Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Umami, a boldogság íze
- Mozi Klub, 12:40
A fantasztikus négyes
- Mozi+, 12:55
Need for Speed
- Moziverzum, 13:10
A kopasz osztag
- HBO2, 13:15
Kellékfeleség
- HBO, 13:37

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
- Filmes Sámánok Rendje -
Deadpool & Rozsomák - Vélemények
Late Night with the Devil - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Azok, kik követik aaaaa
M. Night Shyamalan aaaaa

 

Fórum - Örökbefogadás - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. Gyorkos (2019-12-25 22:50.35) aaaaa
Spoiler alert!

"Miről szól?

A megözvegyült, 43 éves Kata anyává szeretne végre válni, de nős barátja, Jóska nem akar házasságon kívül született gyereket. Egy nap bekopog hozzá a közeli nevelőintézetből megszökött fiatalkorú Anna, szobát keres, ahol Sanyival, a barátjával találkozhatna. Kata összebarátkozik az öntörvényű lánnyal, és segít neki megszerezni az engedélyt ahhoz, hogy összeházasodhasson a barátjával. Az Annával való találkozás segít neki meghozni a döntést, és végül saját gyerek vállalása helyett az örökbefogadás mellett dönt."

[link]

Kulcsjelenet a presszóban, amikor a tapőr játsza Máté Pétertől a "Hull az elsárgult levélt" és Katalin - nyilván találva érzi magát - meghatódik, könnyezik. Azt hiszem a rendezőnő Bálint Anna szavaiba adja probléma megoldásának kulcsát. "Akkor találkoztok, amikor ő akarja. Amikor ő ér rá. Szerintem ott kell hagyni." És ekkor Katalin egyetértően behunyja szemeit. De mindketten tudják, nem tudja, nem akarja ezt megtenni. Sajnos így viszont a jelenet melodramatikus marad, Katalin fogva marad a szeretői szerepben, a helyzetéből kilépni képtelen alak nyomorúsága ugyan elszomorító, de tétovázása és döntésképtelensége miatt nem tudunk vele együttérezni. És itt van valami diszkrepencia, hiszen a filmben végig egy nagyon erős, tudatos, talpraesett, önálló (kissé már feminista) női karaktert állít elénk Mészáros Márta, mégis a kapcsolatában rendkívül tétova, bátortalan. Az ilyen nők inkább a szeretőjüket manipulálva szétrobbantják a férfi családját, vagy ha ez nem sikerül, akkor kíméletlenül otthagyják a férfit.
A film feminista felütéseiről. Érdekes, de a mai szemmel ez mind annyira természetes. Mindent el tudnak intézni a nők, kemény munkát végezve dolgoznak, elfogadottak, megbecsültek, stb. Akkoriban ez forradalmian új dolog lett volna?


3. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2019-09-17 09:01.24) aaaaa - (válasz YouLikeJazz? 2. hozzászólására)
Örülök, hogy VALAKI ír magyar filmekről is, köszönettel..


2. YouLikeJazz? (2019-09-17 02:43.42) aaaaa
(spoilerek!) igazi feminista mestermű. az örökbefogadás egy lassan kikerekedő, óvatos értelmezése a kortárs női szerepeknek; hasonló pontra érkezik meg, mint mészáros korábbi eltávozott napja, de talán még könyörtelenebbül. egészen az utolsó pillanatokig szinte súlytalan történettel van dolgunk, amiben egy középkorú nő rettenetesen vágyik arra, hogy gyereke legyen, még megfelelő férfi nélkül is, egy fiatal lány pedig rettenetesen szerelmes egy fiúba; a két nő találkozik, talán egy kicsit még meg is ismerik, meg is értik egymást. ami eddig átlagos, klisé dráma lenne, azt teljesen újraértelmezik a film utolsó jelenetei (na még egy spoiler warning): látjuk, ahogy a lányt, aki úgy vágyott a szerelme, falhoz bassza a saját vőlegénye az esküvőjükön; a nő pedig, akinek végül sikerül örökbe fogadnia egy kisbabát, azt kézbe véve már rá is jön, hogy ez sem fogja boldoggá tenni. persze már túl késő. mészáros egy olyan társadalmat mutat be, ahol egyszerűen szar nőnek lenni - ahol az egyik sarokból kimenekülve egy másikban találja magát az ember. mindezt anélkül az agresszió nélkül, amit a legtöbben kapásból a feminizmussal azonosítanak - már ezért is érdemes megnézni. naván megtalálható.


1. Gyermeklakóbizottság (2010-01-03 10:09.35) aaaaa
Ebben a filmben nagyon örültem Berek Katalin főszereplő választásának. Azonkívül Verőce Kismaros környezetében játszódik a film, ahol fiatalkoromban sok nyarat töltöttem,és sok ebédet ettem a filmben szereplő vendéglőben.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekGyorkos, 2019-12-25 22:504 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk