Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Ha ölni kell
- Cinemax2, 01:46
Richard Jewell balladája
- Film+, 02:00
Expend4bles - A feláldozhatók 4.
- Filmbox Premium, 02:25
A védelmező 3.
- HBO2, 02:35
Bosszú szeretetből
- Film Mánia, 03:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A híd aaaaa
Bruce Lee aaaaa

 

Fórum - Égenjárók (2008) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Jaro1 (2018-03-09 14:14.35) aaaaa
Bar a film hatvanyokkal emelkedik felul a XXI. sz.-i tomegszarok mocsarabol, megis az altalom csak szuperlativuszokkal leirhato rendezo leggyengebb alkotasanak tartom. Bar eszmeletlenul vontatott, hianyzik belole a reszletesseg, es az a fajta igenyesesseg amit Oshii-tol megszokhattunk. Maga a tematika sem egy nyero valasztas, ebbol nehez is lett volna olyan mely es tartalmas kultfilmet csinalni, mint a GitS-bol.
Mindezek ellenere sem tudo azt mondani ra, hogy kategorikusan gyenge vagy rossz lenne, de szamomra mindenkeppen csalodas.


7. KongFan (2014-01-07 18:17.09) aaaaa
Nekem egy picivel jobban bejött, mint a GiTS. Abban és a másik nagy anime legendában, az Akirában, érzek valami rideg távolságtartást, amiért én egyáltalán nem tudok elveszni azok világában. Jó kis filmek, de egyáltalán nem jöttek be annyira, mint amennyire a legtöbb embernek.
Itt is van valami hasonló, de közel sem annyira, mint a fentebb említett két műben. A világ itt is érdekes, vadászpilóták mindennapjaiba nézhetünk bele, jó nagy sci-fi köntösben természetesen, és igen furmányos témákat boncolgatnak a filmben. Az egyik kocsmai okfejtésnél például nagyon éreztem, hogy itt van nem kevés igazság és valahogy meg is érintett a dolog és el is gondolkoztam rajta.
Fura mód, a főszereplő srác nem egy érdekes karakter, akár egy darab deszka is lehetne, akkor sem. Ellenben Kusanagi (ez vajon véletlen?) nagyon is jól megírt, és meglehetősen emberi figura. Sokkal jobban érdekelt az ő sorsa.
A látvány elég egyedi, bár az arcok nagyon nem jöttek be. Ellenben a helyszínek és a gépek nagyon jól megvoltak rajzolva. A CGI repülők és csaták fantasztikusak voltak. De amikor keverték a kézzel rajzolt dolgokat és a CGI-t, akkor baromi ronda! Nagyon nem szeretem az ilyesmit, annyira kilógnak!
A zene gyönyörű volt!
Viszont vannak furcsaságok a filmben. Lehet csak én nem figyeltem, de szerintem, a filmből ki sem derül, hogy végül is kik a szemben álló felek. Milyen cégek ezek? Miért harcolnak? Miért éri meg nekik ez egyáltalán? Oké, hogy van valamilyen utalás, abban a bizonyos kocsmai filozofálgatásban, de nekem tények kellenének! Mert így csak lógott a dolog a levegőben.
SPOILER ON
Az sem igazán volt tiszta, hogy miért ezeket a génkezelt tini klónokat kell bevetni. A felnőttek nem jók? Semmiféle utalást nem kaptunk erre! Illetve, hogy ki volt az a Tanár úr. Belőle klónozták a főhőst? Ő volt az eredeti? Erre is csak utalnak. Oké, hogy azt várja a film, hogy gondolkozzunk el, de szerintem túl kevés a kapaszkodó. Az a kislányos szál meg szerintem tök fölösleges volt...
SPOILER OFF
Összességében egy jó film volt.



6. Hsanyi (2010-11-29 17:33.23) aaaaa
Én láttam kb. úgy 1 napja. Kicsit fárasztó volt, így utólag lehet hogy nem néztem volna meg. Érdekes filozófiai kérdéseket is felvet, de alapvetően nem válaszolja meg azokat. Jó a technika, bár az arcokat kicsit elkapkodták. Jó volt a magyar hangválasztás is. A sztori kicsitnem érdekfesítő. Szerintem az a kutya ért benne a legtöbbet. :)


5. Szilvycica (2010-08-07 16:06.22)  
SZERINTEM JÓ FILM,CSAK EGY KICSIT HIHETETLEN.


4. Woww (2010-05-13 16:16.23) aaaaa
azthiszem a legjobb anime amit láttam eddig valaha.


3. PorcelanMedusa (2010-03-04 19:40.52) aaaaa
Nekem nagyon tetszett. én a netről szedtem le kb egy hónapja, és szerintem jó volt... :)


2. Mangilla (2010-02-27 22:35.55)   - (válasz Kék kereszt 1. hozzászólására)
Az általam eddig olvasott vélemények szerint azért nem ér a GITS nyomába... viszont megnéztam a trailert, és megtetszett:P


1. Kék kereszt (2010-02-20 09:14.18)  
Ebben a világban a háborúzás tűnik a legnagyobb üzletnek és az emberek halála hozza a legtöbb pénzt.Leginkább a levegőben vívják a csatákat,külön erre a célra kiképzett pilótákkal.Ők az ún. Killdre-k.Olyan gyerekek,akik valamilyen módosítás által nem emlékeznek már semmire,csak az adott küldetés lényegére.Azonban egy nap érkezik egy pilóta,aki tudni akarja hová tűnt a múltja és a bázist vezető nő miért viselkedik vele úgy, mintha már régóta ismerné.Oshii Mamoru mester 2008-ban újabb egész estés művel rukkolt elő The Sky Crawlers címen,mely az Égenjárók magyar címet kapta.Az anime több díjat is nyert a kicsivel több,mint 2 órás játékidejével.A Velencei Filmfesztiválon pedig elnyerte a Future Film Festival Digital Award-ot,és az Arany Oroszlán-díjra is jelölték.Az anime zenéjéért nem más a felelős,mint Kenji Kawai,aki a soundtrackért szintén megkapta a legjobbnak járót a Sitges – Catalonian International Film Festival keretében.Aki szereti a Páncélba zárt szellem mindkét részét,az nem fog csalódni az Égenjárókban sem.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekJaro1, 2018-03-09 14:148 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Égenjárók adatlap
Eredeti cím: Sukai kurora
Évszám: 2008
Rendezte: Mamoru Oshii
Szereplők: Rinko Kikuchi, Chiaki Kuriyama, Shosuke Tanihara, Bryce Hitchcock, Ryo Kase

További információk

Szereplők fórumai
- Chiaki Kuriyama - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk