáltan tevékenykedik, ha csak ilyen krimiket kellene néznem, én bizony isten nem panaszkodnék.



29. Pocsolya ugró (2017-03-23 22:14.10) aaaaa
Szerintem 1 film van 3 felé osztva hogy ne legyen túl hosszú. Ha megnézzük az évszámot mind a 3 2009es. Úgy gondolom ez nagyon jól sikerült rész, egyáltalán nem gyengébb az 1nél. Sőt. Itt derülnek ki váratlan események és rengeteg brutál jelenet van benne, főleg a végén. Nekem valahogy ez sokkal jobban tetszett. Az első része inkább krimire hajazott, ez már mindinkább bosszú hadjárat.

SPOILER. Mikor a csaj kijön a földből az nem volt mindennapi. Aztán egy baltát vág az apja térdébe. A legütősebb jelenet. De egyébként az sem rossz mikor elmeséli a korábbi gyámja hogy Liosbeth miért lett olyan amilyen, mit tett az apjával. Nagyon erős története van ennek a résznek.


Ebben a részben nyílik meg Lisbeth személyisége a néző felé, itt tudjuk meg mitől lett ilyen elvont és vad, megismerjük a lelkét és a fájdalmait.


28. Hajrá KTE (2016-02-15 15:48.18) aaaaa
Az első rész nagyon jó film, ez viszont a közelébe sem ér. Nem olyan rossz ez sem, de pl mikor eltemetik a lányt, ő meg kimászik a föld alól,na ez azért talan mégse kéne:D


27. RVIN73 (2013-03-26 11:12.34) aaaaa
Szuper yo !


26. Regiomontanus (2012-12-30 17:17.16) aaaaa
Az első rész is jó volt de ez még jobb lett szerintem.
Negatívuma,a multikultis,liberális társadalom pozitív bemutatása.Egy ilyen rendszer ugyanis csak a hagyományos értékeket nem tisztelő,a társadalmat bomlasztani akaró,hatalomra törő politikai-pénzügyi körök számára lehet csak elfogadható és kívánatos.Az emberiség 99,99999999%-nak biztosan nem...


25. Hunarin (2012-11-26 14:51.32) aaaaa
Az elsőhöz méltó folytatás!


24. Brundle (2012-06-20 20:49.06)  
Túl vagyok ezen a részen is tegnap láttam az első részt és nagyon jó volt szerintem, máma este néztem ezt és őszintén szólva nem csalódtam abban amit láttam, volt olyan jó mint az első lett egymagában. Itt egy teljesen új szálon indulunk el, teljesen más ügyben folyik a relytéjek utáni kutatás és persze a vége itt is ütősre sikerül a dolgoknak szerintem talán nem annyira mint az első résznél de azért ez a rész is meg üti a kívánt szintet simán amennyire kell. Szóval jó a film nekem mindenképp tetszett, holnap este jön a harmadik rész és holnap után este, miután le vittem a trilógiát meg nézem fincher újrázási kísérletét is, kíváncsi vagyok ő mit hozott ki az első könyvből.


23. Mozsika (2012-06-06 16:15.35) aaaaa
A tetovált lány jó film. Nekem tetszett. Így hát rávetettem magam a folytatására is. A történet elolvasása után és úgy az első fél óra elteltével szintén úgy gondoltam, hogy hasonlóan jó lesz. De sajnos tévedtem. A lány aki a tűzzel játszik egy árnyalatnyival gyengébb elődjénél. Ahogy mondtam fél óra egész jó volt, de aztán nálam kezdett ellaposodni az egész. A vége felé már elnyomott az álom. Egy csöppet untam a dolgot. Talán lehetett volna jobb film is belőle, de nálam ez egy közepesnél nem jobb.


22. Chris92 (2012-01-28 18:41.40) aaaaa
Visszagondolva rá, most már látom, hogy kissé túlértékeltem, az első részben sokkal jobban sikerült az alapanyagot kibontani és mindenféle kapkodás meg szárazság nélkül filmen prezentálni.


21. Bök (2012-01-14 21:11.09) aaaaa
Naaa!Ez sem volt semmi.Nagyon vártam a folytatást és azt kell mondjam,feszült,izgalmas a történet,változatlanul ""svédes""a hangulat,jó az oeratőri munka,továbbra is életveszélyes ez a lány
és mégis valami egy kicsit hiányzott az első részhez képest.De kihagyni nem szabad.


20. Nyolcadik utas (2011-10-29 16:56.42) aaaaa
Az első részt először moziban látta, aztán elolvastam a teljes trilógiát és most jött a film teljes egészében. A tűzzel játszó lány tökéletes adaptáció szinte, a regény terjedelme nem adható vissza teljességgel még négy órában sem. Nekem semmi problémám sem volt vele. Kellemes szórakozás, ha lehet ilyet mondani egy krimiről.


19. Anitabagwell (2011-09-10 18:16.10) aaaaa - (válasz Anitabagwell 9. hozzászólására)
azért mostmár így a könyv elolvasásával... változott a véleményem.


18. Weser (2011-08-10 10:13.56)   - (válasz Weser 17. hozzászólására)
Bár kreativitás és egyediség terén abszolút az első része jobb. Sokkal.


17. Weser (2011-04-03 17:17.20)  
Éredekes és ötletes ez a rész is, de A tetovált lány azért jobban tetszett. Ebben a filmben nem láttam olyan tökéletesen kivitelezett jeleneteket, mint az előzményében. De azért mindenféleképp jó filmnek mondható.


16. Az utolso szamuráj (2011-03-12 11:21.37) aaaaa
Jóval gyengébb.
Mivel a könyv vitathatatlan világsiker,lett belőlle sikeres mozifilm,és-szerintem -a Tetovált lány egész jól sikerült munka.A könyvet elolvasva persze látszik,mennyire felszínes ,dehát film és könyv másképp mesél,és igenis sok függ a befogadón,van hogy a mozinéző utalások felett simán átsiklik,míg ugyebár irodalmi megjelenésében azok jobban ki vannak bontva.
Rossznyelvek szerint az első részt dirigáló dán rendező azért adta vissza a felkérést,mert a további két részt rohamtempóban kellett volna leforgatnia,ő viszont erre nem volt hajlandó,igen szimpatikus szakmai hozzáállás.Jött helyette Daniel Alfredson,és lőn kapkodás meg valami végtelenül zsér akciójelenetek röhögésre ingerlő látványa-ráadásul a főhős barátnőjének elrablása a cselekmény szempontjából felesleges.De elmegy vele 20 perc,amit viszont inkább lehetett volna a karakterek elmélyítésére fordítani,amiben például a Tetovált lány vitathatatlanul erősebb volt.
Nomeg igencsak vannak lyukak a sztoriban,amit a harmadik részben illik majd befoltozni,illetve a nagydarab srác cselekedetei néha nevetségesek,lásd a végét a mozinak.Nem mondják el róla azt sem,hogy folyamatosan képzelődik,társadalomkritika alig-pedig valahol az író pont ezért teremtette meg művét, felismerve,hogy krimiként jobban odafigyelnek a dologra és eladhatóbb.A színészek most se teljesítenek persze rosszul,a táj és a közeg még mindig üditően friss és európai,csak valahogy az egésznek olyan....amerikai,megszokott thrillerköntöse lett,pont azt faragták le róla,amiben különbözött a nagyipari termékektől.
És jaj,csak az akciójelenetek felejthetném,komolyan,ennél még Dobó Kata is meggyözőbb volt kinyujtott nyelvvel célozva revolverével az Európa expresszben.Ha ezt is remakelik a tengerentúlon,megértem és még támogatom is,bizony jónéhány olyan dolog villan ki megnézése közben,amin elgondolkodik az ember,az álomgyár jónéhány dologban vitathatatlanul verhetetlen.


15. Chris92 (2011-03-10 22:46.46) aaaaa
A regénytrilógia második részének adaptációja, hamar tudatja hogy hányadán áll a helyzet: Három ember köztük egy oknyomozó újságírót és barátnőjét agyonlőnek és a gyilkosságokkal, a külföldről titokban visszaérkező Lisbeth Salander-t vádolják. A tétek ugyanis emelkedtek, itt ugyanis már nem egy eltűnt családtag felkutatása, hanem egy több országon átívelő nemzetközi szexrabszolgahálózat áll a központban, aminek fő haszonélvezői között igen magas pozíciókat betöltő személyek is állnak. És a szálakat mozgatók, nemcsak az esetleges nyomok és bizonyítékkeresők kíméletlen eltakarításában nem ismernek könyörületet, de egyben közük is lehet Lisbeth titokzatos és igen sötét múltjához is.
A rendezői székben váltásra került sor, viszont Daniel Alfredson mind történetmesélésben, mind feszültségfenntartásban képes volt hozni az első rész szintjét, így ismét egy remek keverékét az oknyomozó kriminek és a vérrel és szexualitással telített thrillernek. A színészi gárdára sem lehet panasz, Michael Nyqvist és a többi (igaz általam ismeretlen) szév színész is perfektül hozza karakterét, de most is Noomi Rapace alakítása a legemlékezetesebb, egyszerre képes a vásznon megjelenni, mint sebzett lelkű fiatal lány és mint kemény bosszúszomjas igazságosztó méghozzá úgy, hogy egy másodpercre se tűnjön idegennek a kettő közötti váltakozás. Igaz a film tempóján és a cselekmény folyásán nemegyszer ráfért volna a gyorsítás, különösen az első húsz-huszonöt percből lehetett volna kicsit vágni, néhol már majdnem az unalom szele is megérintett. Viszont a zene és a hangulatos operatőri munka által megtermett utánozhatatlan skandináv hangulat, a realitás táján maradás mind a nyomozás, mind a minimálisan megjelenő akciók tekintetén (na jó talán a sírgödrös jelenet a végén feszítette kicsit a határokat) messze az átlag fölé húzza ezt az alkotást, amit bátran tudok ajánlani bárkinek, aki kíváncsi valami mozgóképes unikumra (főleg a származási hely miatt) vagy csak egy szimplán jól elkészített, stílusos krimire.


14. Sötétszív (2011-03-09 23:52.45) aaaaa
A Millenium trilógia második része is remekül sikerült. Egy remekül elmesélt, feszült thrillert láthatunk az elejétől a végéig, zseniális színészi alakításokkal. Nekem nagyon tetszik ez a sorozat, már alig várom a harmadik részt!


13. Tysonrichie (2011-03-09 21:50.27) aaaaa
Frankó film, szerintem sokkal jobb mint az első rész. Szuper akciók vannak benne.


12. Zoltan0804 (2011-02-28 20:17.03) aaaaa
Az első rész nagyon tetszett, az egyik legjobb krimi amit valaha láttam! Azt kell mondjam méltó folytatása az első résznek! Ez is izgalmas, feszült volt! Bár az első rész egy kicsit jobb volt, ez is mindenképp megérdemli az 5 csillagot!


11. Anitabagwell (2011-02-27 11:58.21) aaaaa - (válasz City225 10. hozzászólására)
ohh, nagyon jó :)
köszi


10. City225 (2011-02-27 11:32.24) aaaaa - (válasz Anitabagwell 9. hozzászólására)
Kinn van az már lehet nézni feliratosan:)


9. Anitabagwell (2011-02-27 10:39.26) aaaaa
Nekem ez is tetszett, lehet azért mert nem vártam vele, szinte közvetlenül egymás után néztem meg az első résszel, vagy nem tudom :).
Jó volt ez, végig feszült, izgalmas és érdekes.
Mikael és Lisbeth kapcsolatát meg mindig imádom!!!
Mikor jön a 3. rész?


8. Kisjon (2011-02-20 12:26.31) aaaaa
Az első részt jegyző rendező és jópár munkatársa kicserélődött a Millenium trilógia középső részében, még szerencse, hogy a szereplők azért nem változtak. Niels Arden Oplev rendező volt aki az első részt filmre vitte, megjegyzem zseniális munka volt, de hogy miért nem vállalta a folytatást is az talány. No sebaj itt van Daniel Alfredson aki tulajdonképpen szintén jól vizsgázott. A történet szerint a kiszolgáltatott európai nők leánykereskedelem ellen küzdenek hőseink. Legalábbis a film jelentős részében – aztán valahogy kicsit megül ez a sztory, lógva marad, de szerencsére azonban még egy ennél is izgalmasabb személyes ügy kerekedik a dologból. A trilógia középső részében sokkal többet kapunk a főszereplőnő, Lisbeth Salander személyes sorsának feltárására. Az elbeszélésben egy egyre több szereplőgárdát felvonultató krimiszálat láttunk, és eljutunk ugyan a megoldáshoz is a film végén, a történet teljes megértése azonban majd csak a harmadik rész megnézése után válik teljesen érthetővé. Egyszeri nézés után némi zavart okozhat a szövevényes sztori és a nevek garmadája, de a lejátszókészülék többszöri visszatekergetés lévén láthatjuk, hogy mindenkinek megvan a maga szerepe a történetben még akkor is ha azt elsőre nem is tudjuk megérteni. A készítők a második részben hálistennek megtartottak mindent, ami az elsőben jó volt – vagyis a komor skandináv hangulatot, a gyönyörű, naturalista képeket, és persze a mocskos erőszakot és szexet. A maga nemében az első rész színvonalát úgy gondolom, hogy nem érte el, de tökéletes kikapcsolódás nyújt, az első rész megnézése nélkül viszont senki ne próbálja meg megnézni mert ott fontos információkat kapunk arról ami a középső részben hasznunkra válik. Agyafúrt svéd krimi, remek színészgárdával, aki látta az első részt sokat nem fog csalódni, de valahogy gyengébbnek érzetem mint az első részt. De még így is piszkosul jó film ez, megéri végignézni és egy remek megalapozása a trilógia befejező részének.


7. Geysap (2010-11-28 11:31.54) aaaaa
Nekem nagyon tetszett a film, es a trilogia elso resze is. Nem csodalom, hogy a pletykak szerint a film remake jogara eppen Q.T. es B.Pitt vetett szemet. Ez pletyka, de ismerve Q.T. mestert, hogy a oletyak nala sokkal tobbet jelentenk ;)
Annyit olvastam meg, hogy nem biztos, hogy o rendezne, de ez hatalmas kerdes, mert Pittnek van valami fuggetlen film studioja ? es akkor, ha a jogok meglesznek Q.T. rendezne. Arra verziora igen kivancsi lennek - lehet,hogy kisse veresebb lenne az "alap filmeknel", de Q.T. ilyeneket nem szokott elcseszni.


6. Aniqo (2010-11-20 18:04.00) aaaaa
A film tisztességesen "meg van csinálva", de nyomába se jöhet A tetovált lánynak. Persze ez is kellőképpen (?)sötét és durva, viszont az első perctől kezdve tudjuk, ki a rossz és ki a jó, így nem rágjuk le a körmünket az izgalomtól, mint az első részben, ahol menet közben mindenkiről kiderül/hetett valami. És mivel tudjuk, hogy ez a film egy trilógia középső része, hát történhet bármi, nyugodtan ülünk a nézőtéren, hiszen tudjuk, hogy a hősnő életben kell hogy maradjon még egy folytatás erejéig. :-)


5. Macsikám (2010-11-17 11:04.55) aaaaa
Tegnap láttam, nagyon tetszett. Szerintem mindenképp szükséges előtte a könyvet olvasni, de minimum az első filmet látni, mert ez egy trilógia középső darabja. A sztorit egyszerűsítették, rövidítették a regényhez képest, de teljesen követhető. A rendezés megfelelően feszült, a színészek, különösen a két főszereplő, kiválóak. Nem okoztak csalódást egyes mellékszereplők sem, akikre kíváncsi voltam a regény után, pl. a szőke benga :-) És hála az égnek, nem követték el azt a hibát, amit P. Jackson a Két toronyban, hanem ott fejezték be a filmet, ahol a regénynek is vége van, így igencsak várjuk a befejező részt!


4. KongFan (2010-11-15 18:06.41) aaaaa
Újabb gyöngyszem a svéd filmvilágból.
A tetovált lány az egyik legjobb krimi amit valaha is láttam, úgyhogy kíváncsi voltam mi sülhet ki a folytatásból. A lány, aki a tűzzel játszik bizony méltó folytatás de mégsem éri el a nagy előd szintjét. Egész egyzserűen azért, mert sajnos a történet, nem olyan érdekes és feszült. Persze néhány mai "holivúdi" izét még így is kenterbe ver. A film hangulata viszont most is telitalálat. A két főszereplő pedig még mindig marha jól játszanak, nagyon tehetségesek. Kíváncsi vagyok a foyltatásra, mert ez a film bizony nincs lezárva egyáltalán.



3. NAT79 (2010-11-10 14:03.38)  
Már adják végre a művészben:-) !!!


2. Macsikám (2010-10-09 17:56.23) aaaaa
Ó, ezt tényleg hozzák a magyar mozikba? Már aggódtam, hogy hátha nem jön. Mindenképp megnézem, még ha gyengébb is az elsőnél!


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekMarsbolha, 2018-07-31 19:5331 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A lány, aki a tűzzel játszik adatlap
Eredeti cím: Flickan som lekte med elden
Évszám: 2009
Rendezte: Daniel Alfredson
Szereplők: Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre, Peter Andersson, Michalis Koutsogiannakis...

További információk

Szereplők fórumai
- Noomi Rapace - Vélemények
- Michael Nyqvist - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk