Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A pusztító
- Film+, 18:40
ZseniKém - Az ügynök haláli
- AMC, 18:50
Reszkessetek, betörők!
- Mozi+, 18:55
Vadászat
- HBO, 20:00
Csúcshatás
- Filmbox Premium, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kate Hudson - Vélemények
2022-es választás
Mit hallgatsz most?
- Filmes Sámánok Rendje -
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Isten útjai kifürkészhetetlenek aaaaa
Martin Brest aaaaa

 

Fórum - Szemekbe zárt titkok (2009) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
66. Sutyika14 (2019-07-19 13:05.36) aaaaa
KÖTELEZŐ FILM!
Hogy nem is osztályoztam eddig?
10-ből 100 csillag!
Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a remekművet!


65. Sötétszív (2016-11-02 19:32.48) aaaaa - (válasz Emmersson 64. hozzászólására)
Na jól van. :D



64. Emmersson (2016-11-02 19:19.38) aaaaa
Néztem, csak néztem és nem tudtam rájönni, honnan ismerős az id. Esposito! Aztán egyszer csak bevillant!
Hajós Andrásra hasonlít :)


63. Macsikám (2016-06-06 21:13.08) aaaaa
Annak idején moziban láttam, csak a főbb részleteire emlékeztem, de azt tudtam, hogy jó film. De aztán tegnap újra megnéztem, mikor leadta a tévé, és tényleg zseniális!! Hogy lehet, hogy nem vettem még meg DVD-n?
A stadionos meg a liftes jelenet a csúcs; illetve persze a 'kihallgatás'; de az egész úgy ahogy van, egy mestermű.


62. Manderley (2016-04-10 18:42.27) aaaaa
Most, hogy már öreg vagyok, inkább olvasok. Kevés filmet nézek. Fiatal koromban ez épp fordítva volt.
Szóval elolvastam A szemekbe zárt titkokat Eduardo Sacheri-től és annyira magával ragadó volt a cselekmény, hogy megnéztem az adaptációból készült filmet is. Akinek tetszett a film - mert kétségtelenül nagyon jó - az képzelje el ezt a könyvben hatványozottan. De így is öt *


61. Charlie Lee (2015-10-16 13:57.38)  
Naná,hogy ebből is csináltak egy remaket az amcsik.Decemberben a magyar mozikban a Szemekbe zárt titkok amerikai feldolgozása.Chiwetel Ejioforral,Julia Roberts-cel és Nicole Kidmannal a főbb szerepekben.


60. TeddyDaniels (2015-01-04 15:56.01) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 10. hozzászólására)
Kedves Lesthat: Hihetetlen az a kritika, amit írtál. Ma néztük meg ezt a filmet, és azt kell, hogy mondjam ez igazán egy profi alakítás, remek mű! Eszméletlenül jó a film címe: Szemekbe zárt titkok. Ennél jobb nem is lehetne. Amikor elolvastam az írásod, teljesen ugyanezek az érzések keringtek bennem. Szebben nem lehetett volna leírni! Köszönöm e remek kritikát! Mindenkinek ajánlom a filmet! Igazán elgondolkodtató, izgalmas, gyönyörű alkotás!


59. Az utolso szamuráj (2014-05-11 20:07.25) aaaaa
Egy olyan idióta számára,mint én,nincs annál nagyszerűbb érzés,mint mikor valamiről nem beszélni kell:csak érezni.Kevés dolog adja meg ezt az embernek,fiam felém tanúsított önzetlen szeretete,barátnőm csodálatos kelyhe és azon szeretkezés után végigfeküdni vagy választott hivatásom és imádatom,a film,a filmművészet.
Amiből én bizony nagyon sok mindent láttam.Néha az az érzésem,túl sokat.Ezért jó olyasmivel találkozni,ami megérint...felkavar...napokig velem marad élménye,és örömmel veszem elő,újraízlelni,felidézni azt.
A Szemekbe zárt titkok valami olyan kincs,ami ritka:krimi,ám mégsem az,szerelmi történet,ám mégsem az,dráma,de mégsem,bosszú,de az se teljesen és Argentína csipetnyi történelme.Juan Jose Campanella alkotása ídősíkokkal játszó ,kecses és finom darab,valamiféle olyasfajta igénnyel előállítva,amivel néző ritkán találkozik:viszonylagos ismeretlenségét pont az amerikai filmek durvább nyomulásának köszönheti.De,hál isten,van a borítóján valami olyan írva,Oscar-t is nyert,így talán néhány néző ráröppen pluszba.
Egy kritika nem abból áll,leírják a történetet:mivel ez krimi,itt sem illik,nem,egy kritika abból áll,hogy annak írója arról vall,amit kiváltott nála a film.A szemekbe zárt titkok minden szakmai oldalról erős:ha a fotózást nézem,gyönyörű,és van benne egy virtuóz ,vágás nélküli üldözésjelenet,ha a színészi játékra pislantok,szó szerint értendő a briliáns kifejezés és ha a sztorit nézem,végig érdekes,mi több,többször feszült és durva,olykor meg vidám és vicces.Valahogy ebben a filmben azt érzem,minden a helyén van,de nem zsínórmértékkel,profin elosztva,hanem könnyed,légies mód a néző elé pakolva,és egy idő után az esik le az embernek,sok minden fontosabb itt,mint maga a krimiszál-noha annak a végső lezárása hihetetlen ütős és végiggondolva kíméletlenül durva, ugyanakkor igazságos és vitathatatlanul érthető.
Nem:Benjamin Esposito -a valami félelmetesen tehetséges és sármos Ricardo Darin-szerelme a váz,mely átitatja ezt a 2 órát,miközben kapunk politikai körképet a régmúlt Argentinájáról,vagy egy tényleg lenyűgöző gyilkost,akinek mulya tekintete egy női melltől észveszejtő gyorsan keményedik meg.A párbeszédek nagyszerűek,külön kiemelném Pablo Sandoval(jaj de jól játszotta Guillermo Francella!!)a szenvedélyről elmondott mondatait,melyek ,független témától és embertől,bizony igazak.Sőt.
Nem tudok,de nem is akarok belekötni és azt az idióta szót se idecitálni,zseniális:hülyeség,minek.Koptatgátják itt többen,sokszor,bármire,és lassan semmit nem jelent,épp emiatt.
De,ez a film..hm,inkább alkotás,valóban megfogja az embert humánumával,szépségével,történetével és eleganciájával,olyan könnyedén,ahogy egy halászsas emeli ki zsákmányát a csendes kis tóból.


58. Törölt felhasználó (2014-03-24 19:47.43) aaaaa
Nem ismerve az argentin viszonylatokat, kizárólag az emberi oldalra koncentrálva néztem a filmet, ami így is elég volt ahhoz, hogy bőven kompenzálja a tájékozatlansági defekt funkciót.

Remek történetet kaptam, megfejelve azzal a bölcsességgel, hogy néha a tér-és időbeli távolság adta letisztult párlat lesz maga a megoldás esszenciája. Mert amíg benne vagyunk egy történetben, nincs idő végiggondolni semmit, forog a kerék, szalad az idő és sodor a cselekvés kényszere. Ilyenkor hajlamosak vagyunk félreérteni sok mindent, nem mindig lehet kimondani azt, amit valójában szeretnénk, mert van az úgy, hogy el kell telnie egy kis időnek, hogy a körülményekkel együtt mi magunk is megváltozzunk.

És végig az a mondás járt a fejemben, miszerint a „szem a lélek tükre”, csak éppen azért trükkös a dolog, mert a tükörben minden fordítva látszik...

Néha bölcsesség és élettapasztalat kell ahhoz, hogy az ember megértse: semmi sem az, aminek látszik. A kiegyensúlyozott élet lehet levegőben tartott, a kipukkadás szélén álló illúzió-léggömb, a szerelem pedig őrületté is fajulhat, és egy kisiklott életű alkoholistáról is kiderülhet, hogy sokkal több, mint egyszerű kolléga.

Sokkal több maga a film is egy régenvolt, nyugtalanítóan lezárt ügy újraélesztésénél. Ahogy Benjamin Esposito ügyészségi exnyomozó megy visszafelé az időben, úgy ért meg egyre több mindent a múltból, úgy lesz egyre világosabb számára, hogy nem minden hiba korrigálható és annak a legrosszabb, aki a megbocsájtás nélküli bosszú börtönébe zárta magát örökre. Mert lehet, hogy fizikailag szabad, de lélekben fogoly.

Ugyanakkor arra is rájön, hogy változtatni csak annak késő, aki már nincs az élők sorában és bűnügyi történetek helyett végre a saját boldogságának szerzője lehet.

A szép tán nem a megfelelő jelző a filmre, de mindenképpen elgondolkodtató, abból a „lélekmarcangoló” fajtából, ami megmutatja, hogy csak a körülményeink és a nyelvünk más, de a problémáink ugyanazok. Mert néha ugyan hihetetlen, de mindannyian emberből vagyunk...


57. Hungarianeve (2013-11-22 12:55.11) aaaaa
Nagyon nagy film, lebilincselö remekmü. Remekül fonódnak össze a föszereplö magánéletének és a múltban megoldatlan aktájának a szálai.Ha valakit érdekel a film, nem árt egy kicsit az argentin katonai diktatúra (1976-1983)idöszakáról utána olvasni.


56. Kittentyű (2013-10-02 02:00.46) aaaaa
Fantasztikus alkotás, zseniális színészi alakításokkal. Megérdemelte az Oscart.


55. Csabaga (2013-02-13 16:17.36)   - (válasz Mütyürke 54. hozzászólására)
Ez igaz,de csak akkor,ha a tettes azért kap valami büntetést.
Gondold meg,nálunk mindez működne,ahol a halálbüntetés visszaállítását követelik?

Vagy ha,"csak" 8 évre ítélnek valakit,már igazságtalanságról beszélnek úgy általában,és nem is csak a rokonok?


54. Mütyürke (2013-02-12 23:10.25) aaaaa - (válasz Csabaga 53. hozzászólására)
Amit az emberek többsége tenni szokott. Túljutni a gyászon ,lezárni a múltat ,továbblépni ,és élni az életét.
Persze a bűnös bűnhődjön ,jogos elvárás ,de neki nem kellett volna erre áldoznia az életét.


53. Csabaga (2013-02-12 17:15.48)   - (válasz Mütyürke 49. hozzászólására)
Mi mást tehetne?

Gyilkossá nem akar válni,rendőrkézre nem tudja adni...


52. Törölt felhasználó (2013-02-12 15:18.49) aaaaa - (válasz Mütyürke 51. hozzászólására)
való igaz, ezért mondtam, becsavarodott.:)


51. Mütyürke (2013-02-12 15:05.41) aaaaa
Spoiler

"ettől függetlenül szerintem nem érdemel életfogytigot" -egyetértés ,éppen ezt taglaltam ,de azzal ,amit vállal ,ugyanúgy "rabságra" ítélte sajátmagát is.


50. Törölt felhasználó (2013-02-12 14:54.18) aaaaa - (válasz Mütyürke 49. hozzászólására)
spoiler

az emberünk becsavarodott, ennyi az egész. ettől függetlenül szerintem nem érdemel életfogytigot, hisz mivel rosszabb ez(a törvények szerint) mintha megölt volna valakit? azt kapja a bűnös amit érdemel, mondom ezt úgy, én nem tudnám ezt megtenni, de megértem az embert. és szerintem a legtöbb néző is.


49. Mütyürke (2013-02-12 14:30.58) aaaaa
S P O I L E R

A film vége ,amivel nem tudok egyetérteni.Azaz inkább megérteni ,hogy vajon szerelemnek nevezném -e azt ,amit vállalt a férfi.Számomra inkább rögeszme ,talán bűntudattal vegyítve .Nem vigyázott eléggé a kedvesre -gondolata.Valóban börtön életfogytig ,de mindkettejüknek.Aki fogságban él: a férj ,mert a veszteség fájdalma nem szűnik meg a bosszúval. Igaz hogy a gyilkos most megtudhatta mi a magány ,de számomra felfoghatatlan ,hogy ekkora áldozatot hozzon valaki. Igaz ,olyan lehet a fogoly számára ez a fajta rabság ,mintha élve eltemették volna , a fizikai szükségletei valamelyest kielégítve ,de csak annyira ,hogy életben maradjon , azonkívül semmi.
Azért ,hogy ezt a büntetést véghez vihesse a férj, cserébe törődnie kell a gyűlölt személlyel.Számomra ez ellentmondás.Olyan ,mint egy vezeklés,mintha így akarná a szeretett nő emlékét őrizni(?) Ha belegondolok ,nem hiszem ,hogy örülne az elhunyt kedves ,ha tudná ,hogy miatta/érte (is) ilyen áldozatot vállaltak.


48. Mütyürke (2013-01-15 16:08.00) aaaaa - (válasz Aniqo 6. hozzászólására)
Én kérek elnézést ezért a hülyeségért. Két kezem elég hozzá,hogy összeszámoljam hányszor néztem moziban filmet.


47. MU No1. (2012-12-30 12:37.46) aaaaa
El sem hiszem, hogy még nem remakeelték ezt a filmet, pedig pár év elteltével sajnos ez a szokás.Két óra hossza izgalom a bűnről és a büntetésről,a szerelemről és a viszonzatlan szerelemről.A film vége nekem kicsit szájbarágós,de még így is élmény volt a film.


46. Csabaga (2012-12-28 16:17.31)   - (válasz The Roli 43. hozzászólására)
SPOILER!

Az áldozat férje elkapja a tettest és az otthonában tartja "börtönben"évek óta és egy szót sem szól hozzá.
Vagyis börtön életfogytig,ahogy akarta,vagy legalábbis addig,míg a nő férje meg nem hal.

Itt kellett volna a filmet befejezni,de sajnos sok tekintetben egy viszonzatlan szerelem története inkább,mint krimi,így azt le kell zárni.Méghozzá "jól".


45. Mickemoto (2012-12-28 00:02.34) aaaaa
Izgulni, nevetni , megkönnyezni.Ennyi mindent lehet ezen a remek filmen.


44. Nyolcadik utas (2012-07-08 07:25.00) aaaaa
Egy film a szerelemről... Mert minden más köntörfal, mellékág...
Kiváló, hogy sosem látott arcokat látunk. Nincs sem anorexiás bálvány, sem levetkőzött izomfiú. Ellenben kapunk egy erős történetet, kiváló színészi játékot és mélységes humánumot. Érdemes tenni vele egy próbát!


43. The Roli (2012-05-26 00:00.37)  
Valaki leírná pontosan spoileresen a végén a csattanót mert nekem nem igazán jött át! Annyit értek hogy a pabló feláldozta magát az espositóért és azért lefordította a képeket hogy a felbérelt gyilkosok ne öljék meg mert nem ismerték. Aztán nem értem. A gomez akkor szabad lábon volt nem? Akkor hogy ölte meg pontosan a morales? És a végén azt a börtönös jelenetet végképp nemértem. Előre is köszi.


42. Jegestigris (2012-03-31 14:24.20) aaaaa
Nagyon klassz film, jó rendezés, szuper színészekkel és ritka jó történettel!


41. Dylena (2012-03-06 21:07.04) aaaaa
Ritka jó film. Végre egy alkotás, amely megérdemelten kapott szobrot. A fő karakterek mindegyike nagyon szimpatikus volt, (ami nálam nem jellemző), persze leszámítva azt a randa, aljas férget.
Spoiler következik!
Számomra az volt a film egyik csúcspontja, amikor a nő rájött a villantós jelenetnél a kihallgatás során, hogy tényleg az a féreg volt a gyilkos. A másik meg amikor a barátja lefordította a képeket.


40. Gerbo777 (2012-02-29 16:46.46) aaaaa
Elég komoly kis film, remek és életszerű alakításokkal...


39. Törölt felhasználó (2012-02-10 19:25.49) aaaaa - (válasz MeTaLcIcC 31. hozzászólására)
nem véletlen;)


parfumeshop.hu banner

38. Kappi (2012-02-10 18:42.47) aaaaa
Ez a film maga az ÉLET! Kihagyhatatlan alkotás!


37. Shikaka (2012-01-27 17:14.35) aaaaa
Én nem is értem miért nem írtam ehhez a filmhez véleményt... Anno még a spanyoltanárom mondta hogy ez nekem tetszeni fog, hát így is történt :D

Egy nagyon hangulatos nyomozós (?) romantikus (?) thriller (?), nagyon jól megalkotott karakterekkel, hatásos és életszerű szituációkkal, meg persze egy dúrva - bár szvsz várható - végkifejlettel.


Sandoval figurája pedig nagyon ott van:
"Egy férfi megváltoztathat mindent: a nevét, a címét, a családját, a nőjét, a vallását, az istenét, de egyvalamit nem tud megváltoztatni: a szenvedélyét."

(a fordítás lehet nem pontos, a 'novia' alatt lehet hogy konkrétan menyasszonyt értettek, nem nőt vagy csajt.)


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekSutyika14, 2019-07-19 13:0566 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Szemekbe zárt titkok adatlap
Eredeti cím: El secreto de sus ojos
Évszám: 2009
Rendezte: Juan Jose Campanella
Szereplők: Soledad Villamil, Ricardo Darin, Carla Quevedo, Pablo Rago, Javier Godino...

További információk

Szereplők fórumai
- Juan Jose Campanella - Vélemények
- Ricardo Darin - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk