Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Tűzfal
- Viasat3, 21:00
Az élet dicsérete
- Epic Drama, 21:00
A bűn árfolyama
- HBO, 21:35
Pénzeső
- HBO2, 21:35
John Wick: 4. felvonás - Hagakure
- Filmbox Premium, 21:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Jay O. Sanders (71)
Lukas Haas (48)
Martin Lawrence (59)
Schell Judit (51)
Kai Wiesinger (58)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Paraziták: A szürkeség (sorozat) - Vélemények
Az öreg bánya titka - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Vicces videók - linkgyűjtemény :-)
Brian élete - A legjobb jelenet

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szeplőtlen aaaaa
Rebecca Hall aaaaa

 

Fórum - Tériszony (2009) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

22. Nyolcadik utas (2021-09-30 10:20.26) aaaaa
Vérszegény.
A film végi narráció próbál valami valósághátteret szolgáltatni a látottakhoz, de nincsen neki.
Könyörgöm! Ha négyen hat méteren belül követik egymást, miért kell összekötni magukat és tíz méterrel követni egymást a sötétben?
Az a helyzet, jobban belegondolva fostalicska ez málna szósszal.


21. Zebrau (2018-09-05 21:29.10) aaaaa
A film első fele, sőt, még a közepe is egészen élvezhető (a hangulata is elég feszült és izgalmas), amíg nem jelenik meg benne az a vadember. Onnantól kezdve Halálos kitérő koppintás.
Spoiler:
Én nagyon örültem, mikor az a Loic gyerek lezuhan a szikláról. Nekem nagyon unszimpatikus volt az első pillanattól kezdve. xD



20. Norbii92 (2015-08-16 15:40.27) aaaaa
Öt fiatal neki vág egy izgalmasnak ígérkező hegyi túrának, de egy ismeretlen gyilkos célpontjává válnak. Tipikus slasher felállás, ezúttal francia köntösben, ami már önmagában plusznak kellett volna lennie, lévén milyen horrorok kerülnek ki időnként a kezeik közül. Itt azonban minden volt csak nem horror, s minden létező klisé előfordult, a gyilkos meg csak addig volt félelmetes, amíg fel nem tűnt. Onnantól fogva a végével egyetemben egy kínlodás az egész. Apropó félelem, még tényleg az elején leledzik egy kis feszültség, és a karakterek közti súrlódások is megfelelően vannak ábrázolva ill. bemutatva, lehet is értük izgulni, kedvelni vagy épp utálni őket, s nem idegesítőek! Ez mindenképp plusz pont, na meg a környezet, a hegyvidék az valami csodás! De ennyi. Van ennél sokkal rosszabb alkotás is a témában, de többször nem venném elő. Egyszer elment. 3*


19. Michuu (2014-06-01 15:08.15) aaaaa
Egynek elment.


18. Az utolso szamuráj (2013-07-15 14:21.06) aaaaa
Hát ez komoly volt.
A Barlang felépítése visszaköszönt-volna...-abba is jóideig csak a mászkálás,itt hegymászósdi,meg karakterek közti feszültség,itt egy közepesnél pont 16 osztályzattal lanyhább nő miatt kellett volna a nézőnek átérezni mindezt.Színészi játék katartikus élmény,akitől meg illett volna rettegni,talán egy cserkészlánygárdából csiholhatott volna ki sikolyt,itt ő volt az Evil.Nekem egy csöves jutott róla eszembe leginkább,és óhatatlan az összehasonlítás néhány korábbi horrorral,ahol ilyenek irtották,kit illett:ez a figura azoknak uzsonna lett volna,nem tettestárs.
Viszont a hegy megválasztása jól sikerült,azt hogy HEGY,hihetetlen életszerűen játszotta,ennél a filmnél ennek is örültem-a végefőcímen kívül.


17. Eufrozina85 (2013-07-13 19:35.28) aaaaa
A film egy nulla, akkora hülyeségekkel, hogy iszonyat. Hogy a sztoriban egy fűszál eredetiség nincs, az hab a tortán, de képesek egy olyan munkát elétenni az embernek, hogy még nekem ég tőle a pofám.
A kötélhíd három 70-80 kilós pasi alatt nem, csak egy 50 kilós nő alatt szakad le, megbeszélik, hogy lefelé kéne menniük, de felfele indulnak, a fosos pasi, Loic, vagy ki, úgy mászik kötélre, mint a Cirque de Soleil legjobb artistája, de a végén azért hal meg, mert egy létrán nem tudja magát felhúzni...
A pasi lábát bekapja a medvecsapda, a barátnő elszalad segítségért, aztán mikor odaér, üldögél velük egy tíz percet, mielőtt kinyögné, hogy "ja mellesleg Lajos lábát ki kéne szabadítani"...
A gyilkos egy komplett idióta, nemhogy arról nem győz meg, hogy egy vérszomjas gyilkos, de arról se, hogy picit is félni kellene tőle bárkinek is, ebbe beleértve a szúnyogokat is... A csaj csak picsog meg sikítozik, de a pasi egy ujjal nem nyúl hozzá. A két barát, akik a csajért versengenek, időnként imbecilis üzemmódba kapcsolnak, és lerúgják a másikat lépcsőn, meg ilyesmi... mennyire hiteles már, hogy azon a közepesen ronda csajon megy a cicaharc még túlélési helyzetben is?
Van itt erdőben jelzőfénnyel rohangálás, majd a lelkiismeret hatására töksötétben visszatalálás a házhoz, egy csapat unszimpatikus kretén, akik visítoznak össze-vissza, egy gyilkos, aki kb annyira van a helyzet magaslatán, mint egy napközis óvónő.
Végig az volt az érzésem, hogy minden jelenetben félútig mentek el, és ott leálltak. Lehetett volna több, véresebb, fordulatosabb, meglepőbb, de nem lett.
Helyette lett belőle egy film, amiben dulakodás közben a nyílvesszőt a rosszember lábába döfik, pedig 30 centire ott a feje is, illetve ahol harc után a még élő gyilkostól elsétál az életben maradt áldozat, de előtte eldobja a kést, nehogy legyen nála valami védelem...
Nem tudom, hogy ekkora hulladék filmeket meddig lehet még eladni embereknek, de ez már siralmas.


16. NeoBoy27 (2013-07-13 12:54.39)  
bicikli túrázna ilyen erdő szerű részen, az is horror, thriller jellegű az elején a csaj meg a csávó ilyen erdei faházba vannak, a címe kéne köszönöm előre is!


15. NeoBoy27 (2013-07-13 12:53.21)  
Sziasztok! Van egy hasonló film a film+ is adta, ilyen túra szerű biciklivel mennek és átmegy az egyik szereplő ilyen alagúton vagyis olyan helyen bicikliznek ami le van zárva hasonló film ez is mi a címe valaki leírná? Köszönöm előre is! Sziasztok!


14. Bobo 888 (2013-06-14 19:17.11) aaaaa
Érdekes 1 csilliárdjára ellőtt sztorira épülő horrorocska, ami az első fél òrában nem is rossz s a feszültséggel is kimondottan jòl bánik,majd...gagyi őrült és lepkefing gyenge brutalítás...inkább a Függőjátszmára hajaz mint sem az Evil Deadre...jòszívű hármas alá az első òra okán...


13. Sötétszív (2013-05-09 22:50.03) aaaaa
Abel Ferry két stilusú filmet rendezett: egyrészt a film első felében ott van a hegymászós rész, ahol a szakadék feletti jelenet-ahol azon a hídon kelnek át- elég izgalmas, és feszült lett. Aztán vált egy nagyot, és egy kaszabolós horrorfilm lett belőle. Amelyet mintha láttunk valahol, és nem is egyszer. S ez a film legnagyobb hibája, hogy túlságosan sablonos lett, na meg a színészi játék. Egyszer nézhető átlagos horrorfilm, amely sokkal jobb is lehetett volna.


12. Bean (2012-10-15 14:21.07) aaaaa
Itt nem avval van a probléma alapvetően, hogy már láttunk kis milliárd ilyen és ehhez hasonló filmet.
Még tetszett is, hogy ezeket a mászásokat egész jól vették fel és bevallom nekem a hidas rész volt a film "legparásabb" része.Az ilyen filmeknél a logikai bukókat sajnos ha tetszik ha nem akkor is szőnyeg alá kell söpörni.Azt viszont már nem tudom besöpörni amikor egy fő gonosz egy másodperci sem tudja elhitetni velem, hogy egy eszement gyilkológép aki élvezetből teszi amit tesz.
Borzasztó volt, a rendezőnek sikerült semmi félelem keltést elérni és mind-e mellett oly dolgokat élt túl a kis gonosztevőnk, hogy már nem csak a karakter hitelét vesztette el, de az egész film hangulatát is.
Nem csodálkoznék, ha lenne 2. rész ahol feltámad ez a görcs vagy épp túlélte a dolgokat.


11. Tysonrichie (2012-09-25 14:01.59) aaaaa
Teljes egészében a Halálos kitérő másolata.


10. Csupi1 (2012-09-09 20:48.40) aaaaa
Egyszer nézhető film. Teljesen sablonos és kiszámítható. És egy kicsit lassan indul be.


9. Eurodog (2012-09-09 17:48.56) aaaaa
Szerintem nem rossz film.Csak azt nem értem hogy kerültek hirtelen annak az elmebetegnek a házához? És az a tériszonyos csávó aki a sziklafalon még parázott,(úgy nézett ki hogy "egy kerékkel kevesebb van neki")a végére milyen bátor lett.Meg az erdőben azt mondta egyikük hogy kössük össze egymást, vagy valami,aztán nem is látszott hogy "összekötözködtek" vagy olyan nagy távolságot hagytak egymás között?


8. Aduász (2012-09-08 17:38.25) aaaaa
Ez a film,úgy egy rakás sz..r ahogy van. A cselekmény még érdekes is lenne,akármilyen lerágott csont a sztori,viszont amikor megjelenik ez a boborjánnak öltözött orvadász onnantol szinte nevetségessé válik ez a film.. Amikor a szikla peremén verekednek.. Ugyan már:D


7. Gerbo777 (2012-09-07 00:04.01) aaaaa - (válasz Lükesrác 6. hozzászólására)
Egyetértek ;)


6. Lükesrác (2012-09-06 09:13.21) aaaaa
Egészen jó indult, a hegymászós-kötélhídon átkelős rész kellően feszült és izgalmas. Aztán egyszer csak vesz egy nagy kanyart a film, és átvált, ahogy a többiek is írták, a Halálos kitérő-féle ösvényre, és innentől kezdve egy sablonfilmet kapunk. A szinkronszínészeknek nem lehetett nehéz dolguk, a "szöveg" nagy része ordibálásban és zihálásban merül ki, ami többször nagyon idegesítő volt, főleg az az orrvadász, vagy mi, aki vadállati hangú bömbölésen kívül mást nem produkált. Egészében véve nem tetszett, ha a hegymászós vonalon maradnak, talán jobb lehetett volna.


5. Bbit (2012-09-05 23:01.16) aaaaa
Akkor is lehetett volna egy jó film, ha csak a hegymászásról szól... Amíg a klettersteiges rész ment az elején, az szerintem jó volt.
Nagyon a halálos kitérőre hajazott!


4. Palot (2011-06-06 16:46.55) aaaaa
Izgalmasnak izgalmas, de annyira sablonok mostanába ezek a filmek. Pár nagyarcú suhanc, homlokegyenest azt csinálják amit tilos, már kész a katasztrófa, s persze van benne egy darabolós, belezős eszelős, aki mindenkit kifiléz. Enélkül is lehetne izgalmas filmet csinálni szerintem :-).


3. Rennee Ewing (2010-11-26 15:09.13)  
Többet vártam tőle, pláne mert francia.



2. Mamba78 (2010-11-25 21:03.18) aaaaa
Jó film volt,tényleg Halálos Kitérő féle,de izgis.


1. Nickykee (2010-07-29 22:15.52) aaaaa
Nem volt rossz. A Wrong Turn-re tudnám hasonlítani, annak kicsit a koppintása, de ettől függetlenül izgalmas film.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyolcadik utas, 2021-09-30 10:2022 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Tériszony adatlap
Eredeti cím: Vertige
Évszám: 2009
Rendezte: Abel Ferry
Szereplők: Fanny Valette, Johan Libéreau, Raphaël Lenglet, Nicolas Giraud, Maud Wyler...

További információk

Szereplők fórumai
- Jean-Pierre Taieb - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk