Idősebbek is elkezdhetik online és ingyenes rejtvényfejtő játékunkat
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Pi élete
- Film Café, 10:50
A filmsztár és a cowboy
- Izaura TV, 11:10
Sztárom a párom
- TV2, 11:40
Mesterfogás
- HBO, 11:55
A maflás
- AMC, 12:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Kutya éji dala - Vélemények
Mire gondolsz most?
Mit hallgatsz most?
Stranger Things (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Postarablók aaaaa
Mikecz Estilla aaaaa

 

Fórum - Sikoly 4. - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8
234. Pelikanbence (2023-08-01 13:06.12) aaaaa
Baromi jó film ez a rész is.Az eleje ez a film a filmben nagyon menő volt,meg amit a Ghostface beszól a szőke csajszinak az elején és a szöszi meg kiosztja.XD A végén a főgenya motivációja elment.Egy vérig sértett megkeseredett nő volt.
5/5


233. Delpiero (2023-03-15 18:58.41) aaaaa - (válasz Csernakakos 103. hozzászólására)
Már a hatodikat is nézheted. :D



232. Attilukacs29 (2021-11-14 20:27.28) aaaaa
Végre egy olyan rész, ahol egyből nem lehetet kiszúrni, hogy ki a gyilkos.


231. Sampler (2019-06-07 06:30.02) aaaaa
Részről-részre egyre romlott a színvonal, negyedik egy olyan mélypont, aminél már nincs lejjebb. Az első 10 perc különösen szánalmas és irritáló. A továbbiakban a megszokott szereplők próbálják életben tartani az amúgy döglött filmet.


230. Johnny Saiper (2016-05-24 00:55.21) aaaaa
A második legjobban ez tetszett.


229. Bobo 888 (2016-05-06 00:56.34) aaaaa
Craven, a horror egyik ikonikus alakja még utoljára megteremtette a legjobb Sikoly filmet. Nem sok széria mondhatja el magáról, utolsó része lesz a legjobb, sőt, még parodizálja is önmagát. Gondoljunk csak a néger csávó utolsó mondatára....és mindezek ellenére brutális,a legbrutálisabb az összes közül, van itt belezés,agytrancsírozás, felkoncolás meg egyéb műfaji ínyencségek. Sőt, még nem kevés életigazság is jut a végére:
- Ahhoz,hogy sikert érjünk el,nem kell tennünk semmit,csak hívjuk fel magunkra a figyelmet.
És akkor eszünkbe jut a sok celeb...mocskos jó szórakozás, szegény Craven nagy fináléja. Nyugodjon békében a horrorzseni.


228. Koko97 (2016-01-17 01:01.44) aaaaa
Remek folytatás és remake is egyben. az előző 2 rész után csak ez tudta igazán visszahozni az elsőrész feelingjét. Ami nagyon tetszett és vigyázat SPOILER: Sidney ebben a részben majdnem meghal (ugye Jill hasba szúrja egy késsel, a kórházas buliról nem is beszélve) ami nagy újítás volt, de ebben a másik lényeges az, hogy: Ezzel Craven megint odab*szott a pénzhajhász, xkategóriás, erőletett, végtelen számú folytatásos horroroknak amiben a szereplők már egy karcúlástól is kidőlnek. 2. A remakeknek Jill hiába próbálja elfoglalni Sindey helyét a világnak csak is az igazi Sidney kell:DDD ezzel is odavágott azoknak a horroroknak ahol minden részben új főhős van és ezzel véleményem szerint megannyi horrorsorozatot elcsesztek. 3. Nagyon jól illesztették át magát a filmet ebbe a modern világba ahol a facebook és az internet diktál. 4. A helyszín végre megint woodsboro hál' isten hisz innen indult az egész anno '96-ban.
5. Nagyon jó volt azis, hogy ez a generáció már nem vette komolyan ha a valódi gyilkos hívta őket, se a bevezető rész tragédiáját. (emlékezzünk csak vissza '96-ra amikor a hívónak mély hangja volt már mindenki összesz*rta magát, v Casey Becker halála után mindenféle tilalmat vezettek be, bár itt is voltak rendőrök (akik egyébként segghülyék voltak), meg lezárt utcák, de nem ugyanaz a kettő.
Ami nem tetszett: 1.a fiatalok közül a jóknak esélyt nem adtak túlélni (itt leginkább Kirbyre gondolok, nem vagyok sebész, az a két késszúrás talán túlélhető lett volna)
2. Az eleje az a film a film a film a film a film a filmben hülyeség erőltetett, értelmetlen és követhetetlen volt.
3. Nem szeretnék önellentmondásba keveredni, de a mellékszereplőknél tényleg elkövették azt a hibát, hogy őkis egy karcolástól már megvoltak "holva" könyörgöm Sidney-t hasbaszúrták aztán tropára verték, Gale-t vállbaszúrták elég mélyen (bár ez tényleg túlélhető), Dewey-t meg péppé verték egy serpenyővel vagy mi a fene volt az és egy fejfájással megússza naneee azt már nem.
4. Sidney az elsőrész óta mégiscsak 14 évet öregedett ez a lépcsőnvaló fel-alá szaladgálás már nem annyira állt neki jól, VISZONT nem cserélték le a főszereplőket és ez egy horrorsorozatban nagyon is jópont, valamint nem játszotta túl a szerepet Neve Campbell, aki ez idő alatt "öreg róka" lett
Össz: nagyon jó, űdítő folytatás és remake egyben megvan a maga sajátos varázsa amivel képes visszarepíteni minket a 96'-os sikolyba
Összességében


227. LCsajszi (2014-10-04 17:57.45)  
Engem a 2. meg a 3. rész sem nyűgözött le, csak azért néztem, hogy képbe legyek. Bár nekem ez a 4. rész jobban tetszett, mint a 2. vagy 3. Önparódiaként nagyon remekelt.

SPOILER
Szerintem mindenki kitalálta, hogy tuti megint valakinek a rokona lesz a gyilkos.
Esküszöm, bár a filmben film volt, de, ha filmet csináltak volna a Döfés 6-ból, melyben Kristen Bell alakította a gyilkost, na az a jelenet hatalmas ötlet volt, szerintem az az egyetlen jelenet viszi a pálmát.


226. Captain Al (2014-09-06 14:54.52) aaaaa
az előző részek nekem jobban tetszettek,de ez sem volt rossz, kétszer nézhető.


225. Michuu (2014-01-21 17:32.10) aaaaa
Spoiler gyanús lehet.Én csak arra vagyok kíváncsi,hogy hogy tudott Emma Roberts a tetőröl lehajítani egy embert.


224. The Duke (2013-05-01 12:48.26) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 223. hozzászólására)
Ebben igazad van Szamuráj. Az első rész után ez a legjobb rész.


223. Az utolso szamuráj (2013-05-01 10:52.36) aaaaa
Atomjaira illene ezt a filmet szedni,és jól végigvizsgálni.
A Sikoly film az első posztmodern horror talán,ami működött kaszabolásként-azoknak,akik amúgy szarnak rá,mi is működtet igazából egy horrort-ám közben vicces volt,a szabályokat lefektető kiskátéként is elismerhető,hogy aztán néhány helyen azt felrúgja:tudva,egy jó slasher arról ismerszik meg,mer új irányba is elmozdulni.A műfaj számtalan alapművet mi több,kultfilmet is fel tud mutatni,1996-ban kétségkívűl az született,vállalható,ám néhol egyre kifáradóbb folytatásokkal.
Ám a horror az a műfaj,ami a leggyorsabban porosodik:egyszerűen mert túl önismétlő,sablonos,és igen,túl buta is tud lenne.Annyi vérátömlesztésen esett túl,hogy az megérne egy könyvet,és igazából egyre ritkábbak a figyelemreméltó próbálkozások,persze az is lehet,túl sok mindent láttunk már.
A Sikoly 4 nyitó percei egyszerűen zseniálisak:és mint sejthető,a nagyszerű "film a filmben" dolog után ezt a tempót és kreativitást nem tudják majd az alkotók tartani.Újra csak jó csajok,cici mert Craven lehet szégyenlősebb,soha,és a lesújtó kés hangja az új idők szavára hallgatva még durvább effekttel.Craven elmondja a torture-porn-ról alkotott véleményét-Fűrészre utalás-és mert a Sikoly filmek pont ettől működtek,ismét szánkba rágják a szabályokat,(és néha át is hágják azokat).Amin felröhögtem,Dewey csengőhangja,ami a Beverly Hills-i zsaru főtémája,az ilyen kikacsintásokért érték számomra egy ilyen film-és nem a vérért.Craven-t dicséri a sok jó kis horrorfilmplakát ügyesen elhelyezve-némi kis önreklámmal,:))-ahol még a Halálsoron is elfér köztük,miközben a főhősök valahol nem a történtekről beszélgetnek:hanem újból tematikát,működési elveket,szabályokat kapunk magáról a műfajról.Dicsérem azt a pillanatot is,mikor a régi,klasszikus telefont a nyitásnál eldobják...és modern ketyerén dumálgatnak a szellemarcúval,akinek bizony egyre többet kell bizonygatni,ő gyilkos és komolyan kell venni.
Amit pedig nem tudok dicsérni,az Craven módszerei,ahogy meg lehet lépni a maszkostól:újra ugyanúgy esik el,újra fejbe lehet vágni,újra van valami,amit hozzá lehet vágni,néha megbotlik,elcsúszik,a rendező számtalan filmjébe elhelyezi ezeket a bosszantó sablonokat,hovatovább ettől lesznek szerzői filmjei.Magam részéről tudtam,ki a gyilkos(ok),nem mert olyan okos vagyok,de az egyikre a film felénél van utalás a másikra meg számtalanszor elhangzik a család témakör...kár érte,persze direkte tették.Ami szintén zavaró,olyan sebekkel harcol Sidney és partnernői-de főleg a végén ő-hogy Rambo elismerten pillantana végig a lányon,kemény vagy Csoki!(Csak életszerűtlen,de ez ugye film)
Szóval,én élveztem,mert ilyet vártam,de azt is tudtam,hogy az ilyen slasher félék felett pindurit elszállt az idő,még akkor is,ha idéz..van humora....eljátszik az új lehetőségekkel ,mert egyszerűen annyira jó volt az 1996-os első rész,hogy még megközelíteni is nehéz,ráadásul onnantól szinte minden gyilkosság idézésnek tűnik.


222. Semprini (2013-02-08 19:26.53) aaaaa
Annak idején, amikor elindult a Sikoly-széria, talán azért lett népszerű, mert valami üdítően egyedi bájt, fekete humort vitt a haldokló slasher-műfajba. Bár a folytatások kicsivel talán gyengébben sikeredtek, azért szerintem még így is ezek voltak Wes Craven legjobb filmjei - legalábbis azok közül amiket láttam. Kíváncsi voltam tehát a negyedik részre is. Nem olvastam előtte véleményeket, de egy negyedik résszel szemben az ember már eleve szkeptikus egy kissé. Nos, a végeredmény elég felemás lett. Egyrészt hozza az előző részek fekete humorát, másrészt viszont helyenként már tényleg átfordul saját maga paródiájába az egész (bár állítólag ez szándékos volt). Vannak logikai bakik és valószerűtlenségek is szép számmal, na de melyik horrorban nincsenek?
A szereplők közt természetesen ott vannak a régi, ismert arcok és persze kellettek új főhősök is. Courtney Cox csúnyán meg van öregedve, és nekem továbbra sem szimpi, David Arquette alig változott, Neve Campbell sem lett fiatalabb de azért elég jól tartja magát és mindhárman hozzák amit kell, rutinos "öreg rókák" módjára. Az újak sem rosszak, bár Marley Shelton nekem jobban tetszett a Terrorbolygóban, most valahogy nem volt alkalma kibontakozni, Hayden Panettiere közepes volt, a többiek pedig mellékfigurák, némelyiknek alig jut több cameofellépésnél. A végére hagytam a tulajdonképpeni főszereplőt, Emma Roberts-et, akivel igazából semmi bajom nem volt, jól hozta a szerepet, csak éppen nem rá osztottam volna ki.
Mindent összevetve nézhető kis szösszenet, nem tudom, hogy akarnék-e még egy részt látni belőle, de szerintem nem ártana inkább pihentetni a szériát, hacsak nincs valami észvesztően zseniális forgatókönyv a tarsolyukban, mert ez nem az volt.
6/10


221. Kokesininja (2012-12-31 00:17.26) aaaaa
Szörnyű rossz !!!! Zagyva, klisés, tele béna ötletekkel ! Amennyit a rendőrök bénáznak benne, még egy vígjátékba is sok lenne ! Meg ez a két szerencsétlen ál-szociopata tinédzser a végén, akik meghasonlottak önmagukkal ( valszeg azért, mert összetört a mobiltelefonjuk ) kurvára röhelyes ! Olyan apróságok, mint a hasba szúrt nő a végén az intenzíven, javában küzd a másik picsával...szánalmas !


220. Tapikaa (2012-09-19 18:49.07) aaaaa - (válasz KenytheOne 219. hozzászólására)
Hát..én sem láttam sok filmben még szerencsére..A Valentin-napban van, meg több kisebb szerepben láttam már..De sehol sem volt szimpi.


219. Törölt felhasználó (2012-09-17 21:38.29) aaaaa - (válasz Tapikaa 218. hozzászólására)
Mert ki ez az Emma roberts amúgy? :D Életemben nem láttam még sehol...


218. Tapikaa (2012-09-17 21:34.24) aaaaa
Nem tudom, hogy ez most paródia-e vagy sem..De elég viccesre sikeredett.Egyedül az a rész volt durva amikor az egyik rendőrt elintézték..
Nem szeretem az ilyen filmeket, ezt is csak elkezdtem valakivel nézni és már érdekelt ezért fejeztem be.
SPOILER
A vége az jó volt,azon egy picit csodálkoztam.Eddig is utáltam Emma Robertset de most már még inkább.
Amúgy a végén miért volt az, hogy a kiscsajt tartották hősnek?
SPoILER VÉGE.


217. TomiXD (2012-08-18 22:20.15) aaaaa
Én úgy néztem a filmeg még anno, csak mert látom, h mindenki fikázza, h egy előző sikolyt sem láttam, és nagyon tetszett. rögtön meg is néztem az előző 3 részt, az 2-3 egy nagy vicc, de ezek után is nagyon tetszik a film. a szerepválasztás jó, és a vége is meglepő. Nyilván elég gáz, h a csaj körül mindenki gyilkos, dehát film...


216. E19980629 (2012-08-14 17:45.41) aaaaa
nemrossz de az 1. a legjobb szentem :/


215. Hayden christof (2012-07-02 14:37.55)  
Sikoly1-jó
Sikoly2.közepes
Sikoly3.szar
Sikoly4.mosotszar


214. Emylio (2012-07-02 14:14.20) aaaaa - (válasz Az utolsó Filmcézár 211. hozzászólására)
Majd ezt nyomják a Barátok közt helyett? Még az is lehet, hogy jobban járnánk.:)


213. 19atti85 (2012-07-02 02:42.26) aaaaa
ez de hitvány volt istenem,mint valami rossz vicc..


212. Pici-winyó (2012-06-05 21:03.17) aaaaa
na erre kíváncsi leszek!:$:D


211. Az utolsó Filmcézár (2012-06-05 10:37.16)  
[link]


210. Pici-winyó (2012-05-26 00:25.48) aaaaa
jól csűrték csavargatták a dolgokat, nem okozott csalódást ellentétben a 3. résszel. Az egyetlen dolog, ami nem tetszett, hogy a 2 gyilkos közül miért kellett pont azt a szerencsétlen Charlie-t választani? Az a Tod, vagy a kirby olyan jó lett volna...
de mindezek ellenére csinálhatnának egy Sikoly 5.-t! Nagy divat volt (meg talán még az is) a remake-ek mellett az előzmények megalkotása, pl. Hannibal ébredése, x-men kezdetek:farkas, Texasi láncfűrészes mészárlás - A kezdet, stb. Itt bemutatnák, ahogy Billy barátunk hogyan bolondul meg, miután Sidney elhagyott bátyja megmutatja neki, hogy apja a csajának az anyával járogat össze. Aztán jöhet, hogy megszervezi az egészet, beszervezi Stu-t, csak ami baki lenne, hogy másokat nem ölhetnének meg, mert más felderítetlen halálesetről nem nagyon volt szó az 1.-ben. Na majd meglássuk:))


209. Emylio (2012-05-19 11:05.58) aaaaa
Azt kaptam ettől a folytatástól, amit vártam. Nem estem hagyat a csodálkozástól, de csalódás sem volt. Nézhető, vérben, fordulatban nincs hiány.


208. Sötétszív (2012-04-19 00:29.13) aaaaa
Sosem hittem volna, hogy lesz még Sikoly film, de tévedtem. Wes Craven-Kevin Williamson páros ismét egy remek mozit hozott össze, az átlagos harmadik rész után. Sokkal izgalmasabb, sokkal viccesebb, küloönösen az Anthony Perkinses poén üt nagyot. Neve Campbell, David Arquette és Courteney Cox hozzák a szokott színvonalat, de aki igazán remek alakítást nyújt ebben a filmben az Emma Roberts. Remek szórakozás, de azért remélem, hogy több rész nem készül. Bár az első két rész színvonalát nem éri el, de a harmadik részen simán túltesz. 2011 egyik meglepetésfilmje-méghozzá kellemes értelemben- a számomra.


207. Roberto (2012-04-18 22:08.13) aaaaa - (válasz Thefloorfilla 206. hozzászólására)
Rejtett humor, ez tetszik :) szép megfogalmazás Craven filmjére :)



206. Thefloorfilla (2012-04-18 21:49.59) aaaaa - (válasz Roberto 205. hozzászólására)
Sikoly 1 is paródia. Erre mutató jel az, amikor a gyilkos telefonon klasszikus horrorfilmekről tesz fel kérdést áldozatának. Nem lehet igazi thrillerként vagy horrorként tekinteni rá, attól függetlenül hogy valaki (?) megijed bizonyos jeleneteknél. A Whismaster rendezése is hasonlóan az a horror-paródia kategória, amolyan Wes Craven stílusú. Én még egyetlen filmjén sem tudtam elborzadni, úgy gondolom nem félelmetesek a filmjei, inkább szórakoztat mint elborzaszt. A The People Under The Stairs-et, amit te is láttál, én a humor műfajába tudom besorolni. Szóval a Sikoly egy ál-thriller, teli fekete, rejtett humorral. Én szerintem. :)


205. Roberto (2012-04-18 21:32.12) aaaaa
Wes Craven inkább saját munkáját, a Sikoly trilógiát "parodizálta" ki. Ez látszott is az utalásokon, de nem volt annyira vicces. Mivel amolyan komoly humorral megfűszerezte az egész jeleneteket, viszont ezek az utalások nekem tetszettek :)

egyébként a trilógia legjobb része számomra a második rész. utána jön az első rész. a maradék sikolyról sztem értelmetlen beszélnünk. nincs meg az elvárt szint sem :D


1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó fórumok

VéleményekPelikanbence, 2023-08-01 13:06234 hsz
Legjobb jelenetMichuu, 2014-01-22 11:351 hsz
KérdésekAz utolsó Filmcézár, 2012-01-12 10:275 hsz
KeresemXXX007, 2011-04-22 21:541 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk