Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Gosford Park
- Film Mánia, 12:40
Új fiú
- Film Café, 12:45
Szupercella
- Mozi+, 13:00
A setét torony
- Film+, 13:50
A dilemma
- RTL Három, 13:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
2022-es választás
Macskajaj - Vélemények
Szekatúra - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az ördög háza aaaaa
Nicoletta Braschi aaaaa

 

Fórum - Az alcatrazi madárember - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

9. Bede István (2017-02-09 22:44.26)  
Qrva Jó Film! :)


8. Brundle (2014-12-14 20:45.48)   - (válasz Richardgere 7. hozzászólására)
Nos igen valóban jó film de viszont, a hitelessége a filmnek az egy külön kérdés mert hogy, én kicsit olvasgattam és találtam olyan utalásokat és kerek állításokat, hogy a film inkább szépíti nem is kicsit. Idézem a tört magyaros fordítását a film iránti bírálatoknak:

Azok szerint, akik ismerték őt, míg ő börtönben volt, az enyhe modorú jellemzése Stroud, amint az Gaddis könyvéből és az azt követő film, nagyrészt fikció. Egykori rab Glenn Williams odáig ment, hogy azt mondják, hogy Stroud "nem volt kedvesét, ő egy ördögi gyilkos. Azt hiszem, Burt Lancaster tartozik nekünk minden egy bocsánatkéréssel." [6] Ő és egy másik egykori elítéltet, Jim Quillan, le az igazi Stroud, mint a "bunkó", "a srác, hogy tetszett a káosz és a zűrzavar és felfordulás ... Mindig valaki más kárára." Fontosnak tartották a film, mint a "komédia ... kiváló komédia". A film került a # 76 a The AFI 100 Years ... 100 Cheers . [7]

Ez az iromány lényegében arról szól hogy, a filmbéli elítélt és valódi inspirálója között ég és föld a különbség, és hogy mindenki aki ebben a filmben benne volt tartozik egy komoly bocsánatkéréssel, ezért az állítólag tényszerűnek beállított hamis ábrázolás miatt. Szóval érdekes film de ez is mint minden más film, kicsit tudatosan arra hajlik az idézett bírálatok szerint hogy egy olyan hőseposzt farag, aminek a tartalma erősen vitatható néhány ponton.



7. Richardgere (2014-12-14 18:27.42)  
Ez életem első írása ezen az oldalon. Ma, 2014. december 13-a egy szerencsés nap a számomra. Ezen a napon láthattam életemben először a Birdman of Alcatraz filmet. Egyszerűen csak szuperlatívuszokban lehet e csodás filmtörténeti alkotásról beszélnünk. Burt Lancaster filmes pályafutása legnagyszerűbb alakítását produkálta ebben a hosszú filmben. Ez egy valódi ember, igaz börtönéletéről szól, mely film mellett messze eltörpülnek az olyan alkotások, mint például a Shawshank Redemption, a Green Miles vagy éppen az Escape from Alcatraz. Ez a film a börtönélet egy eddig nem ismert aspektusa felől közelíti meg a történetet: ha már bűncselekményt követtünk el, ha már az életünknek lőttek, próbáljuk meg elviselhetőbbé tenni az elviselhetetlent... Mert egy férfinak mindig van más választása. Burt Lancastert a madarak iránti szeretete repítette egy számára oly boldog világba, ahol megtalálta a számítását. Ezt a filmet mindenkinek látnia kell. Annyi élménnyel ajándékoz meg bennünket, amennyi a sírunkig is elkísér. Én méltán adok rá öt csillagot, mert nem egyszer nézhetős film. Évente akár több alkalommal is.


6. Conanabarbar1982 (2012-09-21 22:46.05)  
jó film


5. Danyi (2011-05-06 13:06.09) aaaaa
Frankenheimer filmjei fontos alkotások. Ezt is jó lenne kiadni DVD-n...


4. GediCecilia (2011-05-06 13:00.04) aaaaa
Ezt a filmjét Lancasternek nemrég láttam, de nem a tévében. A film témája is nagyon jó és a főszereplő,Robert is akit életfogytiglanra ítélnek.Az elítéltek többségét ez megtöri, főleg ha magánzárkában kell élnie élete végéig.Ez az ember a szűk cellájából néhe kimehet az udvarra sétálni egyedül. Egy napon egy kis verébfiókát talál és beviszi magához.Az lesz a társa a börtön magányában. Felnő a kis fióka és őt elkezdik érdekelni a madarak, könyveket vesz ki és autodidakta módon képezi magát. A rabtársai is kérnek rokanaiktól madarakat és átkerül egy pár hozzá.Szaporodnak és gyarapodnak.Azonban megbetegednek a madarak és ő elkezdi ennek kutatni az okát.Ornitológiai könyveket tanulmányoz és orvosi lexikinikat. Míg végül felfedezi a betegség ellenszerét és beindul a gépezet.Anyja beküldi neki a kért alapanyagokat a gyógyszerhez. Összeállítja és beadja a madaraknak.Sikerül meggyógyítania madarait.Egyetértek Ssl1900 véleményével és én is megdöbbenve tapasztaltam milyen kevés a hozzászólás ehhez a filmhez. Egy olyan embert mutat be, aki a nagy tragédiát ,hogy életfogytiglanra lett ítélve,úgy próbálja túlélni, hogy keres és talál valamit ami kitölti az életét és az egyhangú sívár napokat elviselhetővé teszi.Más ember lesz, érzi ezeknek a kis állatok rá vannak szorulva és ápolni, gondozni kell őket.Még személyes börtönőre és a börtönigazgató elismerését is kivívja.Kevés ember képes erre, amit ő tesz,rájön hogy az egyetlen mód a túlélésre ha valami hasznosat és jót tehet.
Elgondolkodik az ember, hogy bizonyos élethelyzetek mit tudnak kihozni emberekből és hogy milyen képességei vannak.Ha nem kerül börtönbe talán soha nem derül ki zseniális képessége. Türelemmel és megadással törődik madaraival.Óriási jellembeli átalakuláson megy át.Még azzal is szembesülnie kell, hogy imádott anyja hátat fordít neki, azért mert feleségül veszi azt a nőt aki segíti a munkájában.Az anya féltékenysége szinte már beteges és azt is sejteti, hogy a fia annak idején nem véletlenül állt össze egy prostiuálttal. Ki akarta sajátítani magának a fiát, de gy prostituált nem jelentett veszélyt a kapcsolatukra nézve. A film végén amikor elhagyja Alcatrazt már idős emberként,a parton riporterek kérdezik, hogy bízik e még a szabadlábra helyezésében. Akkor azt válaszolja, hogy már nem is tudná az életet kinn élni, nem tudna mit kezdeni a szabadságával. A riporterek megdöbbennek ezen a kijelentésen. Ez egy igaz ember, igaz története.


3. Ssl1900 (2010-09-15 12:58.49) aaaaa - (válasz Ssl1900 2. hozzászólására)
jah, és egy Szamuráj véleményt is szívesen elolvasnék...



2. Ssl1900 (2010-09-15 12:57.20) aaaaa
Hát kedves mindenki!
Évek óta olvasom a hozzászólások százait és gyarapítom gyűjteményem , de most komolyan meglepődtem.
Nem szoktam írni , de most nem tudom megállni mivel méltánytalanul nincs eme fantasztikus filmhez hozzászólás. A film egy fantasztikus emberi drámát tár elénk , melyből megtanulhatunk sok mindent a kitartásról , a szeretetről , a bánatról az emberi zsenialitásról... Nem írok történést. TESSÉK MEGNÉZNI ! és tessék megmutatni a felnövekvő nemzedéknek ( gyerekeinknek ) is.

5csillag

Üdv.
SSL


1. Filmman (2010-06-17 10:31.09) aaaaa
Még nincs egy vélemény se?! Fel vagyok háborodva! Ez egy olyan szenzációs film, hogy nem győzöm dicsérni. Nagyon lenyűgöző az, hogy egy valós személy egy börtön magánzárkájában nevelt kanárikat és a madárbetegségeknek (miután első madara szkeptikus lázban meghalt) szentelte az életét és tudományos könyvet írt belőlük.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBede István, 2017-02-09 22:449 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Az alcatrazi madárember adatlap
Eredeti cím: Birdman of Alcatraz
Évszám: 1962
Rendezte: John Frankenheimer
Szereplők: Burt Lancaster, Karl Malden, Thelma Ritter, Betty Field, Neville Brand...

További információk

Szereplők fórumai
- Telly Savalas - Vélemények
- Karl Malden - Vélemények
- Burt Lancaster - Vélemények
- John Frankenheimer - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk