Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A bíró
- Film+, 09:10
A Gyűrűk Ura - A király visszatér
- HBO, 09:20
Casino Royale
- Mozi+, 09:30
A csaló
- Filmbox, 09:40
Tucatjával olcsóbb 2.
- Moziverzum, 10:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Hiányolt fórumozók!
Szólánc
Mit hallgatsz most?
Kifacsart filmcímek - szójáték

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Bolero aaaaa
Eli Roth aaaaa

 

Fórum - Szomjúság (2009) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

6. Az utolso szamuráj (2014-07-12 14:07.49) aaaaa
Nyomokban E. Zola-t tartalmaz.
(Ő egy író vóóót....D)

Amiért mindig is jó ázsiai filmet nézni,az az,amiért fasza nem a megszokott kaját enni:jó mást látni,más kultúrkörnyezetben mozgolódó karaktereket,embereket megfigyelni,bizonyos cselekvésekre,kihívásokra,történésekre ők hogy reagálnak.Park Chan-wook koreai rendező mozija nem fogja a vámpírfilmeket megreformálni,de-még ha a fentebbi név regényéből készült is munkája-érdekes turmixa ha úgy tetszik a vámpírlét fehérebb bőrével betudható ismeretanyagnak és az ázsiai hozzáadandóknak(Úgy,hogy főhőse,Sang-hyeon katolikus pap.Szerencsére,azért a valláskritikát letudják pár mondatban,rendezőnket ez annyira nem érdekli.)
Őt egy szerelmi kapcsolat foglalkoztatja,és van annyira reális-vagy csak férfi???-hogy belássa,bemutassa,ha egy nő nincsen rendesen megbaszva,elfordulhat férjétől.Tetszik,nem tetszik,van házassági eskü,meg nők pironkodnak,hogy jaj ilyet hogy lehet leírni,de-és ez minden,szexmániás férfi számára balzsam:))-egy jó nő ugyanannyira fontosnak érezheti a testi szerelmet,mint mi.Szemérmesek most tűntek el a balfenéken.
A katolikus hitben azért a szex és annak megvitatása,szerepe még mindig finoman szólva "begyöpösödött" ,ismerek olyan katolikust,aki szerint kefélni csak utódnemzés végett:távol álljon kifejteni véleményem róla,mert ekkora bar.,...no kuss.Épp ezért is fricska ,hogy hősünk pap! katolikus és halál nyugodtan benyesi a lompost egy férjes asszonynak.
A film mindettől fogva romantikus ,a szex precízen ábrázolva benne,és a vámpírlét szoros összefüggést mutat az erotikával,mint ahogy ezt már megszoktuk.A film amúgy is merít a vámpírmítoszból,a pap emberfelettien erős,vért iszik,nappal elégne és láda helyet szekrényféleségben alszik,szóval nem az alkonyatot látjuk(Hál isten...)Park Chan-wook persze nem horrort rendez,hiába van vér,az ijesztegetés itt leginkább...semmilyen.
Egész másra van kihegyezve a dolog.
Leginkább a nemek közti különbségre,és a "Frankenstein-mondanivalóra":ő szabadított valamit a világra,ő hozta azt létre,és utána annak egyre vadabb cselekedetivel szembesülve próbálja a világot megóvni tőle.A NŐ ugyanis egyre inkább NŐ lesz és teher:míg Sang nem gyilkos és számára a vámpírlét egész mást jelent,a női gondolkodás képtelen betelni az új lehetőségekkel,új horizontokkal.
Ő gyilkol,gyilkolni akar.
Óhatatlan felmerül az emberben-joggal-az Interjú a vámpírral,és Park Chan-wook darabja a Draculához is köthető:főleg megjelenítése okán,a képek erőteljesen stilizáltak,igényesek mi több,művésziek-imádom azt,ahogy például egy szűz fehér padlóra kiömlik az artériából a vér.A 120 perc első fele inkább a szerelemről és szexről szól,aztán viszont a vámpírlét árnyoldalai és a nemek harca kerül előtérbe,fel is pörög a tempó.Sok kritikusnak gondja volt a végével,túl didaktikus,nekem nagyon is tetszett,ráadásul az egész filmet végigkísérő humor itt csúcsosodik ki a legjobban a "harc az árnyékért" című párpercben.
Hogy aztán lássuk,ez a két lény tényleg szerette egymást,a férfi bevallja,vele élte volna le halhatatlan életét: de,van olyasmi,amit úgy hívnak,emberi természet,és attól vámpírként se lehet megszabadulni.
Hibáink hát a mieink halálunkig?
Kellemes darab ez,nem zsánerfilm,átlengi a művészi igényesség és a keleti filmek hangulata,ám mindettől fogva csak azok nézzék meg,akik számára a horror ötvözhető gondolatokkal,érzésekkel,szépséggel és számukra a műfajt nem csak Freddy ,Jason és Michael M. jelenti,ez egészen más kávéház.


5. Qwerf (2010-11-03 21:17.36) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 4. hozzászólására)
Nos, Lesthat, sikerült megsasolni?:)



4. Törölt felhasználó (2010-06-04 21:17.43)   - (válasz Qwerf 3. hozzászólására)
Remélem is. Akkor megsasolom.:)


3. Qwerf (2010-06-02 18:41.24) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 2. hozzászólására)
Szó sincs ilyesmiről.
Tehát ez a (téves) gondolat ne tartson vissza a film megtekintésétől. Lefogadom, hogy miközben nézed, fel sem fog merülni benned az Alkonyat című "mozicsoda".

Teljesen más kaliber!


2. Törölt felhasználó (2010-06-02 14:08.17)  
Ez lenne a koreai Alkonyat?


1. Qwerf (2010-02-15 15:20.33) aaaaa
A legendás Bosszú-trilógia atyja, Park Chan-wook új filmje, az itteni stílusmeghatározás szerint: romantikus, horror, dráma, vámpír - ez mind tökéletesen igaz is rá:) Egy kevert műfajú film ez, melyben megvannak ugyan a vámpírtörténetek klasszikus elemei (vérszomj, napfény, megnövekedett testi erő), mégis úgy tűnhet a nézőjének, itt messze nem a vámpírizmus a központi téma. A lassú (ám élvezetes) történetmesélést persze ezúttal is sikerült a rendezőnek sokkolóbb jelenetekkel, valamint szex-el, és (nem kevés) vérrel oldania.

S bár akkorát nem ütött, hogy ötcsillagozzam, de a négyet mindenképp megérdemli, nem egy újabb a tucat vámpírfilmek közül.

De írjatok ti is:D Kíváncsi vagyok, másnak hogy tetszett...!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAz utolso szamuráj, 2014-07-12 14:076 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Szomjúság adatlap
Eredeti cím: Bakjwi
Évszám: 2009
Rendezte: Park Chan-wook
Szereplők: Kang-ho Song, Ok-bin Kim, Hae-sook Kim, Ha-kyun Shin, In-hwan Park...

További információk

Szereplők fórumai
- Park Chan-wook - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk