Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Pénzeső
- HBO, 11:55
A panamai szabó
- Film Café, 12:05
A megfelelő ember
- Magyar Mozi TV, 12:15
A kismenő
- AMC, 12:15
Umami, a boldogság íze
- Mozi Klub, 12:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
- Filmes Sámánok Rendje -
Deadpool & Rozsomák - Vélemények
Late Night with the Devil - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Lopakodók: Vad küldetés aaaaa
Vinnie Jones aaaaa

 

Fórum - The Pacific - A hős alakulat (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9
245. Nyomozo1 (2023-03-07 22:17.21) aaaaa
Láttam a sorozatot !! 1 évad 10 rész !! Nekem is meg van ez a sorozat DVD lemezem !! Óriási ez a háborús sorozat ! Aki szereti a háborús filmeket az okvetlen nézze meg !!


244. Mclane 2 (2020-12-11 19:50.36)  
Miután végeztem Az elit alakulat sorozattal gondoltam megnézem ezt is miért ne az nagyon tetszett, és hát ebben sem csalódtam kicsit sem szerencsére mert a maga módján ez is egy erős és nagyon mellbevágó sorozat volt rendesen. Sokszor még kicsit sokkoló is eléggé elismerem de ez az egyik fő ereje hogy nem volt finomkodó, nem azt mondom hogy minden rész maga volt a brutalitás de mindenképpen jó sorozat volt és lett olyan jó mint az elit alakulat simán gond nélkül. Úgy hogy mindent egybevéve azt mondom aki tudja nézze meg Az elit alakulat sorozatot is meg ezt is mindenképp, mert bár ontják a háborús filmeket de ez mindenképpen jó darab még ha tv-s szinten mozog is és csak sorozat nem több de azon a téren, teljesítette amit kellett a maga idejében és most is bőven.



243. Empire (2020-07-14 20:40.41) aaaaa - (válasz Chrysothemis 242. hozzászólására)
Nem tudom, szerintem ez sokkal jobb de kinek mi. Én szerintem az Ausztrál rész se volt rossz.


242. Chrysothemis (2020-07-14 17:26.20) aaaaa
Csak ledaráltam tegnap estére az évadot, győzött a kíváncsiság. Az a helyzet, hogy már a harmadik résznél elbizonytalanodtam az - elhamarkodott - értékelést illetően. Az ausztrál epizódban ugyanis bosszantóan sok volt az üresjárat, gondolok itt például a teljesen érdektelen görög szálra (de az indokolatlan magánéleti vonatkozások mindenhol zavartak). Az évad második felében valóban kezdett ismét magára találni a sorozat, összeszedettebbé vált, köszönhetően a több harci cselekménynek, illetve Sledge és Snafu kettőse is jót tett a történetnek. A képi világ nagyon erős és látványos, további pozitívum, hogy a háború végén hazatérő főbb szereplők otthoni életébe is bepillantást nyerhettünk, valamint néhány képkocka erejéig megismerhettük a valódi hősöket.

Mindent összevetve egy erős négyes lett a vége, Az elit alakulat maradt a szívem csücske, számomra még mindig a BoB a háborús sorozatok non plus ultrája.


241. Empire (2020-07-13 20:38.29) aaaaa - (válasz Chrysothemis 240. hozzászólására)
A másik fele mégjobb lesz.


240. Chrysothemis (2020-07-12 18:33.05) aaaaa
Két rész után le vagyok nyűgözve. Úgy tűnik, megvannak az új kedvenceim az Easy század mellett. Kihívás lesz úgy beosztani az epizódokat, hogy legalább néhány napig kitartson.

Simán megelőlegezem az öt csillagot, innen már csak rontani lehet.


239. Empire (2020-07-12 07:45.21) aaaaa
Ez a sorozat nekem nagyon bejött. Mind a 3 fő karaktert szerintem jól eltalálták, ráadásul mind létező emberek voltak (ahogy sokan mások itt is meg a BOB-ban is). A zene, opening nagyon jóra sikerült, jobbra mint a Band of Brothers, sőt maga az egész sorozat is jobb. A csata jelenetek kíválóak, lazán hozza egy mozi film színvonalát, a színészek is jól teljesítenek. Ahol kellet nagyon brutális tudott lenni, de volt sok drámai jelenet ami tényleg megérintette az embert. A helyszínek is nagyon jól néznek ki, és a képi világ/operatőri munka is pazar. Az első 1-2 rész után azt hittem ez is egy Band of Brothers lesz csak az Óceánon játszódik, de utána rájöttem hogy ez sokkal jobb. A BOB se rossz, de nem kíváló mint amennyire túlértékelik, szimplán csak jó. Szerintem a Pacific elég realista is amellet hogy kíváló. Csilagos 5.


238. Empire (2020-06-05 20:54.58) aaaaa
Első rész alapján ígéretes.


237. Nyolcadik utas (2020-05-07 06:42.02) aaaaa
Meglepődtem.
Elnézve a sorozatot szkeptikus és távolságtartó voltam, de aztán a sorozat második fele magába szippantott és elvitt egy érzelmi hullámvasútra.
A csatjelenetek fenomenálisak és egy-két képi megoldás, jelenet nagyon magasra tette a mércét.
Az aranyfogak kiszedése a még élő japánból, vagy a jelenet, amikor Malek kavicsokat dobál egy leszakadt fejtetejű halott esővízzel telt arccsontjába, ritkán látható erejű megjelenítés.
És ellentétben sokakkal, nekem nagyon tetszett a befejező rész is minden emóciójával együtt. Megható és könnycsorgató megtisztulás.
Megkockáztatom így utólag - amit korábban nem hittem volna -, talán jobb, mint az Elit alakulat.


236. Zenya (2015-10-12 12:32.40)  
Van egy új állapotú Digim a filmből ha érdekel valakit.5000 Ft.
andor.h@freemail.hu


235. Az utolso szamuráj (2014-08-03 14:24.20) aaaaa
Remek.Másodszorra is remek.
Mivel az Elit alakulat hallatlan népszerű lett és szakmai körökben is minden elismerést megkapott-teljes joggal!-naná hogy készít Spielberg Tom Hanks "háttérmunkájával" egy újabb háborús sorozatot.A Pacific-ezt a Hős osztag maszlagot mi a francnak utánagondolni????-az amerikai-japán összecsapások kronológiai elmesélése,néhány apróbb hibával:azok viszont nem a történelmet érintik,abban korrekt.
A gond a sebességgel van,viszonylag lassan indul be,továbbá néhány helyen szirupos:értem ezalatt a kötelező szerelmi szálakat,meg az utolsó rész tényleg időhúzását.Miközben néztem Leckie és társai kimaradását és becsajozásukat,bevillant Leon Uris :Meghalsz,tengerész című letehetetlen mesterműve,mintha onnan loptak volna,rengeteg a hasonlóság.(Persze,ez csak érzés,amúgy innen ajánlanám azt a könyvet,nagyjából 10-szer olvastam,egyszerűen parádés.)Valamint mint írtam,az utolsó rész:értem én,hogy be szerették volna mutatni,a karakterek hogy próbáltak visszalépni civil életükbe,de többek akkor voltak izgalmasak,mikor az életük volt a tét-és akkor jött ki valódi énjük is.
A filmsorozat amúgy nagyban támaszkodik Robert Leckie és Eugene Sledge később írt könyveire,valamint a történelemre,és itt is,mint az elit alakulat esetében,kipécéznek néhány főbb karaktert-itt 3-at-és azok szemén,az azokkal történt eseményeken keresztül megyeget a történet előre(John Basilone is élő személyiség volt,aki nem élte túl a harcokat)Számtalan mellékszereplő is értelemszerűen feltűnik,van aki szó szerint pár percre,mert hamar kinyiffantják.
Ami kétségkívűl a Pacific erőssége:a vizualitás.120 millió dollár csodálatos nagytotállokra is elég volt,viszont amit harcok terén bemutatnak,elképesztő,a reptér lerohanása bődületesen durva,remekül fotózott és eszméletlen valósághűnek tűnő scéna volt:nem kevés ilyesmivel szolgál a sorozat.Repkednek a végtagok,égnek az emberek,fröcsköl az artériából a vér,nyoma sincs a háborút gyerekszínházzá alacsonyító baromságoknak,amit Spielberg később megtesz végtelen primitív Hadak útján című nyálförmedvényébe.Nem odzkodtak az alkotók azt se belevinni,nem minden amerikai katona volt feddhetetlen hős,megjelenik az aranyfoggyűjtés,vagy a foglyok megrugdalása ugyanúgy,ahogy például egy szerencsétlen japán katonát használnak céltáblának,míg Leckie le nem lövi azt.
Ahogy egy háborúban lenni szokott:azt emberek vívják,kiből ezt,kiből azt hoz ki ez a dolog.
Mégis,a legmegdöbbentőbb pillanatok a 9. részre maradtak:Okinawa.Amerikai filmben ritkán hal meg csecsemő,főleg így,ritkán mutatnak borzalmat ennyire naturálisan,ahogy ott tették,és egy fejre húzott reszkető vénasszony keze mesélt egy addigra gyűlölködő fiatalembernek arról,az ellenség is ember...sokszor csupán szenvedő ember,és a civilek az egészről,amiről oldalakat lehetne írni,nem tehetnek.
Nekem ezek a gondolatok voltak kedvenceim ebben a sorozatban:túl a tényleg látványos csatákon,az olykor persze kicsit amcsibarát pillanatokon(de végül is ők csinálták a filmet!!!),amikor belassult kicsit a háború,és az empátia,a másik félben valaminek a meglátása dominált,legyen az saját bajtársa vagy egy japán katona.A sorozat mellett szól,hogy őket se szörnyetegnek ábrázolták,ami gonoszságot???meg megtettek,az tény és való(más kérdés,az ő kultúrájukban ez hogy és minek felel meg,bár tartok tőle,ártatlan nő testére kötött robbanóanyag és csecsemőjével őt az ellenség közt levegőbe repíteni,nem kimondottan pozitív megítélés alá esik nagyjából...sehol.)
Jó sorozat ez,és érdekes volt a veteránokat meghallgatni mindig az elején,esküszöm,jobb volt mint Tom Hanks pár mondatos felfuttatásai a kezdőfőcím előtt-ami amúgy Hans Zimmer munkája,és mint ilyen,gyönyörű.Külön respect,hogy mivel Iwo Jimá-t Clint Eastwood Spielberg segítségével már megmutatta,itt kevés időt pazarolnak rá,ellenben a Peleliu-i harcokra több időt szánnak-mert mint elhangzik,arról a csatáról mára szinte meg is feledkeztek.


234. Ali22 (2014-01-09 12:16.54) aaaaa
Legjobb háborús sorozat amit valaha láttam!


233. Penguin 04 (2013-02-15 07:14.07) aaaaa - (válasz Chris92 231. hozzászólására)
Szerintem amúgy mások sem feltétlenül azért hasonlítják össze a BoB-al, mert ezt nem bírták önállóan élvezni...
:)


232. FÜSTI-ROLI (2013-02-14 09:37.09) aaaaa - (válasz Chris92 231. hozzászólására)
Mennyire igy gondolom én is.Nincs ezzel a sorozattal semmi baj.Újabb profi munka!!!Gratula az alkotóknak!!


231. Chris92 (2013-02-12 22:56.37) aaaaa
Mivel az HBO készítette mindkettőt és ugyanazon háborúban játszódnak, ezért eleve adja magát, hogy összehasonlítsuk a méltán elismert és híres Elit alakulattal, de én ezt nem teszem mert én ezt a sorozatot mint önmagában állót maximálisan tudtam élvezni. És ez főleg azért, mert a Pacific felépítésében, tematikájában és hangulatában is annyira más, mint amilyen a Csendes-óceáni hadszíntér különbözött az európaitól. Már a másik szériában sem volt leányálom, itt viszont már az első részektől kezdve fejest ugrunk a háború legelborzasztóbb, legállatiasabb és legbrutálisabb mélységeibe, nyers, nihilista, és véget nem érőnek tűnő mészárszék, ahol még a táj és a természet is az ember ellen dolgozik és egyik fél sem tiszteli a másikat nem egyszer tényleg rémálomszerű, amit látunk. Éppen ezért a harc lélektani és pszichológiai hatásai is erőteljesebben mutatkoznak meg a főszereplőkön. A technikai megvalósítás a hatalmas költségvetésnek köszönhetően most is tökéletes és lélegzetelállító, ahogy az ütközetek dinamikája is, a színészi játék szintén remek, a hangulat megteremtése elsőrangú, ahogy a zene és a fényképezés is.
Újabb remek minisorozat arról, hogy a háborúban csak egy dicsőség van: túlélni azt.


230. Simon7109 (2012-05-27 22:53.45)   - (válasz Hungarikum 221. hozzászólására)
Van olyan amiben a japánok oldaláról mutatják be.
Levelek Ivo Dzsimáról a címe.nagyon jó film.van egy fajta hangulata,hogy japánul van:)


229. Vuga (2012-01-17 11:58.52)  
eladó

The pacific, fémdobozos, bontatlan, magyar szinkron, magyar felirat, angol 5.1---10000 ft

Az elit alakulat, fémdobozos, bontatalan, magyar felirat---10000 ft
Ha kecskemét 80 km-es vonzáskörzetén belülre kell szállítani akkor személyesen elviszem.

értesítést a yammi@freemail.hu címre kérek.
vagy tel: 70/5449421


228. Szakmernok (2011-12-29 10:23.40) aaaaa
Az elit alakulat színvonalát nem közelíti meg sajnos. Na meg ez a hős alakulat alcím. Ezzel mit akartak a magyar fordítók. Az elit alakulatnál még elmegy, de itt...


227. NS88 (2011-09-08 16:47.14) aaaaa - (válasz SAKÁL1 226. hozzászólására)
Igen ugyanaz a csapat csinálta, de attól még két teljesen más harctérről és két teljesen más ellenségről beszélünk. A másik pedig hogy az elit alakulat egy egész század történetét dolgozza fel, a The Pacific pedig 3 tengerészgyalogosra koncentrál, az ő szemükön keresztül mutatják be a csendes óceáni hadszínteret.


226. SAKÁL1 (2011-08-25 15:23.01)   - (válasz ElizabethBennett 224. hozzászólására)
Én az első részt megnéztem. Elég volt. Még nem mertem neki ülni, de az a baj, hogy nálam az Elit alakulat első része olyan magasra tette a mércét, amihez képest ez sehol sincs.
Pedig ugyanaz a csapat csinálta.


225. SAKÁL1 (2011-08-25 15:21.38)   - (válasz FÜSTI-ROLI 223. hozzászólására)
Azért nem tesznek rá szinkront, mert az a kiadónak sok pénzbe kerülne. Gyártani egy külön szériát, amin szinkron is van.
Nem vagyunk akkora piac, hogy automatikusan rákerüljön a magyar szinkron.
A másik. Ha a szinkront rárakták volna, sokkal többet kellett volna tejelnie a kiadónak, így nekik is többért kellett volna adni itthon.


224. ElizabethBennett (2011-07-26 17:19.55) aaaaa
Csak kétszeri nekifutásra tudtam legyűrni az első részt. Aztán legalább két-három részen keresztül az járt a fejemben, hogy vajon a történet a rossz, vagy egyszerűen csak a szereplők semmitmondóak. Aztán jött a nagy változás. Miután Bob Leckie-t sérülés miatt hazaküldték, el kezdett tetszeni a sorozat. Nagyon tetszett, ahogy a kissé pipogyának tűnő Gene, fokozatosan 'rettenthetetlen harci gépezetté' alakul és amikor már aggódhatnánk a lelki üdvéért, akkor képes visszalépni egyet és elkezd visszatalálni önmagához.


223. FÜSTI-ROLI (2011-07-15 00:06.57) aaaaa - (válasz SAKÁL1 222. hozzászólására)
Igen hallottam én is.De úgy tudom,hogy ezen sem található szinkron.Vagy tévedek??Én azért a szimpla agyammal nem értem miért adnak ki szinkron nélküli dvd-ket.Oké megértem,hogy sokan szeretik eredeti nyelven megtekinteni a filmeket de hát megoldható nem.MENÜ-gomb.NYELV-angol,FELIRAT-magyar-kész.Igy mind a két igény ki lenne elégitve,nem beszélve arról,hogy sok havert hallottam,hogy azért nem vásárolták meg a filmet mert nincs szinkron.Persze olyan esetben mint a -VOLT EGYSZER EGY VADNYUGAT,LEVELEK IVO DZSIMÁRÓL dvd-k nem valószinű,hogy valaha ki jönnek szinkronosan.Ha tetszett ha nem megkellet igy venni-kész!!!


222. SAKÁL1 (2011-07-08 10:28.03)   - (válasz FÜSTI-ROLI 220. hozzászólására)
A kiadvány mellett szól, hogy fémdobozos volt.
Most újra lehet kapni, DE kartonpapír kiadásban !8000Ft-ért
Na annyit én se adnék.


221. Hungarikum (2011-07-08 02:31.23) aaaaa
nekem tetszett a sorozat, de már én személy szerint unni, hogy csak az amerikaiak oldalán mutatják be a háborút. Én kíváncsi lennék egy olyan műre amin nem is a miénken pedig arra is kíváncsi lennék, de akár a japánok oldaláról bemutatnák a háborút. Végre legalább nem lenne sablonos film. Ez az én személyes véleményem


220. FÜSTI-ROLI (2011-02-23 18:25.47) aaaaa - (válasz SAKÁL1 219. hozzászólására)
Mennyiiii??????????Te jó isten.Én azért szeretem a kedvenc filmjeimet megvenni eredetiben de azért szinkron nélküli kiadványért ennyit kérni.hm.Egy pár filmről le kellet volna mondanom,hogy megvehessem...........


219. SAKÁL1 (2011-02-20 12:08.48)   - (válasz FÜSTI-ROLI 218. hozzászólására)
Lenne biztos. Mondjuk az ára is szép volt. Ilyen 7-8 ezer körül.


218. FÜSTI-ROLI (2011-02-20 00:07.56) aaaaa - (válasz SAKÁL1 217. hozzászólására)
Hát igen.Láttam én is pár oldalon.Valami spéci fémdobozos kiadásban volt.De már nem kapható...sajnos!Jöhetne szinkronos.Gondolom lenne rá igény.......



217. SAKÁL1 (2011-02-19 23:03.47)   - (válasz FÜSTI-ROLI 216. hozzászólására)
Valamikor ki adták az Elit alakulatot. De azon csak magyar felirat volt. Egyébként sokkal jobb az eredeti. Már csak a hangzás miatt is.


216. FÜSTI-ROLI (2011-02-05 20:05.49) aaaaa
Egy újabb remekművel lettünk gazdagabbak az elmúlt évben.Kétség kivül az egyik legtöbb vitát kiváltó háborús filmről-sorozatról- van szó.THE PACIFIC.A magyar cim hagy kívánni valót maga után.Az elit alakulat címmel valahogy még megbarátkozott az ember...na de ez?Na mindegy.Nekem nagyon tetszett a sorozat mely látványos,izgalmas és sokszor bizony megható.De "őszinte leszek" ha részenként elemzem már bizony nem ilyen fényes a helyzet.így már meg-meg villannak gyengeségei is a műnek.Kezdeném mindjárt az első kettő résszel mellyel semmi nagy gond nincs persze logikus,hogy Spielberg-ék nem fogják minden puskaporukat-eldurrantani máris az elején.De szerintem túlságosan is visszafogták magukat.Ilyen jeleneteket egy nagyobb költségvetésű tévéfilmben is már láthattunk.Nem beszélve az állandó esti csatajelenetekről,mellyel a legtöbb filmben ilyen trükkökkel próbálják az alacsony költségvetést a szegényes díszleteket és a csekély létszámú statisztákat leplezni.Itt persze nem erről van szó.A díszlet elsőosztályú meg hát látni a komoly anyagiakat is a filmmel kapcsolatban.Na minden esetre nekem ez jött le.A 3.4.rész nem tetszett.Érdekesek voltak a szabadnapok meg minden de túl sok volt túl unalmas.És már is elérkeztünk az 5.részhez.Itt bizony a tévéfilm hirtelen változik igazi mozifilmé.Itt végre megkapjuk amire vártunk.A három PELELIU-i rész 5,6,7 meghozza a várva várt minőséget,látványt.És tulajdonképpen innen már nagyon erős a sorozat.Mind ha a második félidőre összeszedte volna magát az alkotógárda.Persze az ember akaratán kívül is összehasonlitja a másik komoly sorozattal az ELIT ALAKULATTAL.Szerintem annak pont az volt az előnye,hogy ott nem nagyon voltak gyenge részek.Változatosabbak voltak a frontvonalak is.Télen hóban,erdőben ,mezőn,kis falvakban,városokban egyszóval a helyszínek is mind-mind a változatosságot igyekezték erőltetni,ne felejtsük azért ezt sem.Szerintem a THE PACIFIC bőven belefért volna 8 részbe.Mivel azért mást akartak egy kicsit mind az előző sorozatban talán nem a túl sok civil élet bemutatását kellet volna erőltetni hanem például újdonság lett volna ha megismerhetjük az ellenséget is. Zenéje gyönyörű!!!!!!Minden egyes rész megtekintése után egyre fájdalmasabb egyre meghatóbb.Talán mert egyre jobban szívünkön viseljük a nehéz kilátástalan sorsokat.Mindezek ellenére az alkotógárda büszke lehet erre a munkájára is.Túlszárnyalni ha nem is sikerült az ELIT ALAKULATOT (de szerintem nem is ez volt a cél) mindenképpen elismerésreméltó sorozat ez is......Azért remélem a DVD-majd jön,Sőt az Elit alakulatot is kiadhatnák....


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyomozo1, 2023-03-07 22:17245 hsz
Melyik jobb, Az elit alakulat vagy A hős alakulat?Nyolcadik utas, 2021-01-02 09:1331 hsz
KérdésekNS88, 2011-12-08 10:212 hsz
KeresemTörölt felhasználó, 2010-05-04 17:317 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk