Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A fekete tulipán
- Cool TV, 01:55
Válság
- HBO2, 02:06
Hosszú levél
- Duna World, 02:25
22 mérföld
- Mozi+, 03:05
Visszavágó
- Film+, 03:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Nyugaton a helyzet változatlan (2022) - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Psycho aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - Kika - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

5. Eurodog (2023-09-26 22:12.32) aaaaa
Ez egy tök jó film. De két kérdés azért maradt bennem. 1. Kinek készült ez a film ? 2. Minek ?


4. VAL P (2021-03-01 15:54.59) aaaaa
Mit mondjak, a méztől mázas címszereplő-álnarrátor nem a legélesebb kés a fiókban. Igaz, ebben a madridi, cuppogó sárral telepakolt fiókban kicsorbulnak-eltompulnak még a legélesebb vágóeszközök is.
Itt van mindjárt a csodatévő sminkes hölgy szeretője, Ramon, aki lepedőlankásítás közben is előszeretettel kattintgat polaroidjával, míg Kika a plafon jegén korcsolyázó pókokra koncentrál. Az előbbi Peeping Tom-i gerjedelme miatt hiúsul meg például az utóbbi alkalmi „partnerének”, Pablo rekorddöngölési kísérlete. A börtönből szökött töltelék közel sem lacafacázik annyit, mint az asszonyáról csak ábrándozni merészelő nővére, Juanita. Pablónál is otthonosabban mozog Kika ágyában a lábápolási szakértetlen Nicolas, kinek új regényéről a nyugati civilizáció egyik leghalálibb nagyija diskurál beszélgetős műsorában. A következő, készülő mű szakmai lektoraként is láthatjuk Andreát, a Sebhelyest, Ramon elhajított exét, aki egy fennhéjázón morbid dokumen-tumor a tévézés hátsó fertályán. Nicolas Kika leglelkibb barátnőjével is paradicsomi levet szűr össze, ugyanakkor sem a Holdhoz daloló Susana, sem Ramonnak a naplójában elbúcsúzó édesanyja közeledését nem rest kitárulkozva fogadni.
Amint látjuk, fortyogva erjed a fővárosi és vidéki díszletek előtt egyaránt a fémszálakkal megerősített, csonkított szerelmi dodekaéder. Nem csoda tehát, hogy az alkotórészei úgy kezdenek el- illetve kihullani, mintha csak egy Shakespeare- vagy egy Tarantino-tragédiában kéjelegnének.
Almodóvar vitathatatlanul legkönnyedebb, legönironikusabb rendezése a ’Kika’, s bár a rejtélyek kibogozásába nem fektet túl sok energiát – a krimi, a thriller ritka zsánervendég Pedrónk életművében –, üdítő látvány a kártyakeverési technikája. A groteszk és a hétköznapi; az erotikával átitatott, a vértől csuszamlós és a magasröptű; az ösztönösen taszító és a kacagásra ingerlő elemek, megkockáztatom, a spanyol moziinnovátor egyik művében sem szerveződnek ily kiegyensúlyozott egységgé, mint a jelen alkotásban.



3. Iryonin (2020-07-29 19:01.15) aaaaa
Először is, imádom a filmszatírákat, és magát a szatíra műfajt. Nagyon érdekelne, hogy a hozzám hasonló érdeklődésűek hány igazán jó darabot láttak erről a területről. Én sajnos nem túl sokat. Valószínűleg kényes az elkészítése. A morbid humor, a fekete komédia, a szatirikus művek zseniálisak tudnak lenni, főleg akkor, ha nem tudod eldönteni, hogy egy jeleneten konkrétan sírnod kell, vagy nevetned. Viszont nagyon sokszor nem érzékelik a készítők a finom határt, és átmennek vagy szimpla paródiába, vagy ami még rosszabb, átlagos kritikus hangvételű drámába. A Kika szerencsére ezt nem teszi meg.

Remek film, megvan benne minden, amitől ütőssé válik. Kreatív, van mondanivalója, többféle elmebeteg váltogatja egymást, és egyik sem válik egyhangúvá. Andrea szála tulajdonképpen pár perc alatt lefesti azt, amit a televíziós műsorvezetés undorítóan csinál. Ugyanolyan aktuális, mint 93-ban, amikor a film készült. A sperma csöppenésnél azonnal beugrott az Ichi the killer (ami egyébként szerintem több közös nevezőt tartamaz a Kikával, mint ahogy első látszatra tűnik). Peter Coyote itt is szépen hozza, amit a Keserű méz c. Polanski filmben, néha az is elég, ha csak az arcát mutatja a kamera. Rossy de Palma jó, mint szinte mindig. Az erőszakolós jelenet kellően beteg, kihoztak tulajdonképpen mindent belőle, amit csak lehetett.

Tényleg kevés olyan filmet láttam, ami a valódi, súlyos szatírát képviseli. Könyvekben más, ott sokkal több és jobb művek között lehet válogatni, de filmeknél valahogy nem jön össze... Itt viszont összejött, ritka darab ebből szempontból.


2. Tara.m (2010-04-02 18:28.53) aaaaa
Én ma néztem meg és egyetértek dr. Kotásszal! Vannak benne tényleg morbid jelenetek pl.: amikro kiderül hogy Kika szolgálólánya a tesvérével szokott szexelni. Nah meg amikor Kikát megerőszakolja a szolgálólány testvére-ez eléggé abszurdra sikerült, nevettem is meg nem is.Ajánlom mindenkinek!!!


1. Dr.Kotász (2010-03-12 15:57.18) aaaaa
Váááá váááá vááá és megintcsak vááááá.Ez aztán Almodovar a javából,mert ugye társadalmi konvenciókra nem adunk,jó ízlésre meg pláne.Állítom-és még jópáran-hogy ez a legviccesebb filmje a rendezőnek,ugyanakkor érzékeny től finom lelkületű egyéneknek nem ajánlott.Morbid,hülye egy történet...pont ezért imádtam rajta röhögni és szemöldököt felvonni.:)



Kapcsolódó fórumok

VéleményekEurodog, 2023-09-26 22:125 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk