Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Értékes rakomány
- Mozi+, 11:50
A robot és Frank
- RTL Három, 11:55
Színház a világ
- HBO, 12:35
Elveszve a vadonban 3. - Egy barátság kezdete
- Film4, 12:35
Hadak útján
- AMC, 12:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Szólánc
Szólánc-angol szavakkal
Szólánc (filmek nevével)
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Wonka aaaaa
Peter Stormare aaaaa

 

Fórum - A szép szörnyeteg (2010) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4
111. Natalie Wood (2016-05-09 17:54.50) aaaaa
Szerintem tipikus tini film, bár végignéztem, sőt még tetszett is, van némi mondanivalója, nem csak a limonádé.
Alex Pettyfer miatt lehet többször nézős :)


110. Dant (2015-07-02 15:54.25) aaaaa
Szerintem szép és megható film.



109. Satol (2015-01-22 11:19.02) aaaaa
Én a főszereplő változását hiányoltam a filmből. A film kb 97%-ban azt látom, hogy görcsösen küzd eredeti külseje visszaszerzéséért, így a maradék 3%-ban mutatott önzetlenségét egyértelműen képmutatásnak éreztem főleg, hogy azok a boszorkánnyal ill. Lindával való találkozásaira korlátozódnak. Ezek után egyedül azt tartottam volna elfogadható befejezésnek, ha nem törik meg az átok, és azzal az arcával próbál boldogulni. (A happy endhez amúgy se tesz semmit hozzá, hogy visszakapja eredeti arcát, hiszen ha valóban megváltozott, akkor ez már nem számít.)


108. Tömö (2014-07-28 20:15.57) aaaaa
pf. Tinifilm. Két csillag, mert hűdemegérintett:
De! mivel egész normálisra sikerült ez naagy romantika, ezzel az vízvonalas-dombozatokkal ábrázolt hőssel, odaszegezett a képernyő elé. A végén már untam, nagyon sokat bénázott stb. De legalább hamar lerendezték, mikor kiderült...az arca. Neil Patrick nem tudni minek kellett bele, semmi értelme nem volt a vak karakterének. Nem vak tanár nem taníthatta volna a srácot?
A könyvet nem olvastam, nem is fogom. A film gyenge 4*. Köszönhetik a Magic Mike-os jóképűszépségesnek:)


107. Cica13 (2014-04-26 21:39.22) aaaaa - (válasz Nikikke 106. hozzászólására)
A felirat mindig jobb a szinkronnál. Én szinte csak úgy nézek filmet, sorozatot.


106. Nikikke (2013-09-28 20:08.21)  
Maga a film jó, de a magyar szinkron borzalmas. Nagyon rosszul válogatták össze, főleg NHP hangja akasztott ki. Amikor először láttam felirattal sokkal jobban tetszett mint magyar szinkronnal.


105. Sz.Ani88 (2013-06-15 12:34.13) aaaaa
Imádom a könyvet, talán ezért nem tetszett annyira a film. Szereplők közül nekem Neil Patrick Harris tetszett a legjobban. A záró jelenet nagyon bejön.
Találó volt, hogy a varázstükröt kicserélték az internetre, meg hogy Adrien néha csak rápillant a képernyőre, és ott látja Lindi gondolatait.
Azt nem értem, a filmben hogyan lett Hunter Adrienből.


104. Misi22 (2013-05-05 17:23.55) aaaaa
Sajnos a könyvet nem olvastam így nincs viszonyítási alapom,hogy melyik a jobb.Ami a filmet illeti egy nagyon szép történet,remek színészek előadásában,itt hadd emeljem ki Vanessa Hudgens-t kellemesen csalódtam benne,ebben a filmben remek volt.A Történet is aktuális s egyben tanulságos.


103. Tpet (2012-12-28 14:26.16)  
Nekem nagyon tetszett, bár könyvben azért egy fokkal jobb volt.


102. Zsozsizseni (2012-07-24 12:31.01) aaaaa
Körülbelül egy éve már olvastam a könyvet, és igazából nem is tudom, miért csak most néztem meg a filmet.
Természetesen a Szépség és a Szörnyeteg egy újra gondolásáról van szó - ennek az aranykorát éljük most, könyvben és filmben egyaránt.
A film egyébként meglepően könyvhű, csupán egy varázstükör maradt ki, meg hogy Linda nem épp úgy néz ki, mint Vanessa Hudgens.
Meglepő módon alex pettyfer volt a legjobb dolog a filmben, mert őszintén szólva fel voltam készülve egy újabb taylor lautnerre - szerencse hogy tévedtem. A pasi jól néz ki, színészkedni is tud, és az egyébként remekül megírt jelenetekben szinte lubickolt. Vanessa Hudgenssal már több problémám volt. Egy high school musicalt sem láttam végig, és most is igyekeztem nem előítélettel nézni (mert Miley Cyrus-nál bejött az Utolsó dalnál), de egyáltalán nem szimpatikus. Mesterkéltnek éreztem, és szerintem az is zavart, hogy nem olyan volt, mint a könyvben. nyilván ő volt a húzónév, ami a moziba viszi a tiniket, de más színésznőnek sokkal jobban örültem volna.
Amit még ki szeretnék emelni: az eltalált zenei téma, ami megmosolyogtatott és meghatott egyszerre. A mostani filmeknél erre már nem annyira adnak, persze hallhatunk itt is popszámokat, amik egyáltalán nem hozták ki belőlem a késztetést, hogy megszerezzem az OST-t, de tényleg itt van a zenei téma is :)
Egyébként tetszett a szörny megoldás, nekem sose jött be a szőrös, csubakka stílus, ez sokkal jobb volt. A fás tetkó meg kib@szott jó volt, ahogy mutatta az évszakokat, meg a karácsonyt :D
Vanessa Hudgens miatt majdnem 4 csillagot kapott, de mivel bennem van az érzés, hogy párszor még újranézzem, így maradjunk csak az 5 csillagnál :)


101. Zúzmara:) (2012-07-16 16:27.43) aaaaa
Bírom azokat a hozzászóló fórumtársaimat, akik leírják pl. ezt a filmet... csak mert nem remek színészi alakításokkal ,csavaros jelenetekkel, remek vágással és rendezéssel készül egy film. Ennek a filmnek a nézése közben pont nem ezeket a szempontokat kell figyelembe venni, vagy éppen hasonlítgatni a Szépség és a Szörnyeteghez, hagyjuk... Ez egyszerűen azokról a ritka érzelmekről szól, amik a mai kicsinyes világban nincsenek meg, vagy megvoltak, de elvesznek, vagy épp halványodnak. Azokról az érzelmekről,amiket egy életen át szeretne érezni az ember -ha nem minden a hajtásról, a rohanásról, vagy a külcsínről szólna - mindez könnyű tini filmbe öntve.


100. Kittentyű (2012-07-01 23:13.57) aaaaa
Nagyon szép film. A vége nagyon megható.


99. Mytia (2012-06-27 18:25.35) aaaaa
Stílus besorolásnál megkapta a horror jelzőt...hmmm miért is? Mindegy, nem ez az első elírás amivel az oldalon találkoztam.

Tetszett ez a modernkori mesefeldolgozás. Nem találom sem giccsesnek, sem sziruposnak, inkább kellemes kis időtöltőnek, egy kis finoman adagolt romantikával.
Pettyfer "sminkje" elég érdekesre sikeredett, de idővel hozzászoktam, és jobban bejött, mint a mesebeli szörnyeteg.
Mary-Kate-et fura volt látni ikerpárja nélkül, de nem bántam. Vicces figurája volt, mondjuk ő már alapból úgy néz ki, mint egy boszorkány.
Hudgens egyre szimpatikusabb színésznő, ebben a szerepben hozta az elvárhatót.
A többi szereplő sem volt rossz, az apák pont annyira voltak ostobák és irritálóak, amennyire kellett.
A történet kivitelezése korrektül meseszerűre sikerült, a tiniközönségnek megfelelő, de ahogy az egyik előttem szóló írta, úgy én sem bántam volna egy komolyabb, életszerűbb változat. De így is jó volt, a kellemes zenékkel egyaránt.


98. Tapikaa (2012-06-25 17:07.04) aaaaa
Csúf szerelem?Ez a egyéb cím? :D ez azért vicces, nem értem miért kell így fordítani.


97. Alzi (2012-06-25 13:56.03) aaaaa - (válasz Cami92 94. hozzászólására)
Szerintem is nagyon jó volt! Nem feltétlenül ugyanolyan mint a mese de a lényeg megvan! :)


96. Whyteangel (2012-06-21 17:18.10) aaaaa
Ezt a filmet egy mondaton belül sem illik említeni a Szépség és Szörnyeteggel. Jóval gyengébb annál.
Modernkorinak, modernkori, de giccses is. Sokkal befogadhatóbban is meg lehetett volna oldani a torz külsőt, engem kifejezetten zavartak a főszereplő arcát borító minták. Túl mű volt.
Mivel ennek a filmnek nem sikerült teljesen lekötnie, elkezdtem az eseményeket a mese jeleneteivel azonosítani, de helyenként ez is túl mesterkélt volt nekem. Az, hogy egy apa csak így beadja egy idegenhez a lányát, teljesen elképzelhetetlen számomra.
Én értem, hogy foggal-körömmel ragaszkodtak az eredeti verzióhoz és azt próbálták mai köntösbe öltöztetni, de ez így nem volt jó.
Én sokkal jobb megoldásnak találtam volna, ha a fiúval történik valami olyan dolog, ami a valóságban is megeshet és ennek következtében fog megváltozni a külseje. Tudom, hogy a Vanília Égboltban már ellőtték, de egy baleset vagy valamilyen sérülés elfogadhatóbb lett volna a vásznon, mint hogy össze van firkálva valakinek a feje. És én azt a részt is kihagytam volna, hogy egy fedél alatt lakjanak, mert másképp is meg lehetett volna oldani, hogy sokat találkozzanak. Igaz, hogy ezekkel a változtatásokkal már kicsit eltávolodtak volna az eredeti verziótól, de nekem így jobban tetszett volna. Lehet, hogy az új ötletekre jobban vevő vagyok? Lehet.
A színészek játéka egy kis tinifilmbe elég volt, de ez a téma - ha jól sikerül - inkább a dráma műfajába férne bele, persze ehhez több kellene, mint amit itt láthatunk.
Végig volt egy olyan érzésem, hogy a készítők ezt a filmet a 18 év alattiak számára készítették és olyan színvonalra vitték le az egészet, hogy ők minél többet megértsenek....gondolkodásra, fantáziára nem nagyon volt szükség, mindent készen kap a néző. Sok minden hiányzott...


95. Sötétszív (2012-06-15 23:04.01) aaaaa
A Szépség és a szörnyeteg című klasszikus mese modern feldolgozása. Azonban Daniel Barnz filmje erőtlen, sótlan, és kimondottan unalmas. Hiába alakítanak jól a színészek, egyszerűen nem tudtam magam beleélni a történetbe. Szóval elég gyenge film lett, nekem nem tetszett!


94. Cami92 (2012-06-05 16:27.05) aaaaa
Szerintem fantasztikus volt. Ahogy az előttem szóló is mondta, abszolút aktuális. Nagyon szép a története és megható a vége!


93. Sakamaru (2012-05-11 12:41.07) aaaaa
ISTENEM! Köszönöm hogy nem hittem az előítéletemnek és megnéztem ezt a filmet.

Nagyon nézőz és nagyon aktuális a mai világban!!!


92. Fanjí (2011-10-07 19:25.47) aaaaa
Jaj, nagyon jó volt. *.*
áhhhhhhh LÁJK. :DDDDD


91. FrsDia (2011-09-24 11:20.12) aaaaa - (válasz Tomah 69. hozzászólására)
Tomah kiváncsi lennék akkor te melyik filmet tartod jónak? Írj le ide néhány filmet, hogy nekünk alacsonyabb szellemiségűeknek legyen halváy fogalmuk arról milyen egy igazán jó film.


90. Katamata1998 (2011-09-05 19:15.33) aaaaa
Az HBO-n már adták?Lemaradtam róla vagy nem is adták le?:/


89. Peni89 (2011-08-28 10:46.11)  
valaki esetleg nem tudja, hogy itthon mikorra várható a dvd megjelenés?

előre is köszi:
peni89


88. Belluska95 (2011-08-14 22:05.35)  
Imádom ezt a csávót *-*


87. Gaby1129 (2011-08-13 19:14.46) aaaaa
Tetszett a film, szerintem nagyon aranyos volt:). Miután megnéztem a filmet, el akartam olvasni a könyvet, de csak angolul találtam meg, úgyhogy angolul olvastam, és hát tényleg teljesen más, de nekem az is nagyon tetszett,sőt, bár az jóval "mesésebb" volt. Am láttátok a film másfajta befejezését?? Nekem nagyon tetszett, jobban, mint a végleges, azt nekem kicsit túl gyorsan lezárták... És a másik befejezés kicsit jobban is hasonlít a könyvre. Ha valaki kíváncsi rá, youtube-on könnyen megtalálhatja! (bár feliratosan még nem láttam)


86. Tapikaa (2011-08-02 16:56.22) aaaaa
Nekem nagyon tetszett.
Bár nem szeretem Vanessa-t.
Ja és szerintem ha választani kéne akkor inkább a csúnya és szép belső, mint a "helyes"(bár nekem nem tetszik Alex Pettyfer) és csúnya belső.
Uhh..Már undorítóan beképzelt volt az elején Kyle.


85. Andrea11 (2011-08-01 19:59.41) aaaaa
Az engem is érdekel, miért nem mutatták be a mozik? Vártam a bemutatót, utána pedig sehol sem találtam. Akkor szinkronos verziót ne is várjak ?!!


84. Elayan (2011-07-27 20:48.00) aaaaa
Ohm, lemaradt, az, hogy valakinek ilyen a stílusa, nem tehet róla. Vagy igen, de ez mindegy is. Elmondta a véleményét, ha beleolvasol pár fórumtémába, láthatod, hogy még elég finoman is fogalmazott sok más elvetemült emberrel ellentétben.



83. Elayan (2011-07-27 20:46.48) aaaaa - (válasz AnaMariana 72. hozzászólására)
AnaMariana, szerintem te teljesen félreértelmezted azt, amit Tomah írt. A színészi alakítást én kritizáltam, de azt sem teljesen egyértelműen, mert nem tudtam eldönteni, hogy mi volt a rettenetesebb, vagy kinek a hibájából lett ennyire kevéssé nézhető ez a film egy nem tizen- vagy alig huszonéves számára. Elnézést, ha valakinek tetszett és ebbe a kategóriába tartozik.

Visszatérve, Tomah a filmre kidobott pénzt említette, valamint azt, hogy nem figyeltek oda eléggé a készítők és egy jó alapgondolatból kihoztak egy - számunkra - közepesnek sem mondható filmet.

A másik, nem a színészeket kritizáltam, hanem a filmben alakított szerepüket, mert azért tegyük hozzá, ha a színészek nem hozzák a maximumot, akkor a rendező sem tud egy épkézláb filmet összerakni belőle. És félreértés ne essék, Alex Pettyfernek, valamint Vanessa Hudgensnek is van olyan szerepe, amit jónak tudok értékelni.


82. Afrodita (2011-07-22 12:54.39) aaaaa
Na végeztem vele.
Szerintem szép film. Nem volt nyálas egyáltalán és a boszin kívül semmi más nem volt benne meseszerű, hála Istennek.
Az elején Kyle tényleg egy bunkó baromarc volt... Ráfért a lecke...később már egészen sajnáltam.
A vége is jó volt, de nem hinném, hogy lesz második része:)
Azért jó lenne pár ilyen öntelt hólyagot így megleckéztetni:)


1 2 3 4

Kapcsolódó fórumok

VéleményekNatalie Wood, 2016-05-09 17:54111 hsz
KeresemCica13, 2012-03-09 21:248 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk