Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Itt a vége
- HBO, 18:12
Midway
- Film+, 18:15
A nagy dobás
- Viasat Film, 18:15
Kommandó
- Mozi+, 19:00
Bérgyilkosék
- Film Café, 19:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Érdekességek!
Halálos iramban 10. - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Kifacsart filmcímek - szójáték

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A 3-test-probléma aaaaa
Denis Villeneuve aaaaa

 

Fórum - Tetovált rózsa - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

3. VAL P (2021-06-25 10:25.02) aaaaa
A második világégésből éppen kikecmergő emberiség mindennapjait az USA déli államaiban sem lehetett gyógyerejű, fenékig papsa… izé, disznósajtként megélni. Még a legoptimálisabb becslések, a legnosztalgikusabb visszamerengések bölcsőjéből nézve sem. Egy banánfullajtárt istenítő, szicíliai varrónő története elevenedik meg előttünk, mialatt meghitten surrog a mozigép.
A férje iránti, parttalan imádatát élete értelmeként definiáló hölgyemény nem győzi ideálja habosra vert nagyszerűségéről lépten-nyomon értesíteni a környezetét. A munkamegosztás tanítani valóan pazar közöttük: hiszen amíg Serafina főnyeremény-uráról áradozik, és a kátyúk kikerülésére koncentrálva háztartást vezet; Rosario, hogy ne legyen mezítláb alatt – amikor épp nem a banánturizmust mozdítja elő –, jóízűen horpaszt a testformáját megőrző matracán. A kurrens tivornya fáradalmait kipihenve, melynek keretében dekoratív és még véletlenül sem ellenkező ellenkező neműek fantáziálásaitól a baldachinjáig tett kacifántos utazást, dübörgő szíveket láncolva magához. Mert – magunk közt – a permanens, éjeknek a nappallá tétele embertelenül leamorózótlanította élete párját, amit a befűzhetetlen derekú trampli impulzív természete, heves vérmérséklete csak még problematikusabbá tesz. Rosario egyik csodálójának, a Mardi Gras Club krupiéjának ráadásul van kőtömb orcája helyén Serafinával készíttetni el egy inget, amit kettejük szerelmének szán. Rózsavöröset.
Stendhali ezután annak a koromszín bakkecskének köszönhetően lesz a közeg, mely hol kirúgja, hol kiökleli ólja deszkafalát. S mert mindenki láthatja, hogy e fenevad mellett az ing skarlátja gyakorlatilag elenyész, Rosario munkaeszköze lényegül át egy merénylet folyományaként tekintetmágnes teher-fáklya-autóvá. Purgatóriummá szerkesztve át ezzel Serafina és tinédzser korú lányuk, Rosa rutinszerűen bonyolított életét.
Dicsfény övezte homlokú lovagként homorít az exférj emléke özvegye elméjében, akit szimplán a társul választásával avatott anno nemes hölggyé. Ennek – egy magasabb polcon kékvérűsködésének – tudatában aztán még kiábrándítóbb az az erkölcsi fertő, amiben a léha emberszabásúak önfeledten dagonyáladzanak körülötte. Amíg az egyik, sárba lenézett dáma ki nem kotyogja azt, aminek megerősítéséért a pap, fájdalom, nem kívánja megszegni a gyónási titok kenyerét.
Hetyke pacákok is beóvakodnak ez idő tájt anya és lánya életébe: a matróz romantikus, a frissen préselt banántróger pedig egy félkegyelmű Rosario-vázon. A jó szándékkal kikövezett úton fuvarozó bohóc ösztönpróbálkozásai (tetkó, lámpatakarék, csók), nem csoda tehát, ha sorozatosan zátonykóstolásba fulladnak.
Kerültek aztán még a parádés színészi játéktól patinás mozi fűszerkeverékébe: girlpower a szerencsebarlangban, flaskára zuhanás a kerítés tetejéről, asszonyi skandalumbágó a templomban… Az egy lapra feltett ábrándlét törékenységének látlelete megrázó diagnózis: végignézhetjük, miként koptat el egy vitalitástól kicsattanó fúriát a magány és a tehetetlenség, annak a sebességével, ahogy a privát mítosza lassan, de biztosan a semmibe forgácsolódik.


2. VAL P (2011-02-18 09:00.54) aaaaa
Minden szereplő kiemelkedőt nyújtott (talán csak a tengerészfiú halovány, bár az ő karaktere amúgy sem engedett túl sok kibontakoztatnivalót magából), de Magnani megint egy csoda! Minden egyes rezdülése... á, ragozhatatlan!
Az előadás dokumentumfilm-hitelességű, de Sica-szintű. (Aki szereti a Dogma-filmeket, mindenképp nézze meg!)


1. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2010-04-01 08:33.19) aaaaa
Vámos rendezte, Psota igazi williemses hősnő volt. Utána a filmet, ahol a 2 főszereplő játéka hiteles, katartikus volt.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVAL P, 2021-06-25 10:253 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk