Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Terhes társaság
- Film+, 17:10
Érvek és életek
- Filmbox Extra HD, 17:15
Összetörve
- Film Mánia, 17:15
Az elnök végveszélyben
- HBO2, 17:16
Macskajaj
- Moziverzum, 18:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
Szabó István - Vélemények
Rock zene
Tordy Géza - Vélemények
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő aaaaa
Gabriel Mann aaaaa

 

Fórum - Marty - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Kék kereszt (2017-01-10 12:56.16) aaaaa
Milyen aranyos és bájos ez a film.Nagyon élveztem.Hatalmas szíve van,akárcsak Martynak.Manapság nagyítóval kell keresni az ilyet és akkor se mindig bukkan rá az ember..régen bezzeg..
Bár sok nő szerint csak a nagy legendáriumban..lehet arról olvasni,hogy mi férfiak is érző lények vagyunk..jól is titkoljuk..sajnos néha túl jól is..de nekünk is van szívünk és lelkünk..és vannak dolgok amik nekünk is tudnak fájni..Továbbmegyek,egyikünk másikunk mély érzésű ember..Közülünk egyről szól ez a film..Minden pasi rémálma..a facér lét elviselhetetlen mindennapjaiba nyerünk bepillantást,egy átlagos,szolid,kedves nagy mackó szemszögén át,aki magában keresi a nem létező hibákat,közben meg különb a legtöbb embertől.Majd megszakad annyira törekedik a boldogságra,de csak nem akar összejönni neki..Lassan meg már rakják neki a máglyát..mert még nem nősült meg..Amikor meg végre valahára rámosolyog a szerencse se a családja,sem pedig a barátai nem állnak mellette..és nem támogatják őt..
Azért az 50-es években egy teljesen más világ volt teljesen más értékekkel,mint manapság..Szolid szórakozóhelyen ment a tánci-tánci,ismerkedés!udvarlás!kedveskedés,a lány hazakísérése..és miegymás.Hát igen..szép dolgok ezek,csak sajnos manapság már nagyon nem jellemzőek..Mondhatni szinte teljesen kihalófélben vannak..Sokan már azt sem tudják mik ezek..Itt ott néha azért még felröppen egy fehér holló..majd nyom nélkül tűnik el..Persze kivételek mindig vannak s legyenek is mindkét oldalon.
Ernest Borgnine élete egyik legjobb,ha nem a legjobb alakítását nyújtotta.Pedig ezután még hátravolt neki jó pár bőséges évtized.Ahogy előveszi a kis noteszát,fellapozza majd a tárcsás!telefonon felhívja a lányt akinek állítólag tetszik..az meg kikosarazza..Az az arckifejezés neki..Vagy amikor lelkesen,csillogó szemekkel mesél magáról az ifjú hölgynek,és belefeledkezik a saját történeteibe,majd kineveti magát és többször is elmondja,hogy most már befejezi,de csak folytatja..vagy amikor jóízűen nevet a saját poénjain..na meg miután hazakíséri az ifjú hölgyet és majd szétveti a boldogság..és valszeg a kis pillangók is szorgoskodnak benne..mindezek olyan zseniális,érzelemdús emberi pillanatok..És maga Borgnine..Ő nem játszotta ezt a szerepet,hanem átélte mindezt.Nagyon megérdemelte az Oscart.
A számunkra szomorú és fájdalmas 56-ban..olyan színészóriásokat és legendákat győzött le mint Frank Sinatra,Spencer Tracy,James Cagney és James Dean..Elképesztő teljesítmény akárcsak ez a névsor..


7. Entersp (2015-09-10 23:19.40) aaaaa
Végül is, örülök, hogy Martynak összejött a boldogság, de nem szeretném újranézni. Szövevényesnek egyáltalán nem mondható történet, minden szereplő egyszerű, mint a pont. A kis költségvetésű filmek általában a pengés forgatókönyvvel törnek fel, én nem éreztem különösebb varázslatot.
Az 50-es évek filmjeit nézve, mindenhol felbukkan legalább egy vonzó nőszemély, itt még ez sem történt meg - jóllehet, a történet nem is kívánta ezt meg.
Érthető nyelvezet, és szerencsére nem nyújtották túl hosszúra. Valahol olvastam, hogy az Annie Hall a második legrövidebb Oscar BP, most megvan az első.:)
Oscar és Arany Pálma egyszerre, csakúgy mint a Lost Weekend (1945). Akkor is max 3 csillag.



6. Vbacs (2012-07-09 17:08.15) aaaaa
Talán előbb kellett volna látnom ezt a filmet, nem ennyire magamba zuhanva, de ez most nem is lényeges.

Nagyon jó film volt, remekül mutatta be az egyszerű ember életének egy kis darabját és nagyon fontos üzenete van attól eltekintve, hogy egy bájos film, ami nem is akar másmilyen lenni. Az üzenet az, hogy minden egyszerű, nem adoniszi szépségű ember rátalálhat a szerelemre, csak elhatározás kérdése. Delbert Mann nagyon jól megmutatja nekünk az apró fokozatokat, Marty vergődéseit, mígnem tényleg megszerzi magának a lányt. Persze vannak zavaró tényezől : a maradi anyuka, aki nem akar egyedül maradni, emiatt ellenzi ezt a szerelmet, a semmi támogatást nem nyújtó család, akik még mindig inkább gyerekként kezelik szegény Martyt.
Hamar elmegy ez a másfél óra, ha ilyen fantasztikus alakításokat lát az ember, élén Ernest Borgnine-nal, akinek joggal adtak ezért Oscar-díjat.
Szép kort megélt, jó sok tapasztalattal és legendás filmmel a háta mögött, tegnapi halála mégis eléggé megrendített. Isten nyugosztalja.


5. Hadilaci (2011-02-28 10:08.20) aaaaa
Én a napokban láttam a filmet eredeti szinkronnal. Nekem nem csak a film hanem a szinkronhangok is tetszettek, Marty-Szabó Ottó, Tommy-Bodrogi Gyula, Angie-Perlaki István.


4. Emmerich (2010-12-20 00:34.37) aaaaa
láttam a filmet,nagyon tetszett,mint a virágot argenonnak.valamilyen hasonlóság van közöttük.kár,hogy nagyon régen láttam mindkettőt.emmerich


3. Az utolso szamuráj (2010-10-03 11:37.15) aaaaa - (válasz Danyi 2. hozzászólására)
Köszönöm!
Asszem,ezek után akkor inkább az emlékeimből élek)


2. Danyi (2010-10-03 11:36.13) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 1. hozzászólására)
Az MGM csatorna szokta leadni. Hozzáteszem RETTENETES magyar szinkronnal, mint, ahogy az összes filmet, amit ott adnak.


1. Az utolso szamuráj (2010-10-03 11:29.58) aaaaa
Nos,talán kevesen tudják,de eredetileg ez csak a tv számára készült,aztán került a mozik műsorára.Hál Isten:tarolt is nem kevés díjat szelíd és szerethető bájáért,és szerintem tulajdonképp átlátható egyszerűségéért.Ernest Borgnine elképesztően jó volt benne,később még sok jó kis moziban viszontlátjuk,persze félek,legtöbben a Szuperzsaruból emlékeznek rá...kár lenne.A hölgypartnere tünemény,a forgatókönyvet pedig Paddy Chayefsky jegyzi,aki ilyen "semmiségeket " írt még,mint a Hálózat,avagy a Változó állapotok.
Fogalmam sincs,hol lehetne amúgy elcsípni,melyik adón.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKék kereszt, 2017-01-10 12:568 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Marty adatlap
Eredeti cím: Marty
Évszám: 1955
Rendezte: Delbert Mann
Szereplők: Ernest Borgnine, Betsy Blair, Joe Mantell, Joe De Santis, Esther Minciotti...

További információk

Szereplők fórumai
- Ernest Borgnine - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk