Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Botcsinálta túsz
- RTL Három, 08:50
Elveszett lelkek kútja
- Filmbox Plus, 08:50
Az élet ízei
- Film Café, 08:50
8 mérföld
- HBO2, 09:25
Elizabethtown
- Viasat Film, 09:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Szólánc
Asszociáció
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ritmusgyakorlatok - In memoriam Honti Ilona aaaaa
Jackie Geary aaaaa

 

Fórum - Azután - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
83. Cantri (2020-04-05 13:52.04) aaaaa
Nem jogtalan emlegeti mind a szakma, mind a köznyelv a mester leggyengébb alkotásaként...én sem nagyon tudtam vele mit kezdeni. Mindent elmond, hogy a film legerősebb vonala a katasztrófa bemutatása, azért a kb. 10 percért joggal zsebelték be az effektekért felelős srácok az Oscar jelölésüket. De ami utána jön....hááát ha finom akarok lenni, akkor csak cselekmény, és hangulatmentes történetvezetésnek titulálom. Teljesen felejthető darab, bizonyíték, hogy a Eastwood is tud alaposan mellényúlni.


82. Nyolcadik utas (2019-09-20 21:51.16) aaaaa
Hosszú idő után néztem meg.
Bizonyára fontos film a jó öreg Keletierdő munkásságában, de számomra nincs a legjobb kategóriában.
Jó a történet, jók az alakítások, autentikus minden és a gondolkodásra késztetéssel sincs semmi baj, de ettől függetlenül nálam felejthető kategória marad.



81. Norbitzki (2017-01-10 23:40.33) aaaaa
Ehhez bizony Steven Spielberg is nevét adta!

Clint Eastwood minden elfogultságom ellenére is rendkívüli dolgokat tud csinálni, és most is ezt tette. 2010 óta halogatom a megnézését, és ennek fő oka az itteni helyezése és a nem túl nagy népszerűsége, átlagosnak gondoltam, amit majd ... majd egyszer megnézek. Hát, mivel már nem sok munkája maradt megnézetlenül, az a majd most elérkezett. Lehet, sőt biztos, hogy jól időzítettem, mert nagyon "megtalált", rá tudtam hangolódni erre a lassú tempóra. Három igen szomorú, melankolikus történetet kapunk, szerintem három tökéletes színész tolmácsolásában, Matt Damon kedvenc, és tőle ez nem is meglepő...de a kissrác és Cécile De France szuper alakítása már igen. A történetek önmagukban is megállnák helyüket, mert szomorúak és eléggé érdekesek ahhoz, hogy megnézzük őket, de így a három párhuzamosan még jobb, és kicsit pörgősebbé teszik ezt a csordogálós tempót. Aztán, mikor megszólal Eastwood szívhez szóló, csodálatos zenéje, mely itt-ott hajaz a Gran Torino-beli dallamokra, egy-két szem biztosan nem marad szárazon. :) Érdemes a végén a stáblista alatt bekapcsolva hagyni a tv-t, becsukni a szemet és csak hallgatni...amilyen egyszerű, annyira tökéletes!

Ahogy a film is, nekem mindenesetre óriási bumm, és nagy meglepetés. Három ember, akiknek normális életük volt egy bizonyos napig, amely aztán megváltoztatott minden addigit. A film talán legerősebb része, mikor Matt Damon szeánszot ad a nőnek, akibe teljesen belelát, nem tesz semmi rosszat, sőt figyelmeztette is rá, hogy nem kéne..de a nő kérleli, majd miután felfedi titkait a nő feláll, elmegy, és másnap a séf áll be Damon mellé... Szuper rész, megmutatja, hogy ennyi elég volt ahhoz, hogy akit addig kedvelt, és akivel láthatóan kavarni akart, egy szempillantás alatt kerülendő személlyé vált a vöröske szemében...de ugye nem vagyunk előítélettel tele... áhh jobb is lesz abbahagyni, mert eltérnék a tárgytól.
Röviden: szuper darab értő rendezésben, számomra új kedvenc Clinttől!


80. Szedlee (2015-11-29 20:51.40) aaaaa
---Spoiler lehet----

Tetszett. Nagyon. Igazából nem feltétlenül azon kell elgondolkodni, hogy hiszünk-e abban, amit a Matt Damon alakította karakter érzékel vagy amit a hölgy átél...persze az is érdekes..de engem inkább az fogott meg benne, és sokkal mélyebb mondanivaló szerintem, hogy egy negatív esemény egy ember (és főhőseink) életében is terelheti ugyanolyan pozitív irányba a sorsunkat, mint a csupa jó dolgok..ilyen szempontból teljesen jó a film (kritizált)lezárása is...a film kiragad egy picit a világból, s elgondolkodtat, ezért köszönet az alkotóknak.


79. Thoams (2015-08-16 15:55.09) aaaaa - (válasz Rafileo 73. hozzászólására)
jol mondod! a Disconnect is hasonlo stilusu film :)


78. Thoams (2015-08-16 15:53.06) aaaaa
Na megnéztem. Igaz hogy nem oylan film ami pörgős mint állat, de ha olyan állapotban nézed meg akkor teljesen leköt. Ezt a filmet csak olyanoknak ajánlom, akik hisznek a halál utáni életben! azoknak tetszeni fog.
Spoiler!
mikor a Londoni metron lekéste a szerelvényt a srác, és elment a metro, pont arra gondoltam hogy Londonba nem mernék metrozni az eset ota... és akkor bamm :O


77. Thoams (2015-08-16 13:21.53) aaaaa
Most kezdem el nézni. remélem oylan lesz mint a 21 gremm, és nem olyan mint a felhőatlasz! :D


76. Bajkoviki (2015-03-08 14:04.06) aaaaa
régóta szemeztem ezzel a filmmel, de most értetlenül nézek ki a fejemből..egyrészt mi a francért néztem meg, másrészt miért nem olvastam el a hozzászólásokat, hogy megkíméljem magam ettől a dögunalomtól...most komolyan, aki max csillagot adott magyarázza már el, hogy mégis mi fogta meg!!!


75. Emmersson (2013-06-16 22:44.28) aaaaa
Szeretem az ilyen "finom" filmeket, ahol a történet van előtérben, az ember, a sorsok.

Verus68!

Ha belegondolsz, minden találkozás sorsszerűnek tűnik utólag. Ha visszafejtenénk a kapcsolatainkat, rájönnénk, hogy mégsem azok, csak sima véletlenek...


74. Tömö (2013-03-23 16:09.47) aaaaa
Szamu, Indi, Star gyertek, mennjünk mi-taknyosok!!:D- partyzniii! Ez nem nekünk való film vót...hagyjuk a nagyokra...és az okosokra!


73. Rafileo (2013-03-23 03:07.11)  
Hatalmas film! Aki szereti a finom részleteket, az emberi drámákat, és aki az igazi színjátszást kedveli mindenképpen nézze meg! Csöppet sem unalmas, nem is értem a lenti hozzászólások némelyikét! Gondolom a xbox generációnak és a partyarcoknak kevésbé fogyasztható, mert nem fröcsög benne a vér és nincs benne 5 percenként robbanás és baszás! Hajnal fél 1-kor kezdtem el nézni és jojózó szemmel néztem idáig! Fogalmam se volt mit várhatok tőle de végig meg tudott lepni! Nekem egy csim-bumm filmnél sokkal izgalmasabb egy ilyen alkotás! Én azokon horpasztok jót mostanában! :) A Feláldozhatókon 3-szor sikerült elaludnom a közepén mert számomra kurva unalmas a sok gagyi porhintés, pedig minden tiszteletem gyerekkorom akciósztárjaié... Lehet hogy csak megöregedtem :-D A lényeg: a film zseniális, igazi csemege filmbarátoknak! A taknyos suttyók meg inkább menjenek bespurizva egy partyba....:)


72. Manusman (2013-03-02 01:05.31) aaaaa
Csak a rendező által "beletett" sok-sok apró rezdülés, finomság miatt négy csillag. Nem ez Clint Eastwood legjobb filmje.


71. Verus68 (2012-12-27 13:32.13) aaaaa
Hmmmm..... elég érdekes film volt.Csak az volt egy kicsit gyanús,hogy a végén érdekes módon összefut a 3 főszereplő......Ezoterikus embereknek ajánlom. :)
Összetéve izgalmas film.


70. Emylio (2012-11-02 16:40.54) aaaaa
Nekem tetszett ez a film, egyáltalán nem tartottam unalmasnak. Matt Damon is nőtt egy kicsit a szememben. Nem tartozik a kedvenceim közé, de itt tetszett a játéka. A film témája örök kérdés marad.


69. Independence (2012-03-31 23:49.03) aaaaa
A "Mester" sem tévedhetetlen, viszont egyre öregszik.Ez nem kriktika, mert ő olyan, mint a legkiválóbb pincéből való francia bor, a korral egyre jobb, de azért egy kor után..., csak eszünkbe jut az elmúlás, és..., hogy mi lesz vajon utána?Derék dolog ezen töprengeni és a konkluziót megosztani a nézőkkel, csakhogy a filmben effektíve nemhogy konkluzió nincs, de nagyjából semmi nincs.Még történet se nagyon.Több szálon futó cselekmény, a szereplők útjai, hogy, hogy nem végül kereszteződnek blablabla, ez így sovány!A tempó lassúsága nem ritmusos, mint például az Elveszett jelentésben, mely filmnek káprázatosan tempótlan a tempója, ez ad neki hihetelenül jó ütemet, hanem unalmas, de piszkosul.Szinte álmosító, a zene is ezt erősíti, Eastwood mozin az ember nem szokott elbóbiskolni, hát ezen, majdnem...
Az elején még kapkodjuk a fejünket, a cunami odaver, bár jóféle hype, hogy a cunamival reklámozták a filmet, miközben annyi köze van a filmnek a szökőárhoz, hogy abban is meg lehet halni, slussz, hogy milyen könnyen, azt jól visszadják a katasztrófát bemutató képek.Utána viszont megáll a történet, mint a földbe vert cövek, alig alig araszol.A három helyszín közül az amerikai magasan a leggyengébb láncszem, köszönhetően ez az igencsak halovány Matt Damon-nak is, viszont ott bukkan fel az egyetlen nagyon-nagyon tuti jelenet, a fözősuliban, ahogy Damon és a partnernője kostóltatják egymást, az bizony jelzi, hogy az öreg Clint korántsem felejtett el rendezni, több erotika jelenik meg abban a néhány percben, mint más a filmben három, ruhát szaggató kefélésben.Pedig fontos lenne Damon szerepe, mert ő az egyetlen, aki legalább tényleg "tud" valamit, a többiek vagy csak sejtenek, mint a francia újságírónő, vagy csak kérdéseik vannak, mint a londoni kiskölyöknek.Legyünk erősek, a sejtések azok is maradnak, a kérdésekre pedig alig-alig lesz válasz.A londoni helyszínen azért megjelenik némi társadalomkritika, némi érzékenység, bár a kisfiú elég idegesítő, a francia "szín" pedig azért jópofa, mert a rendezőzseni, úgy forgatja az ottani jeleneteket, hogy annak a nézőnek, aki nem elejétől látja a filmet, csak belecsöppen a történetbe, olyan érzése támadhat, európai, sőt, francia filmet lát, és ez nem a "szinkronizálatlan" francia dialógoknak köszönhető, legkevésbé sem, a fényképezéssel, és a hangulat megteremtésével éri el Eastwood ezt hatást, bevallom ez nagyon tetszett, ezen is látszik mennyire ért ahhoz, amit csinál, bár ezen a filmen ez most nem segít.Cécile De France pazarul játszik, tehát legalább egy színész menti a menthetőt, megteszi, amit lehet, de hiába, ami lapos, az lapos.És ezt azért fáj egy kicsit kimondani, mert nem ezt szoktuk meg Eastwood-tól, és, aki ennyire magasra teszi a lécet, attól sokat várunk, hát itt hiába.
Persze nagy kérdés az azután, és sok körülötte a homályos pont, hisszük, amit hiszünk, amiben hinni akarunk, ki abban, hogy utána jön a nagy semmi, ki másban, de ez mindenkit foglalkoztat, csak dumál, aki azt meri mondani, hogy soha eszébe se jutott, hogy indulunk a nagy útra, Káosz és Erebosz lesz-e a vendéglátónk, vagy jönnek a tétován libegő árnyalakok és, hogy némi képzavarral éljek, a homályos fény.

Na, aki erre a kérdésre ebből a filmből akarja megtudni a választ..., az majd megnézi, és utána eldönti.


68. Copeland (2011-11-13 10:58.22) aaaaa
Nagyon unalmas volt vártam, hogy a végére kialakuljon valami, de végül is semmi sem történt.


67. KicsiRéka (2011-11-01 17:41.06) aaaaa
3-4 hónapja láttam, de a cunamin kívül semmire sem emlékszem belőle, alig bírtam anno végignézni annyira untam. talán harmadszori nekifutásra sikerült.


66. KongFan (2011-11-01 15:03.39) aaaaa
SPOILER-t tartalmaz!
Vajon mi volt a célja Eastwood-nak ezzel a filmmel? Rejtély. Szeretem a filmeket, amikben szerepel, amiket rendez, tényleg tehettséges, de ez a filmje szörnyű! Nem gondoltam volna, hogy egy Clint Eastwoos mozira valaha is 2 pontot adok. De mi is a baj? Hangulat, az konkrétan nincs. A filmnek semmi épkézláb hangulata nincs, az aláfestő zenék sokszor totál semmilyenek. Ráadásul halál unalom az egész. A filmben semmi nem történik, leszámítva az első 5 percet, amikor a hullám elmos mindent. Ez egyébként szenzácósan lett összehozva, érdemes rákeresni arra a jelenetre. A 3 főkarakter sorsának bemutatása is, nincs jobb szó rá, semmilyen. Vontatott és eseménytelen az egész, úgy ahogy van. A kisrácon kívül senki nem volt számomra szimpatikus. Vártam, hogy mikor találkozik ez a 3 fura figura, na mondom majd ott lesz valami és... megintcsak semmi. A fazon valamiért, egyszercsak beleszeret a nőbe (miért?), segít a kölykön és vége a filmnek. Ja, és megnéztem direkt, 100 perc eltelik mire összefutnak a karakterek! Ezután pedig 10 perc múlva vége a filmnek. A színészi játék is felemás. Matt Damon mint mindig, most is jó, de a többiek hát eléggé üresek.
Nem vártam semmit a Hereafter-től, de hogy ennyire ne kapjak végül semmi, erre nagyon nem számítottam. Ahogy látom nem én voltam az egyetlen, aki beletekert a filmbe, mert nem tudott már magával mit kezdeni, unalmában.
Soha többet ezt a mozit!


65. Dicaprio (2011-10-19 17:40.08) aaaaa
Clint Eastwood ismét egy jó filmet alkotott.
Az, hogy három szálon fut a cselekmény, és a végén egybefonódik, és azt ahogyan egybefonódik, nehéz ilyen jól összehozni.
Nem vidám film, de van mondanivalója.


64. Sakamaru (2011-10-18 21:54.55) aaaaa
:)


63. Tömö (2011-10-18 19:38.17) aaaaa
Örülök,hogy nem csak én tekergetem a filmeket!:D
(merhát vkinél Az kiveri a biztosítékot:)


62. Sakamaru (2011-10-15 11:28.06) aaaaa
nah szenvedés ... :(

megnéztem... 4 szer állítottam meg végül néhol tekerve jutottam a végére...


61. Sakamaru (2011-10-15 09:05.22) aaaaa
még nem értem a végére de valszeg a kukában végzi és borítótokot megkapja egy másik film.

vontatott.... se füle se farka.... semmi értelme... film+ os ZS kategória...


60. Kiskeszi (2011-10-13 22:07.07) aaaaa
Hát én nem ilyesmire számítottam. Gondoltam megismerek valami konkrét egyéni elképzelést a halál utáni életről, főleg h nem igazán láttam még olyan filmet ami ezzel foglalkozna (aki tud az ajánlhatna nekem, thx.) Igen, annyit megtudtunk hogy van, és annyi, mint az Egyenesen át c. filmben, viszont itt sem szórakoztam jól. Vártam mikor történik már valami misztikum vagy vmi hasonló, ehelyett tényleg csak arról szól h néhány ember sorsszerűen egymásra talál...


59. Starsineye (2011-10-12 07:26.01) aaaaa - (válasz Tömö 58. hozzászólására)
Nagyjából, ja.:)


58. Tömö (2011-10-11 21:04.30) aaaaa - (válasz Starsineye 57. hozzászólására)
..és "hová tűnt Damon Hill?":D


57. Starsineye (2011-10-11 14:10.37) aaaaa - (válasz Starsineye 56. hozzászólására)
http://www.youtube.com/watch?v=ZWTzyU5MFgM

Mármint ez egy szóvicc a filmben, mert itt egy politikai rövidítés, de amúgy szleng, és faszfejet jelent.

De miért FAG Matt Damon???


56. Starsineye (2011-10-11 14:08.29) aaaaa - (válasz Tömö 54. hozzászólására)
Ugye, hogy? Én sem értem, mert amerikai szleng, igazából azt jelenti, seggfej, faszfej, de nem értem, miért mondják rá abban a filmben. Mármint a Team Americában.



55. Kittentyű (2011-10-10 19:40.17) aaaaa
Nagy érdekes és elgondolkodtató a film témája. Clint Eastwood szerintem is egy nagyon jó filmet hozott össze.


54. Tömö (2011-10-07 20:28.49) aaaaa - (válasz Starsineye 53. hozzászólására)
Am me mi?


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekCantri, 2020-04-05 13:5283 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk