Kvizlabirintus - Még nem járt le a kalandorok kora
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Kong: Koponya-sziget
- HBO2, 09:40
Szólíts a neveden
- HBO, 09:50
Szeretlek téged
- Film4, 10:10
Enyém a vár
- Film Mánia, 10:15
A felejtés bére
- Mozi+, 10:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Fallout (sorozat) - Vélemények
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Sydney Sweeney - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Mary & George aaaaa
Michelle Yeoh aaaaa

 

Fórum - Démonok éjszakája (1988) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

22. Weser (2012-05-07 12:30.06)  
A minap megvettem ezt a filmet. Gondoltam, ha már Bava nagyszerű két filmje a Démonok 1,2 a gyűjteményem ékes darabja, akkor jól fog mutatni még egy démonos film is mellettük. Hát nem fog sehogyan sem mutatni mellettük, mert ilyen mocsok filmnek, mint ez nincs helye a normálisak között. Gondoltam írok pár dolgot róla.
Először is a rendezője ismeretlen volt számomra, korai filmjeinek egyike ez a mocsok. Bizakodó voltam azért, habár a Sziklák vére film megvétel óta tudom, hogy egy tetszetős borító és azon pár elismerő megnyilvánulás (még akkor is ha Fangoria) nem garancia a szórakozásra. Itt is ez a helyzet.
Az eleje, nagyjából első húsz perce, a bevezetés, amikor is megismerhetjük a főszereplőket, meg persze az idős csávót (akinek köszönhetően a végére még jut egy kiengesztelő poén) még tetszett. Volt pár poén, amin még el is mosolyodtam, tetszett a csajok alkohol lopása a kisboltból, meg a főszereplő csaj tesója is mond néhány poént. Ez volt az első 20-25 perc. Itt kellett volna kikapcsolnom. Ami ez után jön, azt csak azok találhatják izgalmasnak, félelmetesnek, véresnek, akik szerint a Boogeyman jó film. Igénytelen, kidolgozatlan, lepukkant díszletek, sminkek és miegyéb, a teljes katarzis, a táncjelenettől a rúzsos baromkodásig minden siralmas. Lassan ment a műsoridő, többször is meg kellett néznem mennyi van még hátra belőle, többször azon kaptam magam, hogy egész máshol járt az eszem. A végső "megmenekülés" ötlethiányuk ellenére is nevetséges.
De legalább a vége, a slusszpoén még meggyőzött arról, hogy habár igencsak selejtes egy munka egy kis morbid poénnal a végét meg tudták úgy oldani, hogy azt mondja: az első húsz perc és az utolsó öt ért valamit, mert legalább nevettem. De ez rohadt kevés, ha nevetni akarok, akkor megnézem a Tökéletlen időket vagy a Förtelmes főnököket.
Aki arra számít, hogy Bava két klasszikus Démonja közelében jár ez, sajnos ki kell ábrándítsam. A rendező későbbiekben a Veszélyeztetett faj és a Nagytalp "munkákkal" állt el. Ha így tekintek erre a filmre, akkor ez egy tisztességes előfutára azoknak. Ha filmként tekintek erre, akkor ez csak viccnek sem jó.


21. Filmman (2011-04-17 12:23.28)  
Hát ezt az eredetit még nem láttam, de épp most néztem meg a 2009-es remake-t, arról írok.

Ami pozitívum az az, hogy jó a zenéje, meg a Lily nevű szőkének jó a teste, szép az arca, és beszarás a melle...

A maszkok egyszerűen sz*rt se érnek. Rohadtul bénák. A '70-es '80-as évek 'B' kategóriás zombifilmjeiben általában beöltöztettek pár statisztát szakadt rongyokba, meg kifestették őket. Itt még erre se voltak képesek. Ami ebben a filmben CGI-nek mondható azt valami Windows'95-ös operációs rendszerű géppel csinálhatták.

A színészi játék hihetetlenül rossz. Ez a Monica Keena a Freddy vs. Jason-ben is megkapta a főszerepet, de kár volt. Nagyon szarul hozza az picsáskodó okostojást mindkét filmben. Edward Furlong meg maradjon inkább John Connor. A Lily nevű puncica jó volt, bár ott a külseje elvonta a figyelmemet a színészi játékról.

Nos ez a film horror besorolást kapott, de miután 10 perc alatt meg lett beszélve 3 lány között, hogy gyantázza/nem gyantázza és, hogy mért nem/ mért kéne, valamint két ribancot is láttunk, meg azt, hogy egy maffiafőnöknek az egyik k**vája sz*pja a f*szát, miközben egy "ügyféllel" beszélget, a horroisztika gyorsan megcáfolódott bennem. Aztán jönnek a lezbijelenetek, aztán, hogy az átalakulóban lévő srác seggbekúrja a csajt, és ő is démon lesz, meg amikor a démonok gruppenben nyomják [arról már nem is beszélve, hogy a csaj (másik jelenet) a mellébe felnyom egy rúzst és a punciján keresztül kihúzza...]. Ez alatt a film alatt többet röhögtem, mint akármit csináltam.

Az a film egy erős 1 csillagot, vagy még annyit se ér. Hihetetlenül sz*r lett. Minél hamarabb meg fogom nézni ezt az eredetit, mert kíváncsi vagyok, hogy miből csináltak ilyen remake-et.



20. Thefloorfilla (2011-03-12 16:22.05)  
2009-es filmről, spoilert tartalmaz


88-ast nem láttam. a remake nem horror, hanem erotikus vígjáték. A vígjáték része az amikor Edward Furlong csesződik illetve a néhány kamasz átváltozik ilyen vámpírmutánzzsá vagy nem tudom. Az üresjárat pedig hát... a főszereplő nő csöcsét kell néznünk meg táncikálásokat szinte végig. Leszbihorror. Ami nem horror, csak annak néz ki. Nem túl biztató jelek a régi megnézéséhez ha arra gondolok hogy nem sok mindenben változtathattak az eredeti filmhez képest.
De ez narancsszódával elmegy, ez a -mint ahogy mondtam-, erotikus vígjáték.


19. Delpiero (2011-02-20 11:44.34) aaaaa
Jáj, ma már inkább ciki ez a film, kölyök koromban jóval hatásosabb volt, ma már viszont inkább 2 csillagot adnék rá, de az emlékek miatt megadom neki a 3-mat. Had örüljön szegény. :)))


18. Jason13 (2011-02-19 22:58.57) aaaaa
A film címe az is lehetett volna,hogy Démonok kirándulása Amerikába.Hiszen eme mű lopkod rendesen Argento és Bava klasszikus olasz horrorjából.Míg európai testvére még mai fejjel is remek szórakozást nyújt,addig ez néhol már-már röhejes.
A kezdés pedig kifejezetten pofás!Kár,hogy ezután leül a film hangulata kapunk 40 perc tömény üresjáratot,ahol csak pár poén értékelhető.Ez után viszont kapunk pár szép cicit,szemkiszedés,kézlevágást és elcseszett démonmaszkokat.
A karakterek két dimenziósak,viszont egy pozitív tulajdonságuk van:nem abban a sorrendben döglenek meg,ahogy a néző számítana rá.SPOILER!
Nekem kifejezetten tetszett,hogy a töketlen néger élte túl meg a csaj,nem pedig a farmer dzsekis muki.
Vérengzésekből nincs sok,ami van az fogyasztható.Viszont a démonok kinézete kész röhej!Komolyan,'85-ben az olaszok jobban összehozták a maszkokat,mint itt,pedig ez 3 évvel későbbi mozi.
A két tini megmenekülése igazi sci-fi jelenet,de hát ez megbocsátható.Az öreguras befejezés pedig pofás lett.
A zene átlagos volt.Viszont a Beasz Inside című szám nálam örök kedvenc!
Egyszer megnézhető kis bugyutaság ez,melyet pár poén és az atmoszféra emel a fogyasztható kategóriába.No,meg az ázsiai néni cickói,mmm.Kár,hogy keveset látni őket.


17. Küsmödi bácsi (2011-01-03 09:39.19) aaaaa
Elkészült a feldolgozás is, egy nagy rakás szar lett, Edward Furlong "zseniális" alakításával megspékelve. A film véres, a sztori hasonló, de azért a mai modern viszonyokra lett átfestve, a maszkok furák, de jók, viszont tele van baromságokkal, a sok vértől egy idő után már szinte élvezhetetlen, a színészi alakítások pocsékok.
Persze kellett bele egy leszbi jelenet... fasza.
A vége egy jó poén után egy kapitális baromság, majd meglátjátok :)
Felemás film, lesz akiknek bejön, de nekem görbült a szám. Nem tetszett, az eredeti megcsúfolása.


16. Dant (2010-10-01 14:40.50) aaaaa
Hááááát..........
Nekem nem igazán jött be! :(


15. Küsmödi bácsi (2010-04-14 14:42.17) aaaaa - (válasz Cernunnosz 12. hozzászólására)
Ez a film nem a Démonok feldolgozása!


14. Sokdudu (2010-04-08 04:12.19) aaaaa
Pofás kis horrorfilm a 80-as évekből. Tipikusan B-kategória, és ahhoz képest ma is meglehetősen nézhető, persze nem az effektek miatt. Én videokazin láttam egyik ismerősömnél, hát mit ne mondjak meg volt a feelingje. :D Már csak a hangalámondás hiányzott :D Nem lehet a klasszikusokkal összehasonlítani és szigorúan csak az nézze meg, aki szereti a régebbi horrorokat, mert annak jó szórakozás, aki nem annak kínszenvedés és röhögés. Hát ez van, megy az idő megállíthatatlanul :)


13. Az utolso szamuráj (2010-03-25 13:21.09) aaaaa
Kár volt újranézni,tiknyó koromban jobban elvoltam vele.
Pedig egész pofássan kezdődött,és valóban a 80-as években éreztem újra magam,agyonmásolt vhs retro feeling,amikor kék meg sárga csíkok szaggatták néha a képet,a sikoltozó csajokra meg bemondta egy éltes férfihang mogorván:jaj(a képet amúgy dvd-re egész szépen kiglancolták.)
Szóval,szokásos séma,fiatalok,elhagyott házban buli meg egy röhelyes démonmaszk.Piaszerzés ,egész jó csajszifelhozatal-még a boszorkánynéninek is jó kis teste van,mikor bepörög az amúgy igen jól fotozott dancepillanatban-aztán egy idő után inkább röhögünk mint szórakozunk.
Démonok van akit azonnal "démonizálnak"főszereplő kislányra meg csak ráhuhognak...és telistele a film olyan részekkel,minden jóindulatom ellenére én éreztem magam kínosan.A vége meg a falnál...juhé.Bár az utolsó poén az öreggel ütős,arra amúgy még emlékeztem is.
Fene se tudja,egy Evil dead-nél,Rémálomnál annyira nem érzem az öregség szagát...itt rettenetessen.Amúgy a borítóra annyi szépet és jót írtak,öröm olvasni,990-ért illik is dicsérni a filmet.


12. Cernunnosz (2010-03-16 14:27.37) aaaaa
Hát ez egy szar volt...
Flre ne értsetek,nem a korával van a bajom,megnézem én minden klasszikus és kult horrort,akármikor csinálták,de ez...
Azt megszoktuk,hogy amerika lopkodja a filmötleteket (REC-Karantén),de ez az adaptáció nagyon ratyira sikeredett.
A Démonok (az eredeti olasz verzió),vagy 10-szer jobban lekötött és félelmetesebb volt,mint ez.Ott megadták a sztorit,hogy miért lett gáz,itt meg csak annyi,hogy a krematóriumban van egy démon,azt kész.Ráadásul mind a színészi játék és a párbeszédek szarok voltak.
Inkább megnézem a Temetőkaput még egyszer,mint ezt újra :D


11. Küsmödi bácsi (2010-03-05 09:22.12) aaaaa - (válasz Nyolcadik utas 9. hozzászólására)
Na ja, nem tetszhet mindenkinek egyformán a film. Nekem is vannak olyanok, amik pl. itt is piszok jó osztályzaton állnak, de nekem nem jöttek be.
Kíváncsian várom a többi véleményt!


10. Tembo (2010-03-04 21:46.42)   - (válasz Nyolcadik utas 9. hozzászólására)
ma a nagy kíváncsiságtól én is elkezdtem nézni ezt a filmet,csak az volt a baj hogy szar volt a képminőség,szóval kb a negyvenedik percnél ráhagytam,ezért nem osztályzom,mert így nem volna fer osztályozni,de az a negyven perc amit láttam a filmből nem nyűgözött le túlságosan,mármint más horrorfilmekkel összehasonlítva.
amúgy elképzelhető hogy csak aztán indul be igazán a film de ahogy elnéztem sztem akkor sem az én stílusom a film.
Sötétség serege az meg van nekem is,még kb olyan négy éve vehettem meg a tescoba.


9. Nyolcadik utas (2010-03-04 18:37.34) aaaaa
Nagyon sajnálom, hogy csak kettes. Hosszasan meditáltam, de az általam jónak tartott néhány jelenet - boszorkány tánc a villanó fényben, popsi mutogatás otthon a szoknya alatt, dzsungel punci villogtatás démoni szőke módra, piros rúzs mellbimbó általi bekebelezése - kevés volt a közepesre.
A borítóra ráírták, a nyolcvanas évek legnagyobb ütésű amerikai horrorja. Ha ez igaz lenne, Hollywood elmehetne a tajgára mindenestül. Küsmödi bácsinak csak annyit, nem érdemes megvenni 990-ért. Sajnáltam a rá kiadott pénzt.
A Démonok, vagy az Evil Dead klasszisokkal veri.
Megyek is megvenni a Sötétség seregét - Evil Dead 3. -, hogy búfeletsek.


8. Küsmödi bácsi (2010-03-03 09:28.20) aaaaa - (válasz Tembo 6. hozzászólására)
Tényleg érdemes megnézni. A most kiadott DVD a 990-es kategóriában indított, annyiért simán megérni.


7. Küsmödi bácsi (2010-03-03 09:27.03) aaaaa
Fent van a youtube-on a remake trailere... hát nem fogok éjjelente sírva forgolódni amíg meg nem nézem... tipikis tinihorror a mai kornak megfelelően: a 1,5 perces trailerben csak 2-szer smároltak csajok egymással, fröcsög a vér, elcseszett CGI trükkök arzenálja, unicorn meg sith fejű démonpofák, modern jelleg a háznak... Ergo totál nem ad vissza semmit se az eredeti kult moziból... köszönjük szépen :(


6. Tembo (2010-03-02 17:52.50)   - (válasz Küsmödi bácsi 5. hozzászólására)
Én sajna nem láttam még egyik részét sem ennek a filmnek,pedig nagy horrorfilm néző vagyok én is.
Majd csak lesz hozzá szerencsém egyszer.


5. Küsmödi bácsi (2010-03-02 08:54.44) aaaaa - (válasz Tembo 4. hozzászólására)
Kösz, megvót :)
Ismét jól szórakoztam a filmen :) Remélem kiadják a másik 2 részét is DVD-re.
Amúgy készül az első rész remake-je, bízom benne, hogy ütős lesz!


4. Tembo (2010-03-01 18:42.37)   - (válasz Küsmödi bácsi 3. hozzászólására)
jó horrornézést :)


3. Küsmödi bácsi (2010-03-01 18:37.06) aaaaa
Épp most nézem a vadi új ultrafilmes DVD kiadást, és meg kell, hogy nyugtassak mindenkit a következő aggályokkal kapcsolatban (amiket más fórumokon olvastam):
- a régi, eredeti szinkron van rajta;
- bitang jó lett a felújított kiadás;
- a menüje is frankó;
- a zenéje még mindig patent;
- van rajta eredeti angol hang + magyar felirat.

Extra csak minimális, de az meg kit érdekel :)

Megyek is vissza nézni :)



2. Küsmödi bácsi (2010-03-01 09:42.44) aaaaa
Végre már, hogy bekerült a 'katalógusba!
Gyermekkorom kedvenc horrorfilmjéről van szó, és kevés filmről mondhatom el, hogy akármennyiszer meg tudom nézni. Na, ez az a kategória.
Nem egy agyonreklámozott film ez, viszont megvan benne a korszak "B" kategóriás, underground varázsa. Ez az a film, ami agyonmásolt VHS kazikon járt körbe a haverok között, százszor begyűrt szalagokon néztük a tutit.
Anno, azt hiszem 1994-ben épp Mindenszentekkor vittem el a filmet unokatesómhoz, szóval a hangulat fenomenális volt :)
Hiába '88-as film, simán lever sok mai horrort. Adott egy baromi jó sztori, amolyan tipikus agysejtgyilkos marhaság: Mindenszentekkor pár hülye tini elmegy zúzni egy Isten háta mögötti hírhedt ravatalozóba. Befelé mindenki vidám, kifelé már nem annyira... :) Főleg, hogy az ajtók, ablakok eltűnnek, illetve be vannak deszkázva, tehát optimális esetben a kijutás lehetetlen. Felébresztenek egy démont, aki annak rendje és módja szerint bele-beleköltözik a fiatalokba és elkezdődik a mészárlás.
A trükkök tetszenek, nincs benne CGI, csupa-csupa maszkos móka, ami szerintem sokkal jobban passzol a horrorhoz, mint az idióta számítógépes trükkök.
Végig parás, izgalmas, a sötét, lepukkant ház alapból nyomasztó hangulatot ad a filmnek.
Nekem hatalmas nosztalgia élmény.
Végre kiadták DVD-n is, úgyhogy nekem nincs más dolgom, csak ajánlani a filmet, horrorfanoknak több, mint kötelező darab!!!


1. Argento (2010-02-26 17:08.32) aaaaa
a film kultfilmnek számít,bár nem értem miért.Mintha csak az 1985-ös remekmü a Lamberto Bava,Dario Argento féle Démonok amerikai verzióját látnánk,azért a film elég szorakoztatóra sikeredett,horrorrajongoknak kötelező,amugy az ultrafilm most adta ki itt Magyarországon dvd-n,köszönet nekik érte.Csak így tovább.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekWeser, 2012-05-07 12:3022 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Démonok éjszakája adatlap
Eredeti cím: Night of the Demons
Évszám: 1988
Rendezte: Kevin S. Tenney
Szereplők: Alvin Alexis, Allison Barron, Lance Fenton, Billy Gallo, Hal Havins...

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk