Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Eredet
- HBO, 17:35
Egy kivételes barát
- Cinemax, 18:11
Beépített szépség
- Film+, 18:40
Szellemirtók 2.
- AMC, 18:50
Valld be, Fletch
- Moziverzum, 19:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Talk Show - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
2022-es választás
Krisztus utolsó megkísértése - Vélemények
Segítség mi a film címe????

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Menekülés a mezőről aaaaa
Bill Murray aaaaa

 

Fórum - Thubtem Jampa - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

2. Golyalab (2010-08-17 01:31.29)   - (válasz Golyalab 1. hozzászólására)
nem ide akartam


1. Golyalab (2010-08-17 01:31.05)  
Lesthat kedvéért:
Alkonyat(Alkonyat,Újhold)VS remény rabjai.
Divatfilm:olyan mozi amiért megjelenésekor vagy széles kőrben rajonganak,minőségét kevesen kérdőjelezik meg,vagy csak egy bizonyos-de annál- jelentősebb réteg őrül meg meg az adott filmért,nem érdekli őket az hogy ganét néznek,egyszerűen az kell nekik mert az most a trend.
Kultfilm:olyan-nem kevés értéket magával hurcoló-mozi mely nem merül feledésbe az idő során,újabb és újabb generációk is felfedezik maguknak.Ezen alkotások lehet hogy már megjelenésükkor hatalmas sikert arattak,majd idővel divatfilmből avanzsáltak kultikus mozivá,vagy lehet hogy anno a kutyát sem érdekelték,de az idők során mégis beléptek a klasszikusok sorába.
A remény rabjai anno nem volt divatfilm,nem ostromlották a jegypénztárakat hogy láthassák,de ma már kultfilm.Az Alkonyatért ma szinte minden tini meg van őrülve mert az a divat,de a tinik felnőnek és az ő gyermekeik már másért fognak megőrülni,igy a Twilight el fog tűnni a feledés homályába a ripacs szinészeivel együtt.
Mindkét film forgatókönyve egy egy regényből táplálkozik,előbbit Stephen King,utóbbit Stephenie Meyer jegyzi.Kingről nincs mit mondani:minden idők egyik legjobb irója,oszt kész.
Meyertől nem olvastam az Alkonyatokat,sem mást és nem is fogok.Lehet hogy ő jobban leirja a történetet,mind ahogy azt a rendezők filmre viszik,de amiről szól az nevetséges,innentől kezdve meg mind egy hogyan meséli el,ha azt amit elmesél az gáz.
King könyve ugyan olyan jó mind a film,előbbinek az az előnye mind minden könyvnek:hogy mindet a képzeletünkre biz,de a filmben olyan szinészi alakitásokat látunk,mely előtt mély tisztelgés.Tim Robbins:kinek ott az arcán a reményvesztettség mikor ártatlanul elitélik,az öröm hogy hideg sört szerzett a barátainak,a remény újbóli felcsillanása hogy tisztázhassa a nevét,és annak elvesztése látván az igazgató reakcióját.
Freeman:ki szintén reményvesztett hogy 20,20,30 év után sem engedik ki,mikor barátja mesél neki arról hogy milyen jó dolog a remény ő közömbös,sőt inkább lenéző a reménnyel szemben,
aztán kiengedik és ő sem találja a helyét,neki már a börtön volt az otthona,de most a szemében mégis ott volt a remény sugara hogy a barátja várja őt valahol.
A börtön igazgató:kinek arcán végig szigor ül,de eleinte még olybá tűnik hogy ott van benne a jóindulat,ami mind kiderül csak álca,számitó hitvány ember-arca még hidegebbé válik-,a végén tudja hogy nem kerülheti el büntetését,ahogy a pisztolyát tölti ott az arcán a reménytelenség,érzi hogy innen nincs tovább.
Az Alkonyat esetébe sokszor úgy érzi az ember hogy a szereplők kiválogatásánál kritérium volt az hogy az illető tehetségtelen legyen.Patinson néz mind a borjú,Stewrt úgy szintén,Lautner meg vigyorog mind egy fogkrémreklámban.Persze az is igaz hogy a karakterek annyira jellegtelenek hogy ha profibb szinészek lennének sem tudnának életet lehelni beléjük.
A remény rabjai értékeket hordoz.
A barátság az egyik legértékesebb dolog.Az az ember kinek nincs igaz barátja el van veszve.A igaz barátra mindig számithatsz,a bánatodban vigaszt nyújt számodra,igaz baráttal könnyebb elviselni a nehézségeket.
És amiről a film elsősorban szól:a reményről,mely olyannyira része életünknek hogy már fel sem tűnik az hogy mindig csak remélünk és remélünk.
Az Alkonyat romantikus film-akar lenni.Jelen műfajban láttunk nem egy kiváló darabot,melynek szépsége drámaisága megérinti az embert.De jelen mozi sületlenség a javából.Láttunk már remek vámpir-akciófilmet,vámpir drámát,de romatius filmet vámpirokkal bár sosem láttunk volna.A 109 éves vérszivó és a tizenéves csaj szerelmi története mentes minden mély drámától,szép pillanattól ami át jönne vásznon.
Hogy kalandosabb legyen mozi láthatunk férfarkasok kontra vámpirok fightokat,de gagyi számitógépes trükkök miatt ezek is katasztrofálisak.
A remény rabjai élvezeti foka az egeket súrolja:remek párbeszédek,sok idézhető mondat,szinészi játékok és a végén hatalmas csavar,az ilyenekért külön oda vagyok.
Az Alkonyat nem szól semmiről,pocsék a rendezés,igy untatja az embert.Bambán nézünk -akárcsak maguk a szinészek- hogy ezek mi a fenét csinálnak vásznon,a romantika mindig rossz helyen van,és túl is csordul.
Jövőre Hajnalhasadás,majd még pár éves hiszti majd jön egy újabb őrület,de a Remény rabjai akkor is igazi film lesz,mert azon dolgok melyről szól a film örök életűek.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekGolyalab, 2010-08-17 01:312 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
Thubtem Jampa adatlap
Utolsó filmje:
- A kis Buddha (1993)

További információk

Filmes fórumok
- A kis Buddha - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk