Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az ember gyermeke
- RTL Három, 01:55
Hetedik
- AMC, 02:25
A bokszbajnok: Jem Belcher élete
- Filmbox Premium, 02:45
A holló
- Paramount Network, 02:45
Mindörökké menthetetlen
- Film Mánia, 03:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Sean Bean (65)
David Bradley (82)
Jennifer Garner (52)
Adam McKay (56)
Ken Duken (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Emily és a bűn világa - Vélemények
Végítélet (1994) - Vélemények
Végítélet (2008) - Vélemények
Végítélet (sorozat) - Vélemények
A csempész - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az ígéret megszállottja aaaaa
Shaun Evans aaaaa

 

Fórum - Eladó a családom - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

19. Chris Co (2019-07-14 12:43.13)  
A sztori már ott sántít (spoiler) Gary Cole nem fulladhatott a medencébe, mert ő a huszonharmadik évszázadban az Excalibur parancsnokaként igyekszik majd megmenteni a Földet a halálos vírustól (Crusade). Demi Moore sem játszott jól. Nem láthattuk a plasztik csöcsöket, meg a rúdon mászást. Scully sem robbant be a filmbe, mint ex, féltékeny, no, de a sztori egészen klassz, és az úgymond valóban dögunalom maga a valósága ennek a színtelen, ám annál inkább színesre festett világnak. Nálam ott ért véget a sztori, amikor becsapja az ajtót az új "család". A lezárás már csak szépítés, csak, hogy örüljön is a néző, ne sopánkodjon. Jó film egy csomó ripaccsal, akik pozitív értemben játsszák azt, ami visszataszító, még ha azt nem is látjuk kívülről, mert vajon kívül nem ugyanaz a séma odakinn is. Demi, az FBI ügynök, az Excalibur parancsnoka is pont ide kellettek. Én nem éreztem ilyet, ki, hogyan jól, vagy nem játszott. Hiányérzet számomra ott volt, nem láttam a film elejét. :)


18. Mütyürke (2018-01-07 19:27.42)  
Ladányi Mihály:
Tizenegyedik parancsolat

Vegyél meg mindent, vásárolj nyakra-főre,
légy hitelképes, keress kezeseket,
ne maradj ki a piac örömeiből se,
szerezz, szerezz, szerezz!

Nélküled fizetésképtelenek a hivatalok,
hát jár neked ez, te állítod elő
a globális értéktöbbletet.
Vegyél meg minden ezt-azt, a polcok roskadoznak,
váltsd árúra magad, legyen meg mindened.

A dolgos testnek, ha este még maradék erejét összeszedi
(mert komolyzene megy s jobb egy kis etyepetye)
kell a tudat, hogy a gyereknek - ha úgy dönt
a főorvos úr is - meglesz majd mindene.

Hát vegyél meg mindent, vásárolj nyakra-főre,
légy hitelképes, keress kezeseket,
ne maradj ki a piac örömeiből se,
s szerezz, szerezz, szerezz!



17. Fru drága (2016-08-11 15:00.21) aaaaa
Epp most neztem meg a filmet,nekem nagyon bejott :) tenyleg nagyon egyedi film.kar,hogy keves ilyen filmet lehet latni,ami ilyen es ehhez hasonlo temakkal foglalkozik,pedig nem csak a gyilkos,misztikus,harcos es ecsepelt poenokkal tele,valamint csopogos romantikaval tuzdelt filmeket kellene megallas nelkul ontani az emberek orra ele.Kell ilyen is es nekem pont egy ilyen film kellett most!Nalam 5*os :)


16. Nyolcadik utas (2012-12-07 10:48.38) aaaaa
Korrekt kis film egy csomó személyes drámával. Érdemes időt szakítani rá.


15. Atr0303 (2012-12-07 10:35.39) aaaaa
Érdekes alapötlet, korrekt kivitelezés. Nincs nagy katarzis, falrengető tanulság, de ez nem is baj. Elég, ha csak azon gondolkodik el a kedves néző, hogy vajon mi a siker, a boldogság.


14. Ikon88 (2012-07-16 13:06.15) aaaaa
az alapsztori nagyon valósághű, mégis sokáig izgalmakat rejt magával! a film vége viszont mintha befejezetlen lenne, vagy csak nem volt elég ötlet hozzá... :S így igazi csattanó, konklúzió nélkül "csak" közepes, egyszer nézhetős.


13. Norbii92 (2012-04-04 09:26.55) aaaaa
Hát nem ájultam el ettől a filmtől!
Pedig maga az ötlet nem is rossz, érdekes és egyedi (a marketinges eladásokról szól), de megvalósítása valóban unalmas! Alig bírtam végig nézni! Amúgy David Duchovny nem volt rossz, Demi Moore halvány volt, Amber Heard karaktere pedig számomra elég unszimpatikus volt!
Összességében egyszer meglehet nézni, de többször már nem érdekelne. Sokkal többet is ki lehetett volna ebből hozni! 3*


12. Independence (2011-12-02 18:14.36) aaaaa
Eladó az egész világ, minden eladó, ami pénzért megvehető, és az emberek hajlamosak mindent meg is venni.
A valódi érzelmeket leszámítva, azok csak úgy jönnek néha, irányíthatlanul , és a nagy profi pénzgyártó gépezet fogaskerekei közé homokszem kerül.
Ez a film nem vígjáték!, társadalomkritika, korrajz, szatíra, némi romantika, és dráma, pont ezért működik tökéletlenül, sokat markol és keveset fog, ám megnézni érdemes, főleg annak, aki plazma tv vásárlás előtt áll, némi jó kis magas THM-es hitelre, így közeledve a karácsonyhoz, a nagy "össznépi adjunk már egymásnak meg mindent, ha futja rá, ha nem, mert attól leszünk többek, feeeling" keretében.
Valaki itt azt írta, hogy a mozi tartalmatlan, nem mond semmit, dehogynem, épp, hogy túl sokat is, ez a hibája, de nagyon is magvas mondanivalója van.
Nem is az irigység, ami a fő motívum, hanem a "kaszthoz" tartozás érzése.Ráéreznek itt is, akár Cloony féle Egek Ura című filmben a gazdasági válság kirobbanása utáni társadalmi hangulatra, és az okok, okozatok keresésének aktualitására.
A minta követése, betagozódás, megfelelni vágyás, ha mindezeket csak anyagi eszközök árán érhetjük el, és erre nincsenek meg a forrásaink, akkor jóra nem vezet.Sőt, tragédiába torkollhat, persze nyilván fontos, hogy időnként kiéljük a vágyainkat, de, ha ezzel csak azt akarjuk prezentálni, hogy vagyunk olyan "menők", mint a szomszéd, és nem mérjük fel reálisan ez hova vezet és ez a minta mennyire értéktelen, mennyire üres, és lényegtelen, akkor elcsúszunk a banánhéjon.
A család egy darabig kíválóan végzi a munkáját, remekül alakulnak a statisztikák, de az ember nehezen szorítható diagrammok, és a marketing manipuláció határai közé.
Együtt élő emberek között óhatatlanul kapcsolatok kezdenek szövődni, beleszeretünk a "nem feleségünkbe", együtt érzünk a "nem lányunkkal" és a barátjává válunk a "nem fiunknak", és minden borul.Már nem számítanak a százalékok, a növekvő "eladás", és a felfelé kúszó nagyszerű számadatok.Végül eljuthatunk oda, hogy elkezdjük sajnálni az áldozatainkat, akik a vesztükbe rohannak, megakadályozhatatlanul.
Az eladó család, ha nem is alakul valódi családdá, de a "családfőnek" köszönhetőn, emberi érzésekbe botlik, az meg nem összeegyeztethető a cinizmussal.
Nyilvánvalóan nem kell azon törni a fejünket, hogy ez a model, működőképes-e üzletleg, mert akkor kinevettetjük magunkat, a filmben ez csupán szimbólum, egy ügyes "mozis" ötlet, ami bemutat valamit, ami körbevesz minket, a kis embereket ugyanúgy, mint a középosztályt.
Talmi vágyak, a fogyasztás az Aranyborjú, amit előtt tisztelgünk, és aminek meg akarunk felelni, egy rossz bálvány, még egy óra, még nagyobb tévé, még gyorsabb motorcsónak, még tíz lóerő a kocsinkban, ettől senki nem lesz boldogabb.
A pénz hasznos dolog, teljesebbé teheti az életet, ha értelmesen használják, nem pedig, a sznobizmus oltárán áldozzák fel, legfőképp úgy, ha nincs is, csak kölcsön, és kölcsön és kölcsön, mindhalálig.A filmben a szó szoros értelmében mindhalálig.
Ez a szál érthető és viszonylag kidolgozott, a dráma azonban nem igazán van jól ábrázolva, alig kap teret, és a fejlődő emberi kapcsolatokat csak nagyon felszínesen karcolgatja a forgatókönyv.Kár, mert, ha kidolgozottabb, kifejezetten jó is lehetne.
Demi Moore sajnos pocsék, mint általában, faarcú, gyenge a játéka, semmitmondó, David Duchovny viszont egész jó, ő menti meg a színészi játékot.
Nem egy briliáns film, de elgondolkodtató, vagy még inkább az lehetne, ha a végével el nem rontják, mert elrontják, sajnos "az amerikás" befejezés, ide nagyon nem illett.
Viszont a magyar címadás, kivételesen jó!


11. Sötétszív (2011-11-27 00:34.45) aaaaa
Az ötlet egészen jó, és egyedi, kár, hogy a megvalósítás unalmas lett. Mindenesetre David Duchovny alakítása egészen zseniális lett, Demi Moore viszont elég halovány volt. A film harmatgyenge. Ezért a filmért tényleg nagyon kár!


10. Jackdaniel (2011-10-12 19:35.59) aaaaa
Ez egy nagyon jó film volt, eddig még hasonlót se láttam. Nagyon tetszett. Egyedi!


9. Szabgya (2011-09-26 21:02.12) aaaaa
Érdekes film a termékeladásokról ahol nem feltétlen kell mindent elhinnünk amit látunk így elsőre...
Nálam bejövős mert nem túl sűrűn fut össze az ember hasonlóval, szereposztás is pöpec, szóval aki nem látta annak ideje pótolni.:)


8. Jazz77 (2011-09-16 09:57.29) aaaaa - (válasz Szotyi33 5. hozzászólására)
Képzeld nekem se tetszett a másnaposok se és ez is dögunalom volt, hogy mik vannak...


7. Grubesa (2011-09-16 03:44.01)  
Bár meglepő a sztori, mégis hiszek abban, hogy ilyen akár lehet a való életben is. Kihasználva az irigységet, hiúságot, harácsolást. De aztán ugye mégis ott vannak az igazi emberi érzelmek is, ami a filmet a végére drámává alakítja.
Mégis csak 4-est adok...


6. Beszko (2011-09-14 20:24.37) aaaaa
Nekem tetszett a film.Jó ötlet.Egészen újszerű.Még soha sem hallotam ilyenröl és bár valóban kétséges hogy jövedelmező lenne e az eféle üzlet de ez egy film:)


5. Szotyi33 (2010-08-24 12:50.06) aaaaa - (válasz Thefloorfilla 4. hozzászólására)
Neked nem tetszett a Másnaposok? :D jéézusom milyen filmeket nézel ha röhögni akarsz? a Nagyfiúkat, az elnyűtt szar poénokkal, hozzá Hollywood színészeinek legalja? ...


4. Thefloorfilla (2010-08-21 18:55.46) aaaaa
Hú ez még rosszabb és unalmasabb mint a Másnaposok. Tudom hogy ez dráma, de hogy ne szóljon semmiről egy film, ahhoz azért tényleg nem kell tehetség.


3. G-ergo (2010-08-21 18:30.23) aaaaa
Jó volt ez! Bár az alapsztori nem tudom mennyire lenne jövedelmező. Mert ez a vásárlói kör nem túl nagy. Oké, hogy pénzes emberek, meg drága cuccok, amikből nem kell ezerszámra fogynia, de akkor is. Nem tudom megérné e nekik ez a nagy felhajtás(ház, kocsik, újszemélyazonosság, iskolák, stb...), cserébe pár tételes eladásokért. Még úgy is hogy figyelembe veszem, azt hogy az ismerősök ismerősének az ismerősei is esetleg rábuknak a dolgokra. De lehet tévedek...
Amúgy öröm nézni, az emberi természet eme fantasztikus és páratlan tualjdonságát. Sok pénzünk van, menők vagyunk, de nicsak van, aki még nagyobb spíler nálunk. Olyan ruhákat veszek, olyan parfümöt használok, olyan órát veszek, olyanra nyírom a fanszőrzetem, és annyi hajszálat hagyok a fejemen, mint ő. Na akkor én is akkora játékos leszek, és mindenem meg lesz az életben. Az irigység. Csuda egy dolog. És miért lett ez kiemelve? Miért kapott egy saját filmet? "Mert erről ismerszik meg a maguk fajtája. Mindig azt hajszolja ami a másé; csak hogy megszerezze, csak hogy az övé legyen" Clive Barker

A színészeket egytől egyig bírtam, különösen Muldert. A körítés sem volt olyan rossz, bár talán kissé kevés figyelmet kapott a két tini története. Gyorsan lerendezték: Én buzi vagyok. Én meg ribi. Késssz:D De úgy összességében rendben volt.



2. Nyakkendősparaszt (2010-08-17 23:00.50) aaaaa
Duchovny jól játszotta a karaktert és Demi is az adott keretek közt.
Tetszett az alapötlet. Nem tudom, hogy a valóságban is van e ilyen de ha eddig nem volt akkor ez a film jó impulzust adott hozzá a bizniszmeneknek:)


1. Szotyi33 (2010-04-18 19:21.05) aaaaa
Vajon mi lesz a magyar címe? Kovácsék? XD



Kapcsolódó fórumok

VéleményekChris Co, 2019-07-14 12:4319 hsz
KérdésekJohn Angel, 2011-09-18 21:182 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk