Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Franco börtönében
- HBO3, 03:55
Daybreakers - A vámpírok kora
- AMC, 03:55
22 Jump Street - A túlkoros osztag
- HBO2, 04:05
Lobo Feroz
- Film Mánia, 04:10
Az utolsó rítus
- Paramount Network, 04:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Skylines - Vélemények
Rock zene
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vámpírok harca aaaaa
E. O. Chirovici aaaaa

 

Fórum - Tamara Drewe - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

23. HMáté33 (2015-08-21 18:43.19) aaaaa - (válasz Ehun 22. hozzászólására)
mert Hollywoodban csak maszlag van? erre a te csillagaid is rácáfolnak:) egyébként én is szeretem az angol filmeket.


22. Ehun (2015-08-21 18:11.28) aaaaa
klasszikus angol film, jó hangulat, ajánlom mindenkinek aki többet szeretne a hollywoodi maszlagnál



21. Törölt felhasználó (2015-04-02 16:13.34)  
A napokban angolos hangulatom támadt, így rákerestem néhány filmcímre, és na jól van, próba cseresznye alapon kiválasztottam kettőt a felhozatalból.
Na nem mondom, hogy valami elképesztő merítés volt bármelyik is, de még mindig ezerszer jobb választásnak bizonyult, mint mondjuk egy maratoni "Éjjel-nappal rohad a főváros" mindenféle extrákkal.

A "Tamara Drewe" az az alkotás, ami egyszerre csodálja és teszi nevetség tárgyává a vidéki angol életet, illetve nem is az életet, hanem annak jellegzetes figuráit. Így kapunk egy idillien kedves díszdobozba csomagolt szép kis bonbon válogatást olyan feliratokkal, mint a " mindig tökéletes angol landlady", az "unalom okozta halál ellen mások életébe való belekavarással védekező szédült tinilányok", a "jézusom, de utálok itt lakni, de ideragadtam, mint a légypapírba dermedt rovar - pultoslány", vagy éppen a "tahósága ellenére is vonzó, ezermester parasztfiú". Ehhez a felhozatalhoz még jár néhány útját, témáját, vagy az isten tudja mijét kereső, de szinte állandó alkotói válságban szenvedő író, és persze a hab a tortán, a farm asszonyának férje, aki foglalkozását tekintve maga is betűvető, csak éppen abból a fajtából, akit inkább nyomaszt, semmint éltet az őt körülvevő kényeztetés. (ennek okán aztán számos vagy inkább számtalan, de leginkább minden adandó alkalommal lelkesen lép félre, míg asszonykája gondosan rendezkedik az életében...)

Ebbe a meghitt környezetbe csöppen vissza a cserpákműtött, menő lánnyá előlépett Tamara Drewe, aki alaposan felbolygatja a falusi állóvizet.
De ez már a történet része, és nem illik, hogy minden poént idő előtt gyilkoljon le a véleményíró...

Végül is történt, ami és ahogy, engem azonban a Hardy-életrajzíró jóember, meg a nagyobbhangú tinilány néha már túlirritált, de ez úgyis egyéni szoc. probléma. Ettől függetlenül működőképes kis film volt ez, amit főleg a hangulatáért szerettem igazán. És igaz, hogy nem kihagyhatatlan kategória, de egy kellően érdektelen nap végén kárt már nem tehet. Sőt, lehet, hogy még olyan kérdés is felmerül a megnézése után, hogy ugyan hová és minek rohanunk, amikor sétálva is ugyanabba a szarba lépünk bele, ha nem figyelünk? (legfeljebb több idő marad elgyönyörködni a mezőn legelésző tehenekben, mielőtt belegyalagolunk egynek az ürélékébe...)


20. Slasher (2014-06-25 22:11.54) aaaaa
Mindenképpen kiemelkedik a sablonos romantikus komédiák közül, ez talán az egyedi brit rendezés, és stílus számlájára írható.
A film főhősnőjéről végül is nem sok mindent tudunk meg, így a motivációi sem lesznek teljesen világosak (komolyan az lenne a magyarázat, hogy azért lett akkora kurva amekkora, mert felnőttkorára szép lett, és ezt most jól kihasználja..?). Szinte alig látható a képernyőn, a rendező inkább a végtelenül igénytelen mellékkarakterekkel foglalkozik. Elsőre a két tizenévescsaj tűnhet a legirritálóbbnak, és a legfeleslegesebbnek, ám ahogy a történet nagy nehezen halad előre, rájövünk, hogy ők ketten kimondhatatlanul fontos szereplői az alkotásnak, mivel ők kavarják a legtöbb szart (a sokat emlegetett címszereplővel ellentétben), és visznek némi "bonyodalmat" a cselekménybe, megmentve a filmet a totális érdektelenségbefulladástól.
Valóban van egy nem hétköznapi nyelvezete a műnek, de a magyar szinkron ezen csak ront (ki gondolta volna?). Minden hiányosság ellenére, én legjobban a legendás angol humort hiányoltam.

A főszereplőnő egyébként nem kúrt olyan sok mindenkivel, ha jól emlékszek csak két emberrel, köztük egy vén fasszal.


19. Semprini (2014-01-29 23:53.50) aaaaa
Kifejezetten bírom Gemma Artertont, miatta néztem meg a filmet, de egyáltalán nem bántam meg. Bár valóban ő az abszolút főszereplő és valósággal lubickol a szinte rászabott szerepben, remek karakterek egész sora bontakozik ki benne, és a számomra eddig többnyire ismeretlen színészek jobbnál jobb alakításokat nyújtanak. És persze a forgatókönyv is remek, a magyar szinkron pedig kifogástalan. Egy karakter volt benne rendkívül zavaró: a már-már valószerűtlenül ellenszenves és öntelt rockdobos figurája, ő nem hiányzott volna, vagy nem kellett volna ennyit szerepelnie vagy ilyen tenyérbemászónak lennie, mert így rontott kicsit az összképen, így csak egy erős négyest tudok rá adni. Egyébként nagyon jó kis filmecske, ajánlom megtekintésre.
8,5/10


18. Lilllllibulllli (2013-06-24 22:26.12) aaaaa
kicsit többre számítottam...
a hangulatot néha nagyon elkapja a rendező, van egy-két briliáns jelenet, a karakterek is érdekesek, összességében mégis széttartó, kicsit döcögős alkotás. de egyszer érdemes volt megnézni.


17. Törölt felhasználó (2013-05-20 02:09.20) aaaaa
162 osztályzat alapján 3.27? még minidig meg tudnak lepni ezek az osztályzatok. leginkább azért, mert ha valami, hát a romantikus vígjáték túl van értékelve itt(nem gyengén), ez pedig a műfajnak egy igen takaros kis példánya. miért értékelnek többre egy ostoba limonádét gerard butler-rel vagy egy channing tatum féle veszett kutya módjára való nyáladzást? volt humor, volt romantika, körbebaszások, revans és beteljesült happy end. minden. miért 3.27? nem értem.


16. Ninilss (2012-06-09 18:47.19) aaaaa
nagyon jó angol film!szövevényes és ötletes!


15. Csernakakos (2012-03-02 20:23.45) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 14. hozzászólására)
Örülök, hogy rászántad magad! ;) Látom, nem bántad meg. Legközelebb a Young Adulttal, egy váratlan mesterművel foglak lekövetni. :D


14. Az utolso szamuráj (2012-02-22 11:33.38) aaaaa
Vannak olyan filmek,amikbe kár nagy dolgokat belemagyarázni,pedig vannak benne megszívlelendők,inkább csak érezni kell őket.A Tamara Drewe eme alkotások tökéletes példája.
Utánanéztem:a film egy újabb képregénymozi.De Tamara nem öldösi halálra a szerencsétlen alkotói válságban küszködő írók tömegét még akkor sem,amikor szembetűnően megváltozott nózija(meg a többi,khm...)nem égeti halálra az alkotás legnegatívabb karakterét sem,sőt inkább kefél vele,helyette egyszerűen az egész település addigi nyugodt életét felforgatja.
Tudod...Anglia..kisváros...és Frears munkájában ott van a teljes angol közhelygyár már értve a népességet:de kit érdekel????
Mert itt kérem Thomas Hardy megdícsőül,de úgy,hogy röhögsz rajta,ezt persze az egy és két csillagosok úgyse veszik észre,mert a neve se mond nekik semmit--nem,nem a zoknigyártás elhíresült feltalálója avagy az angol tehenek kérődzési szokásainak lelkes kutatója-egy nő,mert keresi önmagát és valahol élvezi,hogy mert végre csinos lett,akár 3 faszt is megkaphat gond nélkül,köztük egy emós-nak kinéző rocksztárét is,de miért is ne,és látunk egy feleséget,aki szinte mindent férjének vet alá,aki őt meg sem érdemli....ám ,mint a pasi egy szóval utal rá,hogy megcsalják,abban igenis van neki is része.2 kislány bekavar mindenkinek,és érdemes elgondolkodni,hogy olykor amit teszünk,amit csinálunk embertársaink háta mögött,mit okozhat...mennyi probléma,dráma,kis apró bicsak lehet a dologból más életében.
Stephen Frears még mindig nagyszerű filmrendező,és bár sok ismert név van alkotásában,mégis az egész film mintha csak egy belterjes ,kis költségvetésű apró kézlegyintés lenne tőle,egy elegáns újmozdulat csupán,ahogy terelgeti a remekül kidolgozott karaktereket sorsukon,melyek összefonódnak.Szeretném én azt az amerikai romantikus filmet megnézni,ahol az egyik szereplőn átgázol egy tehéncsorda,és a libakillerkedést egész pofásan a nézők számára is elmagyarázzák,valamint a mindig befutó kutyaszereplőt egyszerűen kilövik.
Angol humor:olykor vitriolos,olykor finom,és lehet,nem harsányan kacagunk rajta,de mosolyog az ember,már ha érti persze.A Tamara Drewe nem fontos mozi,ha nem láttad,kár szemezni a pengekészlettel vagy megvásárolni a Best off VV Shadi rappergyüjteményt-gyanítom,azért az adna egy szilárd lökést az öngyilkossághoz...:))-de ha vevő vagy olyan dolgokra,amiben van szív,ész meg jópofa,önmaguk miatt humoros karakterek és nem azért mert kínos dialógusokat írtak nekik,ez a te mozid.
Néha tovább kell látni Sandler meg a Farelly bratyók humorán,mondom ezt úgy,őket is szeretem és bizonyos filmjeik még tetszenek is.A színészeket meg azért nem dicsérem,mert mind tökéletes,Gemma azért pár kilót fogyott is talán azóta.
Ha meg még mindig ott tartasz,a nők olykor sok férfival is le tudnak feküdni,javaslom a cölibátust.Ellenben meg ha nő vagy,próbálj ki mindent az életben,mert mikor eljön az igazi,felkészülten várod és nem azon rinyálsz mellette,jaj,ezt vagy azt miért nem tettem meg anno.


13. Mozibuzi (2011-12-17 10:28.49) aaaaa
Díjaztam a film humorát, kár lett volna kihagyni.
Stephen Frears újabb jó filmmel ajándékozza meg közönségét.


12. Csernakakos (2011-10-01 17:12.20) aaaaa - (válasz Ibcsi80 11. hozzászólására)
"a hülye k-ja" :D Hát ez kész.


11. Ibcsi80 (2011-09-21 15:37.51) aaaaa
Szerintem borzasztó rossz film ez, idegesít a történet és persze a hülye k-ja elnyeri a rendes pasit fődíjként is. Egy-két színész jó benne, amúgy ramaty.


10. Csernakakos (2011-07-26 14:57.54) aaaaa - (válasz XXX007 8. hozzászólására)
"Én nem ajánlom senkinek."
Jobb is.


9. Sötétszív (2011-07-12 23:57.12) aaaaa
Szephen Frears a legnagyobb rendezők közé tartozik, aki soha nem hagyja, hogy beskatulyázzák. Nos ezzel a filmjével is bizonyította, hogy sokoldalú rendező. Nagyon nehéz behatárolni a filmet:néhol vígjáték, néhol dráma, néhol pedig romantikus, de az biztos, hogy egy nagyszerű alkotás. Nem emelem ki egyik színészt sem, mert remekül játszottak. Egy remekül összerakott mozi, amelyet többször is meg lehet nézni. Aki megnézi biztos, hogy nem bánja meg!


8. XXX007 (2011-06-24 19:50.27) aaaaa
Szerintem ez életem leg szarabb vígjátéka , azon kívül hogy a csaj lefekszik mindenkivel semmi nincs benne dög unalom az egész :( Én nem ajánlom senkinek .


7. Hajrá KTE (2011-06-16 10:41.14) aaaaa
Pozitív csalódás volt a film,mert egy tini vígjátékra gondoltam a címből és a borítóról,de aztán egy egész jó kis vígjáték lett belőle,1x meglehet nézni


6. Zoltan0804 (2011-06-14 19:15.30) aaaaa
Nem volt túl nagy szám, egyszer meg lehetett nézni, de mégegyszer már biztos nem fogom!


5. HMáté33 (2011-06-10 11:05.51) aaaaa
A dedikálás a parkolóban nagyon nagy volt!


4. Csernakakos (2011-06-08 10:39.55) aaaaa
Valaki megfelelő agytérfogattal rendelkező igazán kommentelhetné a filmet, kíváncsi vagyok a véleményekre! ;)


3. Csernakakos (2011-05-27 20:35.58) aaaaa
Nem mindig látok ennyire különleges filmet, amit egy darabig nem tudok hová tenni.
Mainstream is, nagy nevekkel, formás lánnyal, tinikkedvence pasikkal, de egyben nagyon speciális tartalommal, gyönyörű alakításokkal és isteni tájakkal. Talán a szerzői a megfelelő szó? Lehet, hogy ez túl sokat takar a filmhez képest, mindenesetre Stephen Frears igencsak magához tért a Chéri-kómából kilábalva.
Az angol vidék miliője szépen ráül a filmre és alapvetően határozza meg az egész hangulatot. Én teljesen a hatása alá kerültem. A klasszikus brit hangképzéstől a füleim mindig olvadásra készek, és egyébként is a jellemektől kezdve az egyes sorsok alakulásáig mindenben ott van a számomra megfogalmazhatatlan érzésvilág, az az angolosság.
Valahol érthető az anyagi bukás is, mert nehéz hova tenni, sőt szinte összeegyeztethetetlen az alkotás körüli burok - lásd a magyar DVD-kiadás borítóját, amiről szinte árad, hogy egy tipikus romantikus giccsömlenyért fizettél -, és a benne gyökerétől fogva megbúvó stílusosság, igényesség. Figyelmetekbe ajánlom például a szkript átlagon felüli nyelvezetét, amivel a kiváltképp kifogástalan magyar fordítógárda sem tudott sokszor mit kezdeni.
Egész egyszerűen él ez a film úgy, ahogy van. Minden karakternek van feléd mondandója, minden jelenetnek van némi tartalma, közben szórakoztat, nevettet, megdöbbent, s ennek betetézéséül túlságosan megkönnyíti a helyzetem, mikor visszateszem a DVD-t a polcra és azt mondom: igen, ez élmény volt!



2. Virghínia (2011-01-05 21:30.37)  
Nekem ez a film nem tetszik. Semmi olyasmi nincs benne, ami engem érdekelne.


1. Gathavor (2010-09-05 18:41.34)  
Hehe...
http://www.youtube.com/watch?v=WFAaMhS1-lY

Alapvetően ez egy teljesen érdektelen film számomra, de ezen jót mosolyogtam:)



Kapcsolódó fórumok

VéleményekHMáté33, 2015-08-21 18:4323 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk