Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Gothika
- Film Café, 00:25
Eladó a szerelem
- Filmbox Premium, 00:55
Sicario - A bérgyilkos
- Mozi+, 01:00
Konyec - Az utolsó csekk a pohárban
- Magyar Mozi TV, 01:15
Volt egyszer egy igazság
- AMC, 01:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények
A sógun (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Parányi varázslat: Bűbáj aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - Amaro atya bűne - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

7. Fruzsi1001 (2010-07-18 19:09.47) aaaaa
Nagyon jó, az Ameliát játszó csaj gyönyörű.


6. Panyolai (2010-07-07 17:21.48) aaaaa
Tegnap este én is "ottfelejtkeztem", és én is pozitívan csalódtam:) Érdekes kis sztori volt. Ami újra csak alátámasztja számomra, hogy mekkora baromság is a cölibátus. A nemi vágyakat/ösztönöket nagyon nehéz, sőt, egészséges ember nem tudja visszafojtani! Akármekkora is a hite, ez emberi szükséglet, aminek tilalma egymás hágásához vagy ministránsfiúk molesztálásához vezethet, mint azt idén láthattuk a német és osztrák papok botrányaiból. A Vatikánban meg továbbra is csak a fejüket vakargatják... hagyjuk is:/
A film is ehhez kapcsolódik - persze láthattunk már hasonló témájút (a szerelem és a papi nőtlenségi fogadalom között vergődő csuhás). Amaro karaktere a végére tényleg negatívvá válik. Az ő szempontjából érthető, hogy azzal, ha a lányt választja, évek szorgos tanulását dobja kukába, míg az egyházban fényes jövő várhat rá. De előre is gondolhatta volna, hogy ha enged a lány csábításának, akkor ez lesz. Bár ha rám nézett volna úgy az a kis tündér, mint ahogy Amaróra, bevallom, én is nehezen tudtam volna ellent mondani...:) Mikor pedig ki is jelentette Ameliának, hogy ő nem lép ki, már sejtettem, hogy a végkifejlet nem lesz valami vidám. A vége pedig a legfájóbb, ahogy látjuk, hogy Amaro - mintha meg sem rázták volna a történtek - vérbeli, szenvtelen csuhás szemétládává vedlett át.



5. Plunket (2010-07-07 13:45.50) aaaaa - (válasz Kék kereszt 1. hozzászólására)
pontosan ettől volt kiemelkedő a szinészi játék,h percről percre lett ellenszenves Amaro.a végére igazi sakkjátékossá válik,aki bármit is követetett el,nem tudnak belekötni,mert jobban jön ki neki a lépés.Nagyon lényegretörően,de művészi eszközzel mutetják ezt be a film utolsó jelenetében,amikor a mindenről tudó Benito nem tapsol,nem gyászol,csak a szemébe néz,és hátatforditva távozik.


4. Plunket (2010-07-07 13:35.48) aaaaa
tegnap pozitivan csalódhatott az a néző,aki éjfél után ottfelejtkezett az RTL-klubon.egy igazi művészfilmet láthatott,melynek eszközei,koncepciói és igencsak valóságosnak ható cselekménye van.központi karaktere egy fiatal katolikus pap,szinte gyerek,de inkább suhanc,aki mélységes hite,és keresztényi erkölcsei ellenére sem teszi magáévá a cölibátus fogalmát,annál inkább az érte epekedő Ameliát.Persze nem ripsz-ropsz,a jól felvázolt dramaturgia szerint szép lassan,egy sor belső vivódás után hagyja magából előtörni a férfit,hogy aztán kapcsolatukat titkolva megéljék a szerelmet,a cinkos boldogságot,és a hatalmas,mindent felemésztő drámát immár egyedül,fetrengve saját ostobaságának irtózatos súlya alatt.


3. Krisz papa (2010-02-04 01:14.36) aaaaa
A film mínősége elmaradt a vártol, viszont így is óriási hatással volt rám. Itt gondoltam arra, hogy a regénnyel lehet, hogy többet értem volna, mint a filmmel. Nem is igazán értem, hogy mi hiányzott, egyszerűen olyan érzésem volt, mint mikor elkészítek egy ételt, megkostolom, és nem tudom milyen fűszert rakjak bele, csak azt, hogy kell még valami. De így is nagyon tetszett! Tény, hogy volt egy kis Tövismadarak beütése, de ezen kívül nem tartom a történetet sablonosnak, sőt egy nagyon kényes témát boncolgat részrehajlás nélkül. Valahol az a mondanivalója, hogy mindannyian emberek vagyunk, és érzünk, cselekszünk, híbázunk, és bűnöket követünk el. Ezért van az, hogy az egyházpolitika egyre jobban hasonlít a világi politikához, és a hatalom hajhászásához. Rosszul fogalmaztam, mindig is erről szólt. Sajnálatos, de ez van.
Visszatérve a filmre: a felépítése, és a lassú felvezetés, igen hatásos volt, hiszen végig szinte idegtépően kínlódtam, hogy legyen már egy csepp eszük, és gondolkodjanak, leginkább Amaro atya, hiszen az ő tragédiáját figyelhetjük meg, a lányé mellett (a lány szinte csak eszköz volt a bűnbeeséshez). Valahol végig volt benne bizadalmam, hogy meglepetésszerűen kiemelkedik a gyarlóságból, és nem az előre látható vég lesz a befejezés. SPOILER! Nem így történt. Ez a bízadalom a lelki gyötrődés bemutatásából fakadt, amit a színészek mesterien eljátszottak. Amaro atya szenvedését lejátszotta a lány, a naív szerelmével. Nagyon tetszett Ana Claudia Talancon. Nem csak szépségével ütött, hanem minden mozdulata, gesztikulálása a teljes átélésről árulkodott. Gael García Barnel az Anyádat is után, de a Che elött játszott ebben az alkotásban, és még egy oldaláról megismerhettem, igaz nem ez volt a legjobb alakítása.
A környezet, az élet bemutatása szépen be van mutatva, a mexikói feeling átjárja az egész művet. Ha igazi, nem túl nyálas szerelmi drámát akarsz megnézni, ugorj neki.


2. Cselló111 (2010-02-01 17:46.52) aaaaa
A film nagyon jól visszaadta a képmutató, az erkölcsösség látszatát mindenáron megőrizni akaró, ugyanakkor a hét főbűnt "gyakorló" papok világát. Nagyszerűen állította szembe az egyetlen "igaz" papot a többiek romlott világával - jellemző, hogy ezt a papot egyháza kitagadta.


1. Kék kereszt (2010-01-31 13:43.32)  
Amaro atya bűne a szerelem volt.Tegnap éjjel volt látható ez a film az RTL en.Kedvezőbb időpontot nem is találhattak volna neki.Érdekesnek találtam a címét,így megnéztem.Jobb lett volna ha a pap egy idő után bekattan és átmegy kissé pszichopatába,gyilkolni kezd,aztán elás néhány hullát a templom kertéjbe a rózsák alá.Sajna nem ez történt.Mondjuk ez az ötlet a film láttán már nem is tűnik olyan nagy hülyeségnek.A történet alapjába véve nem is lett volna rossz,de hemzsegett a sablonoktól.A fiatal pap új helyre kerül.Egy kis idő elteltével rátalál a szerelemre,egy kis csitri személyében.Ami még érdekes dolog,hogy a kisvárosban több pap is tevékenykedik,különböző területeken.Az egyik a drog bárók nagy haverja,a másik a gerillák cimborája.Korrupció,drog és rengeteg pénz.Nagy vonalakban ezek határozzák meg a film cselekményét.Ami nem tetszett benne,hogy olyan egyszerűen történtek az események.Már a film elején tudni lehetett a befejezést.Amareo atya szerepében Gaël García Bernal látható.Több sikeres filmben is szerepelt.Pl. Korcs szerelmek,Bokszmeccs a lélekért.Később feltűnt a Bábelben is,de a legismertebb filmje a Che Guevara:A motoros naplója,amiben Ernesto Guevarát alakította.Nem tehetségtelen a srác,ezt elismerem.Viszont a mostani szerepét illetően,már korántsem volt olyan jó.Fapofával játszotta végig az egész filmet.Nem sok életet vitt a karakterébe.A film lényege az lett volna,hogy egy felszentelt pap,szembe nézve az egyház és a Püspök haragjával,a szerelmét,és a születendő kisbabájukat válassza a papi hivatás helyett.Ez nem ismeretlen szituáció.Napjainkban is történik nem egy és nem kettő hasonló eset.Jól be bírták volna ezt mutatni.Vártam volna egy kis átélést Bernaltól,de csalódnom kellett benne.Egyszerűen nem bírt azonosulni a szerepével.Stúlpilázta a dolgokat.A történet előrehaladtával egyre elenszenvessé vált a számomra.Az egész legalja a képmutatás volt.A kis csaj szerepében Ana Claudia Talancon látható.A szerepét eléggé elrontották.Egy vallási fanatikus lányt játszott,aki apácának akar menni,de ennek ellenére könnyen elcsábítja az új papot.Szép csaj.Ezért meg lehet érteni Amarot.A film kis költségvetésből készült.Egyszerű helyeken.Ez általában még jól is szokott elsülni,viszont ez itt fordítva történt.Nem bírták kihasználni ezt a helyzetet és néha túlbonyolították a dolgokat.Ez és még sok más dolog is közrejátszott abban,hogy egy elégé érdektelen volt az egész.A filmet Carlos Carrera rendezte,amit 2003 ban Oscar és Golden Globe díjra jelöltek a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában.Viszont nem nyerte meg őket.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekFruzsi1001, 2010-07-18 19:097 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk