Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A Goldman-ügy
- HBO, 14:15
Alkonyat
- Paramount Network, 14:45
A piszkos tizenkettő
- Film+, 14:55
A smaragd románca
- Moziverzum, 15:00
Kiképzőtábor
- Film Mánia, 15:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A Moszkitó-part (sorozat) - Vélemények
Melyik színésznővel/színésszel feküdnél le legszívesebben?
Shirley MacLaine - Vélemények
Szólánc (filmek nevével)
Szólánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Csuklyások - BlacKkKlansman aaaaa
Adam Driver aaaaa

 

Fórum - Mese a 12 találatról - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

12. Vbacs (2014-06-12 00:14.35) aaaaa
Az én 3 csillagom erre az alkotásra inkább azért ment, mert ebből a korból mostanában sok filmmel találkozom és ez nem tartozott a kiemelkedőbbek közé
1956-ban járunk, történelmileg súlyos dolgok következnek, filmművészetileg viszont egy kis szusszanást engedünk meg éppen magunknak a Rákosi-korszak vérvörös poklából, és csontig hatoló propagandagépezetéből. Nem mintha itt nem jelenne meg, de már egyéb, a rendszerre nem jellemző elemek is kerülhettek a filmbe. A nyugati cikkek megemlítése, a finom társadalomkritika és ugye a bukméker biznisz. Bizony nem vallanak az eddig a dolgozó népünk tanítását elősegítő elemekre, de 54 után ez változott.
A film közepéig ez fel is van tartva, na de utána jön az, ami azért mégiscsak árulkodik a korról. A közhelyes tanulság arról, hogy bizony nem a pénz boldogít, hiába mutatott ebbe az irányba a mű nagy része, hanem a bátorság, a merészség, és a tenni akarás.
Senkinek sem állt emiatt karrierje csúcspontjára, annyi szent, de nincs is panasz a színészekre.....igen, még Psota Irénre sem. Várkonyi narrálása meg mindent csak jobbá tud tenni. Nekem néha kicsit túlzott a film, néha ellaposodott és sok új dolgot nem kaptam tőle. Esetleg szerkesztést tekintve próbálkozott valami mással, de csak egy szocialista sémára épülő film (bááár ez a végéig nem egyértelmű) a sok közül.


11. Lilllllibulllli (2014-03-30 10:50.33) aaaaa
nekem is az időtálóóság volt az első gondolatom. nagyon szórakoztató a mai napig, ami természetesen a zseniális Makk mellett a hasonlóan legendás színészeknek is köszönhető. kiemelném Várkonyi narrálását, aki test nélkül is igazi karaktere a filmnek.



10. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2014-03-30 10:48.09) aaaaa
Élőben nem láttam csak a tvben. És ez nem mese, hanem sokkal több, olvasd Angelikát.


9. Find (2014-03-29 21:36.04) aaaaa
Hát ez a film jóval időtállóbb, mint mondjuk a Gázolás 56-ból. Kevésbé üt át rajta az ideológia, nem sérti a fülem a sok erkölcsös "haladó" gondolat. Igaz, a műfaja is más, ez egy könnyed vígjáték.
Makk Károly megint fantasztikus gárdát hozott össze. Liliomfi után ismét kamerája előtt Darvas, Ruttkai, Balázs Samu, és jönnek még hozzá a letűnt idők színészei Rajnay Gábor, Somló István, Peti Sándor, no meg az új idők színészei: Psota, Zenthe... mindez a teljesség igénye nélkül.

Kellemes dallamok, karakteres narráció, tömeg a stadionban, illedelmes gyerekek a padban, Gundel étterem, Wellington bélszín jó benyomásokat tettek rám. A történet számomra élvezhetően bugyutácska; a fordulatokon néha még meg is lepődtem. :)
Összességében tetszett, másodszorra is.


8. Bordal (2012-04-24 15:59.57)   - (válasz Angelika58 4. hozzászólására)
Köszönöm,!
Emlékszel? Egyszer egy magán Emailben írtam Neked összeférhetetlen alakokról. Ezek egyike volt Uramisten, aki mindössze két hétig tündökölhetett. Én voltam az egyik kipécézettje.
Hosszú(?) ideig én is totóztam és reménykedtem, hogy... De aztán beleért a bilibe a kezem... Ma viszont már hétről hétre nyerek! Mindig megnyerem azt az összeget, amit nem játszok el. :)Köszönöm, hogy mindezt elmondtad - helyettem is - hisz az a kor valóban erről szólt.


7. Menrot (2012-04-24 15:28.29) aaaaa
Angelika hahóóóóóóóóó


6. Menrot (2012-04-24 15:14.42) aaaaa
Értékelem is mert értékes film:)


5. Menrot (2012-04-24 15:13.40) aaaaa - (válasz Angelika58 3. hozzászólására)
Ez szép írás volt.Láttam a filmet,de nem tudnék összehozni ilyen remek véleményt róla.
Általában túlbonyolítok mindent és elmerülök önmagamban.Olvasd el légyszi,Lost Highway topic-ban azt a véleményemet amit írtam.(David Lynch rendezte)
Kiváncsi lennék mit szólsz hozzá.Az elején vannak helyesírási hibák dögivel:)Elég hosszú.


4. Angelika58 (2012-04-24 14:49.49)   - (válasz Bordal 1. hozzászólására)
Persze, az alábbi hsz. neked szólt. :))


3. Angelika58 (2012-04-24 14:37.55)  
Én igen, amennyiben valakinek számítok... :)) Mostanában pár régi filmet megnéztem dvd-n és érdekes,hogy éppen ezen a habkönnyű kis ócskaságon hagyta rajta leginkább keze nyomát a történelem.

A film 1956-ban készült , l957-ben mutatták be.A történelmi helyzet épp nem olyan sztorinak kedvezett, ahol csak a futballisták számára volt nyitott a világ, a nájlonharisnyától egészen a svájci batisztig.

A bemutató idején a "disszidálási hullám" már lezajlott,aki itthon maradt, kalandvágyból tette. Vagy hazaszeretetből vagy kitudjamiből és vagy megbánta, vagy nem.De a filmben még mindenki eszelősen vágyott külföldre, főleg "nyugatra", ahol köztudomásúlag a fákon terem a nájlonharisnya meg a svájci batiszt.

A magyar néző tudta, milyen az a világ, ahol , ahogy a fiatal tanár azt jegyzi meg, egy " balszélső, az nősülhet".Ahol a mártogatós tollal kitöltött totószelvényben lapul a boldogság ígérete. Miközben ábrándozva lehet dúdolni a "Csak egy kis emlék" című Fényes Szabolcs-melódiát.

Ahol a szereplők úgy vélik, a mesebeli 500 000 Ft-ból meg lehet oldani családalapítást, szakmai alárendeltséget hozzá nem értőktől, elnyomott és lenézett állapotot családtagoktól, méltatlan körülmények miatt elviselhetetlenné lett házasságot.

Hiszen a nyertesek azt hiszik, a pénzért szabadságot vehetnek maguknak.

Aztán, amikor rájönnek arra, hogy ott, ahol és amiben élnek, csak az számít, ha segítenek magukon és egymáson, ha igyekszenek megpróbálni a saját törvényeik szerint létezni, talán már nem is a pénz az, ami hiányzik igazából.

Ebben a filmben benne van Várkonyi Zoltán mesélőként,Tolnay, Ruttkai, Psota, Zenthe, Darvas,Peti Sándor, Sós Edit, még mint Sturcz, Péchy Blanka még mint Pécsi.És a nagy régiek, Somló István, Rajczy Lajos, Rajnai Gábor. A forgatókönyvet meg a fényképezést beosztotti állapotban jelezték olyan nevek,mint Bacsó, Szász Péter vagy Hintsch György.

Igen, akkor ilyen gazdagok voltunk.Később a nyeréshez már 13 találat kellett, aztán 13+1, 500 000 Ft-ból pedig a boldogságnak még az ígéretére sem telik.A Népstadion , amely akkor csurig megtelt a meccsekre, felszánható és sóval bevethető.

De a foci , az akkor legalább jó volt.


parfumeshop.hu banner

2. Uramisten! (2010-08-12 10:53.54)  
Hüm,hüm.Látod,hogy senki sem írt ide,de azért megkérdezed,minta valaki is válaszolna rá.A film témája neked mellékes.Mondom vicc vagy.


1. Bordal (2010-08-11 21:56.35)  
Hüm,hüm! Senki? Pedig több, mint 50 év eltelt azóta!
Jó volt látni újra a már csak emlékeimben élő Budapestet, és azokat a drága arcokat, akik azóta elmentek, vagy tisztes mamikákká és apókákká öregedtek, de még köztünk vannak. A film témája mellékes, a mondanivalója mára is érvényesen hétköznapi,de a múltat eltagadni nem lehet és nem is szabad.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVbacs, 2014-06-12 00:1412 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk