Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hollywoodi őrjárat
- AMC, 11:10
Hosszú levél
- Duna World, 11:40
Mi köze ennek a szerelemhez?
- HBO2, 12:00
Az ügynökség
- Viasat Film, 12:00
Hazudj velem
- Cinemax2, 12:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Andorai Péter - Vélemények
Renée Zellweger - Vélemények
Hank Azaria - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Valan - Az angyalok völgye aaaaa
Christopher McDonald aaaaa

 

Fórum - Halálos temetés (2010) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4
101. Semprini (2021-12-17 08:07.33) aaaaa
Három éve véletlenül akadtam rá a 2007-es angol eredetire, és azóta legalább tízszer láttam, és bár már akkor is tudtam, hogy létezik ez az amcsi remake, sokáig nem is akartam megnézni. Egyrészt baromra nem bírom Chris Rock-ot, plusz nem tudtam elképzelni, hogy mit tudnak még fokozni az eredetin.
Hát tudtak.
Nem állítom természetesen, hogy ez jobb lenne, mint az angol változat, egyrészt mégiscsak az az eredeti, ezen kívül annak jobb a szereplőgárdája és a szinkronhangok is jobban passzolnak a karakterekhez. De én ezen talán még többet nevettem, persze az eredetit szinte kívülről fújom, itt meg volt egy csomó új poén, plusz a szituációk talán itt még kiélezettebbek, a párbeszédek még szarkasztikusabbak, az egész még jobban fel lett pörgetve. Egyszóval: nem angol hanem amerikai.
Aki eleve irtózik a remake-ektől, annak természetesen nem ajánlom, de amúgy teljesen megállja a helyét akár az eredeti ismeretében is, semmi baj nincs vele. Jó, persze Chris Rock helyett szívesebben láttam volna mást, James Mardsen pedig messze nem olyan jó mint az angol változatban Alan Tudyk, de kb ennyi, a többi szereplő itt is teljesen megfelelő, és az egész valahogy sokkal harsányabb. Bár a neveket teljesen átírták, azért az eredetiből Peter Dinklage-t megtartották, igaz, a magyar hangja nem a megszokott Láng Balázs, de ez legyen a legnagyobb baj.
Mindent összevetve nálam ez is megérdemli a négyest. Nem lesz akkora kedvenc, mint az angol verzió, de én jól elszórakoztam rajta.
7,5/10


100. Tomka90 (2013-09-12 22:07.49) aaaaa
Megnéztem mind a kettő verziót.
Az eredeti, ami 2007-ben készült angol komédia sokkal, de sokkal viccesebben, szenvedélyesebben és hangulatosabban van előadva.
Ez az hollywood-i remake valahogy annyira felületes, lelketlen, száraz, hogy az már élvezhetetlen. Hiába nagy a szereplőgárda, zömük szinte csak ripacskodik.
Ez az új verzió egy teljesen feleslegesen alkotás.



99. Rechter (2013-09-09 17:12.03) aaaaa
Hát ez a film egy raklap sz*r. Az egyetlen értékelhető dolog a filmben a bedrogozottat alakító színész. Ekkora sztárparádétól többet vártam. Dögunalom és egy béna horroron többet nevetek, mint ezen...


98. Dark Bakter (2013-05-21 11:09.30) aaaaa
Tudtam mire számíthatok, sajnos be is jött...
Frank "YODA" Oz szenzációs és frenetikus, sziporkázó überklasz angol fekete-komédiáját amerikanizálták... Kellett ez? A fekete komédiát szó szerint értelmezték, telerakták a filmet hajdan jobb napokat látott fekete színésszel, egyedül csak Chris Tucker, meg Eddie Murphy hiányzott a palettáról.... Az a baj, hogy ami működött az eredeti filmben, itt öncélú ripacskodásba torkollott... Ugyanazok a poénok, ugyanazok a jelentek... Igazából egyik színész sem alkot maradandót.... Danny Glover, nem rossz de Alfie bácsi valahogy természetesebb... EZ valamennyi színészről elmondható, hogy az eredetiben sokkal hihetőbbek és élet telibbek a karakterek.... Sokkal erősebb a színészi játék is, mint ebben a produkcióban.... Na meg ugye Alan Tudyk Simon karaktere, akit Cyclops hívatott megidézni... Gyenge.... Gyenge....
Ami összeköti a remek eredeti művet - NÉZZÉTEK MEG SZENZÁCIÓS - és ezt a ripacskodással mérgezett izét, az Dean Craig remek forgatókönyve, amit mégis elkurint a rendező és Peter Dinklage, a bonyodalmakat okozó mélynövésű zsarolót alakító remek színész. Nos ő ugyanazt a karaktert játssza, de valahogy üresebb a figura, mint Oz mozijában....
Hm...Igen elfogult vagyok az eredeti művel, de adtam ennek is egy esélyt.... Nem jó ez na... Az európai filmek amerikanizálása nem mindig nyerő sőt... Kimondottan rossz remake-ek születhetnek lásd Amerikai Taxi, Reszkess Amerika, Dzsungelből-dzsungelbe.... Oké, a Tetovált lány, az kivétel, ott Fincher szenzációsat alkotott.... De egyébként...
Szóval, ez egy erőltetett ripacskodás, semmi extra nincs benne, halvány koppintása egy nagyszerű angol komédiának! Az alapmű, ez egy celluid hulladék... Ennyi meg egy Bambi...

Ja igen, nem szoktam a Cool Tv-t gyakran nézni, Pesten meg az albérletbe pedig nincs Film+, de most vettem észre, ezen a két "retek gyereken" egyszerre van a reklámblokk, ugyanazok a reklámok vannak.... Hogy egyszerre lehessenek, képesek a mondtok közepén reklámblokkot bevágni... Hát a kurva édes anyjukat! AMúgy lehet, hogy ez csak nekem volt új felfedezés, de mindenesetre bosszantó... Csak úgy szembe jutott...

A Halálos temetés moziból az EREDETIT sasoljátok meg! :D


97. Darkness&Hope (2013-01-05 14:52.03)   - (válasz Dastardly 93. hozzászólására)
én is kiakadtam ezen.... talán a Színes-bőrüek nem néznek már olyan filmet amiben fehérek vannak v mi? ezért kellett egy ilyen változat.. vagy a jövőben talán nem csak nyelv és feliratváltozat lesz a DVD-n hanem 3-4 színész játssza mind az összes szerepet és ha nem tetszik kicserélhetem őket v mi?


96. Sötétszív (2012-11-16 23:05.46) aaaaa - (válasz Geneviev 90. hozzászólására)
Sajnos ez már örökre itt marad. Itt nem lehet törölni a hozzászólásokat, sem pedig javítani rajta. Bocs, hogy csak most reagálok, de ebben a pillanatban jöttem a film fórumába.


95. Anitabagwell (2012-11-16 07:25.57)  
Az angolt nézzétek, ne ezt!
:)


94. KisTökfej (2012-11-14 23:04.20)  
Miért kellet ez? Ez egy vicces humoros film ! Most láttam azt akarom értékelni,azt látom hogy 2 ilyen című film van,és még a story is ugyanaz!


93. Dastardly (2012-08-23 20:56.44)  
Russell bácsi"öreg vagyok én már ehhez beszólása"szállóigévé vált ...:)
egyébbként rühellem ha pár évre az "eredeti"után jön a feldolgozás


92. AlekSeJ (2012-08-12 19:09.37) aaaaa
Ismét melléfogás, pedig már ezerszer megfogadtam, hogy nem hallgatok másra, ha unalmas óráimban valami filmre óhajtozom. Persze jött a szokásos duma, szarrá röhögöd magad rajta, nagyon jó..stb.. Próbáltam kierőszakolni magamból egy hangos kacajt, hogy aztán majd elmondhassam, igen, volt poénos rész..de semmi. Erőltetett nulla az egész, ha a beszívott csóka nem idétlenkedne benne, talán el is alszom már a film elején. Idegesítő karakterek, semmi történet, meztelenkedés nuku (nah jó, ez csak vicc, nem ettől függ az értékelésem, de ha már dögunalom, valami cici villantás feldobta volna). A végét már tekertem, mert nem bírtam, gyorsan túl akartam lenni rajta. Belenéztem az angol verziójába, de lényegében ugyanaz, még szövegre is, szóval én egyiket sem ajánlom, mindkettő rém unalmas… Talán egy újszülött felkacag egyszer, de akinek ízlése is van, az nem üli végig… 2 csillag, csupa-csupa jóindulattal.


91. Geneviev (2012-07-26 11:20.43)   - (válasz Geneviev 90. hozzászólására)
Nem lehet egy hozzászólást törölni? Most látom mekkora hülyeséget írtam.


90. Geneviev (2012-07-26 11:17.05)  
Én először ezt a változatot láttam, és bár vannak hibái a filmnek, mégis egy jó párszor újranézhető, könnyed vígjáték. Aztán kíváncsiságból megnéztem az eredeti angol változatot is, és bár általában az angol filmeket jobban favorizálom, kivételesen az amerikai változatot jobban favorizálom.


89. Sötétszív (2011-12-25 00:27.23) aaaaa
Ez egy Angol film amerikai változata. Az eredetit sajnos nem láttam, úgyhogy erről kell írnom. Az eleje nagyon jól indul, de aztán a film közepénél elkezd laposodni, és ea színvonal csökkenése a film végéig megmarad. Volt néhány elviselhető poén, de a többség elég lapos volt, ráadásul a színészek is ripacskodtak benne. Sajnálom, de ez nekem egyáltalán nem jött be!


88. Weser (2011-12-13 22:57.13)  
Majdnem ugyanaz a helyzet, mint a Rec és a Karantén esetében. Ugyanazt adják elő, mint a másik korábban elkészített filmben. Mondjuk nekem a Karantén egy kicsivel jobban tetszett, mert abban kidolgozottabbak voltak a jelenetek és más egyéb dolgok miatt is.
Ebben a filmben is ugyanaz a párhuzam, mint a Rec és a Karantén esetében. A történet egy az egyben ugyanaz, szinte szórol szóra ugyanazokat a poénokat láthatjuk, hallhatjuk, mint a három évvel korábbiban, de engem nem igazán zavart. Igazából egy olyan filmtől, amiben Martin Lawrence és Chris Rock a két főszereplő, semmi jóra nem számítanék, de szerencsére korábban már láttam a három évvel ez a film előtt készített eredetit és tudtam, hogy annyira tetszett, hogy csupán a színészekkel nem lehet elrontani. Lawrenceel és Rockkal ebben a filmben semmi bajom nem volt, ugyanúgy, ahogy a többi szereplővel sem.
Mivel lényegében ugyanaz a film, mint a nagyszerű angol változat, én ezen is jól szórakoztam, viszont egy kicsivel amaz jobban tetszett és ezért arra 5-öst, erre viszont csak 4-est adok.


87. Weser (2011-12-08 16:13.02)   - (válasz IceIcePingvin 86. hozzászólására)
Készült egy amcsi remakeje is, ugyanez szórul szóra, néger szereplőkkel. De ez egy kicsivel nekem is jobban tetszett.


86. IceIcePingvin (2011-12-08 16:08.35) aaaaa
nálam ez a ´szenzációs´ kategória :)imádtam :)...ismertek még ilyen filmeket?


85. Tysonrichie (2011-10-30 18:18.47) aaaaa
Biztos, hogy nem fog bevonulni a nagy klasszikusok közé, de ne nekem nagyon tettszett. Sok jó poén van benne.


84. KongFan (2011-08-19 18:44.18) aaaaa
a film eredeti címe még mindig csak az "egyéb címek" között szerepel :)


83. Allektó (2011-07-28 17:13.54) aaaaa
uhhh...hát, tegnap letudtam. hiába van telepakolva nagy nevettetőkkel ez a film, meg sem közelíti az eredetit. olyan, izzadtságszagú az egész. muszájos. nekem nem jön be, sajnálom.


82. Babzso (2011-06-24 14:07.54) aaaaa
Szerintem azon múlik, hogy melyik tetszik jobban,hogy melyiket láttad előbb. Esetemben az amcsi jobban bejön.


81. Delpiero (2011-06-20 16:21.10) aaaaa - (válasz Weser 79. hozzászólására)
De én 1 percig sem beszéltem a csajokról, nem kell folyamatosan védened azt a kijelentésedet, mivel nem mondtam, hogy nem értenék vele egyet, hogy hol jobban a csajok. (Egyikben sem jók szerintem, amúgy.)


80. Weser (2011-06-20 15:07.21)   - (válasz Delpiero 73. hozzászólására)
Milyen leányzó? :)


79. Weser (2011-06-20 15:06.12)   - (válasz Delpiero 72. hozzászólására)
Mondtam már, hogy elírtam a dolgot, tényleg angol a film na. De akkor is tartom magam ahhoz, hogy abban a csajok jobban néztek ki. Az Angol változatban.
Nekem a Karanténban hitelesebbeknek tűntek az alakítások, meg talán egy kicsit véresebb is volt, meg néhány kissebb hibát tudtak korrigálni abban a verzióban.
Bár ha már itt tartunk én se látom semmi értelmét ezeknek a síma koppintásoknak, pl ennél a két film esetén is, meg azoknál a förtelmes Asylum-os filmeknél sem.


78. Vbacs (2011-06-20 11:05.12)   - (válasz Delpiero 77. hozzászólására)
You're welcome:)


77. Delpiero (2011-06-20 11:02.30) aaaaa - (válasz Vbacs 76. hozzászólására)
Köszönöm a bókot. ;)


76. Vbacs (2011-06-20 10:43.28)   - (válasz Delpiero 75. hozzászólására)
Á, így már érthető:)
Ez de nagy köcsögség :DD


75. Delpiero (2011-06-20 10:40.08) aaaaa - (válasz Vbacs 74. hozzászólására)
De én szeretek szőrszálhasogató lenne, mert hidd el, hogy én is biztos voltam benne, de gondoltam biztosra (azaz genyózásra) megyek. :D


74. Vbacs (2011-06-20 10:36.04)   - (válasz Delpiero 72. hozzászólására)
Nekem egyből leesett, hogy csak elírta, mert nem hiszem, hogy lett volna olyan hülye, hogy aztán egyből ellent mondjon magának:))



73. Delpiero (2011-06-20 10:34.23) aaaaa - (válasz Weser 70. hozzászólására)
Így részben picit más a leányzó fekvése...


72. Delpiero (2011-06-20 10:33.29) aaaaa - (válasz Weser 68. hozzászólására)
Gyarkotlaliag semmivel sem értek egyet veled.

Először is mi ez a mondatod:
"Nekem is jobban tetszett az amcsi verzió, abba a nők is jobbak voltak szerintem"

Én folyamatosan arról beszéltem, hogy az angol eredeti a jobb, nem pedig fordítva, akkor, hogy a fenébe következtett akkora vakságot, hogy "nekem is az amcsi verzió tetszik jobban" ??

Másodszor, a Rec esetében gyakorlatilag ennyit csináltam az amcsik:
"Ctrl+C...Crtl+V"...na jó srácok még adjuk hozzá úgy 5 perc pluszt, hogy megmutassuk mennnyire kreativak vagyunk, oszt jónapot!


1 2 3 4

Kapcsolódó fórumok

VéleményekSemprini, 2021-12-17 08:07101 hsz
KérdésekKdni123, 2019-01-23 18:233 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk