Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Gothika
- Film Café, 00:25
Borotvaélen
- Film4, 00:35
Lángoló jég
- RTL Három, 00:45
Eladó a szerelem
- Filmbox Premium, 00:55
Sicario - A bérgyilkos
- Mozi+, 01:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények
A sógun (sorozat) - Vélemények
A legjobb filmzenék!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Dűne: Második rész aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - Solomon Kane - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
56. Csak annyit hogy... (2015-02-09 19:40.34) aaaaa
Elvileg ennek a filmnek jónak kellene lennie, de mégsem az. Sajnálom, mert jó is lehetett volna. De unalomba fullad a felétől, ami elég csúnya dolog egy akció-horrortól.
Ahogy írták, nem egy nagy költségvetésü film, de nem ezért rossz. Hanem a nemlétező forgatókönyv miatt. :=(


55. Wayne17 (2013-03-09 14:16.12) aaaaa
Csak rá vettem magam,hogy megnézzem és nagyon jól tettem.Nagyon tetszett a film,a középkori hangulata megfogott és a története is tetszett,eléggé hasonlít nekem ez a Van Helsing-re talán ezért is tetszett annyira.:)



54. Egyszerűsrác80 (2012-07-20 00:25.58) aaaaa
Felemás érzéseim vannak.Erről a figuráról nem is hallottam,Howardtól a Conan ugrik be(és abból készült két film Scwarzival,meg egy-számomra-feledhető remake). Kíváncsi voltam,mi lesz itt,de néha azt éreztem,leül a film,pedig nem is hosszú.Hősünk meglehetős nagy aktivitással veti bele magát a harcokba,és ellenfeleivel is lazán végez.Egy suhintás,és meghóttál.Egy idő után nehezen tudtam szorítani érte,a szövegek is néha döcögősek,az Úr meg elfordult hősünktől...És valószínű,nem ártott volna még bele feccölni pár milkót,mert az a sziklaharcos,vagy óriás,mittomén,hát kissé furán festett.És a vége is nekem olyan összecsapottnak tűnik.
A zene az pozitívum,Badelt muzsikája hangulatos aláfestő,bár eredetinek nem igazán érzem.A fényképezése tetszett,amikor harcra kerül sor,van dinamika,fröccsen a vér is(még jó!),a díszletek se voltak rosszak,sokszor esik az eső is,az meg ad a feelingnek.Szerintem.Színészi játék nem túl bonyolult,de ezt a karakterek megkívánták,gondolom.Purefoy nekem oké,a hangja nem különben,föltűnik Pete Poslewithe,meg Max von Sydow is...
Fantasy kalandfilm.Van hangulata,mégaz is lehet,hogy újranézem.Addig értékelésem marad ennyi.


53. Wayne17 (2012-06-19 00:25.22) aaaaa
Ezt reklámozták anno mint Van Helsing 2....most ez azt próbálná lemásolni?Érdemes ezt megnézni?


52. Dini1987 (2011-10-13 12:43.59) aaaaa
Rendkívül hangulatos kalandfilm. Szándékosan kalandfilmet írok mert horror nem volt fantasy is csak nyomokban (szerencsére)-de ez szigorúan csak az én véleményem. Az eleje meg a vége kivételével nem volt teli varázslatokkal meg törpékkel meg szörnyekkel. Ez igazából így is volt jó nem ment el komolytalan vonalra, egy jó vérengzős pörgős néhol ijesztő kalandmozi. Nagyon tetszett pedig nem különösebben kedvelem a középkoros lovagos filmeket, pláne nem a varázslós stb. Harry Potter, Gyűrűk ura féleségeket. (nem is láttam egyiket sem) Ezért nem kell nekem esni nekem ez nem jön be kész! Hibái és amiért nem jár neki maximális pont, persze műfajon belül ezt már leírtam máshol is. Kevés ez az 5 csillag nem lehet igazán jól pontozni javasolnék 10csillagra való áttérést. Mert itt 4csillag de 10nél kb adnék neki egy 6ost 6,5 az talán jobban mutatná a valódi véleményt, na mindegy is..Tehát néhol a látvány azért elég gagyi volt főleg a végén az a démon valami...egy jobbféle játékban már komolyabb grafikái vannak az ilyen szörnyeknek, meg talán a valódi hús vér gonosz szereplőktől néhol inkább mosolyogni támadt kedvem mint félni. Ezek a rojtos fejű skinhead-ek, meg a varázsló a végén olyan volt mint valami extrém punk a szigetről :D Összegezve azért inkább jó ez a film mint rossz hacsak egyszer is de érdemes azt a bő másfél órát rászánni.


51. Ozi97 (2011-09-24 09:14.48) aaaaa
jó film lesz*


50. Ozi97 (2011-09-24 09:14.23) aaaaa
nagyon jó film,ahogy már ezt előttem is mondták,ez tényleg nem akciófilm,a lényeg,hogy egy nagyon jó kis kaland-fantasyt sikerült kihozni belőle
Nekem garancia volt,hogy film lesz,mert ez egy ízig vérig brit film,legalább annyira lenyűgözött,mint a Vadász és a Démoni Harcosok


49. Nyolcadik utas (2011-09-11 12:38.41) aaaaa
Alapvetően nincs ezzel a filmmel semmi baj. Leszámítva, hogy teljesen átlagos. Talán még Badelt zenéje volt a legjobb!! Olyan film, amit megnézel, felteszed a polcodra, aztán elfelejtkezel róla.


48. Sötétszív (2011-08-27 01:07.30) aaaaa - (válasz Sötétszív 47. hozzászólására)
*készült


47. Sötétszív (2011-08-27 01:07.16) aaaaa
Ez egy kis költségvetésből fantasy film. Ez meg is látszik a látványon, de különben egészen szórakoztató kis film lett, pedig nem sok jót vártam tőle. Szerintem ütős kis mozi, melyben Pete Postletwaite is feltűnik. Nyugodjon békében!


46. Acrab888 (2011-08-22 17:50.53)  
spoilerlehetőség :)
Összességében egy jó Van helsing, left 4dead és costantin démondvadsáz, a végén zorro mix :D
Az elején nagyon utáltam a főhős fickót, később kevésbé. Inkább dráma, mint tipik gyilkolós akciófilm, a forgatókönyvet nagyon az általános jelképekhez igazították (pl. bejárt életút...).

Az nagyon tetszett, mikor a gyógyító asszony mondja, hogy: "a mocskos pogány babonáktól gyógyultál meg..." :D
Személy szerint jobb, erősebb fényképezést vártam, az olcsó sárban fetrengést feljebb turbózhatták volna. A fináléban nem tudom, hogy ti hogyan látjátok, de szintén olcsó forgatókönyvi fogás, ahogy minden a bágyatag főhősre koncentrál. Körülötte a harcot lehetett volna jobban fokozni, már ha csak azt vesszük, hogy elvileg ez volt a sötét nagy úr központja. Itt csak annyira gondolok, hogy pár pillanat erejéig esetleg bemutatják, hogy Solomonnal párhuzamosan harcolnak az emberei az ajtó előtt mind jobban tömörülő zombikkal.

44. Filmman: Nagyon tetszik amit írtál, főleg a "megtartott káosz hangulat" kifejezésed. Ez tényleg jellemző a film történetére, s bár vannak általam észrevételezett negatívumai... épp ezért is én is ajánlom megnézésre másoknak. Egy különös drámai massza, amit vászonra gyúrtak. Legérdekesebb számomra a főhős belső vívódása mely áthatotta a "cselekményt" - jajj de irodalmi fogalmazás :D - na szóval merész vállalkozás volt erre építkezni az alkotóknak és végeredményben díjazom a próbálkozásukat :D


45. Norbii92 (2011-08-02 17:04.11) aaaaa
A Van Helsinhez hasonló, azonban annál jobb film a Solomon Kane! Az egész filmnek nagyon jó hangulata volt, sötét és mocskos, a harcok kemények voltak. Sőt, végre nem egy vértelen látványfilm, hanem egy véres kaland-fantasy, szóval vannak levágott fejek stb. Az effektek kicsit gyengének tűntek, de összeségében jók voltak! Pedig van itt minden: boszorkány, gonosz varázsló, öntudatlan szörnyek, démon és még az örödög Kaszása is megjelenik! És mindegyik jól néz ki!
A főszereplőt James Purefoy játssza nagyon jól, bár én először nem ismertem fel! Kinézetre is Van Helsingre hasonlított. A többi színész sem volt rossz.
Összeségében egy jól sikerült, többször nézős kis kaland-fantasy a Solomon Kane! Ajánlom mindenkinek akik szeretik az ilyen filmeket és még nem látták! 4*


44. Filmman (2011-05-20 12:45.01) aaaaa
Nekem tetszett. A kezdés nagyon jó és erős, de szerintem utána kicsit se ül le. Ez NEM akciófilm. Ha Ti a történet hű követésére azt mondjátok, hogy leül, akkor a 11-12 órányi Gyűrűk Ura Trilógiából 7-8 órát minimum ülnek a dolgok? Én nem nevezném a filmet pörgősnek, néha kicsit ütemezettebben halad, de egyébként nagyon jól követi a történetet. És szerelmi szál sem volt benne, pluszpont. Az üresjárattal melyik jelenetre céloztok? Mikor annál a papnál van Solomon, aki korcsokként a pincében tart pár "követőt"? Nos az egy az egyben olyan, mint a Kaptár 3 elején, ahol pár túlélő fertőzött kutyáknak dob oda pár embert a saját szórakozásuk miatt. De ebben nem olyan, csak az alapkoncepció ugyanaz. A papnak az ismerőseit "fertőzték" meg, és nincs annyi lelki ereje, hogy megölje őket, és annyi se, hogy hagyja őket meghalni, és még hisz abban, hogy azok az ő ismerősei, így idegeneket vet oda nekik, mert ha neki kell választani idegen és ismerős között akkor az ismerőst választja, még akkor is, ha azok már nem öntudatos lények. A végén nekem furcsa volt, hogy először átszúrják Solomon szívét, utána elvágják a derekát, de még utána leszúrja és felgyújtja a nála erősebb bátyját, még játszik egy fogócskát a számomra Balroq hatású szörnnyel, és lazán különösebb célzás nélkül átlövi Malachi, a főellenség homlokát. Ez itt nekem furcsa volt, ráadásul jobb lett volna egy Cerberus, vagy maga az ördög kaszása a film elejéről, aki ott is volt, csak sokkal bénábban.

A színészekkel elégedett vagyok, megtették amit meg kellett tenniük. Kiemelném MacKenzie Crookot (A Karib-Tenger Kalózai filmek Ragetti-jét), mert szerintem nagyon jól hozta a pap szerepét. Abszolút elhitette velem, hogy ő egy jó pap, és mikor azt mondta, hogy "Nem. A gonosz idebent van." akkor azt hittem, hogy nekiesik Solomonnak. Valamint kiemelném még Peter Postlethwaite-t, Rachel Hurd-Woodot és Patrick Hurd-Woodot akiknek a neve fel sem került ennek az adatlapnak a stáblistájára. Purefoy szerintem jól hozta Kane-t, elégedett vagyok vele.

A folytatásokat illetően az a véleményem, hogy ne legyen. Nagyon tetszett ez a film, de ha csinálnának hozzá folytatást, akkor semmi újat nem tudnának hozni. Ha meg Solomon szerelmes lenne az csak rontana rajta.

Nekem valahogy kicsit olyan, mintha összegyúrták volna a Gyűrűk Urát és a Van Helsinget. Ezt a masszát megtartották alapozási koncepciónak, és nagyon sok jó dologgal építették volna fel a házat a korábban lefektetett alapra.

A látvány nagyon precíz, nem dramatizálták túl, de nem is egyszerűsítették le. 1600.-ban már voltak kovaköves pisztolyok és puskák, erősen voltak kalóztevékenységek, az Új Világba is sokan akartak eljutni, mégis amikor a pestisben meghalt gyereket dobják a tűzre, és látjuk azokat a tipikus pestis elleni maszkokat két emberen, az egy csapással visszarepít minket a sötét középkor hangulatába, és az elkísér minket végig a filmen. A film hangulata szenzációs. Korok és fanatasy világok keverednek benne, egy hihetetlenül jó elegyet képezve. A filmben semmi félelmetes, vagy ijesztő nincs, és semmi sem akarja megijeszteni a nézőt, vagy félelmet kelteni benne, mint a horrorokban, megtartja a káosz hangulatát.

Véleményem szerint ez egy nagyon jó film, megérte rászánni a 99 percet, többször is meg lehet nézni, ajánlom mindenkinek.


43. KriszdNb (2011-05-14 20:20.02) aaaaa
másfél óra alatt 4 giga szabad hely...


42. Emmerich (2011-04-04 00:22.08)  
többet ki lehetett volna hozni ebből a filmből.jó kezdés után erősen visszaesett.látványos,szép,jó film lehetett volna.talán ha más rendezi.emmerich


41. Equium (2011-03-29 01:42.42) aaaaa - (válasz Városi vadász 36. hozzászólására)
Tokeletesen megfogalmaztad a velemenyemet, koszonom :)


40. Weser (2011-02-12 09:56.25)  
Elég látványos film. Kiváló, szeretem.


39. 1-2 (2011-02-09 14:51.59) aaaaa
Sztem jó film lett.


38. Tysonrichie (2010-12-10 01:13.36) aaaaa
Egész jó film, bár nekem van egy kis Van Helsinges beütése.


37. Az utolso szamuráj (2010-10-28 14:28.59) aaaaa
Amúgy a legjobb pillanat a moz...izé,ebben,mikor Solomon vállát úgy átdöfik,hogy még,ám ő fél perc múlva 2 kezes kardozást leművel:))De majd jön a fantasyk tudora,s megmagyarázza,DD


36. Városi vadász (2010-10-12 19:09.59) aaaaa
Nagy reményeket fűztem ehhez a filmhez, de már meg sem lepődtem az eredményen. Erős kezdés után hatalmas visszaesés. Még egészen jól indult, fel is csillant a szemem, gyönyörű képi világ, igényes lények. De aztán, nem történt semmi. Nem mondom, hogy üti A király nevében-t, mert azért annyira nem volt szemét, de majdnem. A végére már nézni is unott voltam.
Gyenge harmatfing


35. Schampoon (2010-09-09 16:26.49) aaaaa
skacok. a CGI az télleg nagggggyon gagyi, de mindenki azt írja, h több pénzből mennyivel jobb lett volna. inkább az a fontos, hogy ennyiből ezt így megtudták csinálni. sztem fa.za!!! párbeszédek..pff 16.század emberek!


34. Kahlan (2010-09-05 12:26.09) aaaaa
Nem rossz, de azért kicsit Van Helsing érzésem volt közben.


33. Gefertho (2010-08-27 15:20.50) aaaaa
Nem nagyon értem én ezt a filmet. A látávány egész jó. Sőt! Szerintem nincsen vele semmi baj. Viszont a forgatókönyv... Hát az valami hipergagyi. Nem értem, hogy nem vették észre a készítők. Hogy nem kiáltott fel valaki a jelenet közben, hogy: Álljunk már meg! Ez csapnivaló!
Nem tudtam egyszerre végignézni, egyszerűen ezek a magas röptű párbeszédek és ez a finoman cizellált bámulatos és csavaros történet számomra túl sok volt. Van még hova fejlődnöm.


32. KongFan (2010-08-25 15:06.52) aaaaa
egyszer nézős. semmi egetverő nagy dolog nincs benne


31. Dark Bakter (2010-08-23 08:28.19) aaaaa
Nekem tetszett! Tulajdonképpen valóban a kisebb költségvetés miatt nem kaptunk maradandóbb és ütősebb filmet... Azonban még így is szórakoztatóbb, mint a legtöbb, a mozikban is levített blődség...
Ez sem került a mozikban... Nem értem miért, hiszen valóban klafa fantasy!
Robert E. Howard a műfaj koronázatlan királya, bár csupán 30 évet élt, maradandót alkotott a fantasy műfajban! Megalkotta anno Conan, a kímériai harcos legendás alakját! Sötét fantasy műfajt teremtett! Ráadásul a Conan film a fantasy filmek mérföldköve lett, ráadásul a film megalapozta a sötét fantasy "kard és varázslat" műfaját, amit én módfelett kultiválok :) Sőt nem bánnam, ha vissza jönne ez a műfaj!
Howard másik jelentős figurája Solomon Kane volt. Most Howard ezen hősét álmodták a vászonra! Valóban a pénz hiánya érződik a megvalósításon, több zsetonnal ez egy frankó és ütős fantasy lehetett volna!
A hangulat, a képivilág szenzációs, ami ugye fontos ennél a műfajnál! A misztikus lények sem rosszak, na persze nem egy Gyűrűk ura szintű film ez, ami ugye etalon a műfajban! Az akciók sem rosszak, vér is van rendesen... A történet nem rossz, néha el-ellaposodik, de összeségében rendben van a sztori...
A szereplők nem rosszak! Hát igen, Kane megjelenésre hasonlítt Van Helsingre... James Purefoy nem rossz, kihozza a maximumot a szerepből, máramennyi teret enged neki a forgatókönyv... A mellékszereplők sem rosszak...
Klaus Badelt zenéje ezuttal is frankó... Érződik rajta Hans Zimmer mester hatása, de ez nem gond...
Összességében elmondható, hogy egy szórajoztató fantasy-vel lettem gazdagabb... Többször nézhető remek film! Aki szeretei a fantasy műfajt annak érdemes próbálkozni ezzen alkotással...


30. 06PETI6 (2010-08-19 00:24.22) aaaaa
egesz jo,bár picit csinálhatták volna jobbra is de nekem teccett :)


29. Németh.János (2010-08-15 23:55.54) aaaaa
Nyertem a dvd-t előtte még sohasem hallottam a filmről. Megnéztem és jól szórakoztam, kicsit nagyobb költségvetéssel és enyhén jobb sztorival maradandóbb film lehetett volna. De még biztos újranézem, nekem tetszett.



28. Ferkencs (2010-08-08 15:00.43) aaaaa
egész jó kis film , ahogy ötvözte a rendező a misztikumot a középkorral az tetszett:)Hiába a nem ismert színészek(számomra) igy is jól sikeredett::)4-es!


27. Jason13 (2010-08-04 13:38.08) aaaaa
Michael J.Basset nem egy híres rendező.De a Vadász,más néven Halálvadon című horror filmje nagyon jól sikerült.Ez se lett rossz,inkább furcsa.
A sztori érdekes,csak nincs jól kivitelezve.Sok az üresjárat.
Színészi játék rendben volt.Sose szerettem ezt a Purefoy gyereket,ezután se fogom,de itt jól játszott.Eléggé hasonlított néha Hugh Jackmanre,de ez nem az ő hibája.
Amivel nagy baj van az tényleg a sok üresjárat.Nah,meg a film végi CGI sziklaember.Hát,viccesen nézett ki.Pedig a film elején szereplő Halál és a démonok pofásra sikerültek.
A zene is jó,jár a piros pont.
Nem rossz ez a film,ha nem lenne néhol vontatott és a film végi CGI-re is odafigyeltek volna,dobnám is az 5-öst,de így csak 4-es.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekCsak annyit hogy..., 2015-02-09 19:4056 hsz
KérdésekShikaka, 2014-01-27 13:434 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk