Unatkozol? Gyere játszani!
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Szerelem első lájkra
- Film4, 18:10
Egy kivételes barát
- Cinemax, 18:11
Beépített szépség
- Film+, 18:40
Szellemirtók 2.
- AMC, 18:50
Valld be, Fletch
- Moziverzum, 19:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Mire gondolsz most?
Talk Show - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Krisztus utolsó megkísértése - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Kerítések aaaaa
Bill Murray aaaaa

 

Fórum - A sötétség határán - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6
157. Nyomozo1 (2022-12-26 00:22.26) aaaaa
Láttam a filmet !! Nagyon jó !! Aki tudja nézze meg !! Mel Gibson ebben a filmjében is nagyot alakít !!


156. Vmiso (2022-03-16 10:30.08)  
Sötét, elég nyomott hangulatú krimi-thriller.

Gibson most is hitelesen alakít, a másik remek karakter tenyleg a Winston által játszott jéghideg profi karaktere. Ahogy iszogatnak az asztalnál, "megértik egymást", vagy ülnék a padon, de igazából akár bármikor kinyírhatnák egymást, szuper jelenetek.
Jó film.




155. A6 Intruder (2019-08-03 23:31.41)  
Érdekes és jó film. Gibson-nak nagyon jól állt a bosszú szomjas apa szerep. Viszont számomra már rögtön az elején gondom akadt a történettel. A lánya simán elmondhatta volna az elején, hogy apa ez meg ez van, engem megmérgeztek, lelepleztem egy céget, itt a bizonyíték, veszélyben az életem stb.. Miért nem mondta el? Miért? Ennek így nincs értelme.


154. Rockercsaj2003 (2018-09-22 00:26.14) aaaaa
Elég későn kezdtem el nézni, ennek ellenére végig fent tartotta a figyelmemet. Szerintem jó film, fordulatos, izgalmas. Mikor már éppen ellaposodna, megint beindul. Érdemes volt megnézni.


153. El Condor (2017-10-01 18:38.43) aaaaa - (válasz Filmim 152. hozzászólására)
Nem csak azért engedte, hogy az őr lelője, hanem mert gyógyíthatatlan beteg volt. Ez kiderült előzőleg az orvossal folytatott beszélgetésből.


152. Filmim (2014-12-23 10:16.26) aaaaa
Véleményem szerint A sötétség határán egy igazi oldschool, szokványos krimi-thriller, mely a "megölték a lányomat, nyomozzunk" teóriával játszadozik, mégsem sematikus a történet, el vannak rejtve benne olyan dolgok, amelyek érdekfeszítővé teszik az alapkoncepciót és a kivitelezést. Ha valaki már olyan tereken botladozik, hogy talán elkezdene unatkozni, a film ezt hidegvérrel kiaknázza és izgalmas jeleneteket dobál elénk (tessék-lássék: gázolós jelenet, ami nekem rendkívül tetszett). A sötétség határán már nem csak azzal foglalkozik, hogy egy kemény apát vegyenek a kamerák, amint legyilkol mindenkit, aki az útjába kerül és felgöngyölítse az ügyet, hanem az alap mondanivalót is fejtegeti, leginkább a családdal kapcsolatos dolgokat. Ezt remekül szimbolizálja a kétes eredetű ügynök, vagy bérgyilkos, Scorcese A Tégla című filmjéből már jól ismert alvezér, a Francia: Ray Winstone.

SPOILER VESZÉLY!
A kedvenc jelenetem az volt a filmben, amikor a végén ez a férfi megölte mindhárom egyedet, jött a biztonsági őr és rákérdezett hogy van -e családja. Amikor megtudta hogy van, leengedte a fegyvert és az őr pedig rögtön lelőtte. Nem sokkal ez előtt volt az a jelenet, amelyben a lány apjával beszélgetett és elmondta (most dióhéjban fogom összefoglalni): nem tudja hogy milyen az, amikor elveszítenek egy gyereket, de tudja, hogy milyen az, amikor nincs. Épp ezért már teljesen mindegy volt neki a film végén, úgy is megölték volna, ha pedig nincs gyereke, nincs akinek ő kellene, ezért érdektelen az élete. Szép.

A film végét nagyon érdekesnek véltem, elég közérthető módon azt szimbolizálja: hogy ez a jelent már nem csak az apa fejében játszódik le, hanem ő is meghalt a sérülés miatt és a kislányával folytatja az útját a mennyben.
SPOILER VESZÉLY ELMÚLT!

Összeségében ez egy szórakoztató film, érdemes megnézni.

;)


151. SzaboKri81 (2014-11-10 14:48.04) aaaaa
Vegyes véleményem van erről a filmről. Az alapkoncepció nagyon jó. Igazán élvezetes krimi-thriller egy jó adag feszültséggel megspékelve. Martin Campbellnek amúgy is vannak jó munkái. Viszont sok zavaró jelenet van benne. Továbbá a történet sem mindig áll szilárd lábakon. A gázolós jelenet példáúl az egyik legrosszabb jelenet volt, amit valaha láttam. A titkos ügynökök csak baszott nagy fekete hodályban utazhatnak, amit kilóméterekről ki lehet szúrni. Valamint a film lezárásától sem vagyok elkápráztatva.

Összességében átlagos film, melyben talán sokkal több lehetett volna. Gibsonnak sem ez volt talán a legjobb színészi alakítása.


150. Z79 (2014-08-16 18:32.06) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 149. hozzászólására)
És milyen jó manapság ilyen "régimódi" darabokat látni..


149. Törölt felhasználó (2014-08-14 18:13.09) aaaaa
Egy apa, aki éppen a lánya vérét törli le az arcáról, a kis törölközőt pedig összegöngyölve a fogmosópohárba teszi, aztán nézi, ahogy a kézfejéről a víztől halványpirossá szelídült életnedvet hogyan nyeli el a lefolyó. És miközben feltekint, a tükörből egy erősen középkorú, meggyötört arcú férfi néz farkasszemet vele...

Ezt az apró, elcsípett kis jelenetet azért tartottam fontosnak megemlíteni, mert ebben van az egész film lényege: egy kincsét vesztett apa minden fájdalma, ami aztán az igazság utáni megszállott nyomozássá növi ki magát. Bár magam is látom a hasonlóságokat, mégsem mondanám azt, hogy érdemes lenne párhuzamba állítani a Sötétség határán-t a Törvénytisztelő polgárral, mert a kettő merőben más témát dolgoz fel. A bosszúállás és igazságszolgáltatás mindkettőben szerepel, de Martin Campbell filmje inkább politikai krimi, aminek a főhőse végül eljut addig a pontig, hogy teljesen mindegy, hogy volt-e gyereke vagy sem, az ügy, aminek a tisztába tételét felvállalta, már túlnőtt a "szimpla" és személyes bosszún.

És igen, valóban nem volt egy lélegzetelállító csoda, és imitt-amott meg is tört a lendület, de azért átérződött rajta az "okosság" és a politikusok is kaptak egy kis orrbapöcögtetést - lám, nem lehet mindent eltussolni, még akkor sem, ha vannak külön arra szerződött emberek, akiknek az a dolguk, hogy úgy kuszálják össze a szálakat, hogy semmi ne kösse össze A-t B-vel.
Mondjuk a végét én is egy kicsit édeskésnek és kissé erőtlennek éreztem, bár kétségkívül értettem a rendező motivációját, csak valahogy mégsem ilyen végkifejletre számítottam volna.
Az előtt a tény előtt pedig, hogy egy gyilkosságot nem követ boncolás, vagy legalábbis gondosan lefelejtik a boncolási jegyzőkönyvet, holott az első és legfontosabb lenne egy toxikológiai vizsgálat az előzmények miatt, teljesen értetlenül állok, mert ez bizony aprónyira lesántítja a történetet.

Viszont jócskán akad a filmben akciódús és jóféle jelenet, amelyek felsorolásától a poénlelövés okán, tartózkodnék.

És bár Gibsonon nyomott hagyott az idő és pia egyaránt, azért még mindig nem rossz a fickó. Hiába szeretem jobban rendezőként, mint színészként, azért csak azt mondom, nem kell fintorogni azon, hogy visszavágyik a filmvászonra. Ezt csinálta világ életében. Ehhez ért. Nyilván nem fog hatvan körül elmenni tetőfedőnek. Különben is, ha a politikusok megtehetik, hogy egy-egy bukta után nem húznak magukra bőségesen földet, akkor egy Gibsonnak miért kéne megtennie? (Nem a nőverési akcióira gondolok, azok miatt nem fogom éltetni, de az, hogy antiszemita kijelentéseket tesz, hát istenem, legalább kimondja, amit gondol és nem jópofizik (de nem is áll neki gránátokat hajigálni és gépfegyverrel hadonászni - legalábbis az életben biztosan nem). Akinek így is kell, az ezután is forgat vele, akinek nem, az meg átlépi.)

Mindenféle tökéletlensége ellenére elég szórakoztató filmet raktak itt össze, ami, bár nem viszi el az évszázad alkotása díjat, attól még simán nézhető.

Valahol 10/6 lenne az értékelés, de itt ezen a kőkorszaki ötcsillagoson a három helyett négyet kap, kifejezetten Gibson és Ray Winston miatt.


148. Daniel8328 (2014-01-05 19:15.03) aaaaa
Egyszer nézhető filmje ez Gibsonnak!A történet elég kiszámítható, olykor nagyon leül a film.Az akciók nagyon jók, csak sajna kevés van benne.A Törvénytisztelő Polgárhoz hasonlítanám én is, de az jobb volt valamivel..


147. Delpiero (2013-09-04 20:44.19) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 146. hozzászólására)
Ez esetben elnézést a pontatlanságért, és köszi a javítást öreg. ;)


146. Az utolso szamuráj (2013-08-24 11:00.41) aaaaa
a sztori...az nem campbell


145. Delpiero (2013-08-23 21:07.27) aaaaa
Martin Cambell saját maga sztoriját dolgozhatta fel. A sötétség határán a 80-as években egy minisorozatként látott először napvilágot, hogy a rendező ezúttal egy mozifilmet kalapáljon belőle össze.
A rendezőnek elég középszerű iparosmunkát sikerült csak összehozni a kiváló alapanyagból, pedig nagyon profi és rutinos filmes, aki a Bond szériát már kétszer(!) is feltámasztotta, és mentette meg a süllyesztőtől. Sajnos most nem beszélhetünk semmiféle kiemelkedőről, ami azokban a munkáiban feltűnt.
A történt szerint a veterán nyomozónak megölik a lányát, aki ebbe nem nyugszik bele, és minden lehetséges eszközt bevet, hogy kiderítse miért kellett meghalni a szeretett kislányának, és, hogy ki érte a felelős.
Amikor Mel Gibson átvedlik igazi bosszúéhes rendőrré, aki mindent elkövet a célja elérése érdekében, akkor valóban vibrál a film, és nagyon izgalmas. Az akciókra nem lehet panasz, és bár viszonylag kevés van belőle, mindegyik pöpecűl mutat. A krimi rész viszont teljesen kiszámítható és olykor elég lapos, ilyenkor csak az menti meg az egy helyben álló cselekményt, hogy feltűnik Ray Winstone, akit mindig űbercool nézni, a játéka most is kifogástalan. A sötétség határán legerősebb jelenetei, amikor ez a 2 öreg róka egyszerre van jelen. A jelenlétüknek ereje és hatása van, ilyenkor öröm nézni őket.
A film azért nem tud "jó" lenni, mert akcióból kevés van, a krimi szál, amire főleg épül a film, pedig vérszegény és kiszámítható. Viszont az meg kell jegyezni, hogy értékei bőven akadnak és a színészi játék nagyon érzelmes és pár emlékezetes jelentet is tartogat számunkra.


144. DRUGHI_7 (2013-05-20 23:11.36) aaaaa
A sztori ugyan tök átlagos, de a politikai szál eseményei és a Ray Winstone által alakított karakter tette érdekessé.


143. Johnny kapitány (2012-12-30 19:02.38) aaaaa
Egész jó kis akciókrimi lett, szarabbra számítottam


142. Sakamaru (2012-05-07 22:05.02) aaaaa
Nagyon kemény!

Nem bírtam abba hagyni...


141. Zsoltysz (2012-03-03 22:35.17) aaaaa
Remek film szerintem. .Mel Gibson is a szokásos jó formát hozza. Ajánlott megnézni.


140. Norbii92 (2011-10-23 19:12.06) aaaaa
Most nézte meg A sötétség határán című filmet. Kíváncsi voltam rá, Mel Gibson miatt is és mit ne mondjak szerintem nagyon jól sikerült! Sokkal jobbra mint amire számítottam!
Thomas Craven veterán nyomozó, akinek lányát, Emmát meggyilkolják, pont az ő háza előtt. Mindenki úgy véli, hogy a gyilkosság Craven nyomozó ellen irányult, viszont az apa nyomozása a lánya gyilkosai után mást sugall. Emma politikai aktivista volt, és vélhetően ez vezetett halálához is. Thomas annyira beleássa magát az ügybe, hogy végül nagyvállalati és kormányszintű körök figyelmét is felkelti. Visszakozni nem lehet, ha már elindult az úton, úgy érzi, le kell lepleznie az összes kétes ügyet.
A történet nagyon jó. A film végig lekötött, egy nyomasztóan jól sikerült hangulatú, lassan adagolt feszültségű, izgalmas és drámai krimi thriller lett!
A főszereplő Mel Gibson pedig újabb remekül átélt és nagyszerű alakítást nyújt! Akárcsak Danny Huston és Ray Winstone.
Összességében nem tudom, hogy egy ilyen film után, hogy tudta Martin Campbell így elszúrni a Zöld Lámpást? Lehet, hogy csak a szuperhős filmekhez nem ért. Na mindegy. A lényeg, hogy A sötétség határán című filmje piszok jól sikerült! Nekem nagyon-nagyon tetszett! 5*


139. Scal (2011-07-06 15:58.18)  
A tavalyi év egyik nagy visszatérése kétségkívül Mel Gibsoné - nyolc hosszú év után ismét főszerepben, hét év után pedig egyáltalán kamera előtt - kellett volna legyen. Azonban ez ilyen és olyan okok miatt igencsak felemásra - saját véleményem szerint kifejezetten rosszra - sikeredett.

[link]


138. Weser (2011-06-22 17:39.31)  
Eléggé lekötött a film, mert jó iramú és érdekes. Tetszett Mel Gibson radikális, lényegretörő nyomozási módszerei. Elég okosan felépített film lett. Nekem eléggé tetszett.


137. Nyolcadik utas (2011-06-04 09:26.02) aaaaa
Erősen közepes film, alapvetően, meglepetések nélkül. Mondhatni csalódás Gibson és Campbell tekintetében. Aki lenyűgözött, az Ray Winstone. Azt kell mondanom, jelenetei a film csúcspontjai.


136. Ancksunamun85 (2011-05-07 20:05.13) aaaaa
a sztori jó, a történet izgalmas, a befejezés tetszik, csak egy kicsit vontatottnak tűnt!


135. Pisti801227 (2011-03-05 20:33.13) aaaaa - (válasz Ilca 128. hozzászólására)
a tejtől kapta el, az volt fertőzött.


134. Weser (2011-02-05 13:49.05)  
Nagyon jó film.


133. Thejoker (2011-01-22 23:02.50) aaaaa
Sokszor unatkoztam rajta!Nálam csak egy közepes!


132. Cthulhu6 (2010-12-31 22:45.14) aaaaa
Ezt egy nappal a Törvénytisztelő polgár előtt láttam. A két film nagyon hasonló. A főhős egy bűncselekményben elveszti családját, magára marad, aztán belefog élete legmerészebb és legsötétebb hadjáratába az igazságért.

A két alkotás különbözősége igazából a főhősök karakterisztikájában rejlik. Amíg a Gerard Butler alakította "törvénytisztelő polgár" a traumából gonosz zseniként születik újjá, addig a Mel Gibson féle apa minden lesz csak nem zseni. Halucinációk gyötrik, és kezdettől tisztán látszik rajta, hogy a végzet már elérte, és csupán élete befejezésének módját keresi. Az ő egyedüli fegyvere az erkölcsi tartás. Nem kezd véres hadjáratba az egész világ ellen, viszont ha kell és ha a "Gonosz" rászolgál, keményen elbánik bárkivel. A legnagyobb különbség paradox módon a szinte mindenben azonosnak tűnő végkifejletben rejtőzik. Habár végül mindkét főhős meghal, és mindkét film drámaian zárul, csak a Gerard Butler féle figura bukik el igazán. Ő minden erkölcsi tartást feladott a bosszúért és azért a furcsa célért, hogy ellenfelét megleckéztesse. Mel Gibson viszont nem szenvedett vereséget, csupán befejezte a dolgát, mielőtt távozott volna. Gerard Butler figurája tűzbe és magányos szégyenbe hullik, Mel gibson-é fényben és megbékében távozik a világról. (Persze mit is várhatnánk a Passiót kiagyaló katolikus elmétől? :D De hát értem és meg is értem a célzást.)

Érdekes ez a két film. Érdekes a hangulatuk, a kontrasztjuk és a közös vonásaik. Aki még egyiket sem látta, ajánlom, hogy egymás után nézze meg őket. Mindkettő remekmű, de együtt még jobbak.


131. Liz-i (2010-12-31 16:02.26)   - (válasz Ilca 130. hozzászólására)
Nem tudtam, azért kérdeztem. Én nem néztem végig. Kb. 1 órát láttam belőle, akkor még élt...


130. Ilca (2010-12-31 15:58.01)  
hát nem???



129. Liz-i (2010-12-30 15:13.47)   - (válasz Ilca 128. hozzászólására)
Meghalt? :D


128. Ilca (2010-12-30 15:10.41)  
Én azt nem értem, hogy végül Mel hogy kapta el a fertőzést/ egyátalán elkapta? És hogy a lövésbe halt bele, vagy a sugárzásba???


1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyomozo1, 2022-12-26 00:22157 hsz
KérdésekEmylio, 2012-11-12 15:153 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk