Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Egy negyvenes nő és a flört
- Film Café, 13:15
Férfibecsület
- Mozi+, 13:55
A Goldman-ügy
- HBO, 14:15
Az ügynökség
- Viasat Film, 14:45
Alkonyat
- Paramount Network, 14:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Melyik színésznővel/színésszel feküdnél le legszívesebben?
Mindig nyár (sorozat) - Vélemények
Érdekességek!
Shirley MacLaine - Vélemények
Djimon Hounsou - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
RRRrrrr!!! aaaaa
Rachel Kerbs aaaaa

 

Fórum - Láncra vert igazság - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

27. somliv (2022-01-25 11:44.25) aaaaa
Hót unalmas politikai krimi.
Mi az Igazság ? Sokszor a kutyát sem érdekli. És hogy miért nem ? Hát azért, mert naponta zúdul rád milliónyi információ, ezeknek jórésze hazugság, még ha teljesen nem is az, de akkor mondjuk ferdítésnek, de nem érdekel téged, olvasod, mert érdekes, figyelemfelhívó, hírértékkel bír, gondolkodásra késztethet, sőt, még olykor meg is mozgathat. De ha mindenáron az igazságot keresed, kutatod, akkor folyton fenn akadhatsz valamin, ami hátráltat, visszavesz, a végén pedig beleőrülhetsz ennek bizonygatásába. És rájössz egy szép napon, hogy maga az élet sem igazságos, sosem lesz teljesen az. Felismered, hogyan működik a világ, az emberek miként viszonyulnak egymáshoz, azt, hogy mindenki átbassza kicsit a másikat, vagy így vagy úgy, de bizony ez a helyzet (tisztelet a kivételnek)! Ha még fiatal éveidet taposod, akkor nem tudod annyira, de majd az idő előrehaladtával jobban szembesülsz ezzel keményebb, keservesebb tapasztalatok útján. Aztán majd hozzászoksz ehhez, és utána szépen lassan megedződsz. És ami akkor szarul esett, meggyötört, az később már lepattan rólad.
Kate Beckinsale a médiaember szerepében, aki olyan hülye liba, hogy a valós vagy vélt igazáért még a családi összetartozást is feláldozza. Egyet felejt el, hogy a nagyhatalommal nem szabad játszani, mivelhogy ők sec-perc alatt porba tudnak téged tiporni. Főszereplőnk csak azért is kockáztat, hogy a munkájában minél inkább képes legyen az érvényesülésre, és elmondhassa: az újságírók mindenhatója vagyok. Szilárd elveim vannak, amihez hűen ragaszkodom, de lám, mekkora árat kell ezért neki fizetnie. Ja bocs, inkább annyira karrierista, mint a mai nők többsége,- pont nekik is mutat ezzel tükörképet. Innentől kezdve megbukik a történet szememben. Na de mindegy, mivel ha ettől elvonatkoztatok, akkor is egy szárazzá, unalmassá vált filmecskét látok magam előtt. Mely igyekezett életszerű lenni, mégsem sikerült neki, annak ellenére, hogy trágárabb, őszintébben kimondott szavak hallatszódnak el. Kate egyszerűen gyenge színésznő, ott érzékelheted, mikor beszélget fiával, akár férjével- ezeket az érzéseket nem tudja átadni, ahogy kellene,- elvérzik szerepében. Dillon kifogástalan, de az alakítása pár jól benyögött párbeszéd mellett azért súlytalan, olyan súlytalan, ami pályája alatt sajnálatára mondva általában filmjeinek szervesebb részét képezte. Noah Wylet jó volt látni, hogy végre nem egy tökkelütött kincskeresős kalandort játszik, hanem valami színészre jellemző titulusokat próbál előhúzni pár percre magából, bár a Vészhelyzetben lévő dokit meg sem tudta közelíteni, vagyis nekem az marad meg belőle mindig is. Plusz, itt Alan Aldara érdemes figyelni, aki öregsége ellenére helyénvalóan játszik.
Vannak azért események, a böriben rohadó feleséget megcsalják. Igen, az évek múlnak, vársz, vársz, de van egy pont, mikor egyszerűen eleged lesz a sok várakozásból, aztán találsz valaki mást, egy olyan személyt, akivel átlendülsz a holtponton, mint ahogy tette ezt a Jóbarátok sztárja, David Schwimmer karaktere.
Többen méltatták a darabot, ám mindent egybevéve nálam a középszert ostromolja.


26. Lauda (2021-07-22 11:49.15) aaaaa
Nagyon jó film, nem számítottam arra ami a végén történt.



25. Dobsony (2019-06-26 23:15.30) aaaaa
Azokkal értek egyet akik elítélik a nő tettét, főleg a végjátéki történések miatt.
Volt a filmnek jó pár pillanata amikor sajnáltam az újságíró nénit és páros lábbal rúgtam volna hátba az ügyészt. De a végére minden és mindenki a helyére került. Kimondottan izgalmas és gondolatébresztő alkotás, kimondottan remek forgatókönyvvel. Csak a legvége nagyon el lett baszarintva. Azt gondoltam, és talán az lett volna az üdvözítő, ha sosem derül ki az igazság, ami jelen esetben 2, mert hogy ebben a thriller-drámában két igazság vagyon. Ritka az olyan film, amelyben a főhőssel azonosulsz, értesz egyet, az ő álláspontját képviseled, de a végén ha úgy komolyan belemélyedsz, akkor kiderül, lehet rosszul gondolkodtál mindenről.
Hú, de jó kis film volt ez, nagy kár a lezárásért.


24. Vmiso (2019-01-22 18:35.34)  
Komoly hangvételű film.
Szeretem az ilyen gondolkodtatós filmeket, főleg ha jó színészek tolmácsolják.
Rendben is volt a mozi, csak nálam a végével elszúrták....aki látta tudja kire gondolok, kissé komolytalanná tette az egész addigi szenvedést.


23. Emmersson (2013-11-02 23:29.29) aaaaa - (válasz Nyakkendősparaszt 2. hozzászólására)
Spoileres lehet!

Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan vezeted le logikailag a "74. percben rájöttem..." dolgot!
A kislányt nem nevezik meg a film elején, amikor a firkász mellé ül! Szívemnek szólítja a másik nő.
Ezenkívül még 3x mutatják. A focipályán, ahol elhangzik többször a neve, de arcot nem tudunk párosítani hozzá, majd amikor elviszik autóval, de ott sem látni és a zsúron (ez volna a 74. perc), ahol szintén nem felismerhető!
Szóval, tényleg érdekelne, hol siklottam el egy fontos részleten?


22. Emmersson (2013-11-02 23:21.33) aaaaa
S P O I L E R


Segítsen valaki!
Most akkor végül is mit írt meg a nő? Azt, hogy egy másik nő, egy anya titkos kormányügynök?! Akinek a férje nem ért egyet az elnökkel és erről könyvet ír?
Nekem ennyi jött le, mert nem igazán bontották ki a "cselszövés" szálait! Az elnök támadta Venezuelát, miközben az ügynöknő az ország felelősségét kizárja a merényletben.Ééééés?!

Vagyis a sztori röviden: egy sunyi firkász kihasznál egy kislányt az anyja ellen, meg egy kapatos kormány alkalmazottat, majd felfed egy fedett kormányügynököt (a kislány anyját), akit emiatt megölnek.
Közben eljátssza a mártírt...

Na, valahol itt kezdődik a hazaárulás! Nem is értem, mit akartak ezzel a fossal üzenni, miért a firkász a pozitív hős?! Mi az ÜGY, mit "leplezett le"?! Egyebet nem tett, mint elárult egy hazafit!


21. Bean (2013-06-24 12:33.31) aaaaa
Én mindig is szívesen ülök le politikai krimi/thriller elé, mert érdekel a téma.Sokszor van, hogy megtörtént események alapján jön az ötlet egy adott filmhez ez sem kivétel.
És bár Kate Beckinsale véleményem szerint nem túlzottan jó színész mégis kíváncsi voltam a filmre és megérte megnézni, mert a rendezés leköti az embert és bár a drámai része nem feltétlen hatol a nézőben olyan mélyen mégis teljesen jól müködik.Tehát aki ezt a műfajt kedveli ezt se hagyja ki, mert min. egyszer érdemes végignézni.


20. Az utolso szamuráj (2012-08-21 19:06.33) aaaaa
Jó kis mozi volt,a végén csipet hibával:valamint azzal a gyászos ténnyel,Kate Backinsale hiába szép még óvatosan sminkelve is a börtönjelenetekben,attól még mindig ugyanolyan közepes színésznő.
Ám a történet önmagát eladja és gondolkodtat:egyrészt,teremt egy olyan helyzetet,ahol az újságírónő eleve vesztésre van ítélve,ha nem ez lett volna a sorsa mert köp,-azaz,családját se vesztette volna el-szakmailag nullázódott volna le,ám nemcsak ő,hanem az egész újságíró társadalom,hisz ha beadja a derekát,onnantól ki fog infót eladni,megosztani velük???Továbbgondolva,a mindenkori hatalom ugyan mennyi mindent megengedhetne egy ilyen helyzetben,még több szemétség,mocsok....
Ugyanakkor,megérte vajon a tortúra,a sok,valóban sok szenvedés-mikor elengedik aztán hazafelé elkapják újra,szó szerint sajnáltam-amit egy emberrel meg lehet csinálni??És félek,bizonyos eszközök bemutatásától udvariasan lemondtak...
Ám,tetszik nem tetszik,a hatalomnak,a kormánynak is igaza volt,érthető volt törekvésük,a forrás kilétét persze hogy meg akarták tudni.Populáris elképzelés van a titkosszolgálatok munkájáról,ők gonoszak,aljasok és satöbbi, én ezzel a dologgal most nem törődnék,ám arra rámutatnák,az indokaik bizony...érthetőek voltak.Az egész film rákfenéje ez a dilemma,holott a néző értelemszerűen erre nem gondolva a bemutatott gyötrelmeket átélt személy mellett teszi le érzelmeit,voksát.
Kate közepes hát,ám Alan Alda szenzációs Matt Dillon meg zseniális,nem mellesleg úgy lehet utálni figuráját,hogy látszik rajta,közben imponál neki Rachel karaktere.Ami a filmben tökéletes,a kormányoldalt nem démonizálja,vicsorgó,a demokráciát széttépni igyekvő félnek mutatja be,nyoma sincs a didaktikusságnak,inkább a nézőre bízza a dolgot,kinek mit mondanak az események.
Hogy pedig mi a hiba?Én a forrás személyét találtam nevetségesnek,és igazából itt bukott Rachel küzdelme is szememben, AZZAL a személyjel ugyan mit csinálhattak volna????Innentől meg az esetleges,jövőbeli infók kifecsegői se trottyanhatták volna előre gatyájukat tele..de lehet,csak én érzem így.
A film mindenesetre igencsak figyelemreméltó,főleg pártatlansága okán.


19. Rolka88 (2012-02-07 23:53.48) aaaaa
Ez a film pozitív csalódás volt a számomra! Végig lekötött és a film vége parádésra sikeredett! Kate Beckinsale tényleg nagyot alakít a filmben...


18. Independence (2011-12-23 13:46.36) aaaaa
Nagyon szeretjük, nem szeretni, a három-négy-öt és ki tudja még hány betüs ügynökségeket, és szeretjük szeretni, az "elveikért" küzdő ezen ügynökségeket és az őket irányító kormányokat leleplező újságírókat..., ja, egész addig, amíg ne adja Isten egy kobór peterdát nem robbant valaki a városkánk főutcáján, valamilyen világmegváltó terrorszervezet nevében.
Akkor egyből elővesszük őket, hogy hol voltatok eddig, miért történhetett ez meg, miért nem végzitek a munkátokat és a többi...

A film tulajdonképpen egyetlen valódi érdeme az, hogy próbálja valamelyest árnyalni ezt a sematikus képet.
A közvélemény tájékoztatása, piszkos ügyek feltárása, az oknyomozói munka fontos, de vannak határok, amiket azért meg kell fontolni, hogy átlépjük-e, és vannak ambiciók, amiket meg felesleges a "púderrel" bevonni, ha az ember Pulitzer díjat akar, mondja ki, és ne rejtse a tevékenységét, a "közjó" mögé.
Mély fedésben dolgozó, néha tényleges életveszélyt vállaló ügynökökök fényképes leleplezése, nem olyan ügy, melyet bármely kormány a világon, örömteli mosollyal nyugtázna.
Vannak bizonyos szabályok, amiket illik betartani.
És vannak következmények, melyeket pedig fel kell mérni, mi éri még meg, és mi az, ami már nem!
Vera Farmiga leleplezése kizárólag károkkal járt, mindenki vesztes, egyetlen nyertes sincs, vesztett a kormány, az ügynök, a gyerekek, az újságíró, a férj, mindenki..., még az ügyész is, hisz szemmel láthatóan már neki is terhes ezt az ügyet végigvinni, de sok választása nincs, egy olyan országban, ahol precedens jog van.
Ezt a presztízsveszteséget nem türheti el egyetlen kormány sem, és ráadásul azt sem, hogy a jövőben ez gyakorlattá váljon.
Az az újságíró, aki ezt nem képes előre látni, egyszerűen ostoba.
A mozi nem óhajtja valamiféle erkölcsi magaslatra emelni Beckinsale figuráját, és ez jó, mert ettől élvezhető.
Az érem minden oldalát vizsgálgatja, és nyersen bemutatja, hogy bizony a leleplezett ügynök, aki egyébként meglepő módon szimplán egy hazafi, aki az országa biztonsága érdekében tevékenykedik, micsoda őrült veszteséget él át, szakmailag is, emberileg is.
Meghurcolják, és végül az életével fizet a semmiért..., vagyis, egy három napos címlapsztoriért.
A filmben ennyi, ami érdekes, és jól felépített.
Viszont nagyon problémás az alapfelvetés, vajon, miért is falaz valaki egy már halott asszony gyerekének, aki semmilyen módon nem lesz felelősségre vonható semmiért?
Miért hagyja ezért veszni a családját, ha valóban fontos neki, egyátalán honnan veszi az erkölcsi bátorságot, hogy egy bizalmasan felé forduló, fecsegő kisgyerek információit felhasználja, vagy, ha megteszi, miért is kéne őt nekünk tisztelni ezért?
Miért is kéne bármiféle módon respektálni, azt, hogy voltaképp hazaáruló, mert az...

És, ami talán a legfontosabb, ha egy ilyen ügyben votaképp lejárat bizonyos szakmai elveket, mennyire nehezíti majd meg a kollégái dolgát a jövőben, akik valódi mocsokságokat akarnak majd kideríteni úgy, hogy közben nem óriásplakátokon buktatnak le egy ügynököt, tönkretéve ezzel az életét...

Képtelen vagyok sajnos igazán együtt érezni az újságíróval, és tudom sajnálni az ügynököt, az ügyész pedig az egyetlen helyes dolgot cselekszi, melyet cselekedhet, lecsukat egy árulót, még, ha ez a megfogalmazás ebben az esetben sarkosnak is tűnik.

A film az egész kéréskört elég árnyaltan, több oldalról közelíti meg, sokféle vélemény kialakulhat a nézőkben, akár még vitaalap is lehet.
Nagykár, hogy Alan Alda, és Vera Farmiga karakterét leszámítva értékelhető színészi játékkal nem igazán rukkol elő senki, és hát az "elsődleges" forrás titka, egy rutinos mozinéző számára, körülbelül kettő percnyi fejtőrést okoz..., bár annyit sem.


17. Pompea (2011-12-23 01:36.28) aaaaa
SPOILER
Szerintem alapjában véve nem volt olyan rossz film: elgondolkodtató volt, nekem tetszettek a nő érvei és az hogy nem dobja el őket(mondjuk jobb lett volna, ha egy értelmes történetben harcol értük). DE! egy: Ki az a hülye(már bocsánat), aki azt hiszi, hogy ha leleplez egy CIA-ügynököt, nem fogják elővenni?
Kettő: hogy lehet egy ilyen szerencsétlen nő CIA-ügynök?
Három: egy kislánynak falaz végig a filmben. miért, könyörgöm miért?
Így végiggondolva nem éri meg azt a négy csillagot, amit az előbb adtam rá...


16. C p (2011-09-28 19:41.16) aaaaa
SPOILER-hegyek!!

Számomra teljesen mást mondott a film: volt egy pancser CIA-ügynök, aki annyira pancser, h. a _kislánya_ kisilabizálja, h. anya ügynök.

[ A film végén, amikor ez kiderült minden részvét elillant belőlem a lelőtt ügynöknővel kapcsolatban. ]

És ez a pancser CIA-ügynök akaratlanul megfingatta a halálosan naív újságírónőt.

Aki képes volt mindent eldobni, csak hogy egy falazzon kiskölyköknek...

Arról nem is beszélve, h. azért ne kelljen már hasra esnünk az újságírónő mártíromsága előtt, mert volt szíves a saját nemzetének biztonsága ellen tenni.

Ritka az olyan hepiendes film, amit hitelesnek tudok érezni.

Az ügyész szernzációs volt. Furamód az ő elhivatottságát, kitartását nem méltatják sokan.

Végülis csak lecsukatott egy árulót... bagatell :]


15. Zoli 2 (2011-07-07 15:47.23) aaaaa
Nem állítom, hogy nem az én hibám, de a film elején történtek nem jöttek teljesen át. A venezuelai esetre gondolok. Mi volt a célja azzal az újságíró hölgynek, hogy lebuktatott egy CIA ügynököt? Ráadásul egy gyermeki elszólásból induló cselekményt göngyölített fel. Nekem is hasonló érzésem volt, mint aki lentebb azt írta, hogy az írónő a Pulitzer díjért sok mindent beáldozott.
Másik oldalról pedig, hogy ügynököket "nem szokás" csak úgy lebuktatni. Véleményem szerint a nemzetbiztonság érdeke mindenek fölött áll. Ha az újságírónő elárulta volna a forrást, úgy gondolom, hogy kezelhető lett volna az ügy.Igaz érdektelenebb marad a film. :)
Abból a szempontból ötös a film, hogy gondolkodásra késztet, más szempontól legfeljebb elégséges.


14. Sötétszív (2011-05-14 01:29.03) aaaaa
Nekem nem volt bajom a filmmel, tetszett, bár a nő érveivel nem nagyon értettem egyet. De Kate Beckinsale élete egyik legjobb alakítását nyújtotta a filmben. Szerintem érdekes, és elgondolkodtató a film, még akkor is, ha a nőnek kiállni az elveiért felesleges volt, legalábbis szerintem.


13. StormshadoW (2011-04-16 02:22.13) aaaaa - (válasz Hunarin 11. hozzászólására)
Én is ezt gondoltam végig, ezért is nem tudtam nagyon beleéleni magamat a film kurvaerőltetett drámaiságába, de a legutolsó jelenet nekem eléggé úgy jött le,hogy magyarázatot ad az egészre, hogy miért nem akarja elárulni annyira a forrását. Spoiler: A kölök mondta a buszon! ezt a nőt csak a betyár becsület hajtotta, akkora röhej az egész. Én legalábbis így értettem, bár annyira nem kötött le.


12. StormshadoW (2011-04-16 02:08.19) aaaaa
Komoly sztori, jó film alapjában véve, de nem ártana neki szorakoztatni is, ami irányomba nem nagyon működött. Annyi sokmindenet végiggondoltam a film alatt, hogy magam is meglepődök annyira kicsapongott a figyelmem a nézése közben. Abból az ócska okból fogtam bele a nézésében konkrétan ennek,hogy Beckinsale film, lehet kéjelegni. Volt már jobb bőrben is a nő. Dillontól egy ügyész karakter, mint általában a filmekben az ügyészek, most ő volt az ügyeletes nagyon zsarnok, szerintem volt olyan jó, mint Tomy Lee Jones ügyész karaktere a Te Clientben bár másabb jellem. Beckinsale konok önfejű hülye karaktere kellett a filmbe, enélkül nem megy, de főleg az utólsó jelenetnél döbbentett meg,hogy mekkora vicc ez az egész ki a forrásod dolog. Unalmas, vontatott, sok duma, ez valóságban munkakörben oké, de az ilyen nagyon nyomozós, nagyon bűnűgyi per témájú filmek igazán nem fognak meg sosem, tízből jó ha egy kettő akad, amivel elvagyok /Rules of engagement pl/ de az érdekesebben van összepakolva.


11. Hunarin (2011-01-06 14:06.43) aaaaa - (válasz Lehmannsound 10. hozzászólására)
Igen,hülyén nézett ki hogy a szaros elveiért inkább egy sitten rohad minthogy a gyerekével legyen.Végülis ez egy film...


10. Lehmannsound (2011-01-06 01:35.46)  
hát ekkora egy szánalmas erőltetett műmájerkedő elvieskedő kammer filmet már rég láttam...tipikus barom gondolkodás arról hogy kinek mihez van joga...a storyért bármit...pulitzer ezért? hányinger ...inkább életfogyt...majom picsa...mert neki elvei vannak azt mindenki dögöljön meg....fos film....


9. Hunarin (2011-01-05 21:58.02) aaaaa
Nem hagyott mély nyomot bennem a film.A végén az a fordulat nagyot lökött rajta.Amúgy egy mezei bírósági tárgyalásos film.


8. Nyolcadik utas (2010-11-15 10:52.54) aaaaa
Végeredményben lényegtelen a forrás kiléte.
Az információ minden formában hatalom. Lehet vele élni és visszaélni. De. Alapvetően arról szól a fáma, a rend és az igazság melyik aspektusát helyezzük előtérbe. Szabad-e leleplezni egy hatalmi, akár korrupciós bel-, vagy külhoni cselszövést utat engedve ezzel annak, hogy az igazság fogalma elnyerje valós értelmét és meg kell-e védenünk azt, aki parancsra, hazája érdekében szolgálatot tesz.
A válasz nem egyértelmű. Hisz ha az igazság nem is oda át van, mind két oldalnak megvannak a maga érvei.
Dráma ez, tényleg remek alakításokkal. Nekem Alan Alda tetszett a legjobban, de Noah Wyle is üde szinfoltot jelentett számomra.
Agymozgató mozi és ha lekapcsolod a tévét, ott marad a történet a fejedben.


7. Tysonrichie (2010-11-10 01:39.01) aaaaa
A végén én is dobtam egy hátast, nem rossz film.


6. Arminanyu (2010-10-16 17:00.31) aaaaa
Nekem nagyon bejott. tok igaz ha egy ferfi csinal x dolgot az jo, ha egy no ugyanazt az mar kivetnivalo!! pfff


5. Szabgya (2010-10-11 12:23.08) aaaaa
Spoiler:

Példaértékű ahogy Rachel kiáll az elvei mellett és nem adja ki a forrását, lehet bármely megfélemlítés börtön és megaláztatás, mindvégig nő és anya tudott maradni.
A szereposztás remek volt, üresjáratnak nyoma nem volt, szépen kidolgozott történet volt.
Nálam bejövős a film.:)


4. Hughee (2010-09-20 21:54.14) aaaaa
A vége tényleg üt, de azonkívül számomra túl lapos volt. Ez van! :/


3. Dyt (2010-09-20 09:10.38)  
Sziasztok!

Nekem annyira nem jött be a film. Ennek okát csak SOILERrel fűszerezve tudom kifejteni, úgyhogy aki még nem látta a filmet, ne olvasson tovább!!!

Szóval, valóban nagyon megható volt hősnőnk érvelése, miszerint, ha egy férfi vonul börtönbe az elveiért, az hős ... ha egy férfi a háborúba megy, elhagyva családját, emlékművet emelnek neki...blablabla...éppen csak a lényegről feledkezik meg a szentem. Arról, hogy egyébként mennyire aljas, és etikátlan volt felhasználni az elsődleges forrástól származó információt. Mellesleg a másodlagos forrása esetében sem volt éppen tisztességes. Na jó, utána nem adta ki őket, de az már aztán tényleg a teljes erkölcsi megsemmisüléssel lett volna egyenlő, továbbá a kitartása nem kevésbé szolgált saját védelmére. Hiszen gondoljunk csak bele, hogy ha kiderül, hogy kitől származtak az értesülései, vajon akkor is kiáll mellette a szakma? Szóval a film nagyon ellentmondásos, és nem egy szimpla Jeanne d'Arc sztori, de ez valahogy nem jött elő belőle.



2. Nyakkendősparaszt (2010-09-14 01:46.47) aaaaa
Jó volt. Érdekes és elgondolkodtató. Az van, hogy bizony az életben belekeveredik az ember ehhez hasonló szituációkba amikor ha tudta volna mi lesz belőle hagyja az egészet a fenébe hisz senkinek sem jó.
Persze sokan ujjal akarnak mutogatni a felelősökre de az az igazság hogy ilyen helyzetekben nincs egyértelmű felelős.
A 74 percben rájöttem, hogy ki a forrás de persze csak a végén bizonyosodtam meg, hogy tényleg az volt akire gondoltam.


1. Mama_gold (2010-09-12 19:42.44) aaaaa
Nagyon tetszett a film. Én, mint anya, mikor láttam a nő harcát a börtönben (nem láthatja a fiát, a férje új nő után nézett) kiakadtam...de amikor a végén kiderül ki is a forrás. A hátamon futkosott a hideg! Döbbenet, erre nem gondoltam volna.
Érdemes megnézni.



Kapcsolódó fórumok

Véleményeksomliv, 2022-01-25 11:4427 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk