Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A nagy dobás
- HBO3, 22:35
Zaklatás
- Film Café, 23:00
Gyilkos szezon
- Paramount Network, 23:00
A bosszú vérvörös keze
- Mozi+, 23:10
Phillips kapitány
- Cinemax, 23:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD
Kopogás a kunyhóban - Vélemények
Mire gondolsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Hóhányók aaaaa
Lucy Liu aaaaa

 

Fórum - Megtorlás (2006) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. Küsmödi bácsi (2011-04-11 10:04.02) aaaaa
Számomra film pozitív csalódás, köszönhetően annak, hogy szépen lehúztátok, de számomra voltak benne pozitívumok, egyes részek megfogtak, jobban tetszettek, mint egy un. "mainstream" horror hatásvadász jelenetei.
Arra alapból számítottam, hogy több lesz benne a drámaiság, hiszen e nélkül a japán filmek, főleg a kísértetfilmek nem léteznek.
Nekünk, európaiaknak talán ezen filmek túlzott drámaisága, a viszonylagos lassúsága és a keszekusza történet az, amit nehéz megszoknunk, talán, lehetetlen is. Tehát nálam is adott ez a kicsit keserű szájíz, sokszor képtelen vagyok ráállni erre a stílusra. Arról nem is beszélve, itt is bonyolult a történet, nem igazán lehet érteni, ki kivel van, mik ezek a kapcsolódási pontok, ki a gyilkos, mi a szellemek nyűgje. Egy ideje ezen már nem is rágom magam, elfogadtam, hülye vagyok ahhoz, hogy a film minden másodpercére figyeljek és összerakjam a képet :) Itt s működik másképp, végig koncentráltan kell nézni, azaz magányodban mindenféle koncentrációt elvonó tényezőtől mentesen, család, alkohol, stb. sztornó :)
Azonban azt kell, hogy mondjam, nem sok ilyen jellegű filmben fog meg annak hangulata. Itt a félelemkeltés működik, főleg a film első részében, a kezdeti eseményeknél szerintem szenzációs a szellem jövetele, a csend, miközben halkan szól a pszichó zene és valamiféle jajveszékelés, az ablakon átszűrődő fény rajzolta női alak képe, a földrengés, a fényjáték. Nálam ütött, hatásos volt. Nem sok filmben tudom ezeket kiemelni, de itt tényleg le a kalappal. Mondható a film negatívumának a szellem "normál" emberi külsővel történő ábrázolása, de az a helyzet, hogy az ázsiai filmekben az amolyan megszokott dolog, mára már megszoktam ezt is.
A nyomott hangulat és a fasza első kb. 1/3 miatt adnék rá 4 csillagot, de a végére számomra érthetetlen a film és kusza. Így egy erős hármas.


3. Nyolcadik utas (2011-01-22 10:32.30) aaaaa
A japán filmek sajátja, hogy európai szemmel néha érthetetlenek. Vagy csak az amcsi - sírok a zászló alatt - féle szájbarágással ellentétben, hagyják, hogy a néző maga vonja le a saját következtetéseit.
A Megtorlás valójában dráma és leszámítva az utolsó lavóros jelenetet, semmilyen félelem faktorral nem szolgáltat. A magány önmagában segít megjeleníteni az emberi elidegenedést, egyfajta társadalomkritika az elidegenedett világunkról, de ha más mást lát benne, az sem baj, annak is igaza van.
Alapvetően közepes film, lekötött, bár néha unatkoztam. Amiért két pontot kap, az az autózás közben kivetített háttér. Nem hittem a szememnek: ekkora gagyit!


2. Bean (2010-02-07 16:50.13) aaaaa
Sikerült belenyúlnom a tutiba.Arra már felkészültem, hogy a színészek megkülönböztetésében az agyam a film végére rendesen le fog zsibbadni.Hál istenek a szereplők száma nem sok a filmben ezért ez megoldódott.
Adott volt a történet, tipikus megoldásokkal, nem borzongató a film, de talán nem is ere épített elfogadtam.
Sajnos amit nem tudok magamévá tenni az a hihetetlen rossz színészi játék.Jellemző a filmjeikre is és a manga rajzfilmjeikre is, hogy tök hideg üveg tekintetek mellett mindig csak a száj mozog és semmi érzés az arcon, semmi arcmimika egyszerűen olyanok, mint a marionat bábuk.
Zene szinte sehol a filmben az a pici is ami néha a füleget megpendíti igen feledhető.
A történet zűrzavaros, logikátlan, zagyva idiótaság.Szellem kísért okát értjük, mert a magány az ami megtorlásra vár.A kapcsolódás a személyekhez zavaros, a gyilkosságok miértje zavaros, a gyilkos zavaros.
A sok zavar mellé pedig egy nagyon lassú és álmosító menetet ad nekünk a film.
Talán egy kis pörgés, több nyomozás a miértekre tudta volna az összképet picit emelni.
Szeretem az ázsiai horror világot, mint amerikai remaik ként, mint eredeti moziként, mert szerintem újat hoztak ebbe a műfajba, de ez silány lett.
Egy viszont díjazandó a fejes amit a csaj lenyom a lavórba...:):):):)


1. Az utolso szamuráj (2009-12-17 15:41.42) aaaaa
Tartok tőle,fog itt nem kevés negatív bejegyzés szerepelni.
Sakebi mozija tipikus japán szellemtörténet- lenne-,ám ennél jóval több,valahol a bűn és bűnhödés problémakörét járja körül,és persze ott van az átok is,ami náluk afféle kincstári alap.Vér minimális,bél semmi meg az ijesztegetés is inkább afféle finom munka,jó,néha van hangeffekt is.Ha esetleg az autós jelenetek háttérvetítését többen megmosolyogjátok,megértem.
Ám szerintem nem rossz kis munka,és a végén biza érezni,ezt a Mezsgye rendezője készítette.Itt egy piros ruhás, természetesen fekete hajú kisértet hozza a frászt a nézőre,illetve néhány szereplőre,nem mondanám,hogy esetemben sávos alsógatyát eredményezve.
A mozinak nem is ez az értéke,nekem leginkább a hangulata ütött.Szeretem az ázsiai filmek finom világát,hogy ezek az emberek elhiszik,szellemek vannak körülöttük,valahogy természetesebben elvannak ezzel,mint a nyugati kultúrák.A film bár nyomozásnak indul persze egy idő után éles fordulatot vesz,és a jelképrendszer felismerése nélkül a mű értelmezése talán nehezebb lesz.
Nem épp nézőbarát,tudom,és néha én is unatkoztam picit,ezért a közepes.Dehát más kultúrák,más mozik,és bizony jónéhány országban mást értenek horroron,mint a nálunk beidegződött megfelelők.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKüsmödi bácsi, 2011-04-11 10:044 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Megtorlás adatlap
Eredeti cím: Sakebi
Évszám: 2006
Rendezte: Kiyoshi Kurosawa
Szereplők: Koji Yakusho, Manami Konishi, Tsuyoshi Ihara, Hiroyuki Hirayama, Ikuji Nakamura...

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk