Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Bizonyítás
- Film4, 01:50
Közönséges bűnözők
- Paramount Network, 01:50
A fekete tulipán
- Cool TV, 01:55
Maga a pokol
- AMC, 02:10
Az útvesztő
- Moziverzum, 03:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények
South Park (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szakasz aaaaa
Emily Hirst aaaaa

 

Fórum - Frozen - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
49. Nyolcadik utas (2021-10-04 11:23.53) aaaaa
Meglepően ötletesen előadott kamara dráma.
Ráadásul meggyőzően hat, bárki azt hiheti, akár meg is történhet. Valahol.
Szórakoztat, feszültséget kelt, amit aztán felold.
Egyszeri nézésre mindenképp alkalmas.


48. Roxi88 (2021-05-18 18:39.09) aaaaa
Nekem tetszett!



47. Bertó!!! (2018-09-21 19:02.59)  
A rendező nagyon értette a dolgát.
A feszültségkeltés mesterien sikeredett.
A játékidő is precízen ki volt mérve,lehetett érezni,hogy nem lehet elhúzni a végtelenségig és mindig pont idejében jött valami értelmes dialógus vagy cselekmény.
A színészeket és a karaktereket sem érheti panasz.


(((Aki egy jó kis "hátborzongató"thrillerre vágyik,annak igen ajánlott,aki viszont a Fűrész és hasonló társai mellett is simán el tud szunyálni,annak felejtős.)))


46. Bede István (2017-03-16 01:14.25)  
QRVA JÓ FILM! ( :) )


45. Iszonytató Huttyogány 2.0 (2017-03-16 00:13.36)   - (válasz Iszonytató Huttyogány 2.0 44. hozzászólására)
Most mi a tököm, már megint a nem jó topikba írtam? A francba bele!


44. Iszonytató Huttyogány 2.0 (2017-03-16 00:09.17)  
Vágó Bernadettnek nagyon szép hangja van!


43. Pati2 (2017-03-15 17:45.09)  
Jó volt,izgultam rendesen.Kár,hogy nem jött ki dvd-re csak a sok szar.10/8


42. Az utolso szamuráj (2014-10-22 13:36.15) aaaaa
Ami ebben a témában volt,hozták.
Persze,volt benne hiba,butaság-miért kéne már valakinek ilyen elb...tt rosszul ugrania magasból,merev térddel ugye,de majd minden filmben található megkérdőjelezhető pillanat-talán csak a Burok kivétel:))
Meglepő volt az egész kellemes színészi játék,néha kicsit untam magam:annyira nem izgatott fel,kit és hogy hagytak ott oviban valaha,de a 90 percet el kellett valahogy tölteni.Adam Green a marha jó Balta 1-2 után-melyek igen okosan egy műfajnak állítanak emléket és gúnyolják is azt!-tiszteletreméltó önuralomról tesz tanúbizonyságot:míg ott fröcsög a vér és omlik a bél,itt a kamera elfordul és inkább a zajokkal,az érzelmekkel jelzi az esetleges brutális történteket.(A második farkastámadást meg nem is látjuk,csak a következményét.)
Nincs ezzel sok gond,bőven megérte egyszer.Legközelebb pedig egy úszógumiba fognak néhányan beszorulni,már alig várom.


41. Törölt felhasználó (2013-06-22 09:56.57) aaaaa
Ugyan már, mennyi felelőtlenség történik nap mint nap mulasztás miatt, nehogy már a filmen kérjük ezt számon, holott ennél betyárabb butaságokat csinálnak az emberek...


40. Aurélie. (2013-06-20 22:22.16)   - (válasz Hatec 7. hozzászólására)
Te jó ég, milyen buta vagy.
Részedről mérhetetlenül omnipotensnek tekintett mentalitás, miközben nonszensz az egész.

"Ilyen nincs, hogy nem ellenőrzik... Ilyen nincs hogy ... stb stb"
Igen, ilyen feltehetőleg NINCS. Ezt hívják fikciónak, vagy ha esetleg nem értenéd a magad egyszerűségében, kitalált dolognak. Ez gyakori elem a filmeknél, ez adja magát a filmet; ámbátor lehet hogy még nem találkoztál vele? Kíváncsi vagyok hogy éled meg azokat a mozikat, amikben szörnyek vannak, vagy törpék, elfek, gnómok, küklopszok, mutánsok, és még sorolhatnám. Mert ilyen pedig tényleg NINCS. Szerintem mikor valaki leül megnézni egy filmet, számol vele, hogy nem igaz az, amit lát, valaki agyszüleménye, (kivéve a dokumentumfilmek- legalábbis egy részük) hiszen ezáltal bele tudod élni magad. De minek is magyarázzam a film fogalmát?! Gyűlölöm az olyan filmnézőket, akik végig azt hajtogatják közben, hogy: Óóó ez se igaz!
(És mindenkinek van legalább 1 ilyen ismerőse.)

Iszonyú idegesítő lenne saját magam számára is, ha úgy ülnék le valamit megnézni, hogy minden apró kis mozzanatba belekötök, keresem a hibát, és mire észbe kapok, hopp már vége is. Hát de szar volt!!
Az emberek hibáznak, valamiféle tökéletes problémakezelést vártál, vagy mi? Ebből áll a történet, hogy igen: hibáznak. Ha tökéletesen ellenőrizték volna a pályát, 10 perc alatt vége lett volna a filmnek. Ezt akartad volna megnézni? Azt feszegeti a sztori, hogy ,,mi van ha..." És mivan ha-esetben én ugyanezt csináltam volna, amit ők. Talán a csajnak még sosem fagyott oda ilyen erősen a keze semmihez, és ezért tépte le, mit gondolsz? Lefogadom hogy te is vakarod elég keményen a szúnyogcsípésed, pedig tudod hogy nem kellene... Te miért nem várod meg, hogy szépen elmúljon?
Az ember nem így működik... mentális és antropológiai adottságok, reflexek, ösztönök... nem mindig azt csináljuk, amit "kell."

Szerintem a film nagyon erős. Feszítő, zavaró, borzolja az idegeket, gyötör, megijeszt. Szörnyű volt. Persze az emberek szeretnek szörnyülködni, így a maga nemében szerintem ez zseniális volt. Akinek kicsit is fejlettebb empátiás készsége van, és nem csak fogyasztja a filmet, hanem érti is, ergo gondolkodik közben, na meg érez, annak tetszeni fog.

És még egy utolsó gondolat: Miért ekkora divat mindig az amerikaiakat szidni? Ha nem lenne Amerika, a te életed is rosszabb lenne, hidd el. Legalábbis ott lenne egy jókora hiátus. ,,Tipikus amcsi mentalitás, fos film." Ja, ja, ja... Lefogadom, hogy 5 kedvenc filmedből min. 4-et (de lehet hogy inkább 5-öt)az amcsik csináltak. És mivel a filmipar jelentős százalékát ők adják, így nagyobb az esély a szar filmekre is. Mert vannak, igen, ez tény. DE ha jó filmeket csinálnak, miért nem mondja senki, hogy ,,Igen, Amerika, most megcsináltad." Ha egy film jó, örülünk, természetesnek vesszük, és kész. Bezzeg ha valami nem jó, jön az "ó hülye Amerika."

U.i.:Azt is lefogadom, hogy imádsz hamburgert zabálni. (De nyilván nem vallanád be most :) )


39. Eufrozina85 (2013-06-07 08:21.28) aaaaa - (válasz Pearl. 38. hozzászólására)
Igen, én is láttam, de ez nem egy "szigorú" ellenőrzés. Visszajött a zászló, oké, de honnan tudom, hogy mindenki lejött-e? Mi van, ha van valaki odafenn törött lábbal pl? Biztos vagyok benne, hogy őrjárattal is ellenőrzik a pályát, hosszabb zárás előtt pláne.


38. Pearl. (2013-06-06 21:19.54) aaaaa - (válasz Eufrozina85 36. hozzászólására)
"Én ugyan nem síelek, de elképzelhetetlennek tartom, hogy ne legyen szigorú ellenőrzés azt illetően, hogy marad-e valaki a pályán. Kizárt, hogy a felvonó kezelőjének a bemondása alapján kezeljék ezt."

Mikor elindultak az éjszakai siklásra, volt egy jelenet, ahol a kezelő egy kis színes zászlót rakott az egyik ülésre. Gondolom ez lett volna az ellenőrzés (megvárja, míg visszaér a zászló), csak közben elviharzott, a főnöke meg hanyagul kezelte a dolgot. Más értelmét nem találom annak a zászlónak.


37. Pearl. (2013-06-06 21:11.22) aaaaa
Nem volt ez azért olyan rossz. Ha elfüggetlenítünk a hatalmas logikai buktatóktól, egész élvezetes kis filmet kapunk. A hibákra nem térek ki, már megtették előttem mások és csak ismételni tudnék. Ami számomra is a legérthetetlenebb volt, az a farkasok. Kizártnak tartom, hogy nem tettek óvintézkedést ellenük, ugyanis ha napközben is bemennek a sípályára, akkor előbb-utóbb a síelőket is megkóstolják. A rinyálás nekem is sok volt, bár az a jelenet, mikor a lány a kiskutyájáról beszél, az szívbemarkoló volt. Én is kerültem sajnos olyan helyzetbe, hogy egy időre magára kellett hagynom a kutyámat és bennem is hasonló gondolatok fogalmazódtak meg. :( Apróság a filmben, de az nekem betalált. Összességében nekem megér egy négyest, mert végig feszültséget tartott és kiszámítható sem volt. Eddig se vágytam a síelésre, ezután pláne nem fogok. :)


36. Eufrozina85 (2013-02-05 14:14.29) aaaaa
Megmondom őszintén, egész élvezetesnek találtam. Nem láttam még ilyen témájú filmet, és szerintem a hangulat több mint rendben volt (miközben néztem, a fűtést is feljebb kellett tekernem :D). Különösen az a jelenet volt odab@szós számomra, mikor a felvonóban kedélyesen csevegnek, miközben a hátuk mögött sorra kapcsolják le a fényeket...

Emellett persze vannak butaságok a filmben. A két legordítóbb:
Én ugyan nem síelek, de elképzelhetetlennek tartom, hogy ne legyen szigorú ellenőrzés azt illetően, hogy marad-e valaki a pályán. Kizárt, hogy a felvonó kezelőjének a bemondása alapján kezeljék ezt. Szintén nem tartom elképzelhetőnek, hogy a pálya nyitásáig nem néz arra a kutya se... persze lehet, hogy tévedek, mint mondtam, nem vagyok a pálya ördöge :)
Ha már megtörtént a baj, akkor kizárt, hogy az ugrás legyen az első ép gondolata valakinek. Szerintem a mászás értelmesebb, arról nem is beszélve, hogy ha mégis ugrunk, akkor nem függőlegesen, hanem a vízszinteshez legközelebbi pozícióban kell ezt megtennünk, szerintem nincs felnőtt, aki ezt ne tudná, vagy ne jönne rá némi gondolkodás után. Ráadásul próbáljuk minél lejjebbről kezdeni, tehát mondjuk a társaink kilógathatnak.
És mindenféle akcióba nappal érdemesebb belekezdeni, akármilyen sz@r ügy kibekkelni az éjszakát odafenn, azért logikusabb reggelig várni.

A második az, hogy kb életveszélyes ilyen hidegben a nedves öltözék. Így az, hogy pusztán diszkrécióból meg szégyenlősségből magad alá brunyálsz, egyelő a halálos ítélettel.
Fagyási sérülések ellen meg elég lett volna felhúzni a dzseki cipzárját...

A többi hibát nem akarom ismételni, alább leírták.

Hangulatilag rendben van a film, néha voltak olyan részek (főleg a siránkozások, nosztalgiázások), amiket áttekertem volna. Azért a téma rendesen maga alá temet, szerintem mindenki fél attól, hogy egyszer ilyen szorult és életveszélyes helyzetbe kerül. Túlzásokkal ugyan, de ezt a fílinget akarta hozni a film, szerintem sikerült.


35. Plunket (2012-11-21 16:24.56) aaaaa
Hamár a bement alájuk egy hókotró(ajvé mit keresett ott ? mer maga a pálya sosincs a felvonó alatt.... )és nem vette őket észre,hát összekötök pár kabátot,meg ruhaneműt,amin lemászok,legalább méterekkel közelebb a földhöz,vagy ha nem,akkor a kötélen a legközelebbi oszlophoz,és voila,hozom a mentőcsapatot.A fickó lábai nemtom hogy pattantak el úgy,mint a gyufaszálak a legalább félméteres hóba.A gonosz emberevő farkasok felbukkanása meg már tényleg mindennek a teteje.És mindez azért,hogy közben drámázni lehessen.....A végén a felvonó megszabadulván a két,egyenként legalább 85 kilós fickótól a 60 kilós csaj alatt leszakad,és sorolni lehetne ezeket a kis csemegéket.Ebbe a kategóriába a Mély víz valamivel hihetőbb volt.A két pontot az igazi farkasokra(vagy kutyákra ?)adom,a többi lecsó,hogy izgulj néző.:lol


34. FeketePillango (2012-11-11 18:05.54) aaaaa
Tetszett a film, dráma a javából. Én nem tudom mit tennék hasonló helyzetben.


33. Desert Fox (2012-10-31 23:11.01) aaaaa
persze sajnáltam a két srácot akik meghaltak, de azért tetszett a film :)
én személy szerint feldobtam volna azt az ötletet, hogy hárman kapaszkodjanak egymásban, és természetesen a lánynak kellett vna ugrania, mert a fiúk elbírták volna, és akkor a lány elmehetett volna segítségért :)


32. Szpsz911 (2012-09-16 18:24.48) aaaaa
Nem volt rossz film, mondjuk én inkább filmdrámának, esetleg thriller-nek (bár nem az) tartanám, mint horrornak. Vannak benne horrorisztikus elemek, de kevés.

SPOILER!!!
Nekem totál életszerűtlen, hogy egy lesiklópályára farkasok menjenek, még akkor is, ha elcsendesedett és besötétedett a táj. Ha a mászással kezdik, akkor tök más lett volna végkifejlet. Aztán furcsálltam, hogy mindössze pár perces hasoncsúszással elérhető volt egy országút, amikor előtte úgy mutatták be a tájat, mintha a semmi közepén lenne. Az elején pedig egy 5000 láb hosszra figyelmeztető tábla volt, az pedig még másfél kilométer sem. Ők nem a végén szorultak meg, hanem középen. Ekkora táv még ordibálással is áthidalható. Mindazonáltal egy jól felépített, hatásos mozi.


31. Törölt felhasználó (2012-01-09 10:54.30) aaaaa - (válasz Morcica 30. hozzászólására)
UHH, hát azért ööö... Voltak butaságok a filmben, de Végső Állomáshoz hasonlítani? Hát az a tény, hogy egy sípályán farkasok támadnak turistákra, még mindig hihetőbb, hogy a sors szerint halálraítélt csókákra dőlnek sorban a villanyoszlopok és zúgnak rájuk a repülők, miközben az aknaszemek szándékosan másznak félre a lábuk alatt :D


30. Morcica (2012-01-08 23:44.11) aaaaa
sok mindenben igazatok van, több sebből vérzett a történet, pont ilyenek a végső állomás részek is, annyira valószínűtlenek.. én mégis bele tudtam élni magam, mondjuk lehet h ebben az is közrejátszik, h pár nap múlva megyünk snowboardozni :D


29. Törölt felhasználó (2011-12-02 20:46.42) aaaaa - (válasz Cica13 28. hozzászólására)
Pedig elhiheted, hogy ezt a filmet nem egy studióban forgatták le :D


28. Cica13 (2011-12-02 20:00.48)  
Én most nézem a filmet!Milyen érdekes,h soha nem látszik a leheletük.


27. Sztázi22 (2011-07-30 04:10.01)   - (válasz Lizzy000 20. hozzászólására)
igen, szerintem is fura volt ez hogy farkasok a sípályán,
nincs mobiljuk?
és a nyitvatartás is,


26. Molly93 (2011-07-04 18:17.30) aaaaa - (válasz KenytheOne 25. hozzászólására)
Igazad van, de én őt sajnáltam jobban. :D


25. Törölt felhasználó (2011-06-13 14:45.31) aaaaa - (válasz Molly93 24. hozzászólására)
SPOILER!

Nem csak Dant :D


24. Molly93 (2011-06-13 12:42.42) aaaaa
Engem nagyon megfogott ez a film. Nagyon bele tudom élni magam az ilyen típusú filmekbe, végig izgultam a szereplőkért.
Szerintem nem úgy kell leülni a film elé, hogy "csak egy újabb amcsi sz*r", persze vannak benne bakik, viszont azért sosem tudhatod, hogy te mit csinálnál egy ilyen helyzetben, totál kétségbeesve.
Meg azért gondoljuk át, ha minden szereplő zseni lett volna, és szuperül megoldják a helyzetet, élve lejutnak a felvonóról, és megmenekülnek, akkor meg "béna amcsi film, naná, hogy happy end":))
Szóval nekem nem volt bajom a filmmel, nekem nagyon ott volt.
SPOILER!
És azért durva volt, ahogy Dan-t széttépték a farkasok, én sajnáltam.:(( Még úgy is nagyon hatásos volt, hogy szinte semmit nem láttál a jelenetből, csak a hanghatásokat hallottad...


23. Törölt felhasználó (2011-05-20 23:36.19) aaaaa
Nagyon szeretem valamiért az ilyen típusú filmeket, akárhány készül, nem tudom megunni őket. Persze, szinte a legtöbb kiszámítható, sőt olykor teljesen eltúlzott, de valamit mutatni is kell egy ilyen filmbe, szimplán halálra fagyhattak volna 2 órán keresztül. A farkasok teljesen hiteltelenül vadászgatnak a sípályán, fényes nappal is, sőt várakoznak is a fentiekre, hát ilyen alapon talán máskor is farkasveszély lett volna elrendelve, vagy valami :D De sebaj, nagyon szeretem a farkasokat, szépek voltak, kegyetlenek. Korrekt film, persze kiszámítható, sablonos, mégis kellemes atmoszférájú. Színészileg elviselhetők voltak a karakterek, amit hozni kell egy ekkora kaliberű filmhez, azt hozták. Jó kis film ez, de hozzátennék egy dolgot, ami rendkívül béna volt az egészben:

első gondolatom is az lett volna, hogy felmászok a dróton. A másik dolog az, hogy nem így szokás mászni hosszú távon kötélen, hogy a kezeddel fogod, hanem minimum a lábaidat is felakasztod, és akkor még az éles dróton alkarral is húzhatod magad. De mindegy, aki haldokolni szeret, annak izgalmasabb lógnia és kettéfűrészeltetnie a tenyerét.


22. Jason13 (2011-05-14 21:17.46) aaaaa
Nem olyan rossz film ez,mint ahogy alattam írják páran.Van itt jól felépített atmoszféra,feszültség és egy két brutális jelenet,viszont a negatívumok oldalán ott van pár logikai bukfenc és az erőltetett drámai jelenetek.
Maguk a karakterek megkedvelhetőek,sőt,sajnálni is lehet őket olykor-olykor.De néha hihetetlenül primitív,giccses siránkozásba kezdenek,ezek eléggé rontják az összképet.A legrosszabb az volt,amikor a csaj elkezdett siránkozni,hogy mi lesz akkor,ha kedvence nem kap enni.Oké,ez még annyira nem is hangzik rosszul,de ahogy elő van adva,az nem a legjobb.És ezekből azért van egy pár,amik még meg is szakítják a cselekményt.
Van egy két olyan jelenet,ami nagyon durván lett megcsinálva,ilyen az,amikor az egyik fickónak mindkét lába nyílt törést szenved,de a kapaszkodóhoz odafagyott kéz se volt piskóta.A feszültségkeltés is működött,ilyen téren nem vallott szégyent a film.A zene sokat hozzátesz a filmhez,sok szép,egyben drámai dallammal találkozhatunk benne.
Tehát vegyesek az érzelmeim a filmmel szemben.Vannak közel felejthetetlen jelenetei,de vannak ugyanilyen mennyiségben felejthető,sőt,gyenge momentumai is.Egyszeri megnézésre azért bőven tudom ajánlani,igaz a gyengébb idegzetű nézők óvatosan közelítsenek felé.



21. HEKTHOR (2011-05-08 00:51.15) aaaaa - (válasz Lizzy000 20. hozzászólására)
Neked tökéletesen igazad van. Az összes sípályán ahol jártam, ki volt táblázva hogy: Farkasoknak belépni tilos! Nem is láttam egyet sem.


20. Lizzy000 (2011-04-07 13:36.07) aaaaa
Nekem tetszett. Viszont farkasok egy sípályán?? Oké, hogy valamivel érdekesebbé kellett tenni, de ilyen nincs hogy egy síközpontban farkasok legyenek!! Elismerem, voltak benne hibák, de én át tudtam érezni a helyzetüket, szerintem jó volt.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyolcadik utas, 2021-10-04 11:2349 hsz
KeresemPintyőke, 2013-11-25 22:006 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk