Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Kellékfeleség
- HBO, 06:00
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Transformers 3.
- Mozi+, 06:20
Gilbert Grape
- AMC, 06:50
Monte Wildhorn csodálatos nyara
- Film Mánia, 06:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kifacsart filmcímek - szójáték
Asszociáció
Mit hallgatsz most?
Szólánc
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Colombiana aaaaa
Jefferson White aaaaa

 

Fórum - A nagy generáció - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

6. Brokeback (2017-05-04 18:03.56) aaaaa
Szégyen, nem szégyen, be kell vallanom, már eleve hátránnyal indult nálam ez a film. Szeretem a régi filmeket, elviselem a magyar filmeket is, de a kettőtől együtt lever a víz. Nagyon nem tudtam magamévá tenni a produkció hangulatát, a karakterek egytől egyig antipatikusak voltak számomra, a cselekményt néha már-már szürreálisba hajlónak éreztem, a színészi játék magyar szokás szerint teátrális, túljátszott. Sajnálom, nagyon nem élveztem.


5. Vbacs (2011-10-02 14:08.46) aaaaa - (válasz Vbacs 4. hozzászólására)
Fájó szívvel, de mégiscsak.

De szerintem jó kis zárószerep volt ez Tominak, mert nem volt gyenge benne. Bár valami jobbal is zárhatta volna életét, mert nagyon megérdemelte volna, de végülis így se volt rossz.



4. Vbacs (2011-10-02 14:06.34) aaaaa
fogalmam sincs, hogy milyen osztályzatot adjak ennek a filmnek.
AZ a helyzet, hogy a közepéig egészen jó kis film volt, jó párbeszédekkel, pörgősebb sztorival. De aztán eléggé unalmas lett és vontatott, még a színészek sem javítottak sokat rajta.
De ezzel nem mondom azt, hogy nem tetszettek a színészek, mert érdekes módon itt még azokat is jónak találtam, akiket általában máshol nem, mégpedig Eperjes és Koltai. Kiváltképp Eperjes.
Valahogy sosem voltam vele megbarátkozva egyik filmjében sem, nekem nem tetszik a játéka egyszerűen, túl erőltetett. De itt komolyan mondom, hogy talán a legjobb szereplő is volt, egyértelműen őt találtam itt a legerősebbnek.
De Dorkácskán kívül mindenki nagyon tetszett benne Cserhalmitól Majorig...na jó, az az amcsi kislány, Marylou nem tudom, minek kellett ebbe az egészbe és nem is győzött meg, de a szereplők majdhogynem hibátlanok voltak.
Viszont ami nagyon tetszett ebbe a filmbe, az a feeling volt. Elejétől végéig tetszett a feeling, ezek az alsóközéposztálybeli pesti haverok, akik ide-oda lépnek félre a másik feleségével, mindez remek zenék mellett, egy-két híresebb zenész cameo-jával tűzdelve és a 80-as évek stílusában, ez eddig nagyon is rendben volt.
Egyedül a történet volt az, ami nem jött be, főleg a film második felétől kezdve. Mikor kutatják ezt a feltalálót, amellett, hogy a kislány próbál kijönni az "anyjával"....hát rendesen belassult az egész. Ha ez mind ugyanúgy pörög, mint az eleje, gondolkodás nélkül megadnám rá a 4, 5 csillagot, de így szerintem ez hármas lesz, elrontották végét na!


3. Orgona (2011-05-24 20:22.16) aaaaa
A nagy generáció nem véletlenül lett kultuszfilm. Kendőzetlenül, a forgatás idején bátran ábrázolja a magyar rögvalóságot.
András Ferenc nem fest hamis illúziókat, realista marad az utolsó percig.A film hangulata átmenti a közel két órás játékidőt.
A színészek 100%-ot adnak, a pesti éjszakában közismert zenészek tűnnek fel. Ezek a villanások és a film elején a dokumentumfilmben szereplő Omega koncert bejátszása mind hozzájárult a film sikeréhez.
Szerencsére van DVD kiadás.


2. Lasimoci (2010-12-19 15:41.27) aaaaa
Rendkívül tetszett András Ferenc rendezése. Hiteles életérzéseket, pillanatokat ragad ki a korból, teszi ezt nagyon életszerűen, jól tálalva. A tálalásban nagy szerepe van a színészeknek, nemzetünk legjobbjai domborítanak nagyot. Talán csak Mary-Lou -t alakító lány lóg ki a sorból. De ő meg nagyon aranyos és csinos. A zenék szuperek, Elvis, Ricky Nelson. Rock and Roll életérzés, nosztalgia. Csak mi maradtunk, minden elbaszódik... Nagyon jó film.


1. Gyorkos (2010-02-17 13:45.07) aaaaa
A nagy generáció

Színes magyar játékfilm, 109 perc, 1985

Rendező: András Ferenc

Szereplők:
Cserhalmi György (Ré, Eperjes Károly (Makai), Koltai Róbert (Nyikita), Kiss Mari (Mari), Udvaros Dorottya (Bea), Major Tamás (Nagypapa), Melanie Jeane Marylou), Hollósi Frigyes, Ujlaki Dénes, Szikora Róbert, Komár László

Réb, Makai és Nyikita barátok. 1968 nyarán elhatározzák, hogy kiutaznak Magyarországról a Nyugatra. Van azonban egy alapvető probléma: csak Makainak és Réb barátnőjének, Marinak van útlevele. Réb nem sokat teketóriázva ellopja Makai útlevelét, beragasztja saját fényképét és kiutazik Marival. Eltelik nyolc év. Makai a budapesti rádiónál dolgozik - zenei adást vezet, Nyikita pedig egy butik tulajdonosa, ahol Mari is dolgozik - visszatért Magyarországra magára hagyva Rébet az Egyesült Államokban. Kapcsolata Nyikitával nem korlátozódik csupán a közös üzletekre. Egy nap váratlanul megjelenik Budapesten Réb, Marival közös 13 éves lányával, Marylou-val. Makai szívélyesen üdvözli, mintha semmi rossz sem történt volna közöttük. Visszaemlékeznek a régi szép időkre és kollégákra, akik szétszéledtek a világban. Hamar kiderül azonban, hogy Réb nem csak Budapest iránti vágyakozásból jött az országba.


*****

Jelszó: levardine

* Automatikusan eltávolított tartalom.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBrokeback, 2017-05-04 18:036 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk