Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Beépített szépség
- Film+, 18:40
Szellemirtók 2.
- AMC, 18:50
Valld be, Fletch
- Moziverzum, 19:00
A vér földje
- HBO2, 19:31
A következő három nap
- Film4, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Mire gondolsz most?
Talk Show - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Krisztus utolsó megkísértése - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A tetovált lány-sorozat aaaaa
Bill Murray aaaaa

 

Fórum - Akvárium - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

14. Kyra92 (2018-02-25 00:21.56) aaaaa
Meglepődtem, nem számítottam rá, hogy ez egy ilyen magával ragadó film. Nem tökéletes, messze nem az, de azért valahogy még is magába szippant ez a világ, amit felépített a film. Nyomasztó, meghökkentő, annyira rettenetesen ember szagú, én egyszerűen nem éreztem benne sehol a túlzást, látszik, hogy nem amerikai, csak azért nem adtam meg neki az ötöst, mert a vége eléggé...hát hogy is mondjam...lapos lett és még nagyon hiányzott volna onnan valami. Viszont maga a film elképesztő profin mutatja be egy erkölcsileg totál lecsúszott csonka család mindennapi életét.
Mia, főszereplőnőnk, imád táncolni, sokat gyakorol, szeretne profi táncos lenni, bár erről sokáig nem beszél senkivel. Éli az életét, próbálja túlélni azt a nyomasztó, mérgező légkört, amibe beleszületett. Mia egy lepukkant panelban lakik anyjával és húgával, de esetében nem a lakás maga jelenti a mérgező légkört, hanem konkrétan az anyja az, aki olyan szinten lehúzza őt lelkileg, hogy csodálom, hogy nem szökött el már sokkal hamarabb, én ezt egy hétig nem bírnám, nemhogy 16 évig. Mia anyja tökéletes mintapéldánya azoknak a nőknek, akiket egyszerűen sterilizálni kellett volna még fiatalabb korában. Szült két lányt, de természetesen a pasizáson és a bulizáson valamint ivászaton kívül nem érdekli semmi más. 15 éves lánya próbálna kitörni, vagy legalábbis önmegvalósítani, de egy ilyen borzasztó nőszemély mellett, (akit vétek lenne anyának hívni, de mégis ő szülte meg) piszok nehéz, sőt lehetetlen. A 15 éves Mia kishúga még csak általános iskolás de már keményen cigizik és jobban káromkodik, mint az anyja. Csoda, ha ekkora erkölcsi züllésben már azon sem lepődünk meg, ha Mia az "anyja" új, jóvágású pasijával is képes összefeküdni, mert annyira szeretet éhes, annyira nem tudja mi a helyes, mi nem. Csoda ha egy ilyen világban ha anyuci új palija simán ráveti magát a 15 éves kis csajra? Ugyan miért lepődünk meg? Egy olyan világba nyerhettünk betekintést, ahol nincsenek értékek, nincs norma, nincs anyai szeretet, nincs erkölcs, nincs nevelés, nincs törődés és hogy mindebben a fullasztó, borzasztó környezetben Miának 15 évig kellett kibírnia, majdnem 16-ig...hát minden tiszteletem. Nincsenek tabuk, a film tökéletesen részletesen, naturalistán mutatja be, hogyan élnek ezek a lecsúszott emberek, hogy próbálja kamatoztatni egy tini lány a tehetségét, amihez természetesen semminemű segítséget nem kap, hiszen ki támogatja benne? Lehetne mondani, hogy "anyja" pasija bátorította, de igencsak kérdéses, hogy komolyan gondolta-e és nem csak azért, hogy bevágódjon a lánynál, hogy aztán később megdönthesse, ami ugye tudjuk meg is történik később.
Az "anya" pasija, Connor is megér egy misét, borzasztó érdekes karakter. Úgy éreztem vele kapcsolatban, hogy ő nem volt egy rossz ember, züllött volt, de látszott rajta, hogy azért minimális szégyent érez ezzel kapcsolatban, ami ebben a filmben már komoly teljesítmény, bár tény és való, nem mozgatta meg magát túlságosan hogy tegyen is ellene és összeszedje magát. Tudatában volt annak, hogy Mia elkezdett kötődni hozzá, felnézett rá, hallgatott rá, de ahelyett, hogy segített volna neki, inkább még tovább húzta lefelé a pocsolyába.
Hihetetlen atmoszférája van a filmnek, teljes mértékben akció mentes, alig, alig történik benne valamit, nem igazán tudni az elején, hogy hova lyukad majd ki ez a sztori, de végtére is nem számít, mert a megtett út számított igazán, ami lélekőrlő, depresszív, kilátástalan, de legfőképp tanulságos, lelke és mondanivalója van.
Mia és Connor kapcsolatáról lehetett tudni, hogy a későbbiekben elmélyül, komolyabbá, züllöttebbé válik, lehetett érezni a kettejük közt vibráló levegőt. Connorban persze a szexuális vágyakon kívül volt nyilván egy jó adag tisztelet és becsület Mia iránt, de ez is sajna elhalványul, elromlik, eltűnik miután összefekszenek. Mia figyelemre, törődésre, szeretetre vágyott, amit ímmel-ámmal, de anyja pasijától megkapott, de még benne is csalódnia kellett...mélységesen csalódnia.
Nem igen van menekvés egy ilyen álszent világból, nyilván a környezetváltozás, a menekülés az egyetlen megoldás, ami a végén ugye megtörténik, de még sajna így is hiányérzetet hagy maga után a film.


13. Sw@nn (2013-01-10 21:39.35) aaaaa
Hát vegyes érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. A sztori nem volt rossz, a színészek is jók voltak, de maradt egy kis hiányérzetem...A csaj borzalmasan táncolt, bár vhol olvastam h ezt direkt csinálták meg így, az akcentusa meg hanghordozása is idegesített kissé, Fassbender pedig nevéhez híven (főleg) csak olyan filmekben szerepel, ahol elég jó szexjelenetekben vehet részt. :D Amúgy dura volt látni, h emberek ennyire eltávolodhatnak egymástól családon belül is, és, hogy milyen nyomasztó világban élnek... Bár én is lakótelepen lakom, de én még nem zakkantam meg ettől a ténytől szerencsére. Ja és (spoiler) külön nagyon értelmes volt, mikor a csaj levizelte a szőnyeget a pasi házában.:D (Y) Szegény lány nem nagyon tudott kulturáltan bosszút állni...



12. Aronne (2010-12-29 20:44.52) aaaaa
Most elképzelhető, hogy sokakban mély megdöbbenést fogok okzoni, de szerintem a címe igenis találó, csak kissé elvontabb értelmezést kíván. Amennyiben belegondolunk, hogy a filmben mennyire volt jelen a környezetből való kiugrás lehetősége bármely szereplő számára és hogy mennyire van lehetősége egy halnak szabadulnia a jobb esetben is 50 literes lakhelyéről, akkor máris találunk párhuzamot, nekem elsőként a film vége után a cím jutott eszembe, szerintem érthető és értelmezhető.

A karakterek, a történet pedig realitásukban ragadtek meg engem. Abszolúte valósághű volt ez a film minden momentumában és apró részletében, amúgy a hollywood kedvelőknek valóban nem ez lesz kedvenc filmjük.

Gyenge véleménynek tartom, azt, hogy ennek a filmnek ne lenne értelme, szerintem sok mély és komoly és elgondolkodtató tartalomról beszélhetünk, amely tartalmak megragadása ezek szerint nem is olyan egyszerű, erről tett tanúbizonyságot Senorita, az 1. hozzászólásban.


11. Liz-i (2010-11-01 19:04.15) aaaaa
Aki szereti a tipikus hollywoodi alkotásokat, annak nem biztos hogy ez lesz filmjei netovábbja. Szerintem nagyon jó alkotás, a kisemberekről,akikkel nem történik semmi nagy csoda, ez csak egy kiragadott rész az életükből, akár lehetnének a szomszéd lakók is. Ettől jó ez a film.


10. Vérbeli (2010-07-09 14:44.26) aaaaa
Érdekes volt. Nem egy mindennapi alkotás az is biztos. Nem ájultam el tőle, de volt mondani valója.


9. Arminanyu (2010-04-13 22:52.59) aaaaa
Szerintem jo film. Szerintem a vege is jo lett, vegre nem az a minden oke , sikerul happy end.


8. Numer0l0gy (2010-04-02 17:39.12) aaaaa
A film története alapvetően jó, bár nem ez az első olyan film, ami hasonló témával foglalkozik [thirteen, speak], mégis tudott újat mutatni és nekem nagyon megdöbbentő volt a valóság. Persze néhány részt jobban is ki lehetett volna dolgozni, de így is megérdemli a 4 csillagot [:


7. Hungigi (2010-03-22 21:24.44) aaaaa
Úgy néz ki mostanában vagy nagyon jó,vagy nagyon sz*r filmeket tudnak csinálni.Nincs átmenet.Vontatott és unalmas film:(és rohadt hosszú is...


6. Picilány88 (2010-03-20 15:09.03)  
nekem tetszett.
Nem tipikus hálivúdi-múvi,de igenis van értelme a filmnek.10/8


5. Bigacsiga és Batkamanó (2010-03-16 11:49.58)   - (válasz Senoritaaa 1. hozzászólására)
Az értékeléseidet megnézve nem is értem, minek pocsékoltad rá az idődet.


4. GIULINI (2010-03-11 09:46.48) aaaaa
A film magyar címe tényleg nem a legjobb választás. A film maga viszont nagyon is jó volt, tökéletesen mutatja be az angol kisemberek világát, Mia egyetlen lehetséges útja, hogy kitörjön ebből a környezetből, szeretetre és egy más életre vágyik, az egyetlen ember aki megérteni látszik az anyja barátja, élete nagy csalódását okozza. Nagyon jó a film és az alakítások!


3. Tara.m (2010-03-10 10:59.24) aaaaa
Nah végre sikerült megnéznem :)Hááát jobbra számítottam, de így sem volt olyan rossz. Szerintem élethűen mutatja be azt a világot, amelyben Mia él. Mia-t ahhoz képest, h állítólag Katie Jarvis-nak ez az első szerepe jól játszotta. Az durva volt, hogy a kiscsaj( a húga) milyen ocsmányul beszélt. Ha én rendeztem volna, kicsit durvábbra csináltam volna meg néhány jelenetet (pl. amikor Mia szexel az anyja pasijával), de abszolút nézhető film.



2. Tara.m (2010-03-05 12:30.20) aaaaa
A film címét rosszul fordították, ezt egy kritikában is olvastam, szóval valóban semmi köze nincs hozzá. Én most készülök rá hogy megnézzem, idáig csak égig magasztaló kritikákat olvastam, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz, nah mind1 majd ugyis megírom..


1. Senoritaaa (2010-02-20 00:09.58) aaaaa
ez a film egy borzalom...
semmi értelme az egésznek, sőt a film címe is..nem értem mi köze van a filmhez pff...
időpocsékolás volt.. :S



Kapcsolódó fórumok

KérdésekMarsbolha, 2018-09-10 15:122 hsz
VéleményekKyra92, 2018-02-25 00:2114 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Akvárium adatlap
Eredeti cím: Fish Tank
Évszám: 2009
Rendezte: Andrea Arnold
Szereplők: Katie Jarvis, Rebecca Griffiths, Carrie-Ann Savill, Toyin Ogidi, Grant Wild...

További információk

Szereplők fórumai
- Michael Fassbender - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk