Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Elemi ösztön 2.
- Film Mánia, 01:40
A fekete tulipán
- Cool TV, 01:55
Válság
- HBO2, 02:06
Hosszú levél
- Duna World, 02:25
Hazug házasság
- Film4, 02:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Nyugaton a helyzet változatlan (2022) - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Psycho aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - Csigalépcső (1957) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

9. Melkesjokolade (2017-04-28 02:21.00) aaaaa
Hát most melyiket?
A Koccintósat!

Mezőszeget nem találom. Szeretném megnézni a helyet ahol Benkő Lajos és Márta éltek. Márta anyja elviselhetetlen vén szipirtyó volt. Nemcsodálom hogy Lajos nem bírta. Az tetszett amikor ráordított miután a Capóné elment a ronda férjével. Mártát sajnáltam, rendes feleség.


8. Melkesjokolade (2017-04-28 02:19.06) aaaaa
Kedvenc filmem! :)



7. Melkesjokolade (2017-04-24 16:32.27) aaaaa
Nagyszerű romantikus vígjáték. Minden percét végignevettem. Ahogy Edit nézett és Lajos keverte a kártyákat nem volt semmi!


6. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2013-07-22 11:10.37) aaaaa - (válasz Angelika58 5. hozzászólására)
Tegnap újra bele- belenéztem a Fény után, és másodszor is "elvarázsolt" - feketén - fehéren. 1 férfi- 2 nő- kissé kommerszebb szokásos arány (már a KSH adatok, háború után) de Bárány Tamás , és a stáb az akkori kornak megfelelő hangulatot tudott teremteni. Sütő Irén szép, Vass Éva üdén fiatal, érdekes volt a rendező színésznők választása.
Talán a vége és a cím nem eléggé kifejező, mindenesetre nem szokványos, csiga- biga gyere ki- csigaház,csigalépcső szimbólumok is eszembe jutnak, talán az alkotóknak nem.


5. Angelika58 (2013-07-22 10:56.54) aaaaa
Érdekes film volt ez.

Nagyon beszédes a dátum, amikor készült: 1957. Elült a nagy vihar, a konszolidáció első lépéseit nem kísérhette a dalos-táncos termelési hejehuja, a munkaverseny meg az ideológiailag fejlesztésre szoruló feleségek átnevelése, vagy akár az áruhalmozók elleni harc.

A magánélet kellett már nagyon , mert hiszen az is van, a szocializmusban is. És van olyan is , hogy egy férfi azt szeretné, jól járjon mindenképpen, legyen család is, szerető is, legyen minden.

Szabályos háromszögtörténetet látunk, de azért egészen mégsem. A „harmadik” itt nem gonosz ribanc, hanem csak egy 24 éves lány, aki elhiszi, hogy a házasságra, a „tisztességes asszony „ rangjára neki is joga van. Holott az nem rang és erre nincs joga sem senkinek.

Meglepő, hogy a film legfeljebb butácskának és tapasztalatlannak ábrázolja a lányt, tíz évvel később már erkölcstelen céda lett volna...

A feleség az erősebb jellem, a válás akkoriban nem volt még olyan általános, az elvált asszony –bélyeg (vidéken főleg )kemény következményekkel is járt a társadalmi megítélésben. De ennek az asszonynak elhisszük, hogy meglépi, hogy megáll a lábán, hogy nem bocsáthat meg.

A férfi, az egy házatlan csiga, akinek se a váláshoz, se a maradáshoz nincs elég gerince. Más szerve az, amelyik dönt helyette, pontosabban éppen, hogy nem dönt. És hogy két szék közt szépen pofára esik, láthatólag nem érti. Mert ez az anyámasszonykatonája-fajta málé, ez nem fog sosem felnőni.

Három nagyon jó alakítás erősíti a filmet sokkal jobbra, mint a forgatókönyv. Somogyvári
Rudolf olyan, amilyennek személy szerint nagyon kedveltem. Jó színész volt, de nem volt nagy színész, viszont ilyen „jókból” minél több van, annál színvonalasabb a színház meg a film. Vass Éva színtelenebb itt, mint amekkora a tehetsége, szerepe egyáltalán nem volt megírva, tett vele, amit tudott. Sütő Irént jó volt látni, finomsága és eleganciája Szellay Alice-re emlékeztetett.

És benne volt a filmben Titkos Ilona, Kállai Ferenc, Tompa Sándor, Egri István, Békés Itala, sok-sok csillag.

Általában is, a film olyan volt légkörében, mint a negyvenes évek filmjei, olyan volt a hangulat, a színészvezetés stílusa is. Hiába, a vihar elült, előjöttek a régi értékek, és Bán Frigyesnek úgysem lett több olyan filmje, mint a Talpalatnyi föld. Abból a tehetségből is "csak" egy műremekre telt. És sok jó meg nagyon jó filmre. Az meg voltaképpen nem is rossz arány.


4. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2012-06-16 14:37.50) aaaaa - (válasz Vbacs 3. hozzászólására)
Örülök, hogy tetszett. Egyszer régen tvben láttam, gondolom 9 évesen nem vittek el egy szerelmi háromszög filmre. Érdekes volt látni az akkori presszókat, a feketekávés poharakat, füstöt, akkori öltözékeket. Vass Éva, mint csábító pesti szerető, Sütő Irén egyszerű szépségével, gyerekeivel az otthon melegét árasztja. Mostanában írtam Tannhauserhez, ugyanez a probléma: Vénusz vagy Erzsébet, Muskátné vagy Julika, Léda vagy Csinszka, férfiak számára inkább is, mert poligám , mindig a változás gyönyörködtet "lelkületükre" ez jellemző.


3. Vbacs (2012-06-16 11:26.44) aaaaa
Meglepően jó film volt ez.
A Bob herceg megtekintésénél figyeltem fel Somogyvári Rudolfra, előtte nem hallottam róla, de ott nagyon szimpatikussá vált, így mikor a letölthető magyar filmek közt keresgéltem, megláttam ezt és nem is gondolkodtam a letöltésén.

A film mai szemmel nézve egy átlagos szerelmi háromszög történetét dolgozza fel, de 57-ben ez még nagyon nem lehetett egy mindennapi történet. Nem mondom, néha igencsak vontatottá kezdett válni a történet, de összességében jó volt, köszönheti ezt a remek színészeinek, akik viszont mindent beleadtak. Somogyvári, Sütő és Vass Éva. Egy jóképű, markáns, meggyőző hivatali alkalmazott, S.R. személyében és két kifejezetten gyönyörű nő szerelmi kínlódásáról szól az egész film, olyan kitűnő mellékszereplőkkel, mint Kállai Ferenc, Gera Zoltán vagy éppen Tompa Sándor. A film egy kemény válaszút elé állítja a főszereplőt : a feleség a fontosabb, a békét nyújtó falusi család, vagy a modern Pest a szeretővel és a munkával.
Szerintem ez nem egy egyedi eset, a volt osztálytársnőm apukája is feltette magának ezt a kérdést (bár ő Skóciába ment dolgozni) és ő is ugyanarra jutott, mint a főszereplőnk, Benkő. Hogy mire, az kiderül a filmből. Bár a film vége inkább igazságos, mint igazságtalan. A csigalépcső metaforája tökéletes volt!



2. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2010-04-12 11:05.37) aaaaa
Somogyvári, mint jó családfő, majd hősszerelmes. Érdekes Sütő Irén , mint példás feleség szembeállítása Vass Éva erotikusságával. Mátrai üdülőben játszódik pár jelenet, Vass Éva hosszúnadrágú jelmeze 1957-ben kissé meghökkentőnek tűnt a svájcisapkás, lódenkabátos utcaképhez képest.


1. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2010-04-12 11:01.52) aaaaa
Fekete-fehér film



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMelkesjokolade, 2017-04-28 02:219 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk