Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Csillagkapu - Az igazság ládája
- Mozi+, 11:10
Hollywoodi őrjárat
- AMC, 11:10
Kínzó közelség
- Film Café, 11:15
Úszó erőd
- Cinemax, 11:25
Hosszú levél
- Duna World, 11:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Most vagy soha! (2024) - Vélemények
Gáspár Győző - Vélemények
Mire gondolsz most?
2022-es választás
Asszociáció

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Daisy Diamond aaaaa
Christopher McDonald aaaaa

 

Fórum - A halál angyala (1983) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

25. Semprini (2021-07-26 19:49.27) aaaaa
Jóllehet, a 80-as években készült néhány jó horror, amelyek ma már szinte klasszikusnak számítanak, de azért ezekből jóval kevesebb van. A többség kifejezetten rosszul öregedett, és ma már legfeljebb kínunkban mosolygunk rajtuk, mert sem megijedni, sem borzongani nem lehet ezeken a gagyi hulladékokon. Ezek sorát gyarapítja a Halál angyala is.
***SPOILER!***
A sztori egy átlagos slasher, megbolondítva egy csavarral a végén, ami viszont olyan szinten mélységesen hiteltelen, amihez hasonlót keveset láttam eddig. Előszöris Felissa Rose a főszerepben totálisan félre lett castingolva. Bár a film 98%-ában irtó cuki, és jól adja a tágranyílt szemű ártatlanságot, de (épp ezért) sem a gyilkosságokat nem lehet elhinni róla, sem azt, (itt jön a nagy csavar), hogy valójában fiú. Egy aranyos, bociszemű kiscsajt látunk aki olyan ártatlanul néz, mint a maszületett bárány, keveset beszél, és amikor megszólal, akkoris lány hangon teszi, semmi az égvilágon nem utal rá a legvégéig, hogy igazából nem is lány. A többi szereplő meg egyszerűen rémes, egyik pocsékabb karakter mint a másik, a magát folyton illegető, affektáló gonosz csajjal az élen.
Persze, tudom, 80-as évek, legyünk elnézőek, de ugyan miért? Csak mert eltelt majdnem 40 év? Tudtak már akkor is jó filmeket csinálni, miért kéne a rosszakat túlértékelni ha egyszer nem jók?
Nagyon gyenge kegyelemkettes, a fene nagy jó szívem miatt...
3/10


24. Kokesininja (2021-01-25 21:39.16) aaaaa
Szörnyű rossz...
A " csavar " a végén, meg egyszerűen szánalmas .



23. Lifeisamovie (2020-02-02 16:37.49)  
Ez a transzveszcicák kedvence...XD


22. Roxi88 (2019-04-08 16:34.41) aaaaa
Borzalmas és ez kap ennyi pontot? Ez komoly emberek?! A dialógusok, a színészek, a színészi játék, a sztori! Rettenet!!!!!! Soha ne lássam többet!


21. Bede István (2017-11-05 11:03.11)  
QRVA JÓ FILM!!!! ( :) )


20. Dymoon (2017-05-04 13:46.17) aaaaa
SPOILER veszély
A Péntek 13, Erdei fantom című táborozós slasherekhez képest ez a videotékai gyöngyszem bizony kategóriákkal gyengébb. Önmagában egy átlagos horror, amit lehúz a nulla színészi játék, minimális véres jelenet na meg a sablonos történet. Talán ha nem most, ezernyi hasonló film után nézem meg, hanem anno horrorrajongó korszakomban, érdekesebbnek találom. Mindenesetre a gyilkossági jelenetek ötletesek lennének, de a komolytalan, röhejes kivitelezésük még egy amatőr horrorban is szemet szúrna. Gondolok itt a sámliról lassan lebillentős, leforrázós, illetve a már-már játékosan végrehajtott, rövid vízbefojtásos jelenetekre.
Színészi játék terén a nagynéni valami borzalom; mind a beteges nézése, mind az affektáló stílusa. Szabályosan nyugtalanítónak éreztem a jelenlétét. Szerencse, hogy keveset szerepelt. Az idős táborvezető meg a film felétől amilyen beleéléssel és szenvedéllyel hozta a gyanúja felől egyre biztosabb karaktert, a reakcióiról nem is beszélve. Erre még rátesz egy lapáttal a szájába adott idióta szöveg is. A gyerekekbe lehet legkevésbé belekötni; Angela aranyos, a többiek pedig nagyjából semmilyenek. A főszereplőnket érő atrocitások, és közte illetve az egyetlen normális kissrác közt alakuló gyerekszerelem bájossága miatt azért nem volt olyan unalmas a film. De ha valamiért érdemes megnézni, akkor az az utolsó egy percre hagyott, sokak által emlegetett hatalmas csavar. Ott valóban letaglózva érezhetjük magunkat főleg azzal a hörgéssel, bizarr bábuval megvalósítva. Ez és a záróképpel összevont végefőcím teszi igen emlékezetessé a "mozit".


19. Bede István (2016-11-25 20:58.48)  
qrva jó film


18. Orgona (2015-06-23 18:05.49)   - (válasz Béla a mészáros 17. hozzászólására)
Jó a nicked. :DDD Hentes nem vagy?


17. Béla a mészáros (2015-06-23 17:50.31)  
Tudja valaki hol lehet megnézni, sehol sem találom.


16. Variocsana (2014-05-18 06:45.07) aaaaa
Igen, az utolsó egy perc, az visz mindent. De addig... Vannak ötletek és lassan már archív jellegű karakterek, mint a táborvezető tepsiszájú szivarozó korrupt agyhalott alakja...
És lám, volt idő amikor az volt ciki, ha egy lány nem szőrös a lába közt... és ma ilyen poci pólót meg picsagatyát látni egy pasin, közröhej tárgya lenne...


15. Az utolso szamuráj (2013-05-18 16:16.01) aaaaa
Mikor az ember ezeket a filmeket ma már megnézi,rá kell jönnie,mennyire gyatra alkotások:és hogy a Halloween vagy az eredeti Fekete karácsony mennyire erős alkotások a slasherek/horrorok közt úgy,hogy hatásukat még ma is érezni,mi több,a filmek ma is élvezhetők.
Ám a Sleepaway camp az idők során valóban kultdarab lett,ezt kár tagadni:az utolsó 1 perc miatt.Az,akkor és ott,mikor az ember először látja,valóban üt,-eredeti hanggal!!-noha hogy ki a gyilkos,egy másodpercig sem titok.Amin meg lehet döbbenni,hogy ilyen színészi alakításokra képesek voltak rámondani,mehet a vászonra,az elején például a nő még csak mintha bénán felolvasná,az is jobb lenne,mert amit leművel,a zsigereim üvöltöttek az eltekerésért.A gyilkosságok némelyike ötletes,mára már vagy századszorra lemásolt,érdekes,hogy a vérrel mennyire spóroltak viszont,szinte net ilyen téren a mozi.Logikát kár keresni benne,ez itt horror akart lenni....hát,mára már az "akart" szó aláhúzandó.
Én mégis azt mondom,érdemes lefigyelni,mert a ritmustalan rendezésen és a blőd színészi játékon kívül persze vannak értékei,ám ezt leginkább olyan tudja élvezni,aki már a 80-as években is bambulta a műfaj kiválóságait-és szemétjét.


14. LCsajszi (2012-10-31 02:06.54)  
Nekem meg pont azért tetszett, mert nem volt benne minden percben sorozatos öldöklés. Nem kell állandóan véresnek és gusztustalannak lennie egy gyilkosságnak. Nekem tetszett, nem bántam meg, hogy végig néztem. Valóban olyan, mint a Péntek 13, szerintem jobb, mint Jason többi része együttvéve. Minden ember más, és mindenki mást szeret a horrorban. Aki állandó mészárlásra vágyik és utálja a film közben lévő történéseket, az ne nézze meg!


13. Eurodog (2012-01-21 17:04.41) aaaaa
Most vettem meg DVD.-n,300(!) Ft.-ért.Annyit is ér.Az első rész egy nagy baromság. Még hogy sokkoló végkifejlet? Semmiség! A második valamivel jobb,bár ugyanolyan gyenge,de nem annyira unalmas,több az öldöklés.


12. Nyolcadik utas (2012-01-07 13:16.10) aaaaa
Régi vágású film egy csomó idióta és ostoba karakterrel, de a film vége üt egyet rendesen az emberen, még a sok mindent látott filmrajongók esetében is.


11. Randal (2011-12-07 12:42.56) aaaaa - (válasz Thejoker 10. hozzászólására)
Szerintem egy árnyalattal rosszabb :)


10. Thejoker (2011-12-07 01:42.21) aaaaa
A film iránt ami igazán felkeltette az érdeklődésemet,az a sokkoló végkifejlet volt,amit sok helyen olvastam.Nos,szerintem a vége egy jó nagy baromság s,hogy ezt lássuk,végig kell szenvedni másfél órát!A film nagyon unalmas,a gyilkosságok nagyon gyengék,na és,hogy ezeket ki követi el szintén nevetséges.Engem az is zavart,hogy a szereplők még gyerekek,a hasonló filmekben legalább középiskolások a szereplők,de ez már a legkevesebb!Ha ilyen volt az első rész,milyen lehet a második???


9. Jason13 (2011-09-29 17:54.57) aaaaa
SPOLER ALARM!
Ez a film egy rossz vicc,és ezt csak akkor tudom igazán érzékeltetni,ha kicsit belemegyek a történetbe.Lássuk hát a medvét:
A film kezdése igen sablonos,erről legyen elég ennyi.Itt viszont még villódzott egy kis reménysugár,hogy ebből az egészből kisülhet még valami nézhető ökörség.De hát a játékidő előrehaladtával a színvonal egyre csak süllyedt.Tehát van egy kis csaj és annak az unokatestvére,akik nyáron táborozni mennek.A lány nagyon visszahúzódó,ezért hát sokan el is kezdik bántani,aminek viszont nem lesz jó vége.Azok,akik rosszat tesznek a kis Angelával,rövid időn belül csúnyán meghalnak.
Igen,a Péntek 13. után eléggé elkanászosodott a "tábori-horror", ez is egy ilyen klón,csak hát a rosszabbik fajtából.A vérengzések kifejezetten gagyira sikeredtek,a legröhejesebb az volt,mikor a zuhanyzó nő hátát hasították fel,ott már kínomban nevetnem kellett.Bár,lehetne azt mondani,hogy az alacsony költségvetés miatt nem volt keret jobb maszkokra,de ez szerintem butaság.Jason barátunk anyukája ez előtt pár évvel igen szerény költségvetésből is ki tudott hozni egy viszonylag látványos vérorgiát.
De a legnagyobb bajom a nagy "csavarral" volt.Komolyan,volt aki nem röhögte el magát ezen?Szánalmasra sikeredett,de tényleg,nem is igen hiányzott ide.De így jól elcseszte az amúgy is rossz filmet.
Amúgy a történet főszereplői ilyen 10-15,16 év körüli lurkók,tehát akik már megszokták a csöcsöket az ilyen produktumoktól,azok itt csalódhatnak.Én is hiányoltam pár szép begyet,eléggé hozzászoktam már ahhoz,hogy ebben a műfajban 5 percenként nyomják az arcunkba őket.
Gagyi kis másolat ez,melyet igazán csak az elvakult horror-fanoknak tudnék ajánlani,ők megláthatják benne a szépet.Én csak az igénytelenséget tudtam felfedezni benne,vígjátéknak jobb lett volna,mint horrornak,az egyszer biztos.


8. Weser (2011-04-15 15:55.35) aaaaa
A filmre rendkívül nagy hatással volt a Péntek 13 és az Erdei fantom. Mondhatnám úgy is, hogy sok mindent átvett az előbb említett filmekből, de emiatt nem tudok a készítőire haragudni, mivel legalább a "lopásokat" jól csinálták, és tetszett az eredménye. A filmben egész ötletes kivégzési módokat láthatunk (csakúgy, mint a második részben, bár abban inkább a mennyiségre törekedtek, mintsem a minőségibb, látványosabb gyilkosságokra, bár abban a részben is voltak ötletesek)ami természetesen elvárható is volt a filmtől, ha a Péntek 13 filmek és az Erdei fantom szintjeit el akarja érni. Összességében 4 csillagot adtam volna rá, de a film zárójelenete szerintem a horrortörténelem egyik legsokkolóbb végkifejlete. Stephen King: Köd-jének adaptációjának vége lett szerintem hasonló szinten sokkoló befejezés. A film ötletes vége miatt tehát megadom rá az 5 csillagot.


7. Ferenc84 (2011-03-30 10:29.14) aaaaa
Tisztára olyan érzésem volt, mikor a TV2-ön mentek régen a slash horrorok. A maga idejében biztos megállta a helyét a Péntek 13 mellett, de ennyi idő elteltével, már alább hagy az ember érdeklődése és félelem érzete. Kár, hogy magyar szinkron nincs rajta.


6. Dav (2011-03-18 22:02.06) aaaaa
Vannak ezek a táborozós slasherek. Nem tudom, ha Amerikában egy szülő véletlenül megnéz egy ilyet, elküldi-e valaha gyerekét ezen vidám helyekre :).
A halál angyala nem jobb, nem is rosszabb mondjuk a Péntek 13-nál vagy az Erdei fantomnál. Az idő nagy részében ebben az esetben is a fiatalok táborbeli életét, viszonyait, csínytevéseit konstatálja a néző. Ezeket dobják fel az öldöklésekkel, amelyek jelen esetben nem is sikerültek rosszul. Egész pofás például a leforrázott, vagy épp a méhek által összecsípett alantas szereplő megjelenítése. Színészi játékról nemigen beszélhetünk. Itt jobbára mindenkinek egy sablon embertípust (zárkózott lány-intrikus lány, sunyi táborvezető-jólelkű táborvezető stb.) kellett hoznia. Ami bejött nálam, hogy a gyerekek elég mocskos szájúak voltak és persze a csattanó mai szemmel is odaver rendesen (a zárójelenet örökre megmarad), nemhogy 28 évvel ezelőtt, amikor készült a film. Ezek miatt még a négy csillag is megfordult a buksimban, de reálisabb a három. A régisulis slasherek kedvelői ne hagyják ki azért.


5. Randal (2011-02-27 23:04.37) aaaaa
Én nem vagyok horror-fan, abból a primitív okból kifolyólag, hogy utálok félni, horror filmeken pedig nem kell sok hozzá, hogy félni kezdjek. Deee ezt végigröhögtem, a végső nagy fordulatot pedig történetből nem következő, agyatlan hatásvadászatnak találtam. Ennyi erővel az is lehetett volna a csavar, hogy megjelenik egy jeti, kb annyira lett volna motivált.


4. 666KRITIKUS666 (2011-01-24 16:07.41) aaaaa
Régen írtam már. Hát itt az ideje. Mint mindenki tudja, van egy kis kavarodás a film körül, a lényeg az, hogy a DVD-n rajta van az első rész feliratosan, a második rész pedig szinkronosan. 990 ft-ért ez szerintem nem rossz üzlet.
A moziról már a megvétele előtt olvastam, voltak köztük szépek kevésbé szépek, de átlagban senki sem mondta hogy, kitudja milyen rossz film. Ez is sarkallott arra hogy megvegyem a korongot. (Maradjunk annyiban, hogy nem szeretem a zsákbamacskát.)
A moziról nem nehéz spoilrmentesen írni, így hát próba-cseresznye:)
A film eleje, egy már szokásos slasher közhely, mint történetvezetésben, mint helyben, és talán nem túlzás azt mondani , hogy a karakterek szempontjából is. Ez az egyveleg meghatározza a film későbbi hangulatát, és bár kissé kiszámítható, a történt "sodor", és észre sem veszi az ember, hogy repül az idő. Mivel először a 2. részt láttam,(mivel az ősök csak szinkronos filmet hajlandóak nézni) így nagyjából tudtam a történet végét, de még így is azt mondom, hogy a vége kellemes csattanóval zárul. A két film között igazából az a különbség, hogy míg a második részben vagy kétszer annyit ölnek mint az elsőben, de a gore tekintetében, a 2. rész nem nyújt semmit, az első viszont, ahogyan persze egy 83-as filmtől telik, megpróbál egy kis morbiditást beletenni a cuccosba. Összességében, amit vártam a filmtől, azt maximálisan teljesítette, egy slasher rajongónak kötelező darab, és talán most mondhatom (nyugodt szívvel)először, hogy nem érzem pénzkidobásnak a DVD árát.


3. Danyi (2010-12-22 19:32.43)   - (válasz Ketreen 2. hozzászólására)
Egy ezresért meglehet venni DVD-n.



2. Ketreen (2010-12-22 19:17.19)  
Megnézném, de hol???


1. Indiana83 (2010-08-21 08:56.48) aaaaa
Tiszta Péntek 13. hangulata van. Nem is értem, hogy nem hallottam róla eddig. Horror rajongóknak kötelező.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekSemprini, 2021-07-26 19:4925 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A halál angyala adatlap
Eredeti cím: Sleepaway Camp
Évszám: 1983
Rendezte: Robert Hiltzik
Szereplők: Felissa Rose, Jonathan Tiersten, Karen Fields, Christopher Collet, Mike Kellin...

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk