Kvizlabirintus - Még nem járt le a kalandorok kora
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A dilemma
- RTL Három, 10:45
Ebgondolat
- Moziverzum, 10:55
Boldog tudatlanság
- Film+, 11:20
Madeleine sofőrje
- HBO2, 11:41
Pénzeső
- HBO, 11:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
- Filmes Sámánok Rendje -
Deadpool & Rozsomák - Vélemények
2022-es választás
Late Night with the Devil - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Elhajlási engedély aaaaa
Vinnie Jones aaaaa

 

Fórum - Egy kincskereső Mexikóban - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Orgona (2015-06-06 20:31.21)  
Mind a rendező, mind a főszereplők garantálják a jó szórakozást. Mostanában megy a Filmmánia és a Filmcafé csatornákon.


7. Saskői Gergő (2013-06-29 13:17.08) aaaaa
Jó kis western ez. Vannak benne egész ötletes jelenetek, az akciók szuperek. A humora is bejön, sokszor Belmondo filmjeire emlékeztetett. Az első felében még néha unatkoztam,de utána már nem. Laza, humoros film, érdemes megnézni.



6. Chris92 (2012-08-04 19:38.39) aaaaa
Sergio Corbucci spagettiwesternspecialista meglepően könnyed és nemegyszer humoros hangvételű alkotása, mai napig kellemes szórakozást nyújt. Habár a sztori egyszerű mint a faék, a forgatókönyv rendesen kidolgozott és jól építi fel a szituációkat, amibe a két főhőst beledobja. Franco Nero most is remek, Tomas Milian-al való párosításában pedig annyi kémia van, ami tulajdonképpen a film szívét-lelkét jelentik és Jack Palance gonoszára sincs panasz. A hangulat tökéletesen eltalált, a tájak és a fényképezés gyönyörű, Morricone zenéje meg egyenesen zseniális de ezt már tőle megszoktuk. A rendező persze minden létező védjegye is megvan: koporsó, robbantás és golyószóróval megkombinált lövöldözések, akkora hullaszámmal, ami még egy szovjet háborús filmnek is becsületére válna.
Pofás kis szösszenet, a műfaj aranykorából, megtekintésre mindenképp érdemes.


5. Mozsika (2012-02-07 08:25.05) aaaaa
Sergio Corbucci szeretett változásokat hozni a western iparba. A Djangoval egy újfajta karaktert teremtett meg. A Halál csöndjével a vadnyugatot hóval borította be, és az erőszakot művészi szintre emelte. Az Egy kincskereső Mexikóban c. filmmel viszont lágyabb vizekre evezett.
Ő volt, aki először keverte a western filmet a vígjátékkal. Aztán persze követték olyan alkotások, mint Az ördög jobb és bal keze stb.
A filmmel egy korábbi alkotását dolgozta fel, A zsoldost.
A film története nem volt rossz. Kicsit sem sablonos. Egy széfet kell kinyitni és egy professzort megszöktetni. Dióhéjban ennyi.
A főszereplők jól meg vannak választva. Corbicci szívesen dolgozott Franco Neroval. Barátják a Tomas Milian kubai származású színész alakítja.
Én úgy gondolom működik közöttük a kémia. Úgy mint a Spencer- Hill duóval. Nero és Milian is sokszor kötekedtek egymással, ami szerintem nem baj, mert jó pár derűs pillanatot tesz ki mindez a filmből. Jack Palance a főgonosz az, akit mindenhol csak dícsérni tudok. Rendkívül jól játssza a karakterét az összes westernben, amiben csak láttam. (Hasonlóan erős játékot láthattunk Klaus Kinskitől A halál csöndjében). A filmben szinte minden vadnyugati jellegzetesség megtalálható: Koporsók, hídrobbantás, pisztolypárbaj stb. Az is jó dolog, hogy a néző kíváncsiságát végig fenntartják azzal a bizonyos egy dollárral, amit nem szeretnék elárulni.
Ennio Morricone zseniális zenét írt a filmhez. Az egyik legjobb, amit spagetti westernekben hallhattunk. Nagyon hangulatos.
Mindössze egy dolog rontotta az összképet: A végső párbaj. Én úgy gondolom elhülyéskedték. Sokkal komolyabbra számítottam. Hiányzott a feszültség, ami a Zsoldosban megvolt. A zsoldosban Jack Palance művészi halála odaláncolt a képernyő elé, itt viszont inkább vicces. Nekem ez az, ami nem tetszett.
Összességében kellemes időtöltés a film. Nem bántam meg az időt, amit rászántam. Nekem a limitált verziója van meg, amit csak 1000 darabban adtak ki. Örülök, hogy a polcomon tudhatom ezt a gyűjteményt 4 másik spagettivel.

10/8


4. Mozsika (2011-06-28 14:16.51) aaaaa - (válasz Scal 3. hozzászólására)
Mi a bajod Gemmával?


3. Scal (2011-06-28 07:00.45)  
Én azért nem lennék ilyen jó véleménnyel erről a filmről. Szerintem iszonyat vontatott, pedig a karakterek ötletesek, és van pár igen emlékezetes jelenet is, de mindegyikre jut legalább ennyi idióta, vagy csak szimplán fölösleges párbeszéd, banális megoldás, elfuserált akciójelenet.

Szerintem Corbucci ezzel a filmmel akarva, akaratlanul, a Jó, a Rossz és a csúf-ot másolja, de korántsem olyan tehetségesen, ahogy azt megkívánta volna az anyag. Persze én a bővített verziót láttam, új szinkronnal, úgyhogy elképzelhető, hogy a régi verzió egy fokkal jobb. Legalább nem szerepelt benne Gulianno Gemma.


2. FÜSTI-ROLI (2011-01-12 20:24.31) aaaaa
Jó film.Kellemes kikapcsolódás.És nincs is más célja az ilyen filmeknek.Ezért szeretjük,szeretem eme alkotásokat..Könnyed történet,látványos izgalmas megvalósitás.Nekem egy másik nagy kedvencem jutott eszembe róla a VÖRÖS NAP cimű szintén fantasztikus kaland western Charles Bronsonal és Alain Delonnal.Akiknek ez tetszett garantálom ,hogy abban sem fog csalódni.


1. Mozsika (2010-10-08 17:39.44) aaaaa
Kellemes kis film. Vicces, kalandos és nagyszerű zenéje van.Bírtam,hogy Nero és Milian mindig kötekedtek.
"Pingvin" :)



Kapcsolódó fórumok

VéleményekOrgona, 2015-06-06 20:318 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk