Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Forráskód
- Mozi+, 15:00
Pokolba a szerelemmel!
- HBO, 15:50
A. I. - Mesterséges értelem
- Paramount Network, 16:00
A Hídember
- Magyar Mozi TV, 16:25
Váltságdíj
- AMC, 16:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Expend4bles - A feláldozhatók 4. - Vélemények
Az alpinista - Vélemények
2022-es választás
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
Agyvadászok - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Lemony Snicket: A balszerencse áradása aaaaa
Charlize Theron aaaaa

 

Fórum - Chocolate - A harc szelleme - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

11. Nyolcadik utas (2015-12-12 07:05.42) aaaaa
Az angol cím is botor, de a magyar a vakondok család szintje.
A történet egyszerűsége és idiotizmusa a faékre hajaz, de hát nem kell itt shakespeare-i magasságokat keresni.
Egy akció filmnek jó. Végig ülöd, ha száz százalékon vagy, húsz százalékot ürülsz, de még mindig jobb, mint az Édes élet agyzsibbasztása.


10. Pacolthering (2013-06-07 22:53.39) aaaaa
Jóféle thai csihi-puhi! Nekem a hangulata még az, ami nagyon bejött!

"Kérem Anya pénzét!" :D



9. Jason13 (2012-03-10 18:44.06) aaaaa
Az Ong Bak és a Sárkány bosszúja rendezője (nevét nem szeretném leírni,mert még görcsbe rándulnának ujjaim) nagyon nem ért a drámához és annak elhelyezéséhez egy akció filmbe.Tessék csak megnézni előző munkáit,ott is nagyon gyenge lábakon áll a történet és az érzelmek bemutatása,ahogy itt is.A cselekményből jó 30 percet vesz el az erőltetett és giccsben megforgatott sztori,viszont ahogy átlendülünk a holtponton,mintha egy másik filmet kezdenénk el nézni.Mert hiába nem ért a meséléshez ez a fickó,de az elképesztő bunyók filmre vételéhez nagyon is,régebbi műveit is ezért lehet szeretni.Igaz,a fizika törvényeit pár harci jelenet felülírja,de ez kit érdekel,amikor olyan ütések és rúgások érnek célba,melyeket néha még nézni is fáj?És itt említeném meg,hogy a bunyók valami elképesztően jól lettek megkoreografálva,egytől egyig pumpálják az adrenalint az emberbe,mégpedig úgy,hogy nincs jelen a mostanában divatos ezerrel rángatott kameramozgatás.
Az akciók mellett még két pozitívumot tudnék felhozni,az egyik a szép zene,a másik a főszereplő kis csaj,aki valami elképesztő módon zúzta be ellenfeleit.És hiába lehet vagy 30 kg összesen,szó nélkül el hittem,hogy ütéseivel és rúgásaival simán leradíroz egy fél hadsereget.
Minden más mellékes ebben a moziban,tehát aki a történet centrikus darabokat szereti,földhözragadt drámázással,az ne ezt a művet válassza,akik viszont nem akarnak mást látni a vásznon,csak brutális harcokat,azok ki ne hagyják!


8. Chris92 (2011-11-09 19:19.12) aaaaa
Első osztályú thaiföldi akciózúzda, ami alig másfél óra alatt hatásosabban pumpálja az emberbe az adrenalint, kint egy hordónyi energiaital. Persze a történetet ebédszünetben üthették össze az alkotók párbeszédekkel együtt, a fordulatokat a legokosabb professzortól kezdve, "jófilm" Pistikéig és Langelusig bárki kisakkozhatja két mogyoró elrágcsálása kötött, színészi játék regisztrálásával ne is próbálkozzunk, de azok a bunyók...látványosak, brutálisak, tömör gyönyör őket nézni, se számukkal se a hosszal nem spórolnak az alkotók. Amit ez a Jeeja Yanin leányzó bemutat, különösen az utolsó durván negyedórás gyepálásban az leírhatatlan, nekem a kanapé alól kellett összeszednem, ami az állkapcsomból megmaradt. Persze ázsiai mozi lévén van könnyek meg dráma, de ez inkább az szórakoztatóan agyatlan akciómozik közé sorolható, abból a típusból is a legjobbak közé. Ha van némi szabadidőd adj neki esélyt, nem bánod meg!:)


7. Delpiero (2010-08-25 21:29.14) aaaaa
A Ong-Bak alkotói próbáltad drámaibbak lenni, ezért beleestek abba a hibába, hogy nem is tudták igazán, hogy verekedős, vagy komolyabb hangvételű filmet készítsetek, így a kettő között a földre huppantak...de mégsem teljesen, mert bár az alapötlet jó, nem illik ebbe a "harcos világba".
A fájtok roppant feelingesek, azokban nincs hiba, adrenalin, pörgés, zúzás ezerrel, a kislány aprít, mint atom, látszik, hogy ő is Tony Jaa filmjeit agyon rágve nőtt fel + egy kis konzolbunyó is besegített neki.
De szinte fájó a verekedések történetbe illesztése.

Mennek pénzt behajtani, mindig ugyanolyan gyárba, és itt mindig megtámadják őket a munkások... na ne már, azért mert a főnök tartozik valakinek, nehogy már én megverjek (vagy jelen esetben megpróbáljak) megverni egy tinilányt, és MINDEKI megölné...ugyanmár, ennyire gyermetek ötlet szinte már szánalmas.
Szóval a történet jó lehetne, de nem az, ehelyett a saját dugájába dől, és pocsék szinten vezeti fel a cselekményeket.
De ismétlem a harcok olyan akrobatikusak, hogy simán megéri megnézni, akár többször is, nem egy Tony Jaa, de nem is kell szégyenkezniük, a rendező kreatívan választotta ki a végső harcokhoz a helyszíneket is, amik még látványosabbá tették.


6. Alimeli (2010-08-21 21:19.16) aaaaa
Nagyon jóóóóóóóóó


5. Excalibur14 (2010-07-29 18:02.43) aaaaa
Szívem szerint 5-ből 10 pontot adnék erre a filmre olyan jó!!


4. Kisjon (2010-05-10 11:40.56) aaaaa
Prachya Pinkaew-nek az Ong Bak című filmjével sikerült egy új színt vinnie az ázsiai akciófilmek világába Tony Jaa segítségével. a thai ugribugri harcművész látványos csonttörései hatalmas siker volt nemcsak nálunk hanem a világon szinte mindenhol. sajnos a két barát összeveszett így Tony Jaa már Prachya Pinkaew nélkül forgatta le a látványos akciójelenetekben ugyan bővelkedő,de a történetét tekintve számomra katasztrofális Ong Bak második részét. Prachya Pinkaewnek is új üdvöske után kellett nézni és így sikerült a magyarok számára kimondhatatlan nevű szerencsére a művésznevét használó 26 éves színésznőre találnia, aki Jee Ja Yanin néven ismerhetünk ezentúl. akárcsak a tony jaa filmekben a történet itt sem ütős, egy elnagyolt történetet kapunk,amely csakis a látványos bunyók alapját adja. apropó bunyók. Pinkaew ezúttal is remek akciójelenetekkel lep minket, minden kellék harceszközé válik és azt használják is a szereplők. a film végi leszámolás a film csúcspontja. ahogy az ablakpárkányon verekszenek a hőseink és annak megvalósítását még a hollywoody nagy rendezők is tátott szájjal nézhetik. az "útód" szinte hihetetlen harcművészeti tudásról tesz tanúbizonyságot. ahogy ez a törékeny nő mozog és veri a népet az valami szemet gyönyörködtető még akkor is ha tudjuk, hogy a jelenetek leforgatása között bizony rengetek munka és újraforgatás van. a chocolate megér még egy folytatást, biztos vagyok benne, hogy lesz is. ez a törékeny egyébkánt bájos lányra pedig érdemes odafigyelni mert fogunk még vele találkozni az egyszer biztos. akinek tetszett Tony Jaa halálos könyökütései az most sem fog csalódni, bátran merem ajánlani ez a filmet is. egy megjegyzés csak. a film adatlapja alapján a film japán holott ez nem igaz, kőkemény thaiföldi mozi ez.


3. Haverzolee (2010-05-09 16:42.09) aaaaa
Valami fantasztikus mit meg nem csinálnak benne. Sőt a végén, ahogy mutatták az "bakik"-at erősen aggódni is kezdtem azon, ugyan mindenki túlélte-e a forgatást (pl. a végén aki vagy 2 emeletet zuhant). Szerintem sokaknak ki kell támasztani az állát a film láttán.



2. DEN (2010-05-08 12:16.56) aaaaa
Végre bekerült az adatbázisba. Helyes. Nagyon jó film és igaz a trailerben leírt hogy "female tony jaa" mert tényleg jól mozog a csaj is 5/5


1. Kék kereszt (2010-05-08 10:46.43) aaaaa
A Harc szelleme kellemes meglepetés volt számomra.Nem sokat tudtam a filmről,amikor leültem megnézni.Elsőnek azt hittem ez csak egy vicc.Az Ong Bak alkotói készítették.Ez már garancia a sikerre,és a kemény verekedésekre.A tatalma elsőnek nem tűnt valami meggyőzőnek.Spo..! Egy autista lány aki a beteg anyjáért harcol.Ez a film lényege,eköré épül az egész történet.Gondoltam biztos nagy hülyeség lesz.Aztán elkezdődött a film.Ledöbbentem.Elképesztő akciójelenetek és kemény verekedések jellemzik a filmet.Ahogy a DVD borítóján olvasható,100% Adrenalin.Valóban.A néző egy percig sem unatkozik.Mondhatnám azt is,hogy ez a női Ong Bak.A jakuza főnök szeretője megcsalta őt egy másik férfival és született neki egy autista kislánya.A neve Zen.Az apja eltűnik.A jakuza főnök nem ölte meg őket,a szerelemre való tekintettel.Elengedte őket.Majd amikor a kislány már nagyobbacska meglátogatja őket néhány testőrével.A nő lábujját levágja megtorlás gyanánt.Messzire költöznek onnan.Egy távoli szegény negyedbe.Zen nagy érdeklődéssel figyeli,a szomszédos Thai boksz edzőtermet.Először csak nézi őket,majd később elkezd gyakorolni.Ahogy egyre többet gyakorol,új sajátítsa el a harcművészetet.Az egyetlen barátja az ügyetlen dagi gyerek,akit megvéd a többi gyerektől.Eltelik néhány év.Már kamaszkorba léptek.Volt benne egy drámai száll.Erre épült az egész film.Zen anyja rákos.Kórházba kerül.Mivel nincs pénzük semmire,ügyeskednek.Elsőnk Zen különleges képességét kamatoztatják.Rendkívül jó reflexe van.Leül egy székre és labdákat kap el.Kis pénz becsordogál ebből,de ez kevés a gyógyszerekre és a kezelésre.A dagi gyerekvéletlenül megtalálj a nő kis könyvecskéjét amiben az adósok nevei és az összegek szerepelnek.Így kezdődnek az események.Zen csak önvédelemből verekszik.Először elintézi a jegest és bandáját,utána szépen sorban következik a raktáros és a hentes bandája is.Könnyen elbánik velük.Mindezt a beteg anyja miatt csinálja.Volt benne 2 kis jelenet,amin jót mosolyogtam.A két gyerek a kanapén ül,és leeset állal nézik a tévét.Aztán látjuk,hogy mért is.Az Ong Bak ot nézik.Azt a jelenetet látjuk,amikor az arénában küzd Tony Ja.Felugrik és lekönyököli a nagydarab pasit.Később már a Sárkány bosszúját nézik.Zen többször is visszatekeri a felvételt,hogy jól megnézhesse lassítva is a rúgásokat.Ezt vehetnénk egy ingyen reklámnak is az alkotóktól.Szerintem jópofa ötlet volt.Nekem nagyon tetszett.Egy autista lány,akinek a példaképe Tony Jaa,és az Ong Bakon nőt fel,az valami elképesztő.Voltak a filmben felesleges szereplők,akiket többet láthattunk a kelleténél.Ilyen volt pl a travi banda.Nagy erőltetett volt az egész és felesleges.Ők képezték a jakuza főnök testőrségét.Szerencsére mind egy szálig meghaltak.A történet és az akció jelenetek néhány része kissé emlékeztet néhány filmre,többek között a Kill Bill re és a Meztelen fegyverre,de ez mit sem számít.A film végén a finálé nagyot szólt.Egy rövid ideig újra együtt látható a család.A jakuza főnököt akarják megölni.Itt megjegyezném,hogy fő ellenségnek elég béna volt,helyette választhattak volna mást erre a szerepre,vagy a történetet vihették volna el más irányba.Zen mindenkit szétver,aki az útjába áll.Hirtelen megjelenik az apja,mint valami szellem.Először lelövi a kardal a kezükben rá rontó jakuzákat.Valljuk,be ez nem volt túl férfias dolog a részéről.Aztán,mikor kifogy a tár,eldobja a fegyvert és ő is kardot ránt,Takeshi Kitanot idézve a Szamurájból,és mindenkit lekaszabol.Érdekes,hogy egyre több jakuza tűnt fel,mintha soha nem fogynának el.A végén néhány helyen már erős túlzásokba estek a készítők.Ilyen volt például az is,hogy a rákban szenvedő legyengült nő,aki kemoterápiára jár,ügyesen bánt a fegyverrel és a kardal is és mindezt tette teljes erőbedobással.Jó fizikai állapotban volt,ahoz képest,hogy miken ment keresztül.A végén feláldozta az életét a rég nem látott szerelméért.Ez nemes gesztus volta részéről.Zen ben ebben a pillanatban eltört valami,mélyen legbelül.Megállíthatatlanul ment előre,mint a Terminátor.Sorban verte szét a jakuzákat.Egyre kegyetlenebbé vált.4 komolyabb ellenfele volt.Elsőnek 2 jól küzdő csaj.Az egyik próbált lépést tartani a mi kis harci megsemmisítőnkkel,de nem bírta a tempót.A másik csaj már keményebb ellenfél volt.Ő nem volt thai,talán amerikai.Ő volt a befont hajú csaj.Keményen harcolt ő is,és rendesen odavágott a mi hősünknek.Jó karakternek tartom,kár,hogy ilyen rövid idegig szerepelt csak a filmben.Ezután kapott a szintjéhez mérten egy hozzá illő ellenfelet.Egy autista fiú képében.Csak nevetem rajta,ahogy lassan bevonult a spontán küzdőérré átalakított helyszínre és rángatta magát.Gondoltam,hogy legalább ez a harc kicsit tovább fog tartani,de csalódnom kellet.Kb 2 perc alatt lerúgta a gyereket.Közben volt egy fejkendős pasi,akit többször is levert,de mégis mindig felpattant és próbálta megverni őt.A hátra bukfenc nem a kis csaj erőssége.Ezt a második próbálkozásnál figyeltem meg.Többször is láthatjuk,ahogy elrontja a gyakorlatot,de ügyesen kivágta magát a helyzetből.A rúgás az erőssége,ezen vagy a legnagyobb hangsúly.Így elég keveset üt a film alatt,de a végén ezt rendesen bepótolja.Volt egy jelenet,amikor Zen felemeli a kezét és ordít egy nagyot,aztán egy rövid ideig," mestere " Tony Jaa képe villan be,amin ugyanígy felemeli a kezét és ütni akar.Bírtam ezt kis jelenetet.Külön tetszik a filmben az,hogy a kis csaj is kap rendesen.Zúzódások és véraláfutások vannak az arcán és majdnem az egész testén.Ez jó volt,mert legalább nem egy sérthetetlen harcost láthattunk,hanem csak egy lány aki minden erejét össze szedve küzdött az anyjáért.A főnököt akarta elkapni,de az gyáván elmenekült.A 2 ház közt zajlódó falmászós jeleneteket biztosító kötél nélkül csinálták.Itt még intenzívebben küzdött.Zen megállíthatatlanul tört előre,hajtott őt a bosszúvágy.Mindenkit elintézett.A befejezést lehetett volna máshogy is csinálni szerintem.A ház tetején össze gyűlik a kis család,és sírnak.Az utolsó kép apa és lánya kézen fogva elsétál.Az,hogy a kövér gyerekkel mi lett,nem derül ki.Biztos,hogy 1-2 éven belül elkészítik a folytatást,mert mint láthattuk a történetben Zen még csak tini lány,szóval,ha a készítők is úgy látják jónak,akkor több rész is készülhet még belőle.Kis költségvetésből készült.Hazájában hatalmas sikert aratott.Hozzánk természetesen,mint az ilyen filmeknél már megszokhattuk,csak DVD én érkezett meg.Egyre többet tudunk meg a thai harcművészetről a filmek nézése közben.A film címe lehetett volna jobb is.Remélem még sok ilyen,és ehez hasonló akció dús és látványos thai filmet láthatok a következő évtizedben is.Aki a film végén nem nyomja le egyből,hanem vár,amíg lemegy a stáblista,érdekes dolgokat láthat.Jackie Chan filmjeit idézve,a készítők megmutatják nekünk a forgatás alatt történő baleseteket.Láthatjuk azt,hogy mennyire keményen dolgozott mindenki,hogy mi nézők már csak a tökéletesen megkoreografált és kivitelezett harci jeleneteket láthassuk.Aprólékosan,nagy odafigyeléssel elkészített akció jeleneteket láthatunk,amikben sokan megsérültek.Kaszkadőröket nem is használnak,így Zent sem helyettesítették.Minden részt saját maga csinált a kis csaj.Le a kalappal előtte.Jó fizikai állapotban van.Ő is kapott rendesen.Az orra és több bordája is eltört,a zúzódásokról és a vágásokról már nem is beszélve.Láthatjuk,hogy amikor a csövek alatt verekszik a befont hajú csajjal,az egy fordulás után véletlenül szemen rúgja őtJól telibe kapta.Ki is dőlt egyből,de hamar talpra áll.Nem kér mentőt,csak egy kis jeget,és néhány perc múlva már folytatják is.Elképesztő.Volt egy olyan jelenet,amikor az egyik emberre Zen rárúgja a fém szekrény ajtaját és a pasinak szétvágja a homlokát és vérzik.A legtöbb baleset a film végén történt,amikor kapaszkodnak fel a falakon és a neon fénytáblákon.A jakuza főnököt játszó színész hatalmasat esett.Azt hittem eltörta gerince.Ilyen,és ehez hasonló baleseteket láthatunk.Ezért piros pont jár a készítőknek.Meg kell említenem a főszerepet játszó színésznőt is.Zent a 25 éves Jeeja Yanin játszotta.Gondoltam,hogy nem egy tini csajt állítanak be.Jól játszotta a szerepét.Azonosulni bírt a karakterével,és jól megoldotta,hogy 10 évvel fiatalabbnak látszódjon.Mindenki jegyezze meg a nevét.Nagy karrier áll még előtte.Jó lenne ha egyszer majd közös filmben szerepelne ő és Tony Jaa.Az lenne a vég kezdete...



Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyolcadik utas, 2015-12-12 07:0511 hsz
KérdésekExcalibur14, 2010-09-26 22:281 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Chocolate - A harc szelleme adatlap
Eredeti cím: Chocolate
Évszám: 2009
Rendezte: Prachya Pinkaew
Szereplők: JeeJa Yanin, Hiroshi Abe, Pongpat Wachirabunjong, Taphon Phopwandee, Ammara Siripong...

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk