Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A csaló
- Filmbox, 09:40
Élet vagy halál
- RTL Három, 09:55
Tucatjával olcsóbb 2.
- Moziverzum, 10:00
A repülő tőrök klánja
- Film Mánia, 10:10
Egy pillanat az életért
- Film4, 10:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Mit hallgatsz most?
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Vicces videók - linkgyűjtemény :-)
Hiányolt fórumozók!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Sky Kapitány és a holnap világa aaaaa
Zendaya Coleman aaaaa

 

Fórum - Egy komoly ember - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
31. Agitáció (2014-08-20 15:42.06)  
Coen tesók többek között a társadalmi nihilizmus szakértői.Ez is egy jó kis film tőlük.


30. Capunral (2014-08-20 15:32.19) aaaaa
Hogy lehet már egy ilyen filmet írni és rendezni - javítva



29. Capunral (2014-08-20 15:31.33) aaaaa
Ezek a Coenek állatok. Hogy lehet már egy filmet írni és rendezni? Félelmetes. Egyszerre röhögtem magamban, csendben és szidtam az anyjukat.. Azért adok csak 3 csillagot rá, mert kötve hiszem, hogy leülnék mégegyszer megnézni, pedig élveztem az egyszeri megnézését..


28. Kittentyű (2014-07-07 01:14.47) aaaaa
Mint minden Coen film ez is elnyerte a tetszésem. Jó film volt és Michael Stuhlbarg zseniálisat alakított.


27. Sapadtribizli (2011-02-27 23:41.04) aaaaa
Azert nem semmi,hogy errol a filmrol---ahogy a kommentekre raneztem--- csak hosszan lehet velemenyt formalni!:)Meg egy plussz pont!:) Mondjuk nem csoda,hisz tulajdonkeppen egy eleterzest,hangulatot,lelki allapotot formal meg zsido szokasokba bujtatva. Nagyon tetszett! Sokaig a hatasa alatt voltam!...Es a vegen a Jefferson Airplane dal egyszeruen hatborzongato... En is a Coen-tesok rajongoja lettem:)


26. Mangilla (2011-02-08 23:59.08) aaaaa
Egyre jobban szeretem a Coen-tesók filmjeit...
Nagyon bejön a stílusuk, mely általában egyszerre tragikus/erőszakos/komikus (bár némely filmjükben a hangsúly jól érezhetően eltolódik valamelyik irányba). A forgatókönyveik eredetiek, miként karaktereik is zseniálisak. A szép fotózás és a jó filmzene már csak hab a tortán.
Jelen művük elég csendben érkezett (legalábbis a Nem vénnek való vidékhez képest), pedig talán az egyik legjobb filmjük.
Nem vagyok zsidó, de érdekesnek tartom kultúrájukat, illetve az általam is tisztelt Ószövetség miatt valamennyire képben vagyok a "szakzsargont" illetően (legalábbis a film megtekintéséig úgy gondoltam:P).
A Serious man ugyan teljességgel át van itatva a zsidó lét toposzaival, mégis, egy más megközelítésben csupán az Égető bizonyíték egy újabb verziójáról van szó:)
De mondjuk ez is a jó Coenékben, hogy pár dolgot "elfelejtenek" egyértelműsíteni a néző számára, ezért aztán a tragikus vonulat a vicces felhang ellenére is megmarad.
A neten lehet találni sokféle értelmezést a filmről, úgyhogy én nem is próbálkozom ilyesmivel - maradjunk annyiban, hogy a rendezőpár rajongóinak kötelező, de nagyon melegen ajánlom mindenkinek, akibe szorult némi empatikus képesség, és/vagy humorérzék...


25. Aniqo (2010-11-24 08:50.37) aaaaa
Szerintem be van fejezve a film, de az ellenvéleményeket is elfogadom, mert Coenéknél épp ez az érdekes, hogy mindenki úgy gondolja tovább a végén, ahogy akarja...
Én szeretem őket, de ez a film kicsit unalmasra sikeredett, de lehet, hogy csak jobban meg kellene érteni a zsidó lelkületet. Engem bosszantott a főhős - vagy inkább antihős - "pancsersége". Végülis egy professzor, nem egy ostoba emberke, időnként a sarkára állhatott volna, és nem kellett volna hagynia, hogy csak sodorják az események.
Mikor végre rendeződni látszanak a dolgok, jön a tornádó és véget vet az egésznek, szerintem legalábbis. Minden esetre nekem ez jobb befejezés, mint ha minden kezdődne elölről.


24. Chris92 (2010-11-07 19:34.52) aaaaa
Furcsa mozi, még a Coen tesóktól is. Egy mai korba ültetett Jób féle szenvedéstörténet, egy zsidó fizikaprofesszorról, akire csőstül tör a baj. Felessége el akar válni ezért szállodába kell költöznie, tanítvány zsarolja, testvére a kanapén alszik horkolva alszik, összetöri munkába menet a kocsiját, szomszédja belenyír a telkébe és még lehetne sorolni. Ő a szürke kisember pedig nem tehet más mást csak tűr, várja hogy a sors megkegyelmezzen neki, teszi fel a kérdéseket a rabbiknak: Miért? Miért hagyja az Isten, hogy mindez megtörténjen vele? Mit követett el, hogy ezt megérdemelje? Mind hithű ember ezután, hogyan és mibe kapaszkodjon, amikor látja hogy élete sodródik a katasztrófa felé? És végül miért nem kapja meg senkitől sem a kielégítő választ?
Mind komoly és elgondolkodtató kérdések, amiket szerintem mindenki feltett élete során nemegyszer, a rendező testvérpár pedig stílusoknak megfelelően, tragikomikus úton állnak ehhez a témához. Remekül megírt szereplők és forgatókönyv, amiknek párbeszédei fürdenek a finom iróniában, a feketehumor itt is erősen jelen van, mindez remek zenei aláfestéssel és Roger Dekakins visszafogott operatőri munkájával. Michael Stuhlbarg-nál pedig jobban senki sem játszhatta volna ezt a szerencsétlen kisembert, aki próbálja helyzetét megoldani. Keserédes, kissé nehéz mozi melyre nem sokan fognak ráhangolódni, de mindenképpen kiemelkedő darabja a két filmes fenegyerek életművének.

A gondok göröngyei simábbak lenheteknek, ugyanoda érhetünk vissza ahonnan kezdtük, de mégis veszíteni fogunk valamit, amit lehet hogy egy tornádó jelképez majd.

UI: A kissé félbemaradtnak tűnő befejezést legalább is így értelmezem.


23. Deadfly (2010-10-04 15:14.42)  
hát elég fura egy film, azt meg kell hagyni :D ezek a Coen testvérek sem egyszerűek...egyébként nem nagyon vagyok képben a zsidó szokásokkal, de a burkolt mondanivalóját szerintem anélkül is simán meg lehet érteni...igazából nem is tudom hogy értékeljem, hiszen ebből a filmből semmi nem hiányzott, nem maradt hiányérzetem utána, viszont azt sem mondanám, hogy olyan nagyon szórakoztató lett volna...szval igazából nem tudom hova tenni, így inkább tartózkodom :)

#SPOILER ON!!!# egyébként a film egész egyszerű okból nincs befejezve...miután a srác visszakapta a rádióját, utána elölről kezdődik a film, csak itt kicsit másképp történnek a dolgok, a folytatást pedig mindenki úgy képzeli el, ahogy akarja...:) #SPOILER OFF!!!#


22. Lyak (2010-07-16 12:10.01) aaaaa
Coenék szeretik nem befejezni a filmjeiket, most nem tudom, hogy ezért imádjam vagy gyűlöljem őket, ahogyan azt sem tudom elmondani, mi volt igazán jó ebben a filmben, de nagyon megfogott. Tulajdonképpen fél-vígjáték, mert bár nem lehet komolyan venni, de poénok nincsenek, a drámai fordulatok mellett elfér egy kis fekete humor. A színészek egytől egyig jók, a szövegek profik, a karakterek eltaláltak, minden egyes szereplő undorító a maga módján, egy elég korlátolt világban éldegélnek - nem mondanám, hogy ez feltétlenül a zsidó kultúra sajátja, de hogy van egy kicsit nyomasztó hangulata az egésznek, az biztos. Minden karaktert úgy játszanak ki, hogy ellenszenves legyen (én a japán sráctól akadtam ki legjobban), a töketlen főszereplő nem megy át nagy változáson, ahogy Hollywoodban lenni szokott, és az irányvonalnál (a három rabbi segítségnyújtása) pedig apró pofon, hogy a harmadikhoz be se engedik. Mindegy, nekem nagyon tetszett (bár konkrét magyarázattal nem tudok szolgálni); a legjobb jelenet talán a második rabbi története arról a fogorvosról. Hát az nagyon nagy.:)


21. A tisztelendő (2010-05-22 20:34.19) aaaaa
Ehhez még gyűjtöm az energiát, egyelőre csak apránként. Ha viszont már végleg összeszedtem magam, egy pár soros méltatást biztos kap tőlem Coen-ék ezen kiváló munkája. Na persze olyat, amilyen egy valódi, ízig vérig szar filmnek kijár.


20. Szeker (2010-05-12 14:01.48) aaaaa
Csak jobb ez a film 3 csillagnál.Gyakran eszembe jut hogy megint meg kellene nézni.Kissé egyébként hajaz a nagy Lebowskira(persze azért messze elmaradnak tőle a poénok),egy ember élete itt is a feje tetejére fordul,csak mivel ez jóval földhözragadtabb téma,ezért legkevésbé sem érdekes,de a színészek és a hangulat azért sokat ad.3.5 pont,a gyengébb coen filmek közül való,de aki nagyon szereti őket,szerintem az meglátja az értékeit és jól fog szórakozni.


19. BelloX (2010-03-10 00:57.51) aaaaa
Én elég nyitottnak gondolom magam mindenféle film irányában. A stílus és a műfaj is mindegy nekem szinte, amolyan mindenevő típus vagyok. Viszont valahogy úgy érzem, hogy a Coen fivérek nem mozgatnak meg.
Értem a mondanivalójukat. Nem vagyok feltétlen a pörgő jelenetek, a gyorsaság híve és egy filmben nem is zavar ha lassú. Viszont szerintem ha valami ennyire be van lassítva akkor az indokoltság nélkül kissé unalmassá válik.

Egyébként elképesztő, hogy Coenék milyen érzékenységet tudnak kihozni a színészeikből (lásd a "Nem vénnek való vidék" gyilkosa) és ez hatalmas eredmény és hatalmas dolog. Ezt viszont ha legalább egy kis dinamikával meg tudnák fűszerezni szerintem az lesz az igazi.

Nekem már a "Nem vénnek való vidék" után voltak fenntartásaim velük szemben, de nagyon vártam, hogy megnézhessem a legújabb filmjüket.
Sajnos számomra összességében csalódás volt, még ha részeiben tetszett is néha.
Nem kétlem, hogy többeteknek igen tetszik, viszont szerintem hiányzik a fivérekből valami, ami igazán naggyá tehetné őket. Persze az is lehet, hogyha másféle filmeket készítenének, akkor a meglévő varázsuk veszne el....nem tudom...csak azt érzem, hogy lehetnének többek...
Kíváncsi leszek a következő filmjükre is.


18. Törölt felhasználó (2010-03-09 14:49.32)  
Kíváncsi vagyok erre az agyament Coen költeményre, én szeretem őket.


17. Geucsa (2010-03-09 09:31.48) aaaaa
Azt gondoltam, hogy lesz jelentősége az elején lévő történetnek, de teljesen mindegy, hogy látjuk azt, vagy nem. Van külön üzenete, de semmi köze a filmhez szerintem.


16. Szeker (2010-03-08 17:15.18) aaaaa - (válasz Sophievulpes 15. hozzászólására)
Na igen,arra én is kíváncsi lennék,csak féltem megkérdezni:)


15. Törölt felhasználó 15 (2010-03-07 16:44.38) aaaaa
Huh,hát ez érdekes volt!Nekem igazából bejött ez a "nem lehet elmondani mi történik benne"-dolog,igaz hogy azért elég nagy problémái vannak benne Larrynek,de szerintem könnyen lehet vele azonosulni,ahogyan a problémáin feszül,igyekszik eldönteni hogy mit hol és hogyan rontott el,mi lenne a helyes út.Egy teljesen hétköznapi alak,aki annak ellenére hogy az Élet éppen elég alaposan megcsócsálta,tud bizakodó lenni,és tovább tud haladni (bár mást nagyon nem tehet).A vége meg olyan volt,hogy csak néztem hogy nemááár,ennyi a vége???Azt hoztam ki belőle(de lehet hogy félreértelmeztem),hogy szimbolikus a vége,hisz azt hinnénk hogy Larry problémái megoldódnak,de mégse,az orvos szavaiból ki lehet következtetni,hogy valami nagy baj van vele,és a hurrikán se éppen a rózsaszin bárányfelhős világ metaforája.Ezért tetszett,bár először kicsit kiakadtam,hogy ilyen félbemaradt-hatású a vége,de aztán rájöttem hogy így életszerü.
Meg aztán az,hogy belehelyezték az egészet ebbe a zsidós-környezetbe valami extra hangulatot adott a filmnek.
Michael Stuhlbarg pedig zseniális Larry szerepében...teljesen hitelesen alakítja a szerencsétlen,ám mégis szerethető balféket,akinek semmi se jön össze,de ennek ellenére is megmarad jó embernek.Imádnivaló volt,egy Oscar-jelölést megérdemelt volna.A legjobb film díját nagy valószinűséggel nem ez a film fogja elvinni ma este,de szerintem egy nagyon élvezhető alkotás:)

Egy kérdésem lenne.Az elején,az a kis történet a lidércről,az most mi volt?:D


14. Szeker (2010-02-17 19:36.31) aaaaa
Mondjuk a második rabbi az valami kurva nagy fasz volt:D És amikor utána megkérdezte az ügyvéd:"Elmesélte a nem zsidó történetét?":D Minden karakteren jókat lehetett mosolyogni,Sy-tól a főhős fiáig,de magára a történetre nem fordítottak kellő hangsúlyt.Nem egy jobb coen filmet láttam már.


13. Szeker (2010-02-17 19:25.13) aaaaa
Én nagyon csípem Coen-éket,de ez nem igazán...A karakterek nagyon jók voltak és persze az őket eljátszó színészek is,sokszor megmosolyogtam a reakcióikat,de ebben nálam ki is merült a film.


12. Efrijefeg (2010-02-12 08:26.41) aaaaa
a véleményem itt olvasható:

[link]

de összefoglalva nagyon jó ksi film:)


11. Gabidok (2010-02-10 21:16.45) aaaaa
érdekes film , a főszereplő igazán nagyot alkotott , igaz a film maga abszurd , a vége talán elnagyolt ....


10. Efrijefeg (2010-02-08 08:29.24) aaaaa
oksi, megpróbálom
köszi


9. Anitabagwell (2010-02-05 18:49.36) aaaaa - (válasz Efrijefeg 8. hozzászólására)
leöltöd az uTorrent, vagy Bittorrent programot. telepíted. aztán fontos, hogy MOZILLA-val (csak ezzel műkszik a torrent) azzal megnyitod a linket amit adtam. download. és akkor beteszi a letöltő programba, csak le okézod és ennyi.
ingyenes.


8. Efrijefeg (2010-02-05 18:37.41) aaaaa - (válasz Anitabagwell 6. hozzászólására)
köszi
hát a torrentet sosem értette, hogy lehet ott letölteni
esetleg valami atútmutást tudsz adni?
ingyenes ez?


7. Vato loco (2010-02-05 17:45.59) aaaaa
Ez nagyon jó volt :)) Néha felvisítottam a röhögéstől, és néha a fejemet fogtam, főleg a nem zsidó foga történeténél, hát az valami elmebeteg :D
Oscar jelölést megérdemelte!!


6. Anitabagwell (2010-02-05 17:39.01) aaaaa - (válasz Efrijefeg 5. hozzászólására)
torrent
*****
feliratok.hu-n pedig van magyar felirat is.

* Automatikusan eltávolított tartalom.


5. Efrijefeg (2010-02-05 14:24.29) aaaaa
én imádom őket, de mondja nekem meg valaki, honnan lehet megszereznioa filmet. Mert magyaroországi bemutatóról még nincs szó.
Kérem:)


4. Anitabagwell (2010-01-22 19:39.38) aaaaa
Jahj, de nagyon bolondok ezek a Coenék :D Még két ilyen defektes pasit már, hát komolyan :) De én vevő vagyok minden agymenésükre, vitathatatlanul, éppen ezért vártam annyira, már ezt a filmet is.
A forgatókönyvtől mint minden áldott alkalommal az esetükben, megint teljesen el vagyok ájulva! Tényleg le a kalappal. A film egyébként, "szokás szerint" elég lassú, de nagyon élvezhető, egy percig sem unatkoztam, végig lekötötte a figyelmemet. Sokat nevettem, azért tényleg voltak abszurd sztorik, amik főleg akkor ütnek, ha tisztában van az ember 1-2 Zsidó szokással, vagy olyan tulajdonsággal ami különösen jellemzi őket (tuti, hogy csak egy Zsidó foglalkozik azzal, hogy a szomszéd belenyír a füvébe :DDD)
Hát nevettem sokat, tényleg. Anyu szerint tök beteg vagyok, hogy engem ez a film szórakoztatott, pedig ez történt. Elég bizarr sztori, de aztán valahogy, mégis át lehet érezni. Mindenki volt már olyan helyzetben, hogy annyi problémája jött össze egyszerre, hogy már elképzelhetetlennek tartotta hogy jöhet még valami, mégis jött... és azért lássuk be, elgondolkodtató alkotás. köszönhető ez Michael Stuhlbarg elképesztően zseniális játékának, és a karakternek, amit a Coen testvérek alkottak meg. Nem győzöm hangsúlyozni, vitathatatlan betegek ezek az arcok :D Őrültek és zsenik egyszerre. Larry karaktere a kedvencem, az összes eddigi "alkotások" közül, habár egyébként, nem ezt tartom legjobb filmjüknek, ilyen karaktert mint Larry, még nem hoztak össze. Elmondhatatlanul tudtam szeretni. És nagyon érdekes volt, a hozzáállása az egész élethez, és magához a Becsülethez. Ez tetszett talán a legjobban. Ahogy ott dilemmázott a pénzen, hogy most mit csináljon vele, és álmában a testvérének adta. Egyszerűen, ez az ember, egy jó ember volt, hiába érte annyi katasztrófa egyszerre, hiába kereste annyira kétségbeesetten, hogy mit ronthatott el.... egyszerűen csak, megtörténtek. Még a legjobb emberekkel is megesik az ilyen.
Igazából, Coenék, ezt az egész szituációt nem is tudták volna, ettől jobban szemléltetni, mint hogy belehelyezték a történtet a Zsidók világába.

Akik nem szeretik a Coen testvéreket, szerintem ez után a film után sem fogják őket szeretni. Egyszerűen vagy bedarál a stílusuk, vagy nem. Ez van.
A rajongók viszont, nem fognak csalódni.

Nekem tetszett. Kellemes film, végig lehet vigyorogni, de azért el is gondolkodtat rendesen. A vége után azért meredtem egy ideig magam elé.

Még még még sok filmet a kedvenc Őrültjeimtől!



3. Shyllard34 (2010-01-21 21:31.25) aaaaa
Ezért szeretem Coen-éket. A film végén eljutunk a katarzishoz, aztán egyszer csak annyi. Mindenki képzelje el maga, hogy mi történt Larry-vel, vagy éppen a fiával. Michael Stuhlbarg fantasztikus volt a szerepében, van egy olyan érzésem, hogy fogjuk még látni nem egy filmben. De a karaktert nagyon jól hozta, elvitte hátán a filmet. 5* a film, mert nagyon élveztem. Nyugis volt, viszont izgalmas is.


2. Efrijefeg (2009-12-23 08:35.19) aaaaa
na és valaki tudja mikor lesz a hazai premier?


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekAgitáció, 2014-08-20 15:4231 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk