Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Csillagkapu - Az igazság ládája
- Mozi+, 11:10
Hollywoodi őrjárat
- AMC, 11:10
Kínzó közelség
- Film Café, 11:15
Úszó erőd
- Cinemax, 11:25
Hosszú levél
- Duna World, 11:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Most vagy soha! (2024) - Vélemények
Gáspár Győző - Vélemények
Mire gondolsz most?
2022-es választás
Asszociáció

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Daisy Diamond aaaaa
Christopher McDonald aaaaa

 

Fórum - Színről színre (1976) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

7. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2014-03-13 15:21.46) aaaaa - (válasz Chris Co 6. hozzászólására)
A forgatókönyv ekképp kezd: " Kedves munkatársaim! Most olyan filmet fogunk csinálni, amely bizonyos tekintetben egy sikertelen öngyilkossági kísérlet története. Valójában (már- már azt írtam, "mint rendesen!") az Életről, a Szeretetről, és a Halálról fog szólni. Az a lényege, hogy ennél tulajdonképpen semmi sem fontosabb. Ez az, amivel foglalkozni kell. Amire gondolni kell.Amiért aggódni kell. Aminek örülni kell. És így tovább."
A ZSENI rendezőtől ezekre a "kérdésekre" kaptam útmutatót. Ebből a filmből számomra kiderült, hogy egy nő számára egy homoszexuális szerelemtől csalódott férfi egy igazi társ, orvosa, és mindene, és az ősasszonyi sikolya Livnek Wagner Kundri sikolyait is eszembe juttatja, és a mindenséget. A szexualitásról női szemmel ilyen őszinteségeket csak Bergmannál láttam, hallottam, olvastam. A Halálról a Suttogások, sikolyok c. film adott nekem kapaszkodót szeretteim elveszítésének túléléséhez. Ezért köszönet és Hála a csodálatos Bergman mesternek, hogy megmutatta az utat a földi , az égi léthez, és az Ő tükre nem volt homályos, a Csend- je sikoly volt, mindjárt itt a nap végén, aki nem kígyót melengetett keblén. Továbbra is Szemben önmagunkkal..


6. Chris Co (2014-03-13 01:20.32) aaaaa
A rendező, forgatókönyvíró szerintem valamikor Dr. Jenny Isaksson valóságos alakjaként élt, majd miután meghalt, valószínűleg Ingmar Bergmanként született újjá, hogy filmet készítsen korábbi életéből, annak fájdalmas és gyötrelmes pillanataiból. Más magyarázatot nem találok arra, hogy valaki egy ennyire zseniális lélektani drámát képes alkotni, mint a Színről Színre. Ehhez több kellett, mint képzelet vagy beleélés, tehát a reinkarnáció maradt egyedüli magyarázatként.:) A véletlenek egybeesése, mint az egyiptomi csillagászatban a Nap és a Szíriusz együtt kelése, mely egybeesett a Nílus áradásának idejével hasonló, mint amikor Ingmar Bergman korábbi énje a természetesen szép és elbűvölő Liv Ullmann tehetséges színésznő játékával párosult, ezért mindkét eseménynek szimbolikus jelentőséget tulajdoníthatunk. Utóbbinak a filmtörténet egyik legjobb pszichológiai drámájának keletkezését.



5. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2010-09-01 14:05.33) aaaaa - (válasz Klimt 3. hozzászólására)
Idézetek a forgatókönyvből:" a szeretet mindent magába foglal, még a halált is." Benedek István"Lélektől lélekig" c, regényében azt írja, hogy kívánsága: "örömmel élni, és időben meghalni". A forgatókönyvben Tomas ezt "kívánja", kissé kivonatosan idézve: "Azt kívánom, hogy történjen velem valami, hogy valóságos lehessek, vagyis emberi hangot hallani, és biztosan tudni, hogy ugyanolyan embertől származik, mint én magam. A valóságosság számomra azt jelenti, hogy az öröm valóban öröm, és főként, hogy a fájdalom valóban fájdalom. A valóság talán nem is olyan, ahogy elképzelem. lehet, hogy egyszerűen nem létezik. lehet, hogy csupán puszta vágyakozás."Tomas így búcsúzik a főhősnőtől: "Isten veled. Vigyázz magadra és azokra, akik szeretnek. " Most búcsúzom..


4. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2010-09-01 09:19.00) aaaaa - (válasz Klimt 2. hozzászólására)
Egyetértés. Idézet: "Valamelyik őrült lélekdurizsoló egyszer azt írta, hogy az emberiség legnagyobb rákfenéje a tömérdek lelki betegség, és hogy a második legnagyobb rákfene a gyógyításuk. " Szent Ferenc terápiája (idézet a filmből Kúnos László fordításában) " A szeretet a kegyelem állapota. Aki benne él, rendszerint nem tudja, hogy a kiválasztottak közé tartozik. A SZERETET éppolyan magától értetődően nyilvánul meg cselekedeteiben, mint illatában a rózsa, énekében a csalogány."
Szép Ernőtől megkérdezték, hogy van? Válasza: jól vagyok, mert szeretve vagyok!!!


3. Klimt (2010-06-05 21:29.40) aaaaa
elíráááás: ép ésszel


2. Klimt (2010-06-05 21:27.45) aaaaa
Spoiler!
Őrültek között meddig lehet épésszel kibírni? És egy őrült világban, ahol az emberi kapcsolatok fokozatosan kihűlnek, sajnos azok is, melyeknek nem szabadna, melyek a végső menedéket kellene, hogy jelentsék? A doktrnő (Liv Ullman)életébe akkor csöppenünk, amikor ő is "beadja a derekát". Túléli a túlélhetetlennek látszót, hogy aztán ott folytathassa, ahol nemrég abbahagyta...


1. Gyermeklakóbizottság (2009-12-20 16:56.42) aaaaa
A film címe szintén 1 bibliai idézet, habár én SZemben önmagunkkal címmel láttam. Liv Ullmann ősasszonyi sikolyos vonzódása egy szerelmi csalódáson átesett homoszexuális férfihez ismét a rendező(feminin psziché) és élettárs színésznő nagyszerű együttműködését statuálja példaként.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekGyermeklakĂłbizo.., 2014-03-13 15:217 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk