Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hull a pelyhes
- Moziverzum, 04:40
10 dolog, amit meg kell tennünk szakítás előtt
- Filmbox Extra HD, 05:10
Bogyó és Babóca - 13 új mese
- M2, 06:00
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Ünnepi dallamok
- HBO3, 06:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dave Bautista - Vélemények
Denis Villeneuve - Vélemények
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rossz kisfiú aaaaa
Mary-Louise Parker aaaaa

 

Fórum - Űrbombázók - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. Weser (2011-08-06 12:16.36)   - (válasz Weser 3. hozzászólására)
Láttam két hasonló szánalmas filmet: Szelebúrdi szuperhősök, Defendor - A véderő.
Mindkettő ehhez hasonlóan nézhetetlen.


3. Weser (2011-07-13 19:22.01)  
Szerintem még maguk a film készítőik se hitték el azt, hogy ez jó film. A végén a robbanás pedig nevetséges. Minden perce borzalmas. Förtelmes film.


2. Randal (2010-10-27 00:27.32) aaaaa
Először nagyon le akartam húzni, mondván a film semmi más csak egy alibinarratíva és egy csomó mell és popsi (jelenetenként más csomagolásban), megfűszerezve néhány erőltetett poénnal. Első ránézésre ez a film tényleg nem több ennél, először egy csillagot adtam rá. Aztán elkezdtem kicsit utánagondolni, és felugrott három csillagra. Mire végiggondoltam, már öt csillagos volt.
Az első értelmezési keret szerint ez csak egy idióta űrlényes film amiben szar poénok vannak meg rengő mellek, de kicsit jobban megpislogva lehet még látni benne ezt-azt.

Nem működik a történet, nem működnek a karakterek, erőtlenek a poénok, olcsó minden, mi más kellene egy rossz filmhez? - de minden kap egy kis extra értelmet, ha belegondolunk, miért van az a sok önreflexív poén, és (főleg) hogy miért mutatják a segédoperatőrt a végefőcím alatt.

A film folyamatosan emlékezteti a nézőt, hogy csak egy film. Behozza a képbe a rendezőt ahogy utasítja a színészeket, belóg a mikrofon, a színészek kiszólnak a stábhoz stb. stb. Ezt nyilván nem most látjuk először, a modernizmus már használta ezt a 60as években, és azóta is elő-előbukkan - de egy B filmben a legritkább esetben.
Ez nem egy jó film. Alacsony költségvetés, olcsó effektek, képzetlen színészek, TV-s célközönség. A mókás az, hogy ezt tudja is, szándékosan előtérbe helyezi a bénaságát, rájátszik a hülyeségekre, egy pillanatig sem próbálja komolyan venni magát.
Ez a film NEM egy csomó űrlényről szól, akik idióta poénok között megmentik a Földet. Ez a film arról szól, hogy ez egy FILM amiben egy csomó űrlény idióta poénok között megmenti a Földet. Ezek után szerintem nem lehet adekvát kritika az, hogy béna a narratíva és szarok a poénok, hiszen nem a narratíváról vagy a humorról szól, ezek csak eszközök. A film témája a film maga, vagy méginkább az, hogy ez a film egy rakás szar. Ez szerintem egy remek gondolat: olyat már sokat láttunk, hogy egy mozi moziként kezeli magát, de olyat (én még) soha, hogy egy film azt bizonygatja, hogy ő egy SZAR.
És akkor jött a végefőcím, amiben a készítők nem csak fehér betűhalmazok voltak fekete alapon, olyan gyorsan bemutatva hogy senki ne tudja elolvasni. Itt bemutatták a rendezőtől kezdve az operatőrön át a segédasszisztenseken, a vágón és a pizzafutáron keresztül mindenkit - mert valójában ŐK voltak a főszereplők, nem a színészek. Ők alkották a filmet, és a lényeg annyi volt, hogy ezt az egészet, így ebben a formában megalkossák.

Az Űrbonbázók egyszerűen értékelhetetlen trágyakupac, semmilyen szinten sem működő szeméthalom, hogyha megpróbáljuk átadni magunkat neki, ha a történetet nézzük és annak eseményeit próbáljuk mérlegelni. Sietve hozzáteszem, egyáltalán nem rovom fel senkinek, hogyha nem tud továbblendülni ezen a szinten. De hogyha engedjük, hogy az önreflexiós jelenetek metaszintre zökkentsenek minket, és ezt a filmet mint mozgóképet szemléljük, valami különlegeset kapunk. Nem miközben nézzük, az valami rettenet - hanem utána, amikor belegondolunk, mit láttunk.


u.i.: Még egy érdekes dolog, de ezt a gondolatot nem akartam belefűzni az eredeti gondolatmenetbe.
Szerintem remek dolog az is, hogy az önreflexió nem feszíti szét a saját kereteit: B filmként beszél a B filmekről, ezzel kilép a rendszeren belüli rendszerkritikák klasszikus problémaköréből - nem álszent, ellentétben mondjuk azokkal a popdalokkal, amik kritizálják a zene kereskedelmi jellegét, majd besöprik a pénzt a jogdíjak után.


1. Langelus (2010-07-07 10:30.10) aaaaa
Egész eddigi létezésem talán legmigrénesebb, legajakbirizgálóbb monolit okádmánya került merő véletlenségből a szemem elé tegnap!! Sajátosan abszurd, Star Trek-es legvégső határosan perverz molyodék katyvasz, ami a Charlie Angyalai űrgolyhós megfelelőjének felelne meg! Sikongató, szitaagyú csajok, egy hiperkretén holo-boss, két lepukkatt punk és egy bazinagy video-játék-bomba. A végén iszapbirkózással és a stáb kilengéseivel megbolondítva! Aki ezt forgalmazta, vagy genetikai fogyatékossága ellenére tette le a filmes szakvizsgát, vagy korábban csövesként koldult és irathamisítás útján hitette el a stábbal, hogy ő rendező!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekWeser, 2011-08-06 12:164 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Űrbombázók adatlap
Eredeti cím: Illegal Aliens
Évszám: 2007
Rendezte: David Giancola
Szereplők: Lenise Sorén, Gladys Jimenez, Anna Nicole Smith, Chyna, Kevin McGuire...

További információk

Szereplők fórumai
- Anna Nicole Smith - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk