Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Ha ölni kell
- Cinemax2, 01:46
Richard Jewell balladája
- Film+, 02:00
Expend4bles - A feláldozhatók 4.
- Filmbox Premium, 02:25
A védelmező 3.
- HBO2, 02:35
Bosszú szeretetből
- Film Mánia, 03:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A híd aaaaa
Bruce Lee aaaaa

 

Fórum - Ip Man 2. - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
54. Empire (2017-05-16 16:19.05) aaaaa
Ez is jó film, de az első rész egy hajszálnyival jobb. Tetszett hogy a bokszot nem nézték le, de butaságnak tartom hogy a bokszolót egy vadembernek állították be! Egy bokszoló is ugyan olyan tiszteletre méltó sportoló/harcművész.

De ettől független nagyon jó lett!


53. Kungfu (2016-09-17 13:27.38)  
Ip Man 3
Hol van?
Már a Tv is adta.



52. Lector (2016-03-23 08:10.24)  
Az előttem szólók már említették ugyan...,van ebben a filmben
egy különösen kedves hangulat.Szamuráj is említi az amerikai
és kínai film közös együttműködés sikerének lehetőségét.
Én nagy dolgokat várok ettől.Kína is szereti a pátosszal hatalmas, olykor monumentális eszközökkel felsorakoztatni mondandóját.Felnőttek számára is léteznek mesék:)
Szoval én vevő vagyok efféle dolgokra.


51. Watcher (2016-03-22 22:38.05) aaaaa
Az első részen tátottam a szám az akciójeleneteken. Ennél a filmnél viszont nem kötöttek le, mégis 5* a hangulata miatt.


50. CARTMAN 8 (2015-12-17 19:37.33) aaaaa
Tegnap volt a Hong Kongi premierje a 3ik résznek! :)


49. Delpiero (2015-12-09 17:07.13) aaaaa
Nekem ugyanúgy tetszett, ahogy az első rész.
Roppant stílusos, izgalmas és pörgős.


48. Emylio (2014-07-23 08:23.36) aaaaa
Nekem is rögtön a Rocky IV ugrott be. A történet nem túl eredeti, és tele van sablonokkal, de egy igazán látványos kung-fu film.


47. Az utolso szamuráj (2014-04-26 13:30.53) aaaaa
Ha úgy tetszik,remakelték a Rocky 4-et:))Kis túlzással persze.
Ugyanúgy van régi?? ellenfél aki majdhogynem itt barát lesz,aztán dicső halált hal a ringben,amiért is Ip mester felhorkan magában ,és jól elveri a gaz figurát,aki persze ideológiailag is lefitymálja népét:a végére Ip mesternek még azok is tapsolnak-szintén mint a Rocky-ban!-akik eddig őt sárga majomnak hívták/gondolták.
Mégis működik a film,noha érezhető az erőlködés,hogy próbáljanak valami épkézláb történetet fabrikálni a valós életet élt legendának:persze az itt köszönőviszonyban sincs tetteivel.Nem illik ezen a mozin számonkérni életrajzi tényeket,viszont a korrektül beállított akcióscénákon igencsak lehet szórakozni,mégha egyre többet használták is a gumikötelet.
Sammo Hung-ot valamiért mindig öröm látni,és ilyen pufin ennyi idősen így mozogni...Donnie Yen karizmája és félelmetes technikai tudása pedig most is bármit elvisz a hátán majd két órára.Hihetetlen jó most is a zenei aláfestés,a végére majdhogynem újra lenyúlták Sly mondatainak értelmét,Kína meg megdicsőült.Nekem mégis azok a pillanatok tetszettek igazán,mikor Donnie tanít:valahogy sugárzott a paliból az őszinteség és az öröm,hogy átadhatja valakiknek-akár a nézőknek-tudását,ennek a harcművészetnek a szépségét és a bele ölt évek dicsőségét.A kis Bruce Lee felbukkanása viszont erőltetett volt,felesleges.
Szóval,életrajznak ne,de szórakoztató volta tagadhatatlan.


46. Lajos34 (2013-10-25 00:10.31)  
Harcművészeti alapokkal rendelkezőknek kötelező. Nagyon jó film! Ha nem látványos valami, akkor senki nem nézi meg, de a hangulata és az erő sugárzik a filmből.


45. Cholee (2011-03-18 23:32.06) aaaaa
Fényévekkel szarabb, mint az előző rész. Lesthat kollega is említi, hogy 10 év telt el a filmben az első rész óta (ezt a film elején ki is írják, de később is említik) mégsem látszik semmi senkin. Csupán egy kiírás, amit ha elhagynak, akkor élvezhetőbb lenne a film. Ismétlem lenne. Mert nem az.
A koreográfián érezhetően változtattak, de sajnos a film kárára. Míg az első részben csupa olyan harcok voltak amik valósághűek voltak itt több jelenetben is látszódott a szereplők mozgásán, hogy bizony kötélen csüngették őket plusz több harc is hiteltelen volt, gondolok itt a film első felében látható harcsorozatra amit Yip Man a mesterekkel vív. De említhetném a bokszmeccset is, ami elméletben _boksz_meccs, úgy is szervezik meg, de sebaj, belefér a kung fu is a szabályrendszerbe mert úgy az igazi. Előbújik a szokásos csalás is (gong után ütünk még egyet)...
Úgy egészben szar a film, mert konkrétan nem szól másról mint iskolák közti ellentétről (mint a békategoriás kínai filmek tömege) és egy nagypofájú brit bokszolóról, akin bosszút kell állni, mert megölte az ismerősünket. Igen, tudom a bosszú az első részben is jelen volt, de ott Yip Mannek sokkal reálisabb és hihetőbb oka volt leverni azt a tíz japánt a barátjáért.
A kis Bruce Lee jó ötlet volt a film végén.

Én valahogy úgy érzem, hogy az első rész után alapból nem akartak másodikat (most meg állítólag lesz harmadik...) és ez szerintem meg is látszik a filmen.


44. Bette Davis (2010-08-21 07:16.45) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 43. hozzászólására)
ezzel 1-et értek


43. Törölt felhasználó (2010-08-21 03:03.11) aaaaa
Jelentősen gyengébb az első, fantasztikus résznél. Még gondolkodom az osztályzaton, alszom rá egyet. Az biztos, hogy meg sem közelíti. Csak így előszóként megjegyezném, hogy már az elején volt miért mérgesnek lennem, hiszen '50-ben járunk, több mint egy évtizeddel az előző epizód cselekményei után, és mégsem öregedtek a szereplők, csak az a valós 2 év telt el. A kisgyerek 3 centit nőtt kb. Nagyon zavaró az ekkora mértékű figyelmetlenség...


42. Bette Davis (2010-08-14 14:18.40) aaaaa
Még a filmek hatása alatt vagyok, ritkán vetemedek vélemény írására, de most szorít az írásvágy, meg kell fogalmazzam mindazt, amit a két Ip Man (Yip Man) film váltott ki belőlem.
Érzelmeket, rég elfeledett emlékeket…
A filmet kellene kommentálnom, de ez nekem nemcsak egy kung-fu film volt amiből tucatnyi van szerte, ez valami más volt számomra…
Nyálasnak, csöpögősnek hangzik,nekem a Wing Tsun nemcsak egy, a sok önvédelmi maszlag közül, salapáló, repkedő, ordítozó kis ferdeszeműek tolmácsolásában, akiknél minden csak „ötszá’, hanem egy életforma, a szó szoros értelmében.
A Wing Tsun egy valódi közösséget képvisel, családot, ahol támogatnak, tanítanak, és „otthon” vagy. Barátokat ad, az elveszettnek reményt, a magányosnak társat, erőssé tesz, nemesít…
Yip Man arcával szinte naponta találkoztam az edzéseim során, és hajoltam meg képe előtt tisztelettel, de, nem foglalkoztam mélyen, hogy voltaképp az a szellem amit a Wing Tsun képvisel, tulajdonképp, az ő szellemét képviseli,vagy képviseltette ezt a nemes harcművészetet, ő tette többek közt azzá, ami lett…

A filmek az „érzést” híven tükrözik, az ott látottak nem voltak túlzóak (kivéve természetesen némi muszájhogylegyenbenne kicsi kínai túlkapás, de azok oly elenyészőek voltak, hogy abszolút nem is foglalkoztam velük, nem voltak zavaróak
A filmeket többször néztem meg egymás után, 5-10-20-szor, visszapörgetve a jeleneteket, vagy 6-8-ra lassítva őket, ízlelgetve minden kivitelezett mozdulatot. Szívszorítóan gyönyörűek voltak, semmi túlzással! És akik csak esztelen-gyenge csapkodásnak csekkolták le az ütéseket, biztosíthatom, hogy például a láncütés ( vagyis lin wan kuen vagy nevezzük cséphadarónak) a testre, fejre, kb olyan érzés, mintha egy 10 kilós kalapáccsal döngetnék végig a testet. És ez csak egy példa volt. A védések, egyszerűek, semmi felesleges túlkapás a mozdulatokban, lágyak, de mégis erőteljesek.

Donnie Yen egyszerűen zseniálisan formálta meg Yip Man-t, a wing tsunja gyönyörű volt, és egy percig sem kételkedtem a film közben, hogy nem ő az igazi Si-fu. Kitérni a többi szereplőre nem akarok, bár természetesen Sammo Hung teljesítménye itt sem elhanyagolható. Elfogultságomat kövezzétek meg, ha per pillanat Yip Man- t megformálójáról áradozok.
Az érzelmek, az egyszerűség, a kisfiús báj, a szerénység, a nemesség, a kitartás, a gyengéd humor.
Hogy zokogtam mint a zápor eső és vihogtam egy-egy burkolt humormorzsán. Hogy éreztem a kiszolgáltatottságát, és mégis azt a hatalmas erőt, ami abban a kis törékeny testben lakozott. Hogy legszívesebben bele rúgtam volna a rohadékokba akik a nyomorultakat sanyargatták. A szánalmat, és tettvágyat, hogy valamit jobbá tegyek, akár a saját életem árán is…

És hogy igen, ott tartok, hogy megint ezt akarom, hogy ezt a közösséget választom, még ha mégoly fájdalmas is a kezdet, és mégoly fárasztóak, de felemelőek az edzések…


41. Pwpw (2010-08-02 11:08.16) aaaaa
ha lehet, még jobban tetszett, mint az első, zseniális volt. Spoiler:

Hong mester és a Dagi pálfordulása nagyon jó húzás volt, a bokszoló csávónál jobban meg rég nem utáltam senkit filmben:)
Tud esetleg valaki hasonló filmet ajánlani?


40. CARTMAN 8 (2010-08-01 10:47.15) aaaaa - (válasz G-ergo 37. hozzászólására)
Miért?


39. Leeandra (2010-07-31 20:54.23) aaaaa
Az első részhez hasonlóan hosszadalmas film, ám valamivel több európai stílusú akciójelenet van benne. (lehet hogy hülyén fogalmazok) Egy fokkal kevésbé komoly, kicsit kevesebb, mint az, de nem rossz.


38. Crump (2010-07-25 01:09.33) aaaaa
Hasonlóan az első részhez ,ez is maga a tökély ,az utóbbi évek legjobb kung fu filmje.A befejezés mikor egy kis pökhendi kölyköt visznek hozzá tanitványnak aki egy nagyon jellegzetes ujjmozdulattal dörzsöli meg az orrát ,harmadik folytatást sejtet.Jöhet!


37. G-ergo (2010-07-13 20:57.50) aaaaa - (válasz CARTMAN 8 36. hozzászólására)
Már nagyon régóta. Én vagy egy hónapja szedtem le a 720p verziót. Sajnáltam is a rászánt időt...:D


36. CARTMAN 8 (2010-07-13 20:55.58) aaaaa
Már fent van 720p-ben is:D


35. CARTMAN 8 (2010-05-21 15:40.26) aaaaa - (válasz Tiago127 34. hozzászólására)
Kinaiul?
Folyékonyan:D
Thx a tippet:D


34. Tiago127 (2010-05-20 21:12.06) aaaaa
Ha tudsz kinaiul akkor keress rá a "Lusuyoujue Zhenzidan" a youtube-on ez 1 órás müsor ahol Donnie Yen részletesen nyilatkozik, itt a vége fele nyiratkozik erről.

cikket még nem kerestem róla.Ugy hogy nem tudok Linkelni.


33. CARTMAN 8 (2010-05-20 18:41.12) aaaaa - (válasz Tiago127 32. hozzászólására)
Értem én,ha esetleg tudsz valamit linkelni?


32. Tiago127 (2010-05-20 18:39.03) aaaaa
Ha jól látom ez márciusi cikk.Viszont Yen áprilisban két kinai talk show-ban is nyilatkozta a szereplését csak Bruce Lee szerepe kérdéses, egyes média szerint a kinai énekes Jay chow szerepel majd, viszont oriási felháborodás keltett a közönségben mivel semmilyen harcmüvészeti tudással nem rendelkezik.


31. CARTMAN 8 (2010-05-20 17:15.02) aaaaa
[link]
Itt elvileg tagadja hogy szerepet válalna a IP.MAN3ben../Sajnos/


30. CARTMAN 8 (2010-05-20 17:09.48) aaaaa - (válasz Tiago127 29. hozzászólására)
Ezt hol olvastad?
Link?


29. Tiago127 (2010-05-20 06:32.07) aaaaa
Előkészületek a film folytatásához vagyik készül az Ip Man 3.A története föleg Ip Man és Bruce Lee kapcsolatáról fog szólni.Bruce Lee szerepe még kérdéses a média találgat.


28. CARTMAN 8 (2010-05-15 15:01.16) aaaaa
:D
[link]


27. CARTMAN 8 (2010-05-14 12:33.04) aaaaa
*****

* Automatikusan eltávolított tartalom.



26. John Angel (2010-05-13 12:20.19) aaaaa
A legenda születik: Yip Man című film az előzményeket fogja bemutatni.
Azt a részt, amikor megismerkedik a feleségével, és el kezd tanulni a pénzváltótól.


25. CARTMAN 8 (2010-05-11 10:21.17) aaaaa - (válasz Variocsana 24. hozzászólására)
Ugy legyen:D


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekEmpire, 2017-05-16 16:1954 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk