Idősebbek is elkezdhetik online és ingyenes rejtvényfejtő játékunkat
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A fogoly
- RTL Három, 01:00
Monstrous
- Film Mánia, 01:25
Vérszomjas pancserek
- Moziverzum, 01:30
Dolittle
- RTL, 01:50
A sejt
- Viasat Film, 02:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Maggie - Az átalakulás - Vélemények
Szerinted mi a legidegesítőbb magyar szó?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Extralarge - A Nap ura - Vélemények
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Levelek Júliának aaaaa
Shirley Temple aaaaa

 

Fórum - A párduc lecsap - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1. Randal (2010-06-13 01:22.48) aaaaa
Vérbeli egy csillagos rettenet :)
Szerintem nincs benne SEMMI pozitívan értékelhető elem, minden szinten amatőr, bugyuta, átgondolatlan, hibás.

A film első tíz perce nevetségesen felesleges és kezdetleges volt. Egy kamu in medias res kezdés után elmeséltek két filmnyi történetet, amit még az erőltetett narrátor hang sem tudott egységgé fűzni. Rengeteg karakter, rengeteg név, rengeteg esemény és helyszín, minden látható összefüggés nélkül - a legszebb az egészben, hogy később az itt elmesélt dolgoknak NULLA jelentősége lesz. Oké, innen jön az antagonista, de hogy ezt az ősprimitív karaktert miért kellett ennyire, és pont ÍGY megalapozni, az örök rejtély marad, főleg, hogy ebben a megalapozó történetszerűségben még csak nem is egy központi figura volt, hanem csak a "főgonos" verőembere. Kihangsúlyozták róla, hogy a verekedésen kívül semmihez nem ért, ehhez képest a főszálban ő lesz a vezérszemélyiség, aki erőművet foglal el, hadsereget szervez, bombát helyez el stb. Tehát az a rettenetesen megoldott 10 perces bevezető nem csak feleslegesen kifejtett volt, hanem még logikátlan is.
Nem mintha a logikátlanság csak itt lenne tetten érhető. A kung fu filmek műfaji sajátossága, hogy mellőzi a lőfegyvereket, ugyanakkor általános vonás, hogy ezt valamilyen szinten megalapozzák. Ez itt teljesen elmaradt, ami néha dühítő és/vagy mosolyogtató.
De a karakterek mögött is rengeteg a megmagyarázhatatlan kérdés. Például hogy jött a képbe az öreg tiszt telepatikus képessége, vagy miért pont pszichológus volt a platinahajú nő, amikor ez kb sehol sem domborodott ki (kivéve talán a túsztárgyalást, ahol folyamatosan bénázott). Viszont ő volt az, akinek a személyéhez a filmtörténet talán legbénább bomba szétszerelési jelenete köthető. Elvág egy drótot, a bomba elkezd sípolni és villogni (ez önmagában csodálatos), erre elvág még egy drótot, az sem állítja le, aztán még gyorsan hatot, de sajnos a bomba még mindig nem állt le. Vajon miért szereltek bele abba a bombába féltucat funkció nélküli drótot, amit ha elvágunk, semmi nem történik? Hm? Sebaj.
Ezeket a szépen kidolgozott karaktereket elképesztő párbeszédek kötötték össze. Egymást szerelmesen átölelő pár fekszik az ágyban, érzelemteli puszik csattannak jobbra balra, miközben arról beszél a srác, hogy ő nem akarja elkötelezni magát. Majd még egy érzelmes puszi, hm? Ez van, ha összekeverjük a "házasság" és az "elkötelezettség" fogalmakat. Remek dolog amúgy, hogy a film legvégén, amikorra már minden bekövetkezett, ami a srácnak érv volt a házasság ellen, mégis úgy dönt, hogy feleségül kéri a csajt. Logikus, logikus.
Másik kedvenc párbeszédem a kihallgatáskor hangzott el.
>Felbérelt mindenféle őrült fickót.
>Milyeneket?
>Ilyen... kung fusokat. Kardokkal, meg...
>... nuncsakukkal?
>... igen. Az is volt.
Uramisten, MÉG NUNCSAKUK IS?
Ne felejtsük el azt sem, hogy ezek a párbeszédek olyan esetleges jelenetekben hangzanak el, amiket alig köt össze bármi is, már ha egyáltalán összeköt. Emlékszünk a "mentsük meg a bíró lányát a bordélyházból" jelenetsorra? Semmilyen szinten nem kötődik a történethez, sem a totálisan felesleges bevezető 10 perchez, sem az elkövetkező főtörténethez. Ugyanilyen tollvonással kihúzható szál volt az idős tiszt kórházba kerülése (és telepatikus képessége, amivel - többek közt - olyan nélkülözhetetlen tanácsokat ad harcművész mester tanítványának, mint "ne hagyd hogy körbevegyenek" - ami után emberünk marad az őt körülvevő ninják gyűrűjének közepén, ahonnan szanaszétver mindenkit, úgyhogy még jó, hogy megkapta a hasznos tanácsot), a dísztárcsa körüli verekedés, az összes edző jelenet (tökjó amúgy, hogy emberünk tömegnövelő edzést tart a bevetést megelőző este - vitán szüksége van még egy kevés izomra, ami holnap reggelig "kinő"), vagy az emberrablók letartóztatása.
Azon felül hogy felesleges epizódoktól terhelt a forgatókönyv, gyakorlatilag nincs is történet - ilyen értelemben mondjuk nem meglepő a sok felesleges jelenet, ha csak a főszálat fejtették volna ki, 20 perces lett volna a film kb. Rendben van, hogy attrakciós film, ahol az akciójelenetek, verekedések vannak a központban, de azért elvárható lenne valamiféle kohézió, ami összeköti a jeleneteket - de itt gyakorlatilag mindegy, milyen sorrendben játsszák le a képsorokat, egyik nem következik a másikból. Ennek egyenes következménye a kitapinthatatlan idővonal is, a nézőnek fogalma sincs, mi mikor történt, vagy mennyi időre volt szükség valamire.
A látvány gyakran képes elvinni a filmet, hogyha ésszerűen, profin kidolgozott a kivitelezés, gondoljunk a Bruce Lee vagy Jackie Chan filmekre. Itt ilyesmiről nincs szó. A főszereplő srác nem volt abszolút kókler, de a küzdelmek koreográfiája elképesztően kezdetlegesek, ötlettelenek, sablonosak voltak. Ugyanaz a három rúgáskombináció ismétlődött, amire pont ugyanazok a hanyatdőlések voltak a reakciók. A ninják is fantasztikusak voltak, kedvencem az a speciális harcművész monstrum volt, aki tökélyre fejlesztette tradicionális fegyverének, a pirosra festett baseball-ütőnek a használatát.


Emögött a film mögött nincs sem ötlet, sem teljesítmény. Rendkívül gyenge minőségben leforgatott film, tele logikai hibákkal és "szakmai" balfogásokkal. Minden megoldás kezdetleges volt, és még ezeket is sikerült gyengén megvalósítani.

---


Imádom ezt a filmet :))))
Állati jó filmélmény volt, végig lehetett röhögni! Néha kicsit belaposodik, de azért baromi sűrűn nyújt röhej jeleneteket. Utoljára az Octagon volt nekem ilyen béna B film, amiben ENNYIRE elcseszték volna a történetet és a küzdelmi jeleneteket. Top10-es műremek nekem a B filmek között, akik szeretik a szemetet, zabálni fogják ezt a filmet szerintem! :)



Kapcsolódó fórumok

VéleményekRandal, 2010-06-13 01:221 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A párduc lecsap adatlap
Eredeti cím: Strike of the Panther
Évszám: 1988
Rendezte: Brian Trenchard-Smith
Szereplők: Edward John Stazak, John Stanton, Rowena Wallace, Jim Richards, Paris Jefferson...

További információk

Szereplők fórumai
- Brian Trenchard-Smith - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk