Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Rabló-pandúr
- Film+, 05:15
Kőkemény család
- SuperTV2, 05:30
A séf
- Moziverzum, 05:50
Iskola a pult mentén
- Cinemax2, 06:00
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Álmatlanság aaaaa
Michel Galabru aaaaa

 

Fórum - Kilenc halott - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

18. Az utolso szamuráj (2014-04-22 19:39.40) aaaaa
Nem rossz kis film,de egyszerűen borzalmas a kivitelezése.
Sajnos,nagyon látszik az,hogy egyszerűen nem volt pénz -és emiatt hozzáértő technikai személyzet-a mozi megjelenítésére.Emiatt a nézőknek gyatra,néha nevetséges "akció" jeleneteken kell edződniük,bevallom,volt amin felröhögtem.A színészi játékon viszont sírtam,csak a veterán Marc Macaulay volt erős -ő amúgy az egyik legfoglalkoztatottabb arc,csak a nevét senki nem ismeri-meg a sztriptízbáros csávó.
A 9 halott ereje a forgatókönyvben van:emiatt érdemes rá másfél órát rápazarolni,hisz a nézőt egyszer csak érdekelni kezdi a történet,mi köti össze a karaktereket,és mi a titok.Egy idő után persze körvonalazódik,ki a maszkos figura,de még az amúgy elkapkodott végére is jut csavar.Bele lehet kötni a logikájába,de...minek??Amíg nézed,szórakoztat.
A Fűrészhez meg minek az akarás,hogy hasonlítsuk???


17. Desert Fox (2013-01-02 18:13.30) aaaaa
nekem tetszett a film, és igen annyiban hasonlít a fűrészhez, hogy be vannak zárva és az alapfelállás ugyan az, csak itt nem kell egymást megölniük, hogy túléljék, csak együtt kéne működniük...
és egyet értek azokkal akik a végét fikázzák, mert nem ezt vártam volna....én bevallom vártam, hogy öljék már meg a csajt...:P



16. La Roue de La Fortune (2012-06-12 15:41.27) aaaaa
Flagg tökéletesen jellemezte ezt, nekem egyáltalán nem tetszett a rengeteg sok logikai buktató miatt...


15. KareszFaszi (2012-06-10 04:24.50) aaaaa
Spoiler:

Egészen a légvégéig nagyon jó film volt, a fűrészhez meg alig van köze...

Ennek a történetnek a beismerés/felismerés a lényege, a fűrésznek a bűnhődés, az áldozat.


14. Hedigaga (2012-05-02 13:56.16) aaaaa
Nekem tetszett a film, végig izgultam,hogy meg tudják-e oldani a szereplők a "rejtélyt".
SPOILER:
Nagyon elgondolkodtató film, a végén pedig, amikor fény derül az igazságra,egész megható. Egy család tragédiájának lehetünk szemtanúi. Sajnálom az apát és a fiút, aki még élhetett volna,de mások miatt esélye sem volt arra,hogy életben maradjon:(


13. Nauru (2012-02-11 20:53.45) aaaaa
Végig Kelleynek szurkoltam.


12. Tevés (2011-12-07 19:34.21) aaaaa
Flagg már elbeszélte a logikai hibáit, és azok ellenére is 5-öst adtam volna a filmre, ha nem ilyen elcseszett véget csináltak volna neki...


11. Ancksunamun85 (2011-07-07 18:53.18) aaaaa
spoiler:

most komolyan az az utsó másodperc h kisétál?ennyi? ilyen a vége?


10. Jason13 (2011-06-13 15:48.54) aaaaa - (válasz KenytheOne 9. hozzászólására)
Egészségedre:)


9. Törölt felhasználó (2011-06-13 14:42.38) aaaaa - (válasz Jason13 8. hozzászólására)
"Az nem tetszett,hogy a gyilkos elég jellemtelen volt,megmozdulásai nem voltak fenyegetőek,félelmetesek"

Pont amiatt, mivel nem eredendően egy gyilkosról, hanem egy kissé megtört faterról volt szó. Nálam ez pont ellenkezőleg jött le, tetszett. Látszott, hogy a gyilkos ugyanúgy hibázik, ugyanúgy viselkedik, próbálkozik... Jigsawot ilyennek nem láttuk soha, ő úgymond "tökéletes zseni" -.- :D


8. Jason13 (2011-06-13 13:27.40) aaaaa
Volt ugyebár egy Fűrész című thriller évekkel ezelőtt,ami egy kevés helyszínen játszódó feszült thriller volt,csavaros történettel.Még a mai napig készülnek olyan alacsony költségvetésű produkciók,melyek James Wan első filmjéből merítenek,ilyen a Kilenc halott is.
A cselekmény kevés helyen játszódik,konkrétan egy szobában,ahol kilenc embert bilincseltek össze.Nem ismerik egymást,de rá kell jönniük,mi a közös bennük,mert el rablójuk 10 percenként benyit a helyiségbe,és ha nem tudnak kérdésére választ adni,lelő valakit.
A sztori jól van felépítve és a puzzle darabkákat okosan adagolja a film,a karakterekkel együtt jövünk rá arra,hogy miért is kerültek ebbe a helyzetbe.A színészekkel nem volt probléma,hozták azt a szintet,mely elvárható egy ilyen kis költségvetésű thrillertől.Amivel baj van,az pár logikai bukfenc,amit alattam már pár fórumozó társam már ismertetett,nem szeretném őket ismételni és a szörnyű befejezés.Az alkotók kifogytak az ötletekből,vagy mi?Ezt a történetet nem ilyen módon kellett volna lezárni.Ez számomra sokat rontott az összképen.
A gyilkos személyére hamarabb rá lehet jönni,mint ahogy ő leleplezi magát,de ez annyira nem zavart.Az nem tetszett,hogy a gyilkos elég jellemtelen volt,megmozdulásai nem voltak fenyegetőek,félelmetesek,hiába puffantott le 10 percenként embereket.
Egyszer nézhető kis film a Kilenc halott,néhol akár még feszült is tud lenni.De azért beárnyékolja a nem kevés hibája,de hát kevés pénzből csak erre futotta.


7. Szndgyrk (2010-12-28 19:39.37) aaaaa
Egyet kell értenem Flagg-al/el abban, hogy tényleg vannak elvarratlan szálak, amiket nem lehet hová tenni. Viszont nekem az miatt nagyon tetszett a film, hogy pont nem akarták a Fűrész-sorozatot utánozni. Ebben a filmben nem a testi szenvedés, a kínzás/önkínzás, és a különböző "kreatív" gyilkolási módszerek kerültek előtérbe. Nem sokkolt a film, hanem elgondolkodtatott. Nem a brutalitás, hanem a logika vitte előre a cselekményeket. És ez mostanában elég ritka.
A vége nekem kifejezetten tetszett. Az emberi önzőség határtalan. És nyitva hagyták a sztori végét, ami a film után is elgondolkodtatja az embert (engem elgondolkodtatott).


6. Flagg (2010-12-11 05:13.58) aaaaa
Sajnos alul kell értékelnem ezt a filmet, jobban mint az előttem szólóknak. A történet akár jó is lehetett volna, ha nem a Fűrész után készül és nem akarja ennyire leutánozni. Így azonban egy erőltetett gagyi filmet kaptunk, amibe rengeteg hiba van. Nem aprók, hanem amelyek alapjaiban mondanak ellent a filmnek.
Ez a film nem kilenc emberről szól, hanem páronként 2-2 emberről, vagy max 2-3-ról, de semmiképp nem kilencről. Persze valamilyen szinten van egy közös pontjuk, de erről csak mi (a film nézői) tudunk, a fogvatartójuk egyszerűen nem tudhatott róla, maximum következtetett, de semmiképp nem tudhatta.
Példának okáért: honnan tudta, hogy Kelley Jacksonnal cseréltette ki a bizonyítékokat? Mert az biztos hogy egyikőjük se beszélhetett róla, ráadásul még maga Jackson se tudott róla, mivel Kelley rászedte. Tehát Jackson már eleve nem illik a képbe, hacsak a fogvatartó nem telepata képességekkel bír.

Aztán: honnan tudta a csávó, hogy a feka adta el a pisztolyt a suhancnak amivel kirabolta Chan boltját? Ott volt az adásvételkor? Kötve hiszem. Bár Chan emlékei után ez indította be a sztorit (amikor a fogvatartottak elkezdtek gondolkodni) senki nem tudhatta kitől szerezte a fegyvert. Vagy a feka állandó nyilvántartást vezetett a fegyvereladásairól, amiben a manus utánanézhetett.

De hogy még most se legyen elég. A legbanálisabb hiba: honnan tudta az apa, hogy a srác pont annak az atyának gyónta meg bűnét, mikor a pap még akkor se volt hajlandó erről beszélni, amikor az élete forgott kockán? Tán ott volt a csávó a gyóntatószékben is?

De volna még mit sorolni. Hihetetlen nagy bakik vannak benne, amelyeket ha el kezdünk boncolgatni rájövünk, hogy lényegébe semmi értelme a filmnek, mert ők kilencen tényleg nem tudhattak semmit egymásról, de ami a legfontosabb: a fogvatartójuk sem tudhatott mindent olyan részletességgel ahogy a film bemutatja (hacsak nem Istennel van dolgunk).

Tulajdonképpen nem szoktam ennyire kritizálni egy filmet se, és mindig eltekintek a kisebb bakiktól, de itt olyat hibáztak a sztori írói, ami megdönti a film történetét ha az ember egy kicsit jobban használja az agyát.


5. LuckyGirl (2010-11-12 19:10.12) aaaaa
Nekem tetszett:) és érdekes módon a végére sőt majdhogynem az egész film alatt szimpatikusabb volt a fogvatartó, mint az áldozatok.... a vége.. hát elviseltem volna ha az a bizonyos valaki is meghal...


4. Huszi11 (2010-11-02 16:17.55) aaaaa
Nekem tetszett, habár a vége tényleg elég gyengusz volt, főleg az utolsó 1 perc!


3. Törölt felhasználó (2010-10-03 14:30.24) aaaaa
Érdekes a film felállása, de egyáltalán nem új keletű. Az egész filmet a fűrész méltán híressé vált első részéhez hasonlíthatnánk, ugyanis adott 9 ember (ott csak 2), akik megbilincselve és összezárva ébrednek egy teremben. Maszkos gyilkosunk hamar el is árulja mi a szitu, 90 percük van rájönni, mi az összefüggés 9-ük között, mindezt úgy, hogy 10 percenként bejön és lelő valakit. A film erőssége, hogy a fűrésszel ellentétben nem a brutalitásra helyezi a hangsúlyt, hanem inkább a párbeszédekre, a szereplők személyiségének kibontására, s mindvégig izgalmas tud maradni, ahogy a kisebb-nagyobb információkra rádöbbennek, hogy a végén összeálljon a kép és a néző eldöntse, kiérdemelték e a halált, vagy sem.

A film indulásakor azt hittem, nagyon amatőr igénytelen szutyok lesz, és erről a film kezdeti bakijai tehetnek. Például, szerintem nem lett volna szükség egyenként bemutatni, ahogy mindegyik áldozatát elkapja egy sokkolóval, unalmas időhúzás volt... Valamint, az ilyen röhejes jelenetek, amikor egyenként húzza le a zsákot a fejükről és mindegyik MOND 1 mondatot, és ennyi. :D Aztán elhallgatnak... ez a valóságban nem igazán így működne... De mindegy, ezek után szépen beáll a film a saját medrébe és folydogál szépen... Ötletes a történet, ami összeáll, viszont a legeslegvégső megoldás nagyon gáz szerintem. Olyan hülye vége lett :D

További pozitívum még, hogy a gyilkos mindvégig teljesen emberi vonásokkal rendelkezik, látszik rajta, hogy nem született mészáros, hibázik, beszélget, valamiért nekem szimpatikus volt, mint jellem. Persze a végén kiderül, miért.

Nah mindegy, nem egy rossz film, az ilyen pszichológiai, bezártságos cuccok általában jóra sikerednek, ez is simán nézhető.



2. Törölt felhasználó (2010-10-03 00:02.21) aaaaa
Tényleg nem volt rossz, bár a legvége el lett tolva, nah majd talán bővebben is írok...


1. Pkittike (2010-09-11 09:54.51) aaaaa
Kifejezetten jó film volt. Nem az a gagyi fajta.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAz utolso szamuráj, 2014-04-22 19:3918 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk