Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Chloe - A kísértés iskolája
- Filmbox Premium, 02:20
Törvények felett
- AMC, 02:35
Itt a vége
- HBO, 02:41
A bátrak igazsága
- Mozi+, 03:00
Pokoli küldetés
- Film+, 03:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Skylines - Vélemények
Rock zene
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vámpírok harca aaaaa
E. O. Chirovici aaaaa

 

Fórum - Elátkozott város - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

16. Lifeisamovie (2022-07-26 21:48.14) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=Y4CffhEQagY
Mirczyński - Respect is everything


15. Dobsony (2020-06-23 21:32.12) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 14. hozzászólására)
Köszi az ajánlást, már rá is került arra a bizonyos listámra. :)



14. Lifeisamovie (2020-06-23 20:34.53) aaaaa
https://www.filmkatalogus.hu/Verveszteseg--f31550
Ez pedig egy pótlásnak jó, ha lezavartad mind a három részt, a főszereplők szintén Bodnia, Buric és Mikkelsen.


13. Dobsony (2020-06-23 18:34.52) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 12. hozzászólására)
Úgy lesz, várom már mivel folytatják a sztorit, ahogy láttam 8 ill. 9 évvel később. :)


12. Lifeisamovie (2020-06-23 18:22.10) aaaaa - (válasz Dobsony 11. hozzászólására)
Meglepően a harmadik még kurva jó. A kiégett Milo felejthetetlen éjszakája...Ki ne hagyd!!


11. Dobsony (2020-06-23 18:05.12) aaaaa
A Ravasz, az Agy.... koppenhágai verziója két évvel a Guy Ritchies brit előtt megszületve.
Amíg az egy humoros, a valóságtól kicsit elrugaszkodott darab, na ebben semmi humor, viszont erősen életszagú. 90-es évek, bömbölő techno zene a diszkókban, drogok mindenhol, suhogós jogging a rajokon, a menő verda pedig a batár Merci minnél nagyobb motorral és a hozzájáruló fogyasztással. Radovan kemény mint a vídia, Milo meg mindent visz, de nem csak a Való Világban.
Imádom a kilencvenes éveket, a skandináv alkotásokat, a gengsztermozikat. Ebben a moziban minden benne van, ahogy Döglényék megénekelték, "pénz, drogok, fegyverek , na meg a bulák".
Kíváncsian várom a két folytatást, amit az imént szedtem le feliratosan. :)


10. KongFan (2013-05-14 11:18.16) aaaaa - (válasz KongFan 9. hozzászólására)
Basszus ez kimaradt. Sok jelenet szerintem fölöslegesen túl van húzva és néhány párbeszéd, rettenetesen túl van írva. Időhúzásnak éreztem. Bőven lehetett volna vágni a filmből. 80-90 perces terjedelem megfelelőbb lett volna.


9. KongFan (2013-05-14 11:00.04) aaaaa
Szóval Refn első filmje. Jó volt. Érdekes összehasonlítani ezt a mozit a Drive című későbbi remekművével. Vannak hasonlóságok. Egy ezerszer látott sztorit mutat be, de piszkosul hihetően, kegyetlenül, embertelenül és valóságszerűen. A művészfilmes hatásoknak viszont nyoma sincs.
A kis költségvetés viszont, még hozzá is tesz a nyers hangulathoz és a képen vágó brutalitáshoz. Iszonyatosan érződik és látszik rajta, hogy ezt bizony európaiak rakták össze.
A színészek nagyon jók voltak, nagyon erős a játékuk, sajnos Mikkelsen mester elég keveset szerepelt, de még így is üdítőek voltak a jelenetei.
Sajnos miután ő kikerül a képből, és úgy nagyjából egy óra után, a cselekmény leül és számomra kissé érdektelenné és unalmassá vált. Már nem tudott annyira lekötni, valahogy elveszítette a kezdeti lendületét.
A főhősért pedig valahogy nem tudtam izgulni. Érdekes figura volt, de nem kedveltem meg. Gondolkodtam a film közben, hogy csak hat pontot/három csillagot adok rá, de aztán jött a finálé. Ami annyira hirtelen jön és annyira gyomron vágja az embert, hogy csak pislogtam rajta. Ezért viszont mindenképpen megérdemli a "jó" osztályzatot, mert ilyet azért nem sűrűn lehet látni. Az álomgyárból biztosan nem.
Kíváncsi vagyok a folytatásokra. Ezt és a jövő hetet rászánom Refn filmjeire. Érdekel miket csinált még ez az ember.


8. Menrot (2012-06-18 23:34.37) aaaaa
Rengeteg van.Kezdhetnéd egy lelkileg nagyon megviselő, de igen nyers filmecskével.Mondjuk véle: http://www.filmkatalogus.hu/Orokre-Mery--f30452

Van folytatása is.Gyomor és szívhasító, a második nagyon erős film.(Fiúk szabadlábon)


7. Kovbojka (2012-06-18 22:27.06) aaaaa - (válasz Menrot 6. hozzászólására)
nyugodtan, lehet megnézem őket.:)


6. Menrot (2012-06-18 22:25.51) aaaaa - (válasz Kovbojka 5. hozzászólására)
EMBERT próbáló az biztos.
Ajánljak még párat?"Nyersebb és durvább" filmeket amolyan "művészies teremtményeket"?:P


5. Kovbojka (2012-06-18 22:19.37) aaaaa
Hát ez tényleg embert próbáló volt. 1 óra 40 perc tömény depresszió, trágárság, kurvák, drogosok, maffiózók, tönkrement emberi sorsok, kifizetetlen adósságok, gyűlölet, ármány... és még sorolhatnám. Ebben a filmben gyakorlatilag nincs semmi jó. És emberek, ez lenne a reális??? Szerintem még a legutolsó lecsúszott dealernek vagy kurvának van valami apró öröm az életében, akármilyen elcseszett is az élete. Vagyis jó... tegyük fel reális, biztos volt ilyen már nem egyszer. De! szerintem van egy határ amit már Refn túllépett. Elvette a filmélményt 100%-ban. Ez annyira levitt a mélypontba, hogy egy cseppnyi katarzis sem jött át. Ennyire nem kéne... mocskosat vagy... inkább kilátástalanul gonoszat alkotni. Kicsit elvette az életkedvem, kurva jól jött ez még a családi tragédia után...
A még szörnyűbb, hogy a színészek nagyrészt óriásit alakítanak. Kim Bodnia mint Frank tökéletes. De a kedvencem volt az Zlatko Buric, azaz Milo. Igaz ő is egy utolsó szemét volt, de talán ő aki valami színt vitt ebbe sötét rémképbe. Ahogy mondta: "Frankie", az már maga zseniális volt.
Ezért fogom a 3. részt megnézni (mégha állítólag az még durvább) mert ott ő a főszereplő.:)

jah, és nem akarom senki kedvét elvenni, ez csak az én véleményem, nem tetszett, ennyi.:S


4. Az utolsó Filmcézár (2012-01-10 11:55.03)   - (válasz KenytheOne 3. hozzászólására)
Refn legjobb filmje.Így 16 év távlatából,már nem tűnhet olyan durvának mint akkoriban.Nekem nagyon tetszett.Nyers és brutális.És igen,ennek a mozinak is vannak hibái,jobban kidolgozhatták volna a karaktereket,a sztorit pörgősebre is csinálhatták volna,igen,de ez van,ezt kell elfogadni.Szíved joga negatív véleményt alkotni,nincs ezzel baj,csak ez egy piszok erős darab.
Ez a mondatod érdekes."Azért Kim Bodnia nem alakít rosszul, bár a Kínában Kutyát Esznek sokkal jobb mozi vele, ott is hasonló a felállás, csak sokkal emberbarátabb sztori és igazi dán humor, ami ebben a filmben nincs."Ebben a filmben minek lenne humor?Pl nekem meg se fordult a fejemben,hogy hiányzik belőle a humor,nem illet volna bele.Olvastam,a 3. részét már meg se nézted.Szerintem tegyél majd vele egy próbát.Abban Milo a főszereplő,az Ő 1 napját mutatja be Refn.Piszkos film ez a Pusher,ahogy írtad.A rothadó emberi lelket mutatja be nekünk.Ku... jól.


3. Törölt felhasználó (2012-01-02 23:30.49) aaaaa
Piszkos film. Refn a mocsokból táplálkozik, mindent alulról mutat meg, annyira nyers, annyira filmtelenül valósághű, hogy számomra ezt már rossz nézni. Gyűlölöm a drogot minden formában és sajnos a film nagyrésze ennek a szipózásáról szólt, vagy a megszerzéséről... Nincs különösebben nagy történet, egy szimpla "fizetsz vagy kinyírunk" felállás, csupán életszagúbbra van átírva, mint a hasonló mozik. Azért Kim Bodnia nem alakít rosszul, bár a Kínában Kutyát Esznek sokkal jobb mozi vele, ott is hasonló a felállás, csak sokkal emberbarátabb sztori és igazi dán humor, ami ebben a filmben nincs. Igazából nem tudom, mire adom a 3-ast, talán mert MIkkelsen is itt volt, meg hát voltak jó zenék és a végére egész izgalmas is lett, a legvége pedig ütős. De ezen túlmenően az általam amúgy sem kedvelt Refn eddigi legrosszabb mozija, amit a 2-vel sikerült tovább tetéznie :)



2. Chris92 (2011-11-18 16:36.28) aaaaa
Mocskosul erős darab, látszik is minden képkockáján, hogy Refn sosem volt egy finom rendező, hanem inkább olyasvalaki aki megszállottan kutatja a néhol stilizált ám jelen esetben a realitás talaján két lábbal álló mocskot és az emberi erőszakot legerőteljesebben, és néhol legváratlanabbul megmutató figurákat és történeteket. Koppenhága aljas utcáit mutatja be hét napban egy drogdíler szemén keresztül. Drogosok, prostik, partihelyek, bárok, rosszul elsült üzletek, zsaruk, szerb nehézfiúk, farkastörvények...ezen körülmények között kemény dolog életben maradni és jól működtetni a bizniszt, de Frank barátunk talpa alatt különösen forr a föld, a zsaruk és egy tetemes pénztartozás miatt. Végig kézikamerával dolgozó, dokumentarista, mégis teljesen filmszerű és dinamikus rendezői stílus, kiszámíthatatlan, fordulatos és életszerű történetvezetés, hiteles és erős színészi játék. És persze mesteri zenei aláfestéssel (Refn ebben úgy látszik verhetetlen) és a brutalitás váratlanul kirobbanó, ütős jelenetivel való mesteri kombináció. Aki teheti fizessen be rá, hisz egyedi és piszok autentikus darab, mellesleg Mads Mikkelsen-t kopaszon látni külön unikum.


1. Legisfalk (2010-07-20 23:21.49) aaaaa
A pusher a nyugati szlengben a nepper, vagy inkább a dealer szinonimája, a Pusher pedig talán Guy Ritchie őrült gengszterfilmjeinek nyers, komoly és életszerű előzménye, érzésem szerint valahol a Romper Stomper és a Pattogatott kukorica között. Gyors vágásokkal, idegesen ugráló képpel, kézikamerával, feszült pörgéssel. Dániából, amiről azt hinné az ember, hogy utolsó bűnözőit a viking pogánysággal temette el, már vagy ezer esztendeje. De úgy néz ki, hogy nem, Frank és Tonny haverja legalábbis elég keményen nyomják a dílerkedést, noha lapos hazájuk némi bűnözőimportra is szorul, Koppenhága utcáin szerb nehézfiúk lökik szét nagyobb tételekben a keménydrogot, miközben Arkan tigrisei diszkréten, de nem kevésbé keményen villantják le tekintetüket az amúgy elég ótvar falról. Ezeknek a kedélyes csetnikeknek pedig nem jó dolog tartozni, ezt Frank hamarosan a saját bőrén érzi meg, és az a fékeveszett energia, amivel az éjszakákba dobálta bele magát, meglehet, kevésnek bizonyul az életben maradáshoz. Önző gazemberek és kisiklott kurvák droggal, pénzzel és erőszakkal hajtott, nagyvárosi hullámvasútja, egy olyan fickó rendezésében és olyan színészek tolmácsolásában, kiknek tehetsége jócskán lekörözi ismertségüket. (Kivéve talán Mads Mikkelsent, aki azóta szert tett némi népszerűségre, nos, ez az egyik első film, amiben szerepet kapott.)
Drogos, és főleg bűnözős filmek között a Pusher valószínűleg alapmű, számomra nem is annyira azért, mert kb. filmtörténetileg sem jelentéktelen munka, hanem mert baromira életszagú, hiteles, sőt, szinte már személyesen ismerős anyag!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2022-07-26 21:4816 hsz
KérdésekMichuu, 2017-05-29 06:574 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Elátkozott város adatlap
Eredeti cím: Pusher
Évszám: 1996
Rendezte: Nicolas Winding Refn
Szereplők: Kim Bodnia, Zlatko Buric, Laura Drasbaek, Slavko Labovic, Mads Mikkelsen...

További információk

Szereplők fórumai
- Mads Mikkelsen - Vélemények
- Nicolas Winding Refn - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk