Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A felejtés bére
- Mozi+, 09:45
A nyugtalanság kora
- HBO2, 09:55
Két lépés a menny
- Film4, 10:10
Táncoló talpak
- Film+, 10:25
Z, a hangya
- HBO, 10:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Jay O. Sanders (71)
Lukas Haas (48)
Martin Lawrence (59)
Schell Judit (51)
Kai Wiesinger (58)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fenevad (2022) - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
2022-es választás
Fogadóóra
Antracit (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Tiltott szerelem aaaaa
Sevval Sam aaaaa

 

Fórum - A Fenevad napja - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Lifeisamovie (2020-11-06 21:13.24)  
Torrente, mint rocker eladó :D
Mondjuk egy pap sem sétál be mindennap ilyen listával:
-Napalm Dez -Iron Maiden -Hace de Cé XD


7. VAL P (2020-09-18 22:15.19) aaaaa
A spanyol mozi fenegyereke, de la Iglesia második, sziporkázón vérbő nagyjátékfilmjével a hithű katolikusok érzékenységét, tűréshatárát tesztelgette.
Valami mintha nem lenne teljesen rendben azzal a pappal, aki elszedi a hajléktalan apróját, lelöki a pantomimest a metróaluljáróba, nincsenek a bőröndszerzéssel kapcsolatban különösebb skrupulusai, és a haldoklót is kizsebeli, mielőtt a pokolba küldené rohasztó kúrára. Mintha. A zajszint azonban vélhetően akkor emelkedik minden walkmanen túlivá, amikor egy kulccsal a kezében sasszézik végig egy garázson.
Az abszurd szituációra korán magyarázatot lelünk, rosszat kell cselekednie az atyának, így tud csak kapcsolatba lépni a Sátánnal. Ám ebbéli meggyőződése ellenére is tanácstalan a hogyanokat illetően. Szemmel látható, hogy nem lehet egykönnyen lépre csalni ősántaságát. Pedig rendkívül kevés idő maradt az Antikrisztus megszületéséig, illetve annak a hőn óhajtott megakadályozásáig. Az éves fluktuációt sem tudják addig kiértékelni a nagyvállalatok.
Az elénk vetített, alapvetően sarlózásra megérett társadalomban – Tiszta Madridot!-mozgalom (Vajon ők miért nem a hasonló célkitűzésű asztaltársaságok által preferált „fehér” jelzőt használják?); abriktolás a piszoárral; „Hogy az anyám kipurcant, annyi baj legyen!” stb. – alig élhetjük bele magunkat olyan megható szcénába, mint Ósusana Szeretlek megmentése vére lecsapolásától (a festői Mina Lisa kárára). A legtöbb karakternek ezen felül még azt is el kellene magyarázni, mi fán terem a sarló.
Akikre Curo atya támaszkodni próbál e számára tökéletesen idegen világban küldetése sikerre viteléhez: egy kívül-belül toplák lemezbolti eladó (Segura majd José María figurájából merít a Torrentévé történő átlényegüléséhez) és egy reklámmosolyú, bordó bársonyszőnyegen csillogó tévéguru. Triójuk kezdettől fogva működésképtelen – a legbővizűbb humorforrás éppen abból fakad, hogy ugyanazok a szavak mást és mást jelentenek a különböző szociális háttérrel rendelkezőknek, a verbális információáramlást ráadásul tovább nehezíti, hogy a metakommunikációs képességeiket sem ugyanabban a kávéházban sajátították el. („A blődségalapú, gúnyos megjegyzések szó szerinti olvasata. Tanfolyam kezdőknek.”)
Az alkotók a forgatás közben még nem sejthették, hogy Ekszeszájzbúk Ferike felkészítőit is megihletik a jövőben; arra viszont ügyeltek, hogy az amerikai piac hőzöngő nemtetszését – Mennyire hiteltelen már, hogy a Sátán és az Antikrisztus is Madridban, s nem egy USA-metropoliszban fokozza a feszültséget?! – lecsendesítsék azzal, hogy a kulcsjelenetek zöme Buzz Aldrin távolból vigyázó szemei előtt zajlanak.



6. Bede István (2017-12-08 09:19.59)  
qrva jó film


5. Az utolso szamuráj (2016-08-18 15:56.17) aaaaa
Alex de la Iglesia munkája szatíra:így mint ilyesmi,többeknek nem is lesz megnézésre ajánlatos,sokaknak meg a megértése is...
Mielőtt meg még a nagyképűségem vádja elhangzik:a spanyol filmgyártásra jóideig a Franco rendszer nyomta rá bélyegét.Majd miután annak ideje lejárt,igen érdekes köd gomolygott:nevesebbnél nevesebb művészek jöttek elő belőle ,a spanyol film felvállalta múltját,új utakat keresett és néhány olyan alkotással is előrukkolt,amit nehéz valahová is berendszerezni.
A Fenevad napja első pillantásra böszmeségnek és összevisszaságnak tűnik:holott idióta karakterein belül a hitről,az emberi ostobaságról, butaságról beszél,csak olvasni kell a sorok közt.Cavan alakja talán a legérdekesebb,hisz ő pont az ellen fordul majd,amiből meggazdagodott:Santiago S. rockere csak buta mint a raklap a pap pedig miben hisz,azért harcol-igaz,nem akármilyen eszközökkel és mély meggyöződéssel.A Szentháromság???DD indul hát csatába a Sátán-nal,akinek követői egy tiszta várost szeretnének:más kérdés,milyen áron és kiktől tisztát.
A film lendülete hihetetlen jó, egészen a háromnegyedéig,ahol belefut egy negyed órás kisiklásba,és a vége is kicsit érdektelen.A jelenetek komikusak,szürreálisak viccesek és teli vannak gúnnyal,-egy pap hirtelen gonosz dolgokat cselekszik célja érdekében??-a színjátszás pedig vitán felül remek,pont mint ehhez a szélütött figurákhoz illik.Még némi durvaság is befigyelt,a végén a nézőben pedig ott lehet a kételkedés:a három ürgének igaza volt és most a világ meg van mentve,vagy csak féktelen ámokfutásuk saját-és a körülöttük lévő rendszer-gyopasága.
Jó kis darab az,egy bajom volt vele,a vége felé mintha elfogyna a szusz ahogy jeleztem.


4. Kittentyű (2013-08-13 01:14.29) aaaaa
Valóban látni a filmen hogy Álex de la Iglesia készítette. Én is nagyon szeretem a pasas filmjeit, igaz van még pár filmje amit be kell pótolnom, de rajta vagyok az ügyön. Ez a film tényleg nem horror, inkább paródia vagy vígjáték akar lenni. Én mindenesetre marha jól szórakoztam rajta, a szereplők egytől egyig idióták voltak nagyokat lehetett rajtuk mosolyogni. Jó kis film volt, 4*-ot adok rá.


3. Anitabagwell (2011-03-26 12:35.59) aaaaa
ÍZIG - VÉRIG A MESTER MŰVE! Komolyan, ez jobban "iglésziásabb" már nem is lehetne, talán még ha Carmen Maura feltűnik benne, akkor :D. Hogy én mennyire imádom ezt az embert! Valami elképesztő hangulat övezi a filmjeit, tényleg olyanokat kitalál, olyanokat megcsinál, hogy nem csak ép eszű embernek, de hülyének sem jutna eszébe. Zseniális ez a pacák, zseniális, nem véletlen, hogy a "templom gyermeke" :)
Ez a mozi mocskos, abszurd, vicces. És azért elgondolkodtató is, mert remekül bemutatja, hogy az elvakult hit és a hülyeség, egyaránt határtalan. És persze ízig - vérig madridi film, de jó is volt látni azokat a helyeket, ahol mindennap mászkáltam még 2 hónap =). (persze némi változásokkal, már csak eltelt 16 év a film óta hostiaaaas.:D)
Elképesztő hangulatú mozi! Ajánlós nagyon, akik kedvelik ezt a fajta "sötétséget" =).


2. Saddhu (2010-05-05 20:38.35) aaaaa - (válasz Legisfalk 1. hozzászólására)
Szégyen nem szégyen csak ma délután tűnt fel hogy ezt a kedves kis mozit is feltoltad a gépemre a Motellal együtt!:)
Lássuk akkor ba...a meg-ültem neki,és magam is meglepődtem de nem is bírtam felállni a végéig;szóval lekötött a marhaságod(bár enyhén a fejem belefájdult),ügyes vagy,jár a keksz!:)
Amikor egy maréknyi hülye kiszabdul a kezelőből és összedob valamit,na az pont ilyen mint ez a cucc!Nem állítom hogy szélsőségesen,de mindenképpen erőteljesen gagyi az egész szar,bár vitán felül eredeti!A másik megkérdőjelezhetetlen tény hogy ez minden csak nem horror,és azt is szögezzük le hogy nem éppen így kell sátánista metáloskodni!:)De ezeket persze nyilván te is tudod!:)
Valahol a 3 és a 4 csillag között van kb.ez a film(azaz 70%),de mivel meg is tudott nevettetni a cucc,néhány éppen akkori élményt felidézve mint amikor ez is készült,egye fene legyen 4.;P


1. Legisfalk (2010-02-05 20:05.23) aaaaa
Egy habókos pap érkezik Madrid nyüzsgő és embertelen metropoliszába. Meggyőződése, hogy megfejtette a Jelenések könyvét, amelyből kiderül, hogy az Antikrisztus megszületni készül. Ezt pedig feltétlenül meg kell akadályoznia...
Láttunk már ilyet, tucatnyi horrorfilm készül erre a kaptafára, A fenevad napja azonban nem sorolható a sátános tucathorrorok közé, ugyanis ebben a filmben nem csak hogy senki nem hisz a papnak, de nem is történik a világon semmi, ami alátámasztaná igazát. Nincsenek természetfölötti jelenségek, megmagyarázhatatlan rejtélyek, csak a nagyváros szürreális elmebaja, rögeszmés házisárkánnyal, pucér nagyapával, szélhámos tévémágussal, meg egy dzsunga metálossal, az egyetlennel, aki kapásból beveszi a pap dumáját. Őt Santiago Segura (azaz Torrente) alakítja, hosszú, loncsos hajjal, ápolatlan szakállal, meg retkes farmermellénnyel, amire ügyesen a DEATH METAL felirat van felbarmolva, mégpedig golyóstollal! :D
Innentől talán mondanom sem kell, hogy garantált az állatság, főleg, mivel az abbé úgy gondolja, hogy ahhoz, hogy kapcsolatba kerülhessen a Sátánnal, rossz dolgokat kell tennie! Lop, dohányzik, lökdösődik, mindezt a hibbantak ártatlanságával, a varázsgomba elfogyasztása után pedig alvilági jelenések is felkúsznak a vászonra, s végül mindenki megválaszolhatja magának a kérdést, vajon tényleg a világ sorsa forgott-e kockán, vagy csupán néhány eszement balfácán pokoljárásának voltunk-e szemtanúi. Én mindenesetre remekül szórakoztam az El día de la bestia-n! :)



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2020-11-06 21:138 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk