Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Gépállat SC
- Mozi+, 11:50
Szellemirtók 2.
- AMC, 11:50
Hajsza a győzelemért
- Film+, 12:25
Balek-suli
- Paramount Network, 12:25
Szabadlábon Velencében
- Mozi Klub, 12:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Melyik színésznővel/színésszel feküdnél le legszívesebben?
Shirley MacLaine - Vélemények
Djimon Hounsou - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Egyedül a sötétben (2005) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A végső portré aaaaa
Maiwenn Le Besco aaaaa

 

Fórum - Genova - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Lilllllibulllli (2013-05-31 21:31.44) aaaaa
tényleg nem olyan szörnyű, mint az első pár hozzászóló vélte. egyszernézős, csendes hangulatfilm arról, hogy három családtag mennyire eltérő módon dolgozza fel a gyászt. sok dolog kimondatlan marad, de ez jelenesetben abszolút hiteles.


12. Krisz papa (2012-11-06 23:48.46) aaaaa
Valamilyen szinten egyetértek az előttem szólókkal, mert így, hogy olvasom a hozzászólásokat tényleg semmi kimagasló nem történt a filmben, és jól meggondolnám mielőtt nekiáll valaki ennek az alkotásnak, viszont rám mégis nagy hatást tett. Miért? (SPOILERVESZÉLY)Van három ember, kiket óriási veszteség ért, ami a teljes filmnek az alaphangulatát megadta. Végig érződik az apa szenvedése, ahogy próbál felülkerekedni az érzésein, hiszen tudja, hogy a lánya volt a baleset okozója, de imádja is őt, és a hibáztatás legkisebb jelét sem akarja mutatni felé. Nem tud mit kezdeni az egész helyzettel, hiszen jó apának kell lennie, de eddig ott volt az anyuka, aki talán egybe tartotta a családot, aki megmondta a 16 éves kamasz lányának, hogy nem mész sehova, mert reggel kelni kell, aki beszélgetett velük, és megértette a gondjaikat, most mindez rá vár, zavart, tanácstalan, de ha tanácsot kap, akkor ingerült, hiszen ezt senki nem értheti meg. Próbál felelősségteljes lenni, de kívánja a szabadságot. Ott van egy 16 éves kamasz, ki a szokásos lázadásán kívül még anyja halálával is meg kell küzdenie, és nagyon nem is lehet vele semmit kezdeni, hiszen nem fogadna el senkitől tanácsot. Nagyon magányos, és a felszínes cselekedetekbe menekül. Érdekes az ő karakterének bemutatása, mert csak kis érzéseket mutat meg, de abban a pár pillanatban töményen. Tetszik, hogy nincs agyondramatizálva, csak életszerűen vezetik végig az Ő történetét, bepillantva néhány botlásába, és néha dühöt is kivált, leginkább az apának tehetetlensége vele szemben. A legkisebb gyermek szenvedése, bűntudata a legegyértelműbb, talán nem is kell megmagyarázni. Talán a drámai történetre vágyóknak az Ő része lehet kielégítő. Különleges szerepe van a mellékszereplőknek, a képeknek, a hely varázslatos szépségének, és az érdekes történeteknek is. Nekem tetszett, kicsit érzésfilm, melynek drámaisága valahol a képkockák között lapul meg.



11. Atr0303 (2012-11-05 12:11.47) aaaaa
Ritkán mondok ilyet európai filmre, de ez tömény unalom. A mozi legfőbb lényege, a konfliktus hiányzik belőle. SPOILER Először azt hittem, az lesz a feszkó tárgya, hogy apuka becsajozik. Aztán abban "bíztam", hogy a nagylány válik erőszak vagy emberrablás áldozatává, vagy jön valami kulturális összeütközés, végül meg abban, hogy a kicsi tűnik el, lesz öngyilkos, vagy valami. De egyik sem következett be.
A szomorú az, hogy a színészek nagyon jók, a helyszín is szép (naná!), de ez nekem kevés.


10. Nasta (2012-11-03 22:16.41) aaaaa
SPOILER!
A mama azért hal meg, mert autóvezetés közben a kisebbik lánya játékból befogja a szemét. A gyerek a filmben, a későbbi szövegei és a kinézete alapján kb. 12 éves. Nekem ne adja be senki, hogy egy 12 éves gyerek nem tudja mivel jár az, ha autóvezetés közben befogja a sofőr szemét. De ha befogja is, a mama előrehajol, és már kiszabadul a gyerek keze alól. Szóval a film alapszituja már elveszi a kedvet az egésztől.
SPOILER VÉGE!
Egyébként meg ezen kívül is tiszta idegbaj a film. Az alapzajok folyton elnyomják a színészek beszédhangját, és ha nincsenek alapzajok, akkor a filmzenétől nem lehet hallani a beszélgetést.
A képeken Genovában 70%-ban sötét van, azt sem látod mi történik. Ha nem látsz, és nem hallasz egy filmet, akkor minek is nézed? Colin Firth is elvállal ilyen gagyi szerepeket? Na, én beírtam a tilos filmek listájára, nehogy még egyszer belefussak!


9. Nightspeed (2012-11-03 21:12.07) aaaaa - (válasz Lepkelali 1. hozzászólására)
Ezzel teljesen egyetértek


8. Picilány88 (2012-11-03 19:48.15)  
Nekem anno nagyon tetszett. Mondjuk elfogult vagyok Colin Firth miatt.


7. Lvakult (2011-04-01 08:37.49) aaaaa
Ez mi volt??????!!!!!


6. Andi940821 (2011-02-03 14:12.47)   - (válasz Lepkelali 1. hozzászólására)
Az elsőtől/az utolsó szóig egyetértek....borzalom.


5. Fedesmajd (2011-01-17 04:01.24) aaaaa
Nos, engem speckó lebilincselt. Pedig a kericsati reklámblokkja után a második részt ki akartam hagyni, hajnalodott, már épp álltam a távirányítóval a kezemben, hogy kikapcs, de jött vissza a film, én meg állva néztem a végéig, moccani se tudtam, nekem szinte robbant a feszültségtől. Winterbottom precíz, kegyetlen, de figyelmes. Ahogy a gyerekszínészeit (különösen Maryt, a kisebbet) vezeti, az elképesztő, rögtön Jeles András ugrik be. Szóval én meg csak ajánlhatom a filmet. Na ja, persze, kinek Ványa bácsi, kinek Ötvös Csöpi. Nekem spec. mostantól a Genova.


4. Vkii (2010-04-06 12:43.50)  
Egyetértek veletek. A film vége talán az összetartozást, és az egymásra találást próbálná jelképezni. De közben mégsem ad lezárást az egésznek. Teli van a film érthetetlen, összefüggéstelen részekkel, amiket nem lehet hova tenni. Először amikor olvastam a filmről, csodálkoztam, hogy hogy lehet az hogy Magyarországon nem mutatták be a mozik, de most már értem miért...


3. Sötétszív (2010-03-21 23:45.29) aaaaa
Azt hittem, hogy ez egy jó kis dráma lesz. Az eleje jól is indul, de amikor Genovába érnek, egyszerűen semmi sem történik a filmben. Semmi drámaiság, semmi színészi játék. Colin Firhttől azért többet vártam. Jó persze, nemcsak az ő hibája, hanem a béna forgatókönyvé, és a semmitmondó rendezésé. Nem tudom ajánlani senkinek sem!



2. Chikyb (2010-03-07 19:46.54) aaaaa - (válasz Lepkelali 1. hozzászólására)
Azért ennyire nem gáz a film. Noha én sem tartom sokra, de a kis csaj játéka számomra megemelte a film értékét, de így is némi jó szándékkal adtam 3 csillagot. A vége viszont egy csillagot sem érdemelt volna!


1. Lepkelali (2010-02-06 10:38.17)  
Úristen!
Senkinek nem ajánlom!!!
Azt hittem valami Cinema Paradiso-s beütésű film, ehelyett kaptam egy másfél órás tömény semmittevést. Ez nem film!
Az elején meghal a 2 gyerek anyja, az apjuk Amerikából elmegy Genovába, hogy felejtsenek. A kisebbik lány egy kis köcsög, csak idegesítő elem volt a filmben, tupikus kinyalt seggű kislány, akit egy jópárszor meg lehetett volna pofozni a film során, csak a bajt csinálta meg hisztizett. A nagyobbik lány kurválkodott, mindenkivel összefeküdt akivel találkozott, az apjuk meg egy veréb. Se eleje, se vége a filmnek. Olyan béna jelenettel zárul a film, hogy nem hittem el, hogy vége van. Nevetséges, szánalmas, unalmas, erőltetett NAGY SEMMI!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLilllllibulllli, 2013-05-31 21:3113 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk